Ваксини Дискусия

• 92 201
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 345
Еми Мерк имат влияние върху FDA - нали се сещаш за какви пари става въпрос. Намесени са политици и пр.
Само не разбирам къде намираш връзката със здравето на хората..  newsm78

# 346
Ваксините ни предпазват от заразни опасни болести... Абсолютно безвредни са и ефективни (доказано е през хилядолетията)... Факт е, че вариолата е премахната с ваксини, както и други опасни болести... Без малко, учените да измислят и ваксина против СПИН (жалко, че се отказаха)...
Ако искате, мога да подкрепя твърденията си с официална информация...

Я колко забавно Simple Smile Темата пак остана надбягване с един кон, той започна да печели и стелт уж се опитва да се маскира като конкурентен кон Simple Smile Май скучаете  Joy

Ето ви нещо на тема вариола от съвсем авторитетен източник - СЗО. Материала е наистина интересен. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/smallpox/en/

А понеже тук зададоха въпроса какъв точно е случая с тетануса, макар и не отправен към мен, предполагам няма да възразят ако аз отговоря, пък макар и по спомени за нещо, което съм учил преди доста време.
Тетануса се причинява от анаеробен бацил - Clostridium tetani. По принцип входна врата на инфекцията е недобре обработена дълбока рана или убождане. Бактериите отделят токсин, който засяга нервната система, предизвиквайки гърчове. Особено характерен е опистотонус, при който тялото се извива като дъга назад. Смъртта настъпва при гърч на дихателната мускулатура.
Ваксината представлява тетаничен анатоксин - запазени антигенни свойства, но без да е токсичен, т.е. имунната система изгражда тела срещу токсина.
Clostridium tetani е бацил - т.е. образува спори, които са средство за оцеляване в неблагоприятни условия. В този вид той може да просъществува в почвата до 25 години. Малко ми се губи вече каква точно беше връзката му с тревопасните - дали можеше да се развива в храносмилателния им тракт или просто те го гълтат заедно с пръстта, когато пасат, но е факт, че най-често се среща в изпражненията на тревопасните.
Наистина няма нищо общо с ръждата по пирона. Аз лично бих предположил, че този мит е тръгнал от времето, когато хората са ходели боси, а пироните, на които са можели да се набодат са били най-вече тези, паднали от конските подкови. А тези пирони повече или по-малко са били в контакт с изпражненията на коня.

# 347
Това с ваксината срещу рак на маточната шийка е поредната простотия за мен.
Чудя се след още някоя година за какво ще измислят ваксина. И давай народе, ваксинирай се за всичко което ти хрумне и чакай да си здрав.

Като си говорим за ваксини, за и против, ще ми е интересно родителите на неваксинирани деца да споделят какво е мнението на околните за тяхното решение. Оповестявате ли го явно, че не ваксинирате детето си, или не го споменавате?
Аз лично на всички майки с деца, които се срещаме съм обяснила, че детето ми няма задължителните ваксини. Ставало е въпрос на кой каква ваксина му предстои и аз ясно изразих позицията си. Признавам, че не бяха очаровани (имаха възпитанието да не влизат в конфликт), но въпреки всичко продължаваме да излизаме заедно и децата да си играят.

# 348
Mirama, аз подхождам по същият начин, когато стане дума за ваксини между нас майките. Никога не крия.
Естествено е не всички да приемат моето мнение, аз ги разбирам. Но разбирам и това, че всеки има право да направи своя избор.

# 349
Ваксините ни предпазват от заразни опасни болести... Абсолютно безвредни са и ефективни (доказано е през хилядолетията)... Факт е, че вариолата е премахната с ваксини, както и други опасни болести... Без малко, учените да измислят и ваксина против СПИН (жалко, че се отказаха)...
Ако искате, мога да подкрепя твърденията си с официална информация...

Я колко забавно Simple Smile Темата пак остана надбягване с един кон, той започна да печели и стелт уж се опитва да се маскира като конкурентен кон Simple Smile Май скучаете  Joy

Ето ви нещо на тема вариола от съвсем авторитетен източник - СЗО. Материала е наистина интересен. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/smallpox/en/

А понеже тук зададоха въпроса какъв точно е случая с тетануса, макар и не отправен към мен, предполагам няма да възразят ако аз отговоря, пък макар и по спомени за нещо, което съм учил преди доста време.
Тетануса се причинява от анаеробен бацил - Clostridium tetani. По принцип входна врата на инфекцията е недобре обработена дълбока рана или убождане. Бактериите отделят токсин, който засяга нервната система, предизвиквайки гърчове. Особено характерен е опистотонус, при който тялото се извива като дъга назад. Смъртта настъпва при гърч на дихателната мускулатура.
Ваксината представлява тетаничен анатоксин - запазени антигенни свойства, но без да е токсичен, т.е. имунната система изгражда тела срещу токсина.
Clostridium tetani е бацил - т.е. образува спори, които са средство за оцеляване в неблагоприятни условия. В този вид той може да просъществува в почвата до 25 години. Малко ми се губи вече каква точно беше връзката му с тревопасните - дали можеше да се развива в храносмилателния им тракт или просто те го гълтат заедно с пръстта, когато пасат, но е факт, че най-често се среща в изпражненията на тревопасните.
Наистина няма нищо общо с ръждата по пирона. Аз лично бих предположил, че този мит е тръгнал от времето, когато хората са ходели боси, а пироните, на които са можели да се набодат са били най-вече тези, паднали от конските подкови. А тези пирони повече или по-малко са били в контакт с изпражненията на коня.

Ще оставя на Stelt да ти отговори за вариолата, тя ще е особено щатлива.  Laughing

Добре правиш, че се ограмотяваш, но май не е достатъчно това, дето си го прочел.
1 Ваксината съдържа: formaldehyde; sodium phosphate monobasic; sodium phophate dibasic, glycine, aluminum, and 25 ug. of thimerosal (mercury)
2. Активиран или деактивиран.., съдържа токсин от бактерия, отглеждана в течна среда..

Дали е много полезна, как мислиш?
Пък и кое ДОКАЗВА нейната ефективност?

По въпроса за надежните източници - в голяма грешка си..  Mr. Green

# 350
Пак ли с таз вариола, бе... Не я преболедувахте вече???  Joy  Цитираме WHO  Thinking  Що пък да не цитираме WHO, те всичко си казват в прав текст...

# 351
Не бе, не сме. Хем не сме и ваксинирани.., брей какъв късмет.  hahaha

# 352
А знаете ли, че всъщност има тест за тетанус? http://www.health.gov.au/internet/main/publishing.nsf/Content/cd … hlncd-tetanus.htm

Кому е нужно да се имунизират поголовно хора, които не са болни.. и то периодично - цял живот??  Shocked

# 353
Брей, човек ви дава възможност да прочетете нещо и да се образовате, пък multimodal веднага започна да се джавка - май наистина когато са само единомишленици е скука и само търсите повод Simple Smile

В този материал се казваха още доста неща - например че ваксинирането прави като цяло хората по-податливи на вариолата - разбирай, че оцеляват и дават поколение много хора, които иначе поради недостатъци на естествения имунитет нямаше да преживеят болестта. Този аргумент против ваксините не ви ли харесва?
Също така се казва, че ваксината е тежка и с много странични ефекти и че трябва да се използва само при необходимост. Не случайно през 1980 ваксинациите спират. Съвсем ясно обясняват и защо все пак се използва - 54% смъртност при неваксинираните, ако си спомням правилно, че четох материала преди няколко дни.
Абе разбирай - ваксината е гадна, алтернативата още по-гадна, така че ваксината е по-малкото зло.

По въпроса за надежните източници - в голяма грешка си..  Mr. Green

Е, зад авторитета на СЗО стои световна организация, в която работят десетки, а по-вероятно и стотици хиляди специалисти в най-различни области. Докато зад ей това изказване

Еми Мерк имат влияние върху FDA - нали се сещаш за какви пари става въпрос. Намесени са политици и пр.

стои само твоя авторитет. Как смяташ, кой от двата авторитета е с по-голяма тежест?

Иначе аз съм ваксиниран - доста по-голям съм от вас Simple Smile И въпреки ваксината ей ме на тука Simple Smile

# 354
Хайде още малко инфо за Вариолата и кутията на Пандора
http://iankov.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D1%83%D1%81

# 355
Ама научи се да четеш всичко подред, а не каквото на теб ти харесва, с cubbit знаем за какво става въпрос.., нищо че не сме на едно мнение за всичко. Точно за връзките между Merck и FDA - мисля сме единодушни.  Grinning

И виж сега, не умирам от желание да споря, ваксинирай си се - жив и здрав! Чети си СЗО.. и каквото там.

Специалисти работят на много места, не само към СЗО, но и към разни секретни служби. Създават биологично оръжие и пр. гадости, за които дори нямаш фантазия да се сетиш.
И сигурно го публикуват..  Crazy

Та.. докъде стигнахме с тетануса??

# 356
multimodal, караш ли кола? Защото ако караш, може би ти е известно онова положение, в което си натиснал спирачката, но разстоянието не е достатъчно да спреш. Такъв е случая и с този тест - доказваш наличието на токсин когато вече го има. Чудесно за поставяне на диагноза. Твърде късно за ваксинация. Следва лечение със серум - е, там страничните ефекти са доста повече.

# 357
Виж сега, варианти има много - както за диагностика, така и за лечение. Една от възможните е, след доказване на инфекцията, да се бие гамаглобулин. Това спада към стандартните начини, за другите няма да ти пиша, щото ти е рано... май. Wink

Профилактиката.
Ваксината се води такава, нали? Обаче многкратно по-ефективна е хигиенната профилактика - подобряване на личната хигиената на живот.

След нараняване.
Особено важно е дълбокото почистване на раната, тя трябва да бъде оставена да кърви свободно за да се изчисти добре (защото бактерията е анаеробна). Много ефикасен и достъпен метод е почистване на раната с водороден пероксид.

Имай предвид, че добрата профилактика и мерки, ако все пак се наложи, са в пъти по-щадящи и по-ефективни от ваксината.

Тя трябва да се слага на всеки 5 - 10 години (в това лекарите не са единодушни), щото си губи ефекта. Да не споменавам, че не ти гарантира 100% имунен отговор. Затова пък - гаранция, че влияе зле на имунната система..
Освен това има данни (надявам се, че ще се справиш сам) за много тежки реакции на ваксината като алергии, анафилактичен шок, невропатии, парализи, сърдечни усложнения и пр.

Какво би избрал? Да се ваксинираш на всеки 5 години, рискувайки.. или?

# 358
В този материал се казваха още доста неща - например че ваксинирането прави като цяло хората по-податливи на вариолата - разбирай, че оцеляват и дават поколение много хора, които иначе поради недостатъци на естествения имунитет нямаше да преживеят болестта.

Сегаааа, да видим какво си написал... "ваксинирането прави като цяло хората по-податливи на вариолата" - да, по-податливи са и вероятността да се разболеят от вариола е по-голяма, ама каква е връзката с "оцеляват и дават поколение много хора, които иначе поради недостатъци на естествения имунитет нямаше да преживеят болестта."... Какви недостатъци в естествения имунитет съзираш??? Демек, като със сигурност се разболееш от вариола и я преболедуваш, ще дадеш по-добро поколение... е, тука си много прав.... На това в животинското царство (към което спадаме и ние) му се казва "стаден имунитет", т.е. популацията си създава естествен имунитет, като оцеляват само индивидите, достатъчно силни за да преболедуват заболяването и да оцелеят...  Mr. Green 

Съвсем ясно обясняват и защо все пак се използва - 54% смъртност при неваксинираните, ако си спомням правилно, че четох материала преди няколко дни.

Ти кажи смъртността при ваксинираните, а неваксинираните ние ги знаем...
И как се доказва ефективност на ваксина...

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 13:33 от stelt77

# 359
Мултимодал благодаря че разясни най-после за този тетанус.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт