Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ето нещо интересно: Is high-dose vitamin C risky Дадени са референциите към някои изследвания.

При инфекциозни заболявания мегадозите се прилагат венозно. Освен това се препоръчва основната форма, а не киселинната - аскорбат (натриев, калиев, калциев) - това във връзка с бъбреците и не само.

Сетих се, Грейс Grinning - това с тромбозите го пишат заради мускулното/венозно приложение и беше свързано с бързината на вливане. А Кленер в една обширна статия за приложенията пише как да се комбинира с някаква форма на калций, за да се избегне подобен ефект.

Еди, няма как да предозираш вит.Ц чрез фрешове Grinning.

# 691
iva_d 10кс, стана ми ясно, трудно ще докарам дори 4, да не говорим 10 грама със сокчета Simple Smile

еди.

# 692
..стана ми ясно, трудно ще докарам дори 4, да не говорим 10 грама със сокчета Simple Smile

да; мисля, че дори и няколко дни да си само на фреш, пак не може да се предозира ...защото е от плод/ове

...когато е "от аптеката" обаче не съм сигурна (ампулите с течна форма могат да се приемат и орално)

Поздравления за отказването на цигарите!

# 693
Синтетичен Витамин С (аскорбинова киселина) може да има странични ефекти (най вече камьни,пяськ в бьбреците,главоболие,поврьЩане) в по голями доzи.

Комплексьт Витамин С не е само аскорбинова киселина и се метаболиzира, после се елиминира беz проблем от бьбреците,неzависимо от доzата.В естествено сьстояние (от плодове) не може да стане предоzиране. Peace

Иzвестно е,че на раково болни се правят подобни профилкатики с течен,синтетичен Витамин С от ампули с по 1грам на 12 часа.
СьЩо играе роля при артериосклероzата.Витамин С "Шие" "раzкьсани" крьвоносни сьдове.

Орално приет Витамин С не е сьс сьЩото действие както веноzно приет.

Каzарил
Искам само да ти напомня,може да си zабравил.
Др.Семелвайс е бил отричан,гонен и накрая свьрШва в психиатрията от колегиален тормоz и подли интриги.Днес името му стои на редица улици,има болници на негово име,вьв всеки учебник го има.Днес се гордеем с него.След смьртта му и след подлостта,която му сторихМЕ.
Ако имаШ аргументи ЗА ваксините,Ще те помоля само zа един единствен и елементарен.
Наzови едно научно списание ,в което да има иzолиран вирус HIV,с пьлната му характеристика,електронен микроскоп снимки.
Ако видиШ zатруднение,може да се отклониШ кьм някой друг вирус,например морбили или Хепатит.Твой иzбор.
И zа да не се иzложиШ (понеже си медик) се опитай да не слагаШ снимки анимации или снимки на митохондрии или други подобни клетьчни.От добро чувство ти го каzвам,zа да помислиШ преди да отговориШ,ако иzобЩо го направиШ. Peace

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 23:08 от Christian

# 694
Christian, мъжът ми има ензимопатия - синдром на Ротор. Въпросът ми е, дали този синдром би могъл да бъде основание за отлагане на ваксинациите при децата? Лекарите смятат, че е наследствен, но се проявявал на по-късна възраст. Thinking Тук го доказват с биопсия на черния дроб - нещо, на което няма да подложа детето си със сигурност!

# 695
Ако искам да посетя друга страна, например Южна Африка, трябва ли да си поставя задължителните ваксини, например малария? Ако не ги поставя, само хипотетично, защото едва ли ще ме пуснат без тях, как мога да се защитя от тази болест и изобщо има ли опасност да я хвана?

# 696
За българите за ЮАР няма изискване за ваксините ,те са само препоръчителни ,повече виж на този адрес [http://www.sanofipasteur.co.za/sanofi-pasteur/front/index.jsp?codeRubrique=54&lang=EN&siteCode=AVPI_RSA
А и малария тук няма ,има в Мозамбик и то само през лятото,Значи направи си план от май до септември е периодо ,когато нама малария
Знам ,че има едни хапчета ,против малария ,но съм чела, че тоник ммного помага ,Наблегни на джин с тоник  Wink
Една приателка се върна от Мозамбик преди дни ,показа ми снимки на които беше цялата изпохапана от комари  Shocked

Във връзка с епидемиите тук вижте и новината от вчера[http://www.thestar.co.za/?fSectionId=3268&fArticleId=nw20081006175233634C605636

# 697
Още нещо интересно за ваксината Gardasil...

Според тази информация на имиграционния офис на Американското посолство, ваксината е станала задължителна от 1 Август 2008.  Честито на всички, желаещи да имигрират в САЩ   bouquet

Това сигурно ли е? Братовчедка ми замина през август да работи в САЩ, но не ми е споменавала да са я задължили за тази ваксина.

Може да се пита в посолството или имиграционния офис.
Това прочетох от една жена, която са я карали да си слага, но не знам кой я е карал...

Всъщност ваксината е за имигриращи и за омъжени за американци. Възможно е да не е задължителна за работещите  newsm78 не знам...

# 698
Каzарил
Искам само да ти напомня,може да си zабравил.
Др.Семелвайс е бил отричан,гонен и накрая свьрШва в психиатрията от колегиален тормоz и подли интриги.Днес името му стои на редица улици,има болници на негово име,вьв всеки учебник го има.Днес се гордеем с него.След смьртта му и след подлостта,която му сторихМЕ.
Ако имаШ аргументи ЗА ваксините,Ще те помоля само zа един единствен и елементарен.
Наzови едно научно списание ,в което да има иzолиран вирус HIV,с пьлната му характеристика,електронен микроскоп снимки.
Ако видиШ zатруднение,може да се отклониШ кьм някой друг вирус,например морбили или Хепатит.Твой иzбор.
И zа да не се иzложиШ (понеже си медик) се опитай да не слагаШ снимки анимации или снимки на митохондрии или други подобни клетьчни.От добро чувство ти го каzвам,zа да помислиШ преди да отговориШ,ако иzобЩо го направиШ. Peace

Кристиан, сериозно ли мислиш, че ще си играя с теб на тази игра? Да ти доказвам отдавна вече доказан факт, а ти за всяка снимка да ми казваш, че не приемаш това за вирус защото е митохондрий или рибозома, пък аз в отговор да ти изнасям лекции по цитология? Не, благодаря!
Както вече казах, приключих със споровете тук. Всеки да вярва в каквото му душа иска.

# 699
Както вече казах, приключих със споровете тук. Всеки да вярва в каквото му душа иска.

Интересно защо приключваш със споровете тук всеки път, когато нещо не ти изнася и очакваме отговори на определени въпроси, а се появяваш отново след време да ни обясняваш, че лекарите ги боли глава или нещо са неразположени...  Thinking 
Още чакам да ми кажеш защо вариолата е изчезнала, благодарение на ваксините, а туберкулозата не е, при все че в БГ има и няколко реваксинации... Какъв й е проблемът на тази туберкулоза, та е толкова упорита...
А освен това искам да знам какви са правата на пострадалите от ваксини дечица и техните родители, като изключим правото да ги прехвърлят от болница в болница с измислени диагнози и оправдания...

# 700
стелт, вече отговорих защо не искам повече да участвам в дискусията - вие тук вярвате в каквото желаете да вярвате и не приемате никакви друга гледна точка. Размахвате лаишки аргументи, заимствани от сайтове самоделки и отричате официалните данни. Е, такъв спор не води до никъде.
Но за последно да отговоря на въпросите ти:
За вариолата - имало е повсеместна имунизация в целия свят - без никакви изключения, освен медицински показания. Надминат е 89-90% праг на стадния имунитет и болестта е изчезнала, защото е антропоноза - т.е. единствения резервоар на болестта е човека.
С туберкулозата нещата са доста по-различни - първо, тя е бактериално заболяване, а причинителят й може да оцелее до година във външната среда, което не е възможно за вирусите. Второ, тя може да бъде хронична, при което носителят пръска бактерии дълъг период от време, без изобщо да му хрумне, че трябва да се лекува - хронична вариола обаче няма. Трето, никога не е имало световна кампания за имунизация срещу туберкулоза - за разлика от вариолата. Четвърто, някой от развитите страни изобщо са прекратили ваксинирането срещу туберкулоза, защото са я обявили за болест на бедните страни, която тях не ги засяга - и сега ги е засегнала доста (що ли тук веднага се налага една асоциация с вашето виждане как не може да се разболете от болестите, срещу които са ваксините).
По въпроса за лекарите и главоболието... не беше ли ти със секцио или греша? Има много показания за секцио, но едно от тях - тесен таз - означава, че ако не се направи операция, при раждането умират и жената, и бебето. И 100 алтернативни медицини не могат да променят този факт. Така че оплюването на лекарите, благодарение на които сте живи и здрави, е най-малкото неморално. Затова и се включих този път.
А въпроса за пострадалите от ваксините деца не го разискваме за пръв път - за съжаление ваксините понякога имат странични ефекти. Това го пише подробно във всяка листовка. Но как щеше да стои въпроса с правата на многократно повечето деца, които щяха да пострадат при епидемиите, ако нямаше ваксини. Или ще ми кажеш - аз епидемия не съм виждала, значи няма?

# 701
Каzарил,
Цитат
Да ти доказвам отдавна вече доказан факт
Не,напротив.Няма такьв докаzан факт и zатова много добре zнаеШ,че няма как да се аргументираШ.Най лесно е да се откажеШ от "играта" и всичко е ок.Нали?

Обаче тук пипай по спокойно.
Цитат
Така че оплюването на лекарите, благодарение на които сте живи и здрави, е най-малкото неморално.

Ако беШе станал медик,т.е. да упражняваШ професията,която си учил,много хора Щяха да страдат от теб.Добре,че си станал програмист.За да мислиШ,че благодарение на лекарите всеки е ЖИВ и zдрав покаzва пьлна деморалиzация и невежество в основните zакони на биологията,ЦИТОЛОГИЯТА (по която искаШ да ми иzнасяШ лекции ooooh! ) и много други неЩа,пак свьрzани с лекарската професия.

Какво е Неморалност вьв врьzката пациент/лекар? ИскаШ ли да говорим с открити карти?Мисля,че Ще zагубиШ много бьрzо.

Цитат
С туберкулозата нещата са доста по-различни - първо, тя е бактериално заболяване, а причинителят й може да оцелее до година във външната среда, което не е възможно за вирусите
Може ли да кажеШ колко време оцелява един вирус иzвьн тялото?Беz лабораторни условия.

# 702
Казарил, хайде пак да си припомним - при ваксинирането стаден имунитет НЯМА и колкото и да го повтаряш просто не е истина - такъв има само, когато се преболедува заболяването... Не може да има стаден имунитет, при все че от ваксините дори не се придобива доживотен имунитет...
Да, прав си, при туберкулозата нещата са доста по-различни и точно заради това тя не може да се "изтръгне"... Ако ваксините бяха "виновни" за унищожаването на вариолата, то и с туберкулозата нямаше да има проблем... Обаче, туберкулозата има латентен период, когато човек не е болен и не е заразен за околните, а активната туберкулоза дълго време може да не се "хване" и човек да не знае, че е болен... При вариолата, както добре знаеш, симптомите са се проявявали преди човек да стане заразоносител, съответно много по-лесно е да се постави такъв човек под карантина и да се предпазят околните... За разлика от развитите страни (които даваш за пример) в БГ са предвидени и няколко реваксинации БЦЖ, но въпреки тях имаме няколко пъти над средното за ЕС ниво на заболеваемост от туберкулоза - на какво се дължи този факт?  И пак не си ни разбрал - не твърдим че не можем да се разболеем от болестите срещу които има ваксини... Твърдим, че ваксините не могат да ни предпазят от тези болести, а на всичкото отгоре и вредят...
И в тая връзка да те питам - ти ваксиниран ли си против полиомиелит?? Имаш ли имунитет и сигурен ли си, че при евентуална епидемия (за която неваксинираните ще са виновни естествено) ще си защитен и болестта ще те подмине???
Да, аз съм със секцио и не заради тесен таз, но както и да е... Против лекарите нищо не казвам, освен че не разбират от ваксини - не се интересуват просто, няма и смисъл след като са задължителни, пък друго на ръка и че не ги слагат както трябва (не говоря за всички лекари естествено)... Жива съм (да не повярваш), но въобще не съм здрава, ставам все по-зле, а съм едва на 27 години, никога не съм се замисляла, че ще опра до хомеопатията, но сега просто нямам друг избор - това е...

# 703
Имам въпрос към Кристиян:

Разговорите за снимки и вируси ме подсетиха нещо - в подписа на stelt77 има три линка, вторият от които разгледах подробно и прочетох. Има статия за български учен, Евгени Гъбев, който открил лекарство срещу СПИН. Та там има две малки снимки, предполагам на вируса, но мога само да предполагам... Би ли погледнал, ако не си го разглеждал, и може ли мнението ти за обекта, който е сниман?
Ето линк: http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=358483&df … 11913&dflid=3

Благодаря!

# 704
Njama kredor.

nenaatoa
Tova sa animacii.Elektronnite snimki sa savsem drugi.Vij tuk naprimer
http://jvi.asm.org/

Evgeni Gabev e ot sushtata partia.

Общи условия

Активация на акаунт