Ваксини Дискусия

• 92 190
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 245
Наистина искам да чуя вашите подбуди за едно такова решение.И моля без прочети отново-прочетох  Mr. Green

Позволи ми да се усъмня в горното... Ако беше прочела, нямаше да питаш, защото сме го писали многократно...   Peace 

Познавам две момичета, останали инвалиди след ваксини... Споделих с позната педиатърка и й казах, че ме е страх... Тя скочи и се скара, как може човек с висше образование да вярва на подобни глупости, ваксините били абсолютно безвредни и нямало начин да оставят такива сериозни последици... Не й повярвах... Нормално е майките да знаят по-добре какво се е случило с децата им и на какъв етап.... Разрових се в различни форуми в интернет и се начетох на такива истории, че ми се изправиха косите... Впечатление ми направи, че в повечето случаи лекарите отричат ваксините като причинител на усложненията... От тогава не съм се консултирала с лекари по въпроса (изключвам нет пространството и хомеопатите)... Педиатрите, които познавам продължават да ме убеждават в пълни глупости по отношение на детето ми... Не казвам, че като лекари не са добри, но определено имат пропуски и загубиха доверието ми...

Има ли сред вас такива родители, чиито деца са нямали проблеми с ваксините....
п.с. нали има и закон за глоби как се измъквате освен с фалшивите картони   Rolling Eyes

Какво значи нямали са проблем с ваксините??? Знаеш ли какви проблеми биха могли да се появат и на какъв етап от развитието?? Ако днес не е имало проблем, това гаранция ли е, че и утре няма да има??  Винаги ми е бил смешен въпроса "доволна ли си от ваксината"...
Да, има закон и има глоби, но какво от това?? Все едно да ме питат какво предпочитам - да си платя глобата или да проверя може ли бебето ми да умре при ваксинация - ези или тура??

# 1 246
Mustaine, честно, незнам доколко добронамерено питаш, а не с цел заяждане и иронизиране на нашето решение да не ваксинираме децата си, но, благодарение и на добрия тон на Пасифлора Hug, ще ти отговоря и аз Simple Smile
Значи аз никак не съм крайна. В началото (когато забременях и малко след това, значи преди около година), когато започнах изобщо да влизам в БГ-Мамма, този подфорум ми се струваше откровено смахнат и смешен и го избягвах. ОБАЧЕ, с течение на бременността и най-вече след раждането, почнах да виждам нещата под по-различен ъгъл. Вечно ще благодаря за това!
Аз съм позволила да сложат на детето ми двете ваксини от родилния дом (всъщност, и хабер си нямах, че се слагат някакви ваксини в болницата след раждането, разбрах едва като ни изписаха и четох епикризата. И БЦЖ ми звучеше като БДЖ или нещо такова...Не знаех какво е.), втори прием на ваксина против хепатит Б и един Пентаксим (петвалентна ваксина). И после някак си се позачетох, поразрових, намерих книги, филми, литература, статистики и осъзнах, че нещата с ваксините никак не са безобидни.
Моите причини да реша да не слагам повече ваксини са:
1. Няма гаранция, че точно моето дете няма да се разболее сериозно от ваксина и, не дай, Боже Praynig, да получи доживотни усложнения.
2. Ваксините съдържат ужасни неща, крайно неподходящи за който и да е човешки организъм, камо ли детски.
3. Ваксините са част от една световна индустрия, която никак не е чиста и аз избирам да не я подпомагам.
4. Отскоро вярвам в силата на организма сам да се пребори с болестите и болестите не ми се струват толкова злотворни и страшни, както преди Simple Smile
5. Аз самата от години не пия лекарства, ходя редовно на планина, плувам, дишам и се чувствам прекрасно.
6. Традиционната медицина е доста компрометирана в моите очи.
7. Избирам детето ми да бъде здраво без ваксина, а ако се разболее, да се излекува благодарение на собствената си сила и моите грижи и обич. А не здраво дете зорлем да го разболявам чрез ваксина (принципът на действие на ваксините е точно такъв).
Това горе-долу са моите аргументи.

# 1 247
Аз също като Евридик@ в послевствие спрях ваксинирането на сина ми. Но малко по-късно - ние имаме и 3те приема Пентаксим за жалост. Просто късно ми попадна информацията какво се съдържа във ваксините и до какви последствия могат да доведат. Аз взех решението си да не ваксинирам повече на база четеното в нета и на много филми, на които попаднах. Още повече, че докато редовно си слагахме ваксините моят син нон стоп беше със сополи и вечно настинал. Вече около половин година не съм слагала ваксини и нито веднъж не ми е боледувал, нито носа му е текъл. Аз лично мисля, че има връзка. Може и да бъркам, но.... Rolling Eyes

Ще копирам от Евридик@, защото точно това са и моите причини да не слагаме повече ваксини:

1. Няма гаранция, че точно моето дете няма да се разболее сериозно от ваксина и, не дай, Боже , да получи доживотни усложнения.
2. Ваксините съдържат ужасни неща, крайно неподходящи за който и да е човешки организъм, камо ли детски.
3. Ваксините са част от една световна индустрия, която никак не е чиста и аз избирам да не я подпомагам.
4. Отскоро вярвам в силата на организма сам да се пребори с болестите и болестите не ми се струват толкова злотворни и страшни, както преди

За глобите - още нямам проблем понеже педи не ме е търсил и още не знае, че няма да ваксинирам. А и педпочитам глоба пред ваксина.  А с градината и училището ще го мисля като му дойде времето.  Peace

# 1 248
mustaine,децата ми не пият флуорирано мляко,вече не им давам и витамини в шишенце.също и минерална вода/високо съдържание на флуор/,старая се да им приготвям домашна храна и домашни сладкиши.да не ги тъпча с лекарства за ,,всеки случай,, и т.н.
ваксини ВЕЧЕ не разрешавам да им слагат,нито дори алергопревента/каката е а астматични пристъпи,които се появиха ,когато тя беше на 5 месеца/след насвяткване с ваксини,живо полио беше през 2004 година/.
на някои хора им харесва да ядат генномодиф.храна,салами от 3 лв и кренвирши ,произведени от субпродукти,маргарини-които са полезна хидрогенирана растителна мазнина и т.н.
на други им харесва да правят безразборен секс.
....
е,ми на мен не ми допада .
въпрос на избор!
бай дъ уей,на сина си спестих ваксините морбили,паротит,рубеола;полио дтк.
и ,знаеш ли колко е голямо учудването ми-той е съвсем здрав!
на 1г.и 8мес.е и карал един бронхит ,когато беше на 2 месеца.
за сравнение -каката,на която и бяха поставени всички задължителни ваксини на тази възраст беше постоянно в болници.вми,окръжна,инфекциозна....и то по няколко пъти.зимния сезон беше някакъв ужас!
вече не се доверявам на личния лекар на децата така ,както преди.изисквам направление за пулмолог.той ги гледа децата.
беше им направил програма с алергопревент инжекции.биха им ги вече около година.до последния път ,когато малкия получи обрив след инжекцията.
по съвет на cristian, вече спрях и тази химия.
...
от теб зависи докъде ще те докара страхът от болести.
не тъпчете тялото си с  боклуци,пийте умерено,пушете по-малко и спортувайте много.
така срещите с джипито ще са случайни. Peace

# 1 249
stelt77  позволявам Wink
Четох темата, препратката към предишната и препратката към оп предишната ..разбира се пропусках безмислените и упорити спорове за разни термини и неинформираност и т.н.Питам защото аз продължавам да намирам връзка с неправилното поставяна не ваксините и всичките примери, които вие давате.Аз също познавам пострадало дете от ваксина, но е поставена, когато то  не е било напълно здраво.Christian , разпознал ме(още немога да се сетя къде сме имали допирни точки) моля да каже дали това е така.И аз хвърлих едно око на мненията ви и разбрах ,че сте доктор.Предполагам хомеопат.
По вторият въпрос поставен от stelt77
Цитат
Какво значи нямали са проблем с ваксините??? Знаеш ли какви проблеми биха могли да се появат и на какъв етап от развитието?? Ако днес не е имало проблем, това гаранция ли е, че и утре няма да има??  Винаги ми е бил смешен въпроса "доволна ли си от ваксината"...
Да, има закон и има глоби, но какво от това?? Все едно да ме питат какво предпочитам - да си платя глобата или да проверя може ли бебето ми да умре при ваксинация - ези или тура??
аз никога не съм се съмнявала и не съм имала проблеми.Ако обърна вашият въпрос-каква е гаранцията ,че детето няма да пострада в бъдеще от въпросната болест и няма да има последствия за него.?И пак ще ви попитам.Вие ме засипахте с въпроси и критика, но не отговорихте  Laughing
Евридик@ защо все тярбва да се съмнявате.Съвсем добронамерено водим дискусия.Нали такава етемата.... Laughing
Благодаря за отговора ви.   bouquet Всичките точки изброени ги прочетох като доводи в статиите.Само последната е добавена лично от вас.За което благодаря.
И отново моля Christian  да поясни точното въздействие на ваксините.Аз доколкото съм запозната доскорошната практика да се вкарва вирусът в организма е заменена от друг тип ваксини, които направо вкарват антитела или нещо от този сорт-не съм наясно с терминологията, но това разбрах -не се заразява с вируса.Точното определение, което срещам е жива и мъртва ваксина Rolling Eyes

# 1 250
   Мдам, и аз бих добавила, че всичко е въпрос на това как възприемаш света. Да.
Не стига само да четеш, а трябва и да разбираш. А пък този форум е извор на толкова
ценна информация, че сигурно цял живот ще го благославям! Само да знаеш къде да
четеш. Не знам защо толкова се подценява като източник. Виж, за лекарите не мога
да кажа същото - за мен те не са светилата, на които да се доверявам, аз се познавам
по-добре, както и детето си.
 п.п. А след като не сте наясно какво Ви "вкарват", как така позволявате това???

# 1 251
Ако обърна вашият въпрос-каква е гаранцията ,че детето няма да пострада в бъдеще от въпросната болест и няма да има последствия за него.?И пак ще ви попитам.Вие ме засипахте с въпроси и критика, но не отговорихте  Laughing

Това не е критика - така пиша по принцип...  Wink  Въпросите, които зададох са за да се мисли по тях... Знаеш ли какви последици би имала една ваксина?? Аз не знам и никой не знае... И това предполагам си го прочела в моите постове... За не знам кой път го казвам - човек не е затворена кутия, въздействат му много фактори, един от тях са ваксините... Трудно е да се докажат последиците, освен ако не се е случило нещо на момента (тогава обаче защитниците казват, че толкова бързо не е възможно да има последици от конкретната ваксина, демек проблемът е другаде).... За пореден път споменавам антибиотиците и пестицидите и казвам, че историята се повтаря, дори потретва... 
Теорията на вероятностите също сме я обсъждали... Ще слагаме отрова в децата си, защото евентуално, един ден, може би, има вероятност да се срещнат с някой вирус, пък може да вземат да се разболеят, че даже да не се излекуват или да има усложнения....

# 1 252
Дифтерия. Колко заболели деца (а и възрастни) има в България от 1990 година, да речем. Нула.
Странични ефекти от ваксината (по официални данни, с които сме наясно, че са много по-малко от действителните) - колко, че не ми се рови? 1:100 000? Добре ли е? Поправете ме.

Тетанус. От 1990 година насам. Нула, с изключение на онзи случай отскоро, за който писаха по вестниците.
Странични ефекти - едно на колко?

Ако искате да си направим труда да видим официалния риск. Но говоря само за т.нар. остри заболявания с тежка симптоматика и усложнения.

# 1 253
  • в матрицата
mustaine замисляла ли си се защо детето ти е постоянно болно?? Не е трудно да разбереш, ако наистина малко се информираш като биеш ваксина на детето си, какво точно съдържа тя. Да ти е правило впечатление, че има доста деца които не боледуват толкова много дори и като са сред болни деца??? Какъв ли е отговора???
Аз съм на мнение, че всеки има право сам да прецени какво да прави със своя живот както и с този на детето си, и не ме интересува защо го прави. Живеем в 21 век - векът на високите технологии и информираността, който желае, винаги може да се позаинтересува защо това или онова..... отговорите ги има, стига да искаш да ги видиш.....
Ти защо ваксинираш твоето?? Защото е задължително и нямаш идея или не искаш да има, какво точно полезно съдържа ваксината за детето ти??
Ще ми отговориш ли моля? Grinning

# 1 254
Suzza  aз пък много обичам да ме бодат....като че ли съм мазохист, но е факт...
Докато бях бременна нарочно ходех при двама различни гинеколози, един по ЗК и един на частно за да могат паралелно да ми пускат изследвания.....
Умирам си от кеф.....но имам  една приятелка, с която по едно и също време бяхме бременни и на нея, като на твоят съученик, винаги  и прилошаваше и веднъж припадна в Токуда...
Е какво толкова страшно пък има???
Аз съм така и със зъболекарите....ходя по 4-5 пъти в година...но това не е по темата.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 255
mustaine,
Имали сме допирни точки вьв форума,но това е от беz zначение сега.Просто се сетих коя си от постингите ти.

Ти каzваШ,че не си крайна и истината е някьде по средата,нали?
Е,аz сьм сьвсем краен.От прекалено много учене,информация и самодокаzване на хипотеzи и теории.
Не сьм предиzвиквал никого тук да мисли по моя начин.Всеки,рано или кьсно Ще се убеди,че инфекциоzната теория се клати в основата с 9 по Рихтер.
От там zа мен няма вируси,няма антитела,няма инфекция,няма имунна система,няма ваксини,които да ни "паzят".
Опули ли се?
И аz сьм гледал с отворена уста много години.Пьрво се подигравах,смеех се,после не вярвах,накрая го видях,че е така.Както е поговорката,така стана.
И сьм обеЩал на всички,че скоро това предателство,което се иzвьрШва на гьрба на децата ни Ще иzлеzе на бял свят.
И аz правя греШки,но тук zнам,че не греШа.И много го zнаят.Вкл. и Бьрди.

Какво са ваксините ли?Контрол на раждаемостта,контрол на смьртността.НиЩо друго.

Не сьм хомеопат и не искам да бьда. Peace

# 1 256
Благодаря на двете мамчета, които ми отговориха.Макар и бегло пак ми бе от полза.Благодаря и на stelt77 , въпреки че не ми отговорихте ми бе крайно интересно да прочета второто ви мнение   bouquet
Сега ви почват отгоре на доло  Laughing
анна в.  понякога форумат може да доведе до сериозни последици.Аз не приемам форум пространството за меродавно, а за информативно.
Grace' обичам статистиката благодаря, но може и да се тълкува по обратният начин-благодарение на ваксините е този спад на болестите нали  Rolling Eyes
Suzza като цяло исках вие да ме насочите поне в някаква насока, а не да ми задавате въпроси.Нали затова аз питам вас.Да замисляля съм се-отговарям ви веднага.ГГолямото ми дете ходи на градина  Mr. Green под болно визирах хремичка и сополки.Това не го лекувам, но немога да ваксинирам при подобно състояние.Не съм дошла да ви критикувам, за да ми се карате така...по-спокойно можехте да ми отговорите и да ме насочите към идеята и същността.
Цитат
Защото е задължително и нямаш идея или не искаш да има, какво точно полезно съдържа ваксината за детето ти??
Ще ми отговориш ли моля?
Да ще ви отговоря.Питах вас защо да не го правя.Никъде не съм посочила, че вие трябва.Писах в темата, за да ми дадете информация и да ме просветлите, но освен въпроси нищо друго неразбрах  hahaha
sladkish4e много ви е сладък ника, но с този сърказъм пък въобще не влезнахте в темата да ми дадете насока.Явно всички сте решили ,че искам да се подиграва.НЕ исках да ме информирате. Confused
И накрая
Christian от цялата ви възвишена реч разбрах само едно-че не сте хомеопат  Joy
Обръщевние към всички ви.Не влезнах тук да  получа критика, а за да получа информация.Освен смях, сарказъм и въпроси с неясно съдържание нищо полезно не намерих.За мен дискусията приключи.Навярно и наклонихте везните към ваксините.Не намирех причина, поради която да не ги прилагам, затова спокойно ще си се доверя отново на медицината.Тя поне ми дава отговори.
Кой греши и кой не никой неможе да каже.Природата си е природа.Естественият подбор ни е ясен а всички.Обаче медицината се развива и защо да не се доверя на нея? това никой неможа да ми отговори.
Спирам и да чета явно вие се осланяте на синдрома на форума.Извинете ме за сравнението но като един каже БЕ всички повтарят.Еми да го бяхте повторили.Много неуважително от ваша страна.Наистина останах с много лоши чувства.
Благодаря ви за вниманието.И отново на Евридик@ stelt77 desilosha лични благодарности, че ми отделиха време да отговорят на въпросите и.Макар и кратко поне бе нещо.  Hug

Приятна вечер

# 1 257
mustaine какво ще рече " Исках да ме информирате" ? Човек може да се информира сам, не е нуждо да се задават провокативни въпроси и да се настоява за отговор. Има достатъчно информация в тази тема, както и из нет-а...има и печатни издания, ако не смяташ форумите за меродавен източник. Линкове към тях са посочени в темата, която няастояваш, че си прочела.

Във връзка с коментарът ти към Грейс- не, всъщност ваксините не са причината за спада на болестите, и ако наистина беше прочела темата, щеше да видиш доказателства за това- има много статистики, както и информация, защо и как статистиките са манипулирани, за да се изкара, че ваксините са спрели много от болестите. Трябва само да се поинтересуваш малко  Peace

Довери се спокойно на медецината  Laughing  ooooh!

И да допълня - всички хора тук са информирани и изборът, който са направили е плод на дълго четене и проучване  Peace

# 1 258
mustaine не знам защо си си помислил(а), че съм се подигравала.....
Аз слагам ваксините на моето дете.... Crossing Arms, а  в темата влезнах за да попитам за една объркана ваксина и така .....сега ми е интересна друга гледна точка....
Не съм ти отговорила, защото просто е нямало какво да ти кажа.

# 1 259
Момичето влеzе,zа да се zаяде..беШе ясно от самото начало..както прави и в други теми и кьдето по сьЩият начин си трьгва.

"ВьzвиШената ми реч" поне няма толкова правописни греШки.Сьжалявам,че го каzвам,рядко го правя zаЩото това не е най важното zа мен.Но когато не раzбираШ неЩо,по добре се информирай преди да го коментираШ толкова субективно.
Медицината е религия.Ти го докаzа zа пореден пьт.Вяра и доверие трябва да има,zа да сьЩествува.Една наука няма нужда от доверие.Истината няма нужда от доверие.

Цитат
Не намирех причина, поради която да не ги прилагам, затова спокойно ще си се доверя отново на медицината.Тя поне ми дава отговори.

Много правилно.Всеки получава това,което zаслужава.Гроzна мисьл,но важи.

Общи условия

Активация на акаунт