Ваксини Дискусия

• 92 193
  • 1 551
  •   2
Отговори
# 1 260
Не момичето влезна да получи информация от личният опит и личните убеждения на хората.Статииите ги прочетох ина тази с конспирацията се смях.Не я взимам насериозно.
Пиша с грешки да.Навярно защото съм си еуфорирала от вашето отношение.
И освен Christian друг не виждам да се заяжда.
Случвало ми се е да поспоря в други теми за кърменето , защото другаде не чета. но да се заяждам никога.Аз за разлика от вас уважавам чуждото мнение.
Но вашето току що ме накара да си променя мнението към вас.Вече не мисля да ви се обяснявам.Толкова грозно от ваша страна, че направо ще ме откажете да чета по въпроса.
Явно освен с рокаджиите , с друг нормален разговор неможе да се води.Липса на възпитание навярно.
За последната ми грешка.радвам се ,че съм ви услужила с подходящ цитат.Можете да го използвате за логото си.
Вместо да популяризирате идеята си вие обиждате хората.Това не ви помага повярвайте ми.

sladkish4e извинявам се не съмви разбрала правилно Wink

# 1 261
   Еее, Мъстейн, недей така, тук и рокаджии има, все пак! Чети, чети, не се отказвай - описания на личен опит и убеждения има навсякъде. Ама ги и зачитай де, да не е напразно загубено времето само в четене. Тя, лампичката в главата, си светва сама изведнъж. Wink

# 1 262
mustaine има достатъчно теми за реално пострадали деца от ваксини. За съжаление не са малко  Cry . Линкове към тях са посочени в същата тази тема, която претендираш, че си изчела  Peace . Може би ако почетеш малко там, ще спреш да се " еуфорираш "  newsm78

Кое в статията за конспирацията те накара да се смееш  newsm78 . Всъщност не знам дали говорим за едно и също нещо. Ти прочете ли това http://www.vaccinationdebate.com/web1.html и това http://books.google.com/books?id=IjyuHR3GTdgC&printsec=front … mmary_s&cad=0 и още много други като тях. Надявам се че ползваш чужди езици  Thinking

# 1 263
Mustaine, съжалявам, че оставаш с лошо впечатление и че сме те обидили.  Sad
Аз никак не съм проповедник, нещата, които си ги правя, не държа никой да ги разбира и одобрява. Затова и нито прокламирам идеите си, нито настоявам някой да ги споделя. Обаче в този случай ми стана кофти, че си се почувствала така и искам да ти кажа, да те помоля, да почетеш още малко, преди да се довериш на традиционната медицина Simple Smile Има много какво да научиш от форума, от събеседниците тук. Освен това хората са си направили труда да потърсят наистина достоверна и проверена информация за ваксините - статистики, мнения и становища на традиционни лекари, които в един момент се обръщат и "осъзнават".
Както ти писах вече по-горе, никак не съм крайна, дори до съвсем скоро бях не скептична, ама направо откровено се присмивах на този форум и на идеите, които се споделяха тук. Но имам причина да се замислям над нещата - детето ми. И почнах да чета, да се пообразовам лека-полека и да вземам решенията сама.
Затова пак те моля - информирай се и продължавай да четеш! Направи информиран избор! Линковете, които ти е дала Клерет, са много добри! Прочети и някоя книга по въпроса за ваксините и прецени сама - да или не! Това е много важно, а и едно такова решение може да те накара да промениш още много неща в начина си на живот, както стана и продължава да става при мен Peace

# 1 264
Виж сега mustaine, ти влезе в темата с думите, че вече всичко си прочела и ни се озъби...   Mr. Green ...нали така??? Това означава, че мненията ни вече ги знаеш, защото си ги чела многократно... Не разбрах тогава какви отговори искаш и какво още не ти е ясно и искаш да ти се изясни?? Какво искаше да ти отговорим, нещо ново, което вече не знаеш, защото не сме писали ли??? Преди аз да пиша в темата против ваксините (не беше тази, друга беше тогава темата), изчетох и двете теми на Бърди (които основно са ЗА ваксините), старата против ваксините и безброй други темички с въпроси, отговори и проблеми след ваксинация.... Естествено, нямах колебания за решението си и не ми бе нужно да ми се обяснява за пореден път кой, как и защо е взел решението си... Изясни сама на себе си какво искаш, какво знаеш или не знаеш и ела пак питай... Не ми пречи дори и да се заяждаш, сигурно и това знаеш, чела си го...  Mr. Green 

И още нещо, но не на последно място - Дейв Мъстейн ряпа да яде - по-яка група от Сепултура няма...   Mr. Green

# 1 265
Май не съм ясна относно молбата си.
Как само двама-трима ме разбраха и ми отговориха.Или другите нямате ясне отговор на това -защо вие избрахте да не ваксинирате.Вашето лично мнение.
Аз случаи и трагедии прочетох и чух.но затова се обърнах и към хората, които са избрали този подход въпреки, че децата им са клинично здрави.
Кое от моите мнения остана неярзбряно и с впечатление за заяждане ?Аз препрочетох разговора и не разбрах отново.
Като не искате друг да коментиравъв въшщата тема променете заглавието.Аз под пискусия разбирам обсъждане и коментиране на базата на личен опит.
Clairette благодаря за статиите утре ще им обърна внимание.
Статията за конспирацията и за тайното ваксиниране ми се стори доста американизирана.Нищо лично разбира се не я приемам насериозно.смешна е наистина.
анна в. тя лампата е засветила затова съм тук.но статиите, които прочетох са от линковете пуснати в началото на тази тема.А в нетга намерих същите.Нищо повече.Признавам само на български съм търсила.но колкото и да чета личният опит и личното мнение са ми по-интересни.
Поне бяха вече не са. Whistling
А с рокаджиите в другата тема ще си говорим надявам се  Wink
stelt77 в никакъв случай не съм се зъбила.зададох въпроси кратко и ясно.Какво да овъртам .Вие овъртате като не ми давате конкретни отговори.Дейв Мъстейн rocks  Mr. GreenСеполтура ще ги пропусна ще минат и без мен.
И не няма да идвам да питам вече загубих интерес.ще прочета статиите и ще си ваксинирам детето другата седмица. Sad
И не неискам да се заяждам не ми е в природата и не ми е интересно.Но навярно на други им е

# 1 266
Айде стига, приключихме с mustaine. Дали на някой му се вижда сериозно човек да се замисли над толкова важни неща за детето си, да е така да се каже на кръстопът, и щото му се сторило, че някой се заяжда, да вземе решение. И фръц-пръц, аз пък ще си ваксинирам. Е, хубаво, браво. Ние какво, виновни ли да се чувстваме от това?! Не може и през ум да ми мине, че щото виждаш ли някой се заял с мене, това да ми наклони везните в една или друга посока. Да не говорим, че си търси под вола теле.

# 1 267
И не няма да идвам да питам вече загубих интерес.ще прочета статиите и ще си ваксинирам детето другата седмица. Sad

Защо така тъжно и угрижено??   Thinking  Нещо лошо намираш във ваксините ли??   Thinking  
Виж сега, нали не ни плашиш, че ще си ваксинираш детето?? Защото, колкото и да ми е жал за ваксинираните бебета, не мога да накарам майките им да мислят с главите си... Ако имаш някакви съмнения, относно ваксинирането, обаче въпреки това допуснеш да го ваксинират, не вредиш на мен, а на себе си и на собственото си дете... Не ми се иска да те чета в темите, към които съм пуснала линкове и които уж си прочела, но не знаеш защо не искаме да си ваксинираме децата.... Какви са личните ми причини ли?? Вярвам, че ваксините вредят... това е... Нали не е нужно да съм останала лично инвалид, за да повярвам в това, чуждият опит също ми върши работа... Ти не вярваш, искаш доказателства, ок.... ваксинирай детето си...

# 1 268
Е не вие вече прекалявате...ми хфръц пръц и тръц
Това нещо взе да ми наподобява друг подфорум.Тук май беше за информация а
Вие тук само шепа хора си ръкопляскате и когато някой иска повече информация и насока вие какво правите...
Еми как няма да се обидя.И станахте ми интересни с вашите идеи и да замислих се, защото имам 4дена да ваксинирам детето, но явно нямаше смисъл целият ми ден прекаран в четете.Днес разбрах за това.Айде аплауз светна...време е отново да си пуснете по една шега и да си се радвате на себе си.Неискам да ме критикувате искам мнение.какво толкова страшон видяхте в това.Аман от интриганти.Много се нервирах честно...
явно всяко мнениеу което не е ръкопляскащо вие не го приемате насериозно.
Отивам да си прегърна "заразените с ваксини деца" явно няма да ме спечелите за идеята.Няма да губя вече време да чета статии и темподобни из разните форуми.По-добре да чета за самите болести и вируси .
Груби сте нали го знаете и още помвече като не смятате за нуждо да подкрепяте хората поне не си правете труда да им отговаряте.

Айде със здраве съжалявам за целият разговор и за загубеното време.ФОРУМЦИ дано имате подкрепа и извън един форум, защото темата е наистина сериозна.

# 1 269
Ох, имам чувството, че си говорим на различни езици...честно .

Питаш значи защо са вредни ваксините. Ще ти отговоря, нека първо ти кажа какво ме доведе тук. Все още нямам деца, интересувам се относно всички теми свързани с детеотглеждането. Имам изградена позиция по всички въпроси- раждане, кърмене, възпитание, методи за лечение и т.н. Както виждаш стремя са да се информирам преди да е дошъл момента. Това, което ме доведе тук, е доста прозаична причина. Трябваше да пиша есе "За и против", темата беше по избор. Реших да пиша за ваксините и по този повод се информирах. Съветвам те да отложиш ваксината за детето си и да си дадеш достатъчно време, за да се информираш. Трябва да си сигурна в избора, който правиш.
Не бих ваксинирала себе си или децата си, защото:

1. ) От ваксините няма полза: отношението им към изчезването на много смъртоносни болести е поставено под въпрос от статистиките, които ти пуснах в първия линк. Оказва се, че статистиките, които са ни били известни до сега са били силно манипулирани, Примери има много във филма " Ваксините- скритата истина", както интересни мнения на лекари, които обясняват как точно са им били предстявани статистиките когато са изучавали медицина.
Новите проучвания показват, че ваксините са въведини, когато болестите са били почти изчезнали и дори са забавили пълното им изчезване.

2) Базата на ваксините е грешна: оказва се, че такива понятия като имунитет и имунна система практически не съществуват. Информация има много по въпроса, надявам се разбираш, че няма как да ти преразкажа всичко, което съм прочела  Peace

3) Не само, че няма полза от ваксините, но и вредата, която нанасят е огромна
Съдържат: живак, формалдехид и други "екстри", които обзалагам се никой здравомислещ човек не би поел доброволно
Съдържат: животински протеини, тъкан от мъртви човешки ембриони, а някои от тях жив вирус  Stop

Мога да продължа да изброявам защо не бих позволила да ми се ваксинират децата, но вярвам, че ако това, което изброих до тук не е достатъчно за теб, останалото, което имам да кажа няма да е от значение. А ако това, което изброих те е накарало да се замислиш, ще потърсиш още информация по темата.

Успех в решението  Peace

# 1 270
mustaine
Аз съм от майките ,които наскоро преосмислиха и отказаха ваксинациите.Ето и моите причини
Синът ми има всички ваксини ,с изключение на реваксинациите,
В началото си мислех ,че така той е защитен,като всяка майка ,изпадах в ужас при мисълта ,че може да му се случи нещо лошо .
Веднъж педиатърката ми предложи да му сложим превенар,но след като ми обясни против какво е тази ваксина,аз се замислих
Знаех на какъв принцип работят ваксините,и като го свързах  с тази болест ,се ужасих и се замислих,че може би тази ваксина ще е доста тежка.
 До тогава сина ми не е имал някакви по-тежки странични реакции от ваксините-след първата доза на ДТК имаше Т 38,5,а на втората лек обрив по гърба и коремчето .
 Зпочнах да ровя в нета ,и след получената информация се отказах от ваксините.Мъжа ми ме подкрепи
mustaine ,наистина добре си се насочила прочети най -вече за самите болести ,но прочети не само една статия или книга,
Погледни и листовките на самите ваксини-току що прегледах на ИНфрарикса -токсин на тетануса ,токсин на дифтерията  и т,н
алуминиеви соли,а в тази на ммр-пилешки протеин
И се замисли всички тези отрови се инжектират направо в кръвния поток
Дори природата не е толкова жестока ,и както Коток пише при естествено заразяване първо тези вируси преминават през лигавицата на устата ,после попадат в чревния тракт ,а ако наистина си чела и линковете в темата ,незнам дали си обърнала внимание как е при полио вируса-съвремената медицина не дава обяснение защо,при някои хора ,вируса напуска чревния тракт и от там преминава в кръвообръщението ,при което се получава най-големите усложнения при полиото.
Може би и за папилома вируса си чела ,че много хора се носители ,но не се разболяват.
А що се отнася за антителата ,Коток пише ,че са правени изследвания при които хора с антитела към съответния вирус се рязболяват от същия вирус.

А лично познавам педиатър,братовчед на майка ми ,който казва на роднините си ,че е по-добре  децата да си изградят естествен имунитет.
Но никой,в нищо неможе да те убеди ,да вярваш в нещо.Ти си човека
Ако наистина си решила да правиш информиран избор ,чети и мисли .
Пък какво заключени ще си направиш ,и какви ще са действията ти след това ,това си е лично твой избор.
Но и ние като теб искаме право на личен избор,и щом по-голяма част от европейските страни,че дори и ТУрция  са го позволили този избор,

# 1 271
   Като стана дума, че имаш четири дни за размисъл, се сетих нещо - в Германия
първата ваксина на бебета не се прави в родилния дом (явно тук ни гарантират,
че няма да заразят бебетата ни с хепатит Б), а след три месеца. Точно в тези три
месеца имах предостатъчно време, за да изградя мнението си постепенно (чела
съм и литература на немски, а тя е в пъти повече от тази на български) и взехме
решение със съпруга ми да не слагаме ваксини на детето. В момента, в който
срещнах грубото отношение на отсрещната страна, а именно педиатъра,
мнението ми се затвърди окончателно. А когато виждах как детето ми расте
здраво и няма дори сополи и температура, вече бях сигурна, че не съм сбъркала.
   Ето ти един ясен отговор. Wink

# 1 272
Вьв всеки постинг Мустейн докаzва мотивьт на нейното влиzане в темата.
Не zнам,но много лесно ги виждам такива неЩа,проzрачни са.

Цитат
момичето влезна да получи информация от личният опит и личните убеждения на хората

Вкл. и аz ти написах личният си опит.И никьде не сьм те обидил,нито сьм се zаял.
Ще те цитирам теб
Цитат
Явно освен с рокаджиите , с друг нормален разговор неможе да се води.Липса на възпитание навярно
Цитат
Айде аплауз светна...време е отново да си пуснете по една шега и да си се радвате на себе си
Цитат
Груби сте нали го знаете и още помвече като не смятате за нуждо да подкрепяте хората поне не си правете труда да им отговаряте
.
Цитат
Отивам да си прегърна "заразените с ваксини деца

Това може ли да обясниШ zаЩо го написа?
Цитат
Аман от интриганти

Цитат
Кое от моите мнения остана неярзбряно и с впечатление за заяждане ?Аз препрочетох разговора и не разбрах отново.
Проблема беШе,че оЩе вьв вторият си постинг се "оzьби",че никой от пиШеЩите тук не ти написа личното си мнение и иzтьрси,че се врьЩаШ кьм традиционната медицина,която поне отговори ти давала и че Ще ваксинираШ детето си.
Нали не ни мислиШ zа профани? Такьв ред на мисли си има своята причина и е много проzрачна.Обидена си zаЩото те надуШихме може би.А и да очакваШ да вярваме,че няколко лични мнения Ще те спрат да не ваксинираШ,се льжеШ.

Цитат
Аз под дискусия разбирам обсъждане и коментиране на базата на личен опит
Ти какво сподели от собственият си опит?
Какво те накара да четеШ в една тема в един форум,в който "си губиШ времето и се присмиваШ на конспиративни сайтове"?
Цитат
защото имам 4дена да ваксинирам детето, но явно нямаше смисъл целият ми ден прекаран в четете

Цитат
явно няма да ме спечелите за идеята.
Сигурен сьм,че на никого не му е и минало преz ума да го прави.Науката не е религия.Не се еуфориzирай,ако не го раzбираШ последното. Peace
Ваксинирай си детето.Ако има странични реакции,които не си очаквала,може да се регистрираШ с друг ник и да влеzеШ да питаШ zа помоЩ.Много го правят.От неудобство.Нямат доблест да кажат "плюх,но сега ви раzбирам".

РеШението е твое да ваксинираШ или не детето си.Детето ти не може да вzеме реШение zа себе си zаради zаконовото положение.Иначе всяко дете е способно да вzеме подобно реШение.То никога не би допуснало да го боцнат с каквото и да било.
Но кой обрьЩа внимание на интелигентността на природата,на инстинктите на децата и на Шестото им чувство?Почти никой.Затова и толкова страдат.Заради нас. Peace

# 1 273
А това е цитат от другата тема

Grizantema
Новак
 Online Публикации: 30
  Re: Ваксини и Ваксинационни Програми 2
« #1575 неделя, 14 декември 2008, 11:18 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Един въпрос към д-р Birdie. Дъщеря ми е с някаква много неприятна хрема, която минава бавно-бавно. На 4-тия ден вдигна малко температура, на 13-тия ден се оплака и от ухо. Някъде на 10-тия ден силни сополи я заведохме с мъжа ми да й вземат секрет от носа. Изследванетo показа haemophilus influenzae. Тя е ваксинирана с Act-hib преди три години(сега е на 6).
Педиатърът ни увери, че не е нужно нищо да правим, детето в момента е в добро състояние(и наистина е). И все пак... Трябва ли според Вас да се прави нещо за този haemophilus? Опасно ли е за другите деца в детската градина?

Дали е вьпреки или zаради ваксината,дали zнае някой? Mr. Green
Вижте майката колкото е деzинформирана (благодарение на медиците и рекламите) .Когато е слагала ваксината си представям какви увеЩания са били и какви zаплахи са били,че хемофилус води до менингити и тн.А сега получава отговор
Цитат
Педиатърът ни увери, че не е нужно нищо да правим
Уверяване,доверие,вяра.

# 1 274
Добър ден
Аз като един инат не се отказвам.Най-вече, защото получих отговори несъдържащи подигавателни обръщения.
Christian  WhistlingМного пишете нищо на казвате.За мен не представлявате вече интерес.Дано има кой да ви чете цитатите.Средният е за вас-средният цитат  Wink
Ако зеленото човече го приемате за озъбване тцъ просто ме кефи емотиконката  Mr. Green
анна в. не само в Германия, но и в много други страни се слагат на по-късен етап.И са препоръчително, но всички ваксинират защото пак един вид ги задължават.Без ваксини те ги допускат в детски градини, училища, колежи и т.н.Затова пак ваксинирват хората.
Това което четох за България още повече ме обърка.Значи лекарите препоръчват, Хомеопатите с медицинско образувание препоръчват една част.Тези за хепатит например според тях са излишни.Но хомеопатите без медицинско образувание напълно отричат ваксините.
Азимайки лош опит с дъщерями имам страх от вирусите.Нейният организъм приема вирусният грип като алергична реакция и се задушава.Без медикаменти стигаме за два часа сдо болница.Вече почна  да закалява организмът и и не етолкова тежко положението.Имайки такъв опит изпитвам страх от сериозните вируси на другите силни зарази.Искам да оточня ,че досега кърмачките ме убеждаваха ,че подобно с-ние е от захранването ....за мен връзка особена нямаНо може да има от медикаментите .Това ме накара да се замисля първоначално.
Сега отново имам въпроси към вас(Без Кристиян-не си правете труда да ми пишете няма да го прочета)
Вие как превъзмогнахте този страх.При евентуална зараза как ще процедирате.Защото четох ,че болестите не са напълно изчезнали и има реална опастност отново да се възроди епидемия.Ако има такава-даже преди години имаше случаи на полиомиелит н София-тогава бихте ли ползвали ваксина?
Важно еза мен.Подчертавам не се заяждам или зъбя просто искам да водим дискусия по неясните за мен въпроси.
В статиите които прочетох има много неща, които могат да се тълкуват по двата начина. Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт