Ваксини Дискусия

• 92 126
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 380
Последно офф. Пускам един ценен линк за вит.Д на д-р Меркола - 1-часова лекция, но под нея има най-важните коментари, ако не ви се гледа толкова много. Това е горе-долу нормата:
"Sun exposure (without sunscreen) of about 10 to 15 minutes a day, with at least 40 percent of your skin exposed, is a general guide of how much you need, although people with dark skin will need to stay out significantly longer."

Другото важно е, че ако се приемат добавки в никакъв случай да не е Д2, а Д3. Защото Д2 понякога може дори да блокира действието на истинския вит.Д3 в тялото.

# 1 381
Витамин Д е хормон и се обраzува чреz сложен метаболиzьм.Отделно може да се натрупва и при нужда да се отделя.
Ние не сме давали на децата.Смятам,че zатваря бьрzо фонтанелата и др неестествени неЩа,което води до ретардиране на индивида.(бавно раzвитие).

Цитат
И едно бързо въпросче без да се застояваме много на тази тема-след като бързо се изхвърля от организма , за да се предозира трябва да се приеме бая огромна количество нтака ли е?
Зависи какво количество толерират бьбреците ти.Тьй като всички норми zа витамини и мин.веЩества се променят всяка година,zасега никой не zнае каква е нужната доzа zа даден човек.Теzи норми са само един пример zа 50/50 "zдравословен" живот.
Все оЩе никой не zнае какво точно са витамините и каква точна роля играят в органиzма.
Да не говорим,че "плуват" "неЩа",които никой не zнае какво са,нито пьк ролята им.

Цитат
анемиите са в следствие на недостиг на жизнени кръвни клетки .Приемането и води до спомагане производството им.А те от своя страна спомагат за предотвратяването на анемиите
Това е една много малка част от хипотетичните причини zа анемии.Има много фактори,които водят до анемии беz да имат неЩо обЩо с фол.киселина.

Винаги,когато има кампания zа неЩо,се сьмнявам в него. Peace

# 1 382
За фолиевата- не съм пила с Ясен. Консултирах се тогава с лекарката хомеопат и нейното мнение беше също да не я пия.
С Маги пих, но през 2003-2004 нямах никаква информация.

# 1 383

Витамин Д е хормон и се обраzува чреz сложен метаболиzьм.Отделно може да се натрупва и при нужда да се отделя.
Ние не сме давали на децата.Смятам,че zатваря бьрzо фонтанелата и др неестествени неЩа,което води до ретардиране на индивида.(бавно раzвитие).

Защо смяташ така...Как така "бавно развитие"....Аз взех да давам на бебка по 3 капки, че "главата и била мека"...

# 1 384
Самуин, нищо не съм направила. То, как да го направя, като звънях на всички лаборатории в Бургас и навсякъде бяха изумени, че искам такова изследване.
Сега ще звъня в София, а след празниците ще спретна едно писмо до началника на РИОКОЗ Бургас с искане за писмен отговор на няколко въпроса.
Ще ми помогнете ли да ги формулирам, че съм емоционално ангажирана, а не искам писмото ми да е емоционално

# 1 385
Темида, ще помагаме Peace Какво точно искаш да го питаш?

# 1 386
Днес педи ме разби. Понеже ние спряхме да ваксинираме до втория прием на хепатит Б и тя пак ми вика: Айде да се навиеш да сложим поне хепатита,а да си станат 3 дози, то и без това другите болести вече ги няма и не са толкова опасни, но хепатит - утре ще отиде да й вадят зъб и може да го хване. И аз я питам, с два приема не си ли е изградила имунитет, а тя вика щом хората са измислили 3, значи 3. Аз пак питам, а с три приема сигурно ли е, че ще си изгради антитела, а тя вика: е то не е сигурно и че ще се разболее от хепатит. Питам я може ли да направя изследване за антитела дали в момента има, тя в България такова няма, има само манту за туберкулоза, няма универсално. И вече се ядоса и започна да вика, че много знам и се меся в професия, в която нищо не разбирам. Инфекционистите си знаели работата и щом така са казали, значи не трябва да им се меся. Аз й казах, че не им се меся в работата, просто се меся в здравето на детето си. И тя пак-някой ден да не съжаляваш, хепатита е много опасен, още една доза и ти гарантира доживотен имунитет. Мъжа ми пита защо тогава има случаи на болни хора и тя - защото тази ваксина е отскоро,а тези случаи не са ваксинирани. А какво да правим ние останалите, които сме се родили преди 2000г. да ходим да се ваксинираме ли?
Общо взето Бля, Бля..., както и да е основното обаче, което ми стана интересно, до преди 4 мес всичко беше много сериозно и опасно, а сега ми вика, ми то вече дифтерия, тетанус и коклюш няма, от шарка всички боледуват. Интересен парадокс!
 И да попитам Кристиян, защо хепатита няма реимунизация, предполагам не, че защото наистина дава доживотен имунитет.

# 1 387
Питам я може ли да направя изследване за антитела дали в момента има, тя в България такова няма, има само манту за туберкулоза, няма универсално.

Не разбрах, какво е казала, че няма?? 
Коклюш в БГ има, колкото ти душа иска...  Grinning

# 1 388
  • на плажа
 Няма изследване за антитела, Стелтче. Четииии  Wink.

# 1 389
Няма изследване за антитела, Стелтче. Четииии  Wink.

Аз чета, но не вярвам на очите си...   Shocked

П.С. Извинявам се, но пак ще го цитирам...
Питам я може ли да направя изследване за антитела дали в момента има, тя в България такова няма, има само манту за туберкулоза, няма универсално.

Какво универсално няма??   newsm78

# 1 390
Цитат
има само манту за туберкулоза, няма универсално.

# 1 391
Темида, ще помагаме Peace Какво точно искаш да го питаш?

Ами какво..., например защо ваксинират без да знаят дали детето вече не е изкарало полиомиелит и придобило естествен имунитет. Защо въобще никъде не се прави изследване за антитела. Как да подложа детето си на неколкократни ваксинации срещу полиомиелит, без да съм сигурна, че то има нужда от това. Защо доктори, практикуващи като лични лекари и още повече - лекарите - епидемиолози в РИОКОЗ НЕ ЗНАЯТ какво представлява полиомиелита, какви са му симптомите и са толкова безхаберни, че ми твърдят, че ако детето ми било изкарало заболяването, ЩЯЛО да е парализирано. Ей такива работи...
Предложете неемоционална формулировка и допълнете въпросника, моля ви 

# 1 392
Цитат
има само манту за туберкулоза, няма универсално.

Точно T3-M4, но думичката след универсално ми се губи...  Няма универсално какво... манту, лекарство, коледно дръвче???    Thinking    Може би универсално изследване за антитела...    hahaha    Такива смешки...

# 1 393
думичката след универсално е изследване

# 1 394
смешно е да  Joy

Общи условия

Активация на акаунт