АПРИЛските деца са на мама и тати малките слънца!

• 13 537
  • 270
  •   1
Отговори
# 180
Здравейтееееее  Hug

Ауууу reiana и твойта история е направо потресаваща  Sick Важното е че с Миленка сега е добре и лошото е останало зад гърба ви!  Peace  Hug

naana не ни плаши така с ВаняМ моля те  Praynig Предполагам, че вече някоя от мамите ти е дала тел-а й. Кажи ако имаш някакви вести от нея? Как е Деси?

Suni 22 и аз мисля да взема бънджи на моя  Peace Покажи ако искаш какъв модел взехте на Санди?  Wink А по отношение на това дали може да се ползва или не - на мен точно ортопед ми каза да не взимам проходилка и поводи ами точно бънджи... newsm78 Явно за пореден път колкото доктори, толкова и мнения  Thinking

Искам да ви питам няколко неща:
1. Има ли такива като мен дето не мажат децата си с нищо след баня и против подсичане?
2. Ползвате ли овлажнител за въздух и знаете ли каква трябва да е влажността на въздуха в помещението където е бебето?
3. Има ли все още някой като нас с предполагаеми колики?

Предварително много благодаря за отговорите   bouquet

Аз имам много мечти, но в момента най-голямата е майка ми да оздравее и да я заведа на едно мини околосветско или поне около Европейско пътуване  Heart Eyes

Ау момичета, току що чух по радиото една от любимите ми БГ песни и няма как да не я споделя с вас  Mr. Green
http://www.vbox7.com/play:36a96d7e

А коя е вашата любима БГ песен?

Vanyivan аз лично мисля, че от сокчето може да е получил колики и затова е плакал  Peace
Аз поради същата причина ще се въздържа да му давам сокове засега, а после мисля да мина директно на пюрета, че и без това имам съмнения, че все още имаме колики  ooooh!

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 15:48 от galivo

# 181
  • Русе
didimora аз по принцип започнах с плод(предимно купени на Ганчев) и ги разреждах с малко водичка и 1 лъжичка АМ .После спрях да пребавям АМ и давах само пюрето,но го разреждах и го давах с биберон(на НУК с кръсче най-голямата дупка) докато свикне да ги папка.Тогава вкарах и лъжичката,но малкия вече беше свикнал с новите вкусове и нямах проблеми с лъжичките.После като  започнах зеленчука (и него купувах) пак се наложи да давам с биберона,но като свикна и вече нямам проблеми.Чувала съм,че има деца,който не обичат купените зеленчукови пюрета и тогава трябва да се прибавя в тях по малко захар и постепенно да се намаля докато се премахне съвсем(както със водата в началото).

Дано съм ти била полезна и успех със захранването  Peace

# 182
Аквариел-не намерих подходящи тапи за ушите засега.В аптеките има все големи който колкото и да мачкаш не става за такива малки ушички.Ще проверя по детските магазини какво има.

А за снимките преди и сега аз направо щях да падна като ги срявявах.Разликата е огромна
-тук е на 1 ден

- а тук е преди 10 дни.Беше малка булка Heart Eyes

# 183
Галиво, просълзих се от твоята мечта, желая ти от все сърце да се сбъдне  Hug Аз познавам майка ти и се възхищавам на нейнтаа сила и дух, на усмивкаата, която не слиза то лицето и. Моля те да я поздравиш от мен и Боянчо   bouquet

Отноно въпроите ти:
1. Аз дълго време не мажех Боби с нищо след баня. Спрях след като се появиха гадните пъпчици и педиатърката ми каза да спра козметиката и ако искам само с преварен зехтин да мажа, но аз понеже съм малко недоверчива към домашно приготвената кометика близо месец и нагоре не ползвах нищо. После обаче като започнх да правя масажчета на Боби започнах пак да го мажа с млякото на Клоран, но не всяка вечер и в оскъдни количества. Аз даже и шампонче ползвам рядко, всяка вечер мия с него само дупето и дланите, че ги лапа, а през 2-3 дни главичката и това е, останалата част от тялото - само с вода Peace

2. овлажнител не ползвам, но сериозно се замислих, след като хъркащото носле на Боби се оправи мигновенно на морето, от влажния въздух (нали бяхме почти на плажа с кемпера, а там си е наистина влажно). Ако Боби пак има проблеми, със сигурност ще си вземем, явно има смисъл, но незнам какъв  newsm78

3. Мисля, че Боби може и да е имал колики предните 2 дни от сокчето, но като изключим това отдавна забравих що е това чудо.

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 16:13 от Vanyivan

# 184
  • Русе
galivo на този линк http://www.vbox7.com/play:84cbfdf8 има едно смешно детенце,но неговото бънджи е точно като нашето.Нашето е с костенурки,но този модел сякаш най ми допада.Най-естествени ми се струват и олекотени.Тези дето са като пояси ми се струват опасни,защото може детенце като се разбеснее и да се удари в пластмасите(това са мои предположения).

Сега и на първия ти въпрос да отговоря: аз отдавна не мажа Санди с нищо.Само ако забележа,че  дупето се зачервява слагам еднократно бочко или нивея(от металната кутия)

Лелеееееееее ,аз днес се олях  ooooh! .Спирам вече  Mr. Green

# 185
Привет и от нас !
Първо да се похвалим вече 3 ден ядем зеленчуково пюренце.Първия ден се мръщи и не го искаше ,но и много му се спеше и беше кисел ,защото вчера си хапна и искаше още. Joy
Въпросче към мамите,които вече са захранили кога дадохте плодово пюре колко време след зеленчуковото?

Дрешките ги пера с прах на Сано Махима,но не мисля,че пере добре като свърши ще взема да пробвам Персил.
За раждането нито леко нито тежко.Когато разбрахме с мъжа ми ,че съм бременна и ми казаха термин 27.04.2008 ,а той ми вика на 15.04. ще родиш и така и стана .в 13:30ч.както си говорех по skype и ме преряза силно корема каза пук и започнаха да ми изтичат водите.14:30ме приеха в болницата с 3см. разкритие,а контракциите ме почнаха към 17ч.направо незнаех на кой свят съм и в 20:34ч. се появи Мони .Не са ми скачали по корема ,но благодарение на акушерките иначе имах доста разкъсвания ,но 3980кг.,а пък аз съм 1.54см.Докторката ми вика ако знаех,че е толкова голям щеше секцио да раждаш.Като ми го сложиха на корема и аз го гледам и не мога да повярвам  и вярвайте ми чудех се на кой прилича и роних сълзи от радост ,че всичко е наред (имах проблемна бременност)Не съжалявам за нищо въпреки ,че все още изпитвам дискомфорт.Имах преразтегната срамна кост ,която боли ужасно ,но всичко отминава на другия ден въпреки болката се замислях  и за второ.И аз като Галиво раждах в Токуда,но изобщо в този момент не съм чула Happy Birthday
песничката.
И според мен няма значение как ще родиш има една приказка Мама лесно се не става,но това не е защото си родил секцио или нормално.
Някой беше питал  за венците аз давам едни хомеопатични хапченца дентокинд 3-4 пъти по 1 табл. разтворена в малко мляко или вода и дентинокс гел,но ефекта на гела е кратък smile3511 за съжаление ,а на бочко гелчето не ни действа.
Снимки по натам ще се опитам да кача.
Честити Месечинки  и на всички ,които имат повод  да празнуват  на патерица.
След банята се мажем с тоалетно мляко на Себа Мед или на Бюбхен и от двете съм доволна.
За сега толкова няколко дни ще ви изоставя нашия татко ще почива и ще му обръщаме на него внимание  Heart Eyes

# 186
мерси за бързите отговори ,Съни днес ще пробвам с твоя номер,дано пък да иска.Иначе преди време започнах да и давам сокче по няколко лъжички прясно изцеден,ябълка,морков или пъпеш.след това имах известно затишие и после пробвах с пюретата плодови,домашно направени е яла няколко пъти но с голяма мъка но не мога все от едни и същи плодове да и правя и затова реших да купувам и не ги иска и не ги иска и това си е само като и го доближа до устата и се почва едно гадене едно повръщане.Днес пак ще и пасирам пъпеш  с мляко този път и ще ви кажа утре.Ваня(венииван) не мисля че може да се е разстроил Бобчо от сокчето, и Анели мисля че се почва с плодово пюре захранването,абе голяма обърквация е това със захранването има сто схеми ,общо взето както решиш така.

# 187
 Да почерпя и аз послучай месечинката ни:     

И да се отчетем от днешната консултация. Вече сме 7.800 кг. и сме високи 73 см., т.е сме качили 500 гр /педито каза, че е много  newsm78/ и сме пораснали с още 3 см. Всичко ни е идеално /пуу-пу/, много ни похвли. Каза да започваме със сокчетата от ябълки и моркови, а края на 5-ти месец да започна с два пъти на седмица с безмлечните, безглутенови каши и на следващата консултация ще ни каже за зеленчуковите пюрета. А защо не започнахме с пюретата, не знам?  newsm78
 Купих му сокчета днес от ябъка и като видя шишенцето.... рееееев за него. Дадох му само 30 мл., но като си го изпи и ревна за още. Много му хареса. Да му дам ли следобяд пак или чак утре и повече като грамаж?

цикълът и на мен ми дойде вчера и то както си трябва. Няма цапания и такива неща..

galivo, 1. мене ме пиши. Аз мнооого рядко, като се сетя мажа Кръсти с "детска витаминска мас" против подсичане, а след баня с нищо не го мажа отдавна.
 2. тц...
 3. и на този въпрос с "тц". Ние не сме и имали и кой знае какви колики.

Vanyivan, аз мисля, че е възможно да е от сока.  Peace Чувала съм, че сока от ябълки подбуждат коликите.. Малеееее и сега се сетих. Онзи ден една майка детенцето и е на един месец и 10-тина дни, скапва се от колики, а тя педиатърката слуша и му дава стабилните 30 мл. на детето сок. Само дето не и скочих на веждите...

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 16:16 от anilinda

# 188
Didimora и аз съм много объркана с това захранване,но педиатърката ни каза да започнем със зеленчуково ама за по натам не питах newsm78
Само да споделя мойта шефка живее в Белгия и имаме една седмица разлика с нейната беба и там започват със зеленчуково и са им казали да слагат по 1с.л зехтин в зеленчуковото пюре било добре за стомаха. newsm12

# 189
Момичета много благодаря за отговорите!     bouquet

Vanyivan ще поздравя майка от теб и Бобката със сигурност!  Peace Много ти благодаря за пожеланията!  Hug Дай боже да се оправи и да осъществим заедно мечтите си!  Praynig
За овлажнителя точно затова питам щото Алекс непрекъснато напоследък е с хъркащ нос, днес особено много  ooooh! Та започвам да си мисля да не е от ниска влажност на въздуха у нас и да взема да предприема някакви мерки... Thinking То овлажнител лесно ще взема ама дали има ефект и най-важното дори не знам колко е нормалната, препоръчителна влажност  newsm78
Ванче, абе искам да те питам, вие водихте ли Бобката на детски офталмолог, нали се канеше, та затова... Че аз напоследък забелязвам едното око на Алекс сълзи та си мисля, че няма да е лошо за всеки случай да го заведа да го видят  Thinking

Suni 22 бънджито изглежда наистина много яко, ама много ми стана жал за това мъниче дето висеше и спеше на клипа  Cry

За Сано Максима от доста време се каня да ви пиша. Аз го ползвам и наистина не изпира хубаво ако слагате дозата дадена от производителя, но ако сложите повече, аз лично слагам на око, като при другите прахове, няма грешка, изпирал ми е дори акита, без предварително накисване  Peace

Леле като ви чета верно голяма каша е с това захранване  ooooh! Явно няма правилно и неправилно, ами всеки сам си решава с какво да почне, сок , зеленчуково или пловодо пюре, или пък дори каша  Thinking

Не мога да се въздържа, много се запалих, ето още една страхотна БГ песен, поздрав от мен
http://www.vbox7.com/play:f6d12458

И аз се улях, стига толкова засега, отиваме на разходка и довечера ще гледам пак да ви навестя  Hug

# 190
Галиво, не го заведох Боби на доктор за очето, но от вчера давам нови капки - Фуситалмик. Нашата съседка, която е доктор и има частна клиника, ми ги препоръча като го разгледа и каза, че най-вероятно има някаква инфекция Боби, понеже секрета ичезва за около седмица след като накапя капки после пак се появява, ако до няколко дни не мине ще ходя. Ако искаш може заедно да отидем в тази детска офталмология, която ми препоръча мама Ласси  Peace

# 191
  • Бургас
Здравейте!
Преди малко се върнахме от консултация. Вече сме 6.900 /+900 гр./ и 62 см. /+1/.  Педи каза, че след 10-тина дни мога да започна захранване със зеленчуково пюре. Препоръча ми да е тиква, защото е по-сладко, а може и с морков, но той запича, а ние имаме проблем с акането.  Каза, че след като заместим обедното хранене със зеленчуково пюре, да започна следобяд да давам плодово. По-нататък да включа и млечни пшеничени каши, но мисля тях да ги оставя за към 6-тия месец. За сокчета обаче нищо не каза и аз не мисля да давам поне на този етап.
По въпросите на Галиво:
1. Мажем се всяка вечер с лосион на Мустела.
2. Овлажнител нямаме, ама с тази влага тук не ни и трябва.
3. Мисля, че коликите ни оставиха някъде към края на 2-рия, началото на 3-тия месец.
На нас и двете ни оченца сълзяха, слагах капчици Тобрекс. Едното мина за 2 дни, но другото беше по-упорито. Правех и масажчета на слъзното каналче. До вчера сълзеше и се канех да питам педи, но сутринта му нямаше нищо  Grinning
За сега пера със Сано Максима и съм много доволна. Може би защото акаме на 4-5 дни, не съм имала проблеми с неизпрано.
Питах за седнало и полуседнало положение. Педи каза, че полулегнала мога и сега да я слагам, но седнала, на 90 градуса, само при навършени пълни 6 месеца.

Честити ни днешни месечинковци!!!   bouquet

# 192
Аз пера със Сано максима, но имам вече 2 бодита ликьосани с плодово сокче от ябълка, които си останаха с петната. Иначе досега не съм имала проблеми, защото дрешките на Боби никога не са имали петна, дори от наакано. Слагам дозата, посочена от производителя и изплаквам задължително повторно с повишено количество вода. Мисля, като свърши пакета да мина на персил сензитив, като ще пера с него и нашите дрехи, защото ми писна след всяка пералня да мия ваничките на машината от остатъците от праха, много ми е досадно това, но пък от друга страна все се страхувам, че може да има частици от праха за големи и пада едно разглобяване и миене всеки ден  ooooh!

Моите мечти всички се сбъднаха - имам семейство и дете, племенницата ми, която беше много зле със здравето близо две години и беше на ръба е вече здрава и бързо се възстановява  Praynig От тук нататък само за здраве се моля, а другото възприемам не като мечти, а като амбиции и суета, както е писала Ласи, но защо да не си направим живота по-хубав, ако  можем  Wink

# 193
  • Добрич
Ние се завърнахме от разходка и ви прочетох!

Честитя на всички,които са имали и имат повод да празнуват!

Чухме се с Ваня,ще се оправят нещата и дано бързо да им минават болежките Hug

Ние вчера бяхме замерени:  70см и 7200гр,всичко ок.Детето ми също отказва да яде пюрета,в чудо се видях и сега спирам за 10 дни с мъченията.После ще пробвам пак,малко да позабравим,защото той откровенно МРАЗИ ПЮРЕТА ooooh!

Вечер се мажем с Weleda,само в големите жеги пропускахме.
Не ползваме овлажнител.
Откакто спрях с кремовете за подсичане имаме гладко,здраво,розовичко дупе Grinning

# 194
  • Стара Загора
Здравейте мамчета Heart Eyes

Ние пък пеем.... ама с цица в уста Joy Напоследък често взе да го прави този номер, наяде се, ама не пуща и започва да си пее и джомоли нещо ooooh!
Честито на всички малки и големи рожденници! да са живи и здрави и много щастливи!  bouquet
Аз също пера със Сано и наистина като сложа малко повечко изпира всичко, иначе не. Vanyivan, ти защо миеш всеки път ваничката, никога не ми е минавало през ума че може да има проблем ако не се мие. Ама има и нещо друго де, аз задължително на всяко пране пущам и програма за допълнително изплакване и тя измива и ваничката. Ох, сега прочетох, че и ти плакнеш ooooh!, как беше - голяма бяла птица Crazy
За мечтите:
Моите мечти всички се сбъднаха - имам семейство и дете... ...От тук нататък само за здраве се моля, а другото възприемам не като мечти, а като амбиции и суета, както е писала Ласи, но защо да не си направим живота по-хубав, ако  можем  Wink
 Peace

Ние задължително се мажем всяка вечер. Ползвам лосиона на Клоран, много съм доволна. За дупето последно взех кремчето Павлодерм и ми хареса много, преди мажех на всяка смяна на памперса, но вече не.
Утре сме пак на консултация, ще ни сложат сигурно Пентаксима и ще се теглим пак.

Общи условия

Активация на акаунт