АПРИЛските деца са на мама и тати малките слънца!

• 13 517
  • 270
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро и от мен вече от къщи!!! Хайде казвайте къде сте днес да се видим! Аз съм на консулт. до 11 и после поемаме към парковете!

# 211
Добро утро, момичета !
Мерси за кафенцето, кокетка !   bouquet
Ето малко музика за настроение от мен Simple Smile
http://www.vbox7.com/play:fe650951

1.за мазането - преварен зехтин,но от както стана жега с нищо.Само дупето мажа с един охлаждащ крем,производство на местна аптека.Страхотен е,ползват го и в родилното.  Peace
2.Овлажнител нямаме,но за сега не смятам да купувам. Сестра ми купи и така си стои,оказа се,че прави въздуха прекалено влажен.
3. За захранването - от вчера почнах заленчуково пюре - морков на Хип. Логиката да се почне със зеленчуково за мен е вярна, след сладките плодови,малко трудно е да накараш бебо да яде зеленчукови.Затова първо зеленчуците Simple Smile

още един поздрав Simple Smile

http://www.vbox7.com/play:ef6809da

# 212
veni-b аз днес и утре  имам майстори в нас сменяме си дограмата такаче отпадам ,ще се разберем за другата седмица ставали  Simple Smile

# 213
Хайде момичета ставайте няма само с Кокетка да си пием кафето  Hug проявете малко солидарност
 моята мома вече пее поредната си песен,може всеки момент да започне да ме вика.
За мазането -  използвала съм досега Джонсън олио,Клоран и Нивеа Мляко и съм много доволна засега .
за раждането -моето не протече така както исках,и аз не съм много доволна от Шейново имаше какво още да се желае,първо чаках 3 часа да ме приемат с изтекли води,две лелички ми се караха че мокря навсякъде и долу и горе ми се случи,че то да не е кранче да го врътна и да спре братче,после всички ме дразнеха като ме питаха колко много съм била надебеляла и как мога да допусна такова нещо,ми мога,след 16 часа с усилващи се контракции и изтеки води , в 7 сутринта ми изтекоха водите вкъщи  и в 7 вечерта ме приеха в предродилна,бях само с 1 см разкритие,обикалях цял ден тоя ми ти коридор,бях уплашена защото ми казаха как можело такова малко бебе,имам високо кръвно и ако до няколко часа не го бях свалила съм под ножа(цитирам),много сълзи  и треперене,накрая в предрдилна влязох с 3 см ,включиха ми системи,после ми сложиха упойка,нямах капка сила да напъвам ,на магарето изядох и три шамара , накрая в 22:45 Калина се роди ,не изплака  и не ми я дадоха да си я гушна,след като я оправиха,е поне ми я показаха и то добре че беше тази акушерка тя беше много добричка (една нисичка и пълничка),после много ми помага пак,а не ония манекенки,дето те гледат като полезно изкопаемо.има и още много ама не е за разправяне.Уффф от тогава се чудя къде искам да родя следващият път ако има такъв.

Исках да ви попипам и аз нещо- Абе вашите мъже домашари ли са(техничари,майстори),така като му кажете "мило айде да оправиш мивката (например) " и той да го направи,щото на нас ни е малко блудкава тая история,голяма мъка ,някак си не му се отдават тия работи,е има такива дето му се отдават ама... ето ви пример преди да родя правихме ремонт и бяха останали первазите да се сложат след като чаках чаках няколко седмици накрая му дойде музата и той човека замалко не си отряза пръста така се беше порязъл Joy. имам много много интересни случки с него ама друг път

И последен въпрос :Всяка вечер ли къпете бебоците и кога мислите да запонете да прескачате ?
 уф много дълго стана айде чао

п.с ей го на аз докато напиша и още 4 поста,много съм бърза братчееее ooooh!
 ето едно поздравче http://www.vbox7.com/play:2a9f9b8d

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 09:07 от didimora

# 214
  • Русе
Добро утро  Hug !!!

Ето и обещаните клипчета на Санди :

Тук се разпява http://www.vbox7.com/play:d9df429d

Тук прави БОЦ http://www.vbox7.com/play:d112d6d0

А тука изпробвамв бънджито http://www.vbox7.com/play:36c8ef1e

# 215
Добро утро!  Hug

Момичета, още веднъж благодаря на всички за отговорите!   bouquet Изчетох всички от край до край!  Wink

Дидиморке, моят мъж не е от майсторите... Rolling Eyes Да ти кажа не му се и сърдя, нито пък мрънкам, че не е заковал това или не е сглобил онова, щото и аз съм скарана с шиене, плетене и прочие женски специалности. Разбрала съм се с него, че не държа да може да прави всичко, но когато се налага да се прави нещо, той трябва да поеме инициативата и да потърси съответния майстор, който да го направи  Peace
За къпането - ние и сега не го правим всяка вечер, било то защото се прибираме късно от разходка, Алекс е заспал и не искам да го будя, било то защото докато се натуткаме с баща му, става много късно и го оставяме за следващия ден  Peace

Suni 22 ама твоя Санди е голям сладур!  Heart Eyes  Hug А бънджито как се закрепва?  За стената ли някак или за касата на вратата? newsm78

Моят Алекс от вчера е с доста силна хрема, няма температура, но нослето му хърка много, даже не може да суче като хората - захапва, дърпа, пуска и пак... навсякъде тече, дори не знам колко поема  Confused Та сутринта се обадих на педката и тя за мое голямо учудване каза да не се кумя ами да го заведа да го види. Така, че изчезвам да го водя, стискайте палци да не е нещо сериозно!  Praynig

# 216
Хелоуууу, аз имам намерение да пиша дълго, та пригответе се  Mr. Green!
 SUNI-Флюбена съм в твоя син  Hug, май и ние ще взимаме бънджи, то и без това горкия Самуил е лишен от почти всички гевезлъци за бебета-ни шезлонг имаше, ни люлка, ни хубаво легло(дървено), ни активна гимнастика.....и на всичкото отгоре хората като му подарят играчки, майка му ги крие и му ги вади през определено време, че да забрави старите и така ги сменям, да не се учи на много  Rolling Eyes, ама теория имам А????
 Аз го мажа след баня с мляко на Sanosan-то това му е козметиката от как сме си вкъщи, много си я харесвам, а и обичам да го мацотя, пък и масаж на "сухо" малко зор ще е. А иначе - ако мога бих го къпала всеки ден, няма значение колко е порастнал, далеч съм от мисълта да се къпе по веднъж в седмицата (както бяхме ние едно време), абе искам да го науча на хигиена, че още има едни мъже.....малиииииии  #Crazy!!!
 Снощи ходих на козметик-за пръв път след раждането правя нещо за себе си  сама и ги оставям двамата с баща си....обаче не е същото, през цялото време си мислех какво ли правят, дали не е станало нещо.....туй да си майка хич не е лесна работа, вече акъла ми все към детето бяга!
  Тюх че съм глупава-снощи бяхме на консултация- порастнал е със 700гр и вече е 6450гр и с 5 см и е 64см, само дето педиатърката я нямаше и го мери сестрата, забравили че ще има ваксина и викаха друга лекарка да му я бие, тя пък нещо не можа да се оправи с иглата на спринцовката и се прецака работата, та ходиха да купуват друг Пентаксим за тяхна сметка-много тъпо ми стана.....! А иначе малко се ядосах-не стига че само веднъж в месеца сме на консултация и така я чакам да питам сума ти и неща, а сега.....
  Щях и за раждането да пиша, ама не ми се ще, става ми тъжно  Rolling Eyes

# 217
добър ден   bouquet
Днес ставаме на 5 месеца хапнете си пийнете си без да прекалявате обаче  Grinning

честито и на другите месечинковци днес   bouquet
да се включа и аз по -обсъжданите теми
за мазането не мажа всеки път и не се и къпем всяка вечер .иначе мажа с лосион на Бюбхен от скоро много ми харесва .
овлажнител за въздух имаме но го ползваме само зимата когато пускаме печки  Peace
захранването още не съм почнала не съм и мислила какво и как
за мъжете   Rolling Eyes не ,че го хваля ама всичко прави (то и аз де ) сръчнички сме си на мен само ми дай нещо да майсторя .  Mr. Green
а ето и една от любимите ми БГ песни
http://www.vbox7.com/play:2d4e232b

# 218
здравейте и  то нас.

Ето и  нашия отчет 5020/ +400гр/ 62 см /+2см/.

Относно  захранването - пробвах със скочетата не ги иска. Пие само ако  е гладна.
Сега ще пробвам със плодово  дано  да й  харесат.

# 219
Добро утро и от мен! Hug
Първо честити месечинки на Стефан, Милена, Горан и Дима!!! Tada newsm18  Party Time  bigdance2 Tada

Реяна, прочетох историята и много мъчно ми стана... Вече всичко е наред с бебка, забрави лошите моменти! Hug Hug Hug
Ванииван, и аз мисля, че са колики това.

Галиво, ето и моите отговори:
1. Има ли такива като мен дето не мажат децата си с нищо след баня и против подсичане? - аз мажа с лосион, а против подсичане - не, от време на време с бочко.
2. Ползвате ли овлажнител за въздух и знаете ли каква трябва да е влажността на въздуха в помещението където е бебето? -- не
3. Има ли все още някой като нас с предполагаеми колики? - ние нямаме вече, сега със захранването дано да не се появят пак

Анели, аз пробвам със зеленчуково в момента, давам картоф с малко кърма. Ами какво да кажа, хич не й харесва на госпожицата ми! Муси се, плюе го... Не знам какво да правя. Освен като Съни да го давам от шише да опитам. Плодово педито каза, че ще даваме чак след месните Shocked Shocked

Дидимора, и аз съм така - чудя се кое да подхвана първо ooooh! ooooh! ooooh! Като цяло разбрах, че трябва да дадеш 1 вид зеленчук поне 5 дена, да видиш дали няма някакви реакции. Тогава включваш нов вид. После вече комбинации от вида, който бебо е понесъл добре плюс още един нов. Аз ще мъча с картофче още 2-3 дена поне, после ще дам морков. Картофът ми е домашно производство - пюрето де, ама морков ще дам на Хип май че беше. Но не му харесва на детето - не знам дали и 2 лъжички изяжда, то всичко е навън от устата, омазваме се, представям си като почнем по бурканче ooooh!
Момичета, едно питане към заместилите 1 хранене с пюре - пюрето ви съдържа ли и мляко?

Ние не къпем Лидия всеки ден, а през ден. Кожата й се оправи, че всекидневното къпане доста я изсушаваше.  Peace Peace Е, педито ни каза 1 път седмично да я къпем, ама тия неща не ми допадат, чак пък 1 път на седмица Thinking Naughty

Анилинда, внимавай със сокчетата - знам, че се харесват от бебоците и охотно си ги хапват, а без да искат мамите дават повече отколкото трябва. Това е от една книжка за захранването Peace

Галиво, отидете на офтамолог. Ние на 2 седмици ходихме тогава и ни изписаха Тобрекс капки и ни мина Peace Стискам палци да не е нещо сериозно Praynig

Милена1976, аз пък разбрах, че тиквата е плод! Shocked Laughing Иначе и на мен ми беше като вариант тази тиква, защо ли почнах с тоя пусти картоф ooooh! ooooh!

Ласи, не е ли рано за супа още? newsm78

Айрин, ми ние вече те приехме! Hug Hug

Уфф, че дълго стана Blush

# 220
Здравей Айрийн, тъй като кутията ти е препълнена, ще  си позволя да ти отговоря от тук и без това и други мами може да се вълуват:
и аз се притеснявам за очето на Боби, мисля утре да ходим на лекар най-накрая (офталмолог), защото май и новите капки не помагат. Ще ти пиша пак какво е станало и какво са ми казали като се върнем. Дано да мине  Praynig Твоята лекарка защо мисли, че е запушено каналче - направиха ли ви изследване? А за лекарите в България, не мисля, че трябва да ги подценяваме, вярно е, че не винаги разполагат с такава техника, както колегите им от САЩ, но все пак и тук има добри специалисти, така, че не се притесняввай  Peace незнам доколко можеш да разчиташ на специалист от Добрич (до колкото помня беше от там, прости ми, ако греша), но винаги можеш да дойдеш до София и да потърсите най-добрия доктор, България е малка страна и за 4 часа стигаш от единия до другия край  Grinning
Айде, дано се оправи всичко и при нас и при вас и при Галиво,утре пак ще пиша по темата.

# 221
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Стефи, Горан, ДИма и Милена – ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Миленка страхотно кръщене, мъжа ти е снимал сигурно , ама не е пропуснал и една секунда! Браво! Много е сладка Мимето -пу-пу! А в кой манастир я кръстихте, ти май беше кзала, ама като съм завеяна  ooooh!

Къпем всеки ден, но през ден главичката с гел, иначе само с водичка, и няма как да не къпем ,щото сме с голяма коса и се поти сега като е топло и ме  е страх да я отсавям потна и некъпана  Peace След баня в повечето случай не  я мажа с нищо, но ако видя че и е по сухичка кожата я мажа с  на Бюбхен млякото, и то само на гънките Peace

Овлажнител нямаме, но има такива които са направени така че да поддържат необходимата влажност, и сами се включват и изключват, на принципа на духалките  Peace

Мъжа ми много обича да се занимава в къщи, когато има време и не е уморен! А за къщната работа ме е срам да ви кажа колко много ме отменя  Embarassed

За разлика от досегашните мнения аз съм супер доволна от Шейново, като отношение, чистота и професионализъм. Обръщаха ми супер много внимание, дори когато не ми слизаше кърмата и имах температура, дежурната лекарка идвае през час да ме проверява как съм и да ме пита имам ли нужда от нещо  Crazy За секциото- нали ако е по спешност, трябва 3-ма лекари да одобрят, бяха 3 лекарки, много готини, едната ме оперира. Сестирте и акушерките също бяха мн готини, даже с някои от тях още си казваме здравей ии си говорим като се засечем на коснултацията в Шейново  Mr. Green И от чистотата съм доволна- 6 пъти на ден ми чистеха стаята - лелките и те душичките се опитваха д ами помогнат с тая кърма като бях закъсала. Абе незнам може да съм случила, но никой една дума на криво не ми каза  newsm78 ама ако пак ще раздам ще е там!

Вчера и аз си позволих най-накрая да отида на фризьор че косата ми беше станала ужасна, намалих я , и си пуснах бретонче на една страна и сега е по-добре  Hug

Пуу и мойто стана мн дълго пак!

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 12:39 от Aquariel

# 222
На 18 април и аз прегърнах моя бебчо Симеон.

# 223
Хайде и аз да се включа:
1.За мазането след баня-не съм спирала и редувам една вечер с бебешко олио,на другата мляко-козметиката изцяло която ползваме е на Бюбхен.
2.Овлажнител не ползваме,поне засега.
3.За захранването отдавна пием всякакви сокчета без проблем.Захранихме се и с плодовите пюрета с лъжичка и си ги хапваше стабилно,понякога изяждаше по едно бурканче-190гр.Но преди три седмици ги отказа не искаше да ги опита дори и педи каза да спрем за две седмици,като между другото се опитахме да захраним с зеленчуково безуспешно.Не ги искаше и толкоз.Сега от четири дни пак почнахме с плодовите и си ги ядем.Проблем нямаме.
Честита месечинка на Стефчо,Дима,Миленка и Горан.Да са ви живи и здрави дечицата майчета и все така да растат! Hug  bouquet
 А сега да ви питам нещо.от известно време Маги пъха всичко в устата си включително че и ръчичките не излизат от там,но вчера се случи друго отказа да яде-млякото,беше ужасно кисела и неискаше да спи,което е нетипично за нея.За целият ден беше спала само половин час.Та въпросът ми е възможно ли е да е от зъбките и не е ли твърде рано?След седмица сме пак на консултация и ще питам ама до тогава ако и при вас има такива признаци да знам. Hug

# 224
Привет, сега и от нас отчет- 6900 , 64,5 см. Качили сме 620 гр.  Hug Може ли някой да ни напише р-рите в табл. че аз не се справям  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт