АПРИЛските деца са на мама и тати малките слънца!

• 13 521
  • 270
  •   1
Отговори
# 225
Честити месичинки на Стефчо,Дима,Миленка и Горан  Hug

По въпроса с мъжете, моя за нещастие всичко може да прави. казвам за нещастие, защото поради тая причина не вика никакви майстори, а от друга страна на него въобще не му остава време и аз вече близо една година си чакам да ми закачи една лампа над иконата на Свети Антон в хола. И така си имаме една прекрасна икона с два стърчащи кабела над нея. Докога и аз незнам. До скоро мърморех за тези неща, но вече се примирих. От както се роди Боби на мен никакво време не ми остава и с домакинството съм много зле. та по тоя повод, вие мами как се оправяте. Вкъщи каквото и да правя вечно е лудница, нее мога да смогвам. Вече не пускам никой, ако не е предупредил, че ще идва, защото ето сега например в хола ме чака една камара дрехи за гладене  ooooh! не става и не става, как се оправят мамите с две и повече деца, че и къщите въртят (визирам например моята майка). Аз в нас навремето като съм била дете не си спомням да е било така. Майка ми като че ли винаги имаше време за всичко, винаги е било спретнато и подредено и чисто, а пък каква дъщеря и се падна   ooooh!

# 226
Pak se izvinqvam za latinicata,ama toq pust laptop nqma kirilica na klaviaturata!  bouquet
Nie dnes stavame na 5 meseca! Pocherpete se za nas!Chestito i na Dima,Goran i Stefi!!1 Napravo ne moga da povqrvam kolko e golqma beba veche!

Za zahranvaneto-nie veche sme dosta naprednali-pochnah i s plodovi okolo 20 dni sled zelenchukovite! Ot vchera pochnahme i kasha!Milena super mnogo haresva edna mlechna s qbulka i krusha ot tezi good night na hipp v burkanchetata! Lurdes-az purvo mahnah izcqlo mlqkoto,no prochetoh,che pureto trqbva da sudurja i zatova pochnah da slagam po 2 lujichki AM,ama neraztvoreni! Peace
 Nie dnes sme na konsultaciq i vaksina,no sigurno nqma da ni q slojat,zashtoto sme hremavi! Za merkite i teglilkite shte se otchitame dovechera! Hug
 A i ako nqkoi reshi da dava ot tezi kashi good night da znaete,che samo tazi s qbulka i krusha ne sudurja gluten!!! Sushto taka na razlichnite zelenchuci i na nejnite zelenchuci s oriz ne pishe dali sudurjat ili ne gluten! Obadih se i dori se sreshtnah s vnositelq na Hipp i me uveriha,che ne sudurjat,vupreki che ne e oznacheno! Az gi pozaplashih,che shte stane mn losho ako sa me izlugali i deteto mi poluchi alergiq #Cussing out
 Vesel i hubav den ot nas

# 227
  • Русе
galivo бънджито е овесено само на ластика.Ние го сложихме на касата на вратата с две куки.Дано ме разбереш,че аз така го обясних  Embarassed

Емма  Wink   Heart Eyes

veni-b  Ако искаш ми прати мерките ви на ЛС за всеки месец и ще те напиша в табличката,че нещо не те намерих  newsm78  .

jojordanova Добре дошла  Hug !!!Дай повече инфо за бебчо:колко тежеше при раждането и сега,ръста,с какво се храните и т.н.

Aquariel    Гласувах за габи Wink .Много е сладка на снимката Heart Eyes

# 228
  • София
ЛУРДЕС преди не слагах мляко в пюретата, но от известно време слагам и определено повече му харесват и започна да ги яде Simple Smile пу пу  Heart Eyes И мисля да продължавам да слагам и постепенно ще намалявам количеството. А иначе според ХИП тиквата е зеленчук или поне пюрето от тиква и тиква+картоф го водят зеленчуково, на Ради много му харесва, но в това което е само тиква слагам малко повече мляко, че нещо ми се вижда доста рядко  Embarassed

koteto7975  напълно възможно е да са зъби, Ради е същия. Вече не заспива сам, много се изнервя и от това че го болят венците и от това, че неможе да заспи Sad Иначе и той има същите моменти в които е много нервен и не иска да яде, със зор изяжда половината мляко, само вода лочи.....ама дано не се случва често, че много се шашкам аз Sad Да не говорим, че напоследък има моменти в които го приспивам с друсане на ръце, а преди това никога не сме се приспивали и не е имало такива неща Sad Ох а като си помисля колко броя са тия зъбииииииии, и докато изникнат всички  #Crazy

За мъжете на моя му се отдават доста неща, е не всичко, стига да има желание да ги направи обаче  Mr. Green

Aquariel  блазе ти че си намерила време да отидеш на фризьор, аз в главата съм като бустанско плашило и не ми е ясно кога ще смогна да се приведа в човешки вид Sad Сега и уча за изпити (за кой ли път) и едновременно съм си взела и малко "надомна работа" и така не се виждам в близките 100 години да заприличам на човек, пък камо ли на жена Sad

# 229
  • София
Добър ден и от нас,:bouquet:

Честита месечинка на Стефчо, Дима, Горан и Миленка- да са живи, здрави и много палави!  ura Tada  bigdance2
Да споделя и аз:
 За чистенето,до сега се занимавах точно с това.Успях да излъскам целия апартамент ooooh!, но лошото е че съм от тези,които го правят само по веднъж в седмицата  Confused/изключае стаята на бебето, там е през ден/. Не знам как са се справяли едно време майките ни, но на мен не ми остава време даже да сготвя/не че имам желание за това/.

За къпането,прескачаме два ден в седмицата ,заради по- късно прибиране от разходка,но не смятам че това е проблем, защото през деня по необходимост /много се поти, а и тази коса.../мием почти всички части на тялото.

Мъжът,то какво да кажа.... има желание да помага в къщи, но си остава в повечето случаи само с него Mr. Green. А, за поправянето, по скоро аз съм тричкото, но се е случвало и той да смени някоя крушка Joy, за другото си има майстори...

Хайде аз отивам да храня Ламята Спаска eat

# 230
Ехоооо! Привет и от мене. Не съм се включвала от няколко дни, че и аз се опитвам да поработвам  и май ми идва в повечко.

Vanyivan, и при мене е същата картинка. Всяка свободна минута, докато Калоян спи използвам да почертая или да спя. И апартамента за моя жалост остава на заден план. Добре, че ми е разбран мъжа и не ми намира кусури. Дори ми и помага вечер да пооправим. И ми готви миличкия, да не остана гладна на другия ден. А си ми е и майсторче ( с ударението на е-то, както той си вика  Grinning)- всичко му иде отръки. Но нали такъв съм си го търсила...Айде, поувлякох се с хвалбите, но ще ме извините! Wink

Имаме си проблем- Калоян не иска да стои в количката. Дере се неистово като излезем на разходка, чак се обръщат да ни гледат неодобрително. Та се носим на ръце и бутам количка. Направо ми иде никъде да не излизаме. А и може ли въобще да не изведа детето на въздух? Не знам как си я представя той тая работа... Thinking
Подариха ми слинг-шал с халки и си го поносвам в него, дори му харесва, но все го забравям, като тръгнем на разходка с количката. Но ще си имам обеца на ухото...

А сега да ви похваля моя нетъпелив бебок: цък
Както казва една приятелка: амбициите му в момента са повече от възможностите  Joy

За мазането след баня- ползваме Мустела, доволна съм. Но напоследък ме домързява и пропускам. Не съм забелязала да му е навредило. Иначе къпем ежедневно, косата през ден с шампоан.

Още не съм го захранила. Проявява интерес към чаши. Може да е знак, че му е време... Thinking

Стига толкова, че и аз се поулях!

Хубав ден, момичета и бебчета и честито на месечинковците!!!

# 231
Здравейте,

Честито на месечинковците -да са здрави и усмихнати!
Галиво, дано всичко да е наред с Алекс!
Koteto7975, и Ема е така - постоянно ръцете са и в устата, каквото докопа всичко пъха вътре, вчера беше много кисела, не спа, така си натискаше венците с ръце, че чак изпищяваше отвреме навреме. Снощи даже и дадох малко панадол, за да я успокои - и спа спокойно. Така, че може и да са зъби, но все пак я наблюдавай - има ли температура, да не са уши и пр.
Лурдес, въпросната супа е на Гербер и само името и е такова  - иначе по състав и консистенция си е чисто зеленчуково пюре. От нея изяде пак 2/3 и това е.
Иначе аз не смесвам пюрето с мляко - давам колкото изяде и след това предлагам млякото - после така ще е по-лесно да го премахна. Пробвах в началото да ги смесвам, но така пък съвсем не й харесваше. Някой беше питал кога се счита едно хранене за заместено - в литературата пише, че при поемане на 150гр пюре е заместено хранене и не е необходимо да се добавя мляко.
За мъжете - моя не е тип домашен майстор, ама и аз не съм избродирала "Тайната вечеря", така че сме квит и не си връзваме кусури.
Поздрави - ние сега събираме багажа и си тръгваме към София!

# 232
Лелеле Ivane ми к'ви опити бе, то си пълзи направо човечето.Браво, много е сладък!  newsm32 Heart Eyes Ние още не се изправяме така на ръце и крака, ама има някви опити за пълзене само с краката де Simple Smile Ама вие скоро ще пропълзите като гледам! Hug

Съни мерси много за гласа!  Hug Аз също гласувах за сладкиша  Санди и сладката Доротея  Heart Eyes

hrisi_g  за чистенето съм същата, основно апартамента 1 -2 пъти в седмицатa, иначе стаята с бебето през ден Hug Peace

Галиво дано не е нищо сериозно! Praynig Пиши после какво е казал доки  Hug

# 233
Доли Дог,Ласси благодаря за малкото успокоение.Нямаме температура,не са ушички всеки ден и ги пипам и тя не реагира.Обаче и тя на моменти както се смее или е спокойна така изпищява,което много ме притеснява понеже с баткото такива проблеми не сме имали,а напротив не разбрахме кога изникнаха зъбките-в преносният смисъл де.Днес също е кисела и отказва млякото и тя пие само вода.Даже отказва бибероната която по принцип не обича,но без нея не заспиваше.Е днес заспиваме без нея.Ще я наблюдавам пък дано не е нещо сериозно.Благодаря ви момичета Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 234
Леле Иване ама той ще пропълзи до някой ден и тоя Санди голям е сладур,напълнихте ми душата  Hug Hug Hug
 Забравих вчера да ви кажа с нашето захранване дадох и пъпеш с мляко от шише  с триста зора цокна около 30 грама без да повърне на фонтан,сега преди малко обаче се пробвах да и дам тиква и познайте -правилноооо всичко беше аут.Незнам какво ще правя,май ще спра за няколко дни и после пак.
 За чистенето голяма какафония горе долу среждам всеки ден ,еи сега това ще почвам да правя ама пак е бомба ,идея си нямам как двамата с мъжа ми предизвикваме този хаус.
 Честити месечинки на всички бебоци който празнуват   bouquet
 и добре дошла на новата мама  Hug
 А къде е хиксита днес я няма нещо  newsm78

# 235
  • In someone's dreams
Ура ура  newsm44

Най-после мога да се похваля, че имаме заместено хранене с около 150 гр млечно-зеленчуково пюре !!! Lassi, благодаря за предложенията за пюретата, ама моя хубавец взе, че одобри различните зеленчуци на Ганчев и го смръкна почти цялото.

Четох преди малко за примерен хранителен режим за петия месец и съм щастлива, че ние сме почти на него, с изключение на жълтък и каша, които все още не съм дала. Иначе сме на 5 хранения. Ето го и режима /от сайта на д-р Марио/:

6.30-----КЪРМА/АДАПТИРАНО МЛЯКО/ -----150-160мл.

10ч.-----КЪРМА/АДАПТИРАНО МЛЯКО/-----150-160мл.

ПЛОДОВ СОК 50мл.

12.30ч.-----ГОТОВО МЛЕЧНО -ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ-----150-160мл.

½ яйчен жълтък 2 пъти седмично

17.00ч.-----ПОСТЕПЕННО ЗАХРАНВАНЕ С БЕЗГЛУТЕНОВА МЛЕЧНА КАША -----150-160мл.

ПЛОДОВО ПЮРЕ-----50 МЛ.

20.30.-----КЪРМА/АДАПТИРАНО МЛЯКО/-----150-160мл.

ПЛОДОВИЯ СОК И ПЛОДОВОТО ПЮРЕ МОЖЕ ДА СЕ ДАВА МЕЖДУ ХРАНЕНИЯТА /НА ПО - ГОЛЯМ ИНТЕРВАЛ ОТ ХРАНЕНЕТО/. МОЖЕ ДА ИМА ОЩЕ ЕДНО МЛЕЧНО ХРАНЕНЕ СЛЕД 20.30ч.

Ivane много е сладък малчо. Хриси пълзи като бялата мечка дето я беше пуснала преди време, но все пак успява да измине няколко сантиметра на спалнята с 300 зора. Но за сметка на това, все още не се обръща от гръб на корем, ама не се и притеснявам - кака му усвои това упражнение чак на 9 месеца, а вече седеше сама  Crazy

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 15:03 от Milenni

# 236
Мили мами, имам удоволствието да съобщя, че във форума вече си имаме ПЪРВО ЗЪБЧЕ  newsm44

Днес Ава на мама Верчо се е сдобила с първото си истинско прекрасно млечно зъбче! Ох, чакайте, че звуча и се чувствам като вестителка, но толкова се вълнувам...Верчето е на седмото небе и ще пише подробно при първа възможност. А аз да кажа, че Ава е най-красивото, спокойно и усмихнато бебе, което познавам. Дори снощи я видях и по нищо, ама по нищо не можеше да се каже, че й расте зъбче. Смисъл никакви нерви, неразположения и подобни! Пожелавам на всички такова леко и безболезнено озъбване Mr. Green

Още веднъж честито на мама и бебче и много усмивки и целувки на всички!

# 237
Верчо, честито зъбче!!!!!!Може би все пак кърмческата стачка на Ава да е била заради това  Hug Браво на голямото ни априлско момиче!!!! Айде дано на всички така леко да ни поникнат зъбките!!!!

# 238
Ееее, браво на Ава!! Честито първо зъбче на бебенце!!! newsm47 На всички бебета така да им излизат зъбчетата - без никакви проблеми Laughing Laughing

Милени, браво и на вас за захранването! Hug

Реяна, оризът не съдържа глутен - това е сигурно! Затова зеленчуци и ориз - не е проблем. Peace Hug

Клипчетата, които успях да изгледам са много сладки! Прекрасни са ни бебоците! Трябва и аз да пусна някое клипче Simple Smile

Милени, продава ли се готово млечно-зеленч. пюре?

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 15:34 от ЛУРДЕС

# 239
Мами, аз малко се притеснявам, че ВаняМ отдавна не пише, какво ли става с болните и дечица  newsm78

А и Галиво не се е отчела днес след прегледа при педитърката, дано не е сериозно, дано да мине както при Боби  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт