В къщи паника голяма, първокласник ще е мама (набор 2001)

• 25 938
  • 411
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Защо събират пари за учебни тетрадки и помагала - не са ли безплатни за първи клас? newsm78

# 301
  • София,
Учебниците са безплатни, но учебните тетрадки се заплащат, както и другите допълнителни помагала.

А цветните подвързии само на Уинкс ли са, има ли и с други герои. Ако няма ще купуваме цветна хартия и прозрачни подвързии. Но първо трябва да си получим учебниците и да ни кажат самите учители изискванията си. КОй знае може да искат с бял катастрон да ги обвиваме  newsm78, както едно време Joy

# 302
  • София
А цветните подвързии само на Уинкс ли са, има ли и с други герои.
Не са само на Уинкс, но нали щерката е луда на тази тема, само това гледах. Провери в някоя по-голяма книжарница. Тези подвързии са по-плътни.
Аз ще изпратя мъж ми в понеделник до Ориндж. Да види какво има.

# 303
  • Linz
Днес в ХИТ видях доста цветни подвързии, но не съм ги разглеждала подробно (ходих там по повод темата "Треска за училище" в Клюкарника- ако някой иска да помогне на деца-сираци, може да се включи в мероприятието).

# 304
  • Между гори и планини
Днес купих тези картончета които искат. В опаковка са 10 сини и 10 червени квадратчета за гласните и съгласните букви.
Опаковката струва 40ст. Аз взех 2 за всеки случай.
Подвързии за учебници и тетрадки още не съм взела.
Тетрадките ни и етикетите ни са пъстри - с коли или роботи и само ще ги надпиша и сложа прозрачна подвързия.

# 305
А какво мислите за мобилен телефон за първокласниците? Предполагам, че майките от по-малките градчета няма да им трябва много-много, но моят ще стои от сутринта в училище до края на занималнята  ( до 17-18 часа ). Така че мисля задължително да е с телефон. От друга страна вероятността да го загуби, счупи, да не вдига цял ден ( а на мен да ми минават какви ли не мисли през главата ) е много голяма. При вас как стоят нещата?

# 306
Запис и от нас и ние ще сме в първи клас..Родителската среща мина .дадоха списъка с нещата.И ние ще купуваме учебните тетрадки учебник за зип по български .И на нас ни искат карта на маршрута до вкъщи.Подготвяме се трескаво.Прочетох за някакви картончета за буквите и числата .Навсякъде ли ги има защото досега в нито  една книжарница не ми казаха за тях Simple Smile

# 307
  • Между гори и планини
Аз няма да му купувам телефон, толкова е разсеян, че само ще иска да си играе , а не да учи... най-вероятно и да го счупи от бягане и невнимание за 1 ден.
Пък и дори да е на занималня до 18ч, нали е в училището и от там имат моя телефон, нямам претиснения.

# 308
  • Linz
Александра има мобилен от половин година и вече посвикна с него. Не си представям да нямам връзка с нея. Но злоупотребява със звъненето- понякога през 10-15 мин. и се чуди какво да ми каже.

# 309
  • София
Привет!
Ние сме в 129то Антим 1, а РС ще е на 10.09.Ще чакам да ми кажат тогава за необходимите материали.Имаме раница, 2 спортни екипа, риза, панталон за първия учебен ден - спортни са, да си ги ползва и нататък.
За подвързиите нещо не се вълнувам, предпочитам да са едноцветни - знам ли Ники как ще реагира.Може би при етикетите, ако има разнообразие, ще взема тематични.Тези дни ще взимаме и бюро, някакви шкафове за учебниците и книгите....
За телефона отначало бях против, сега не и сме му дали един старичък.Радва му се, може да го ползва само като тел.слушалка, защото другите екстри са през интернет  Mr. Green Обяснила съм му кога да звъни, че в началото доста въртеше  Laughing
Занималнята ще я пробваме, незнам още подробности, ще си доизясняваме нещата на РС.
Толкоз засега, наслаждаваме се на последните дни от дъъъъългата ваканция.

# 310
  • нейде там, където ....
Мислех да си спестя телефона, но на първата родителска среща госпожата взе да обяснява да им ги дадем по-рано, че да свикнат и не си играят тях в час. И сега "Госпожата каза...". На първо време и ние старичък, после - ще видим.

# 311
И ние сме с мобилен Mr. Green само да не прекалява с обажданията Thinking

# 312
  • София
Взехме и телефон преди една седмица да свикне с него.Доста бързо му се нарадва и даже сега като излизаме на разходка не го взима с нея.Госпожата помоли само да не носят скъпи телефони иначе няма проблеми.Поне в началото не си представям да не я чуя.

# 313
  • Варна
Моят син ще е цял ден в училище и не мога да си представя да нямам връзка с него - подарихме му телефон за РД и вече му мина желанието да играе с него, така че се надявам да го ползва само по предназначение Naughty. Обаче майка ми каза, че пишело във вестниците, че щели да забранят носенето на телефони в училище, вкл  и на учителите.

# 314
Нашата учителка предупреди, че мобилните телефони са нежелателни в първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт