АПРИЛче ясленче ще става - вече време не остава!

• 22 667
  • 298
  •   1
Отговори
# 15
  • София
При нас пък имат имен ден майка, свекъра, племенинцата на мъжа ми, пък и за се водя именячка Embarassed!

Тези почивни дни са най- подходящи, но дали не сме закъснели?

# 16
Аз ви предлагам клуб Джиджо:)
Намира се в нашия квартал, но така или иначе повечето май сте с коли. И метрото е близо. Peace
Ако централните са заети, той може да е свободен и утре да запазя час:)
Ако може да е в неделя, че в събота правим на дядо 1г.

Честит празник, Надета! Да сте все така готини, и много здрави!

Сабинчеееееее, ха да ти е жива и здрава малката! Да е щастливо и вярващо дете!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 17:04 от Чаено момиче

# 17
Честит празник на Вяра, Соня и Надетата   bouquet, а и на всички празнуващи.

Днес беше и първият ми сериозен работен ден. Групата е 15 деца на по 6 година , а има и едно на 5  Rolling Eyes Май им хареса , но аз си тръгнах със страхотно главоболие, някак си се откъснала от обстановката и ми дойде в повече шума и въпросите. Но пък са много забавни - казах им да оцветят блузките на дечицата от учебника  в синьо и след малко поглеждам половината им мажат бузите  Joy.
Енви, разбира се ще споделям . Първите ми впечатления са , че си е доста сериозна подготовката, но и много необходима. Днес установих , че повечето деца не могат да държат ножица , какво остава да изрязват, две не знаеха на колко са години, а показват с пръсти. Първите две седмици се прави входяща диагностика и се оценяват децата по скала за различните умения. Едно от децата показа резултат много под средното ниво за годините си и после разбрах , че вкъщи не говорят български. Значи детето разбира , но не може и едно изречение да състави по картинка, та ще падне много работа с него. Определено тази година ще им бъде много полезна и много ще дръпнат. Единствено ме притеснява , че в училище няма подходящи условия за тези деца - цял ден на чиновете  Thinking Когато е хубаво времето ще ги извеждам, но когато не , а и като ги запишат   на занималня до 5 часа  newsm78. За това в детската градина е по-удачно да са тези групи, но не знам там как стои въпросът с подготовката, но то май зависи от учителя  newsm78. Съседката твърди , че нейното дете в ПГ в ДГ са имали един час дневно занимания с учебниците , а при нас са 4 часа , но нямам представа дали навсякъде е така.

# 18
4естит праzник, малка Вяра, Нуни и Наде  Hug  Живи и zдрави  Hug

Ние се върнахме преz ноЩта, но оЩе в самолета настинах, а голямата раzлика в температурите съЩо си каzа думата, та сега съм болна  ooooh!

Ще пиШа като съм по добре и като съм се справила с багажите и прането  Whistling

# 19
Grinning
Честит празник на всички празнуващи   bouquet

Благодаря искренно на всички отговори за коремчето  Hug

# 20
  • София
Честит празник на именничките ни!
Да сте щастливи и здрави, мили момичета!

Ей, много застудя днес. Следобеда взех да се чудя, дали да не вадя вече зимните дрехи  cold

Наде, потекоха ми лигите от тази почерпка; почвам да ровя за тайни шоколадови запаси, макар че няма големи надежди.  ooooh!

# 21
Честит имен ден на всички именнички,пожелавам ви много здраве,щастие и успех в живота. Grinning     Доника ви испраща много целувки  Blush  Весело искарване на празника Heart Eyes

# 22
  • Русе
Привет, привет - дойде време за отчет. Laughing
Ужасно много съм пропуснала - 5-6-7 рожденички поне  ooooh! - да са живи, здрави, щастливи и красиви!  bouquet
Честито на хубавите ни Надета, малката Вяра и всички софиянки за вчерашния празник, на Стаско - за кръщенето, на сдобилите се с нов дом и новa работа..., на празнувалите годишнини и всички други с повод, които пропускам сега!

Ние сме добре, само дето Преслав пак е в някаква бясна фаза и съм го заточила при свекърите - да не набясва и Диди, че става нетърпимо, да го вкарат малко в режим на ранно ставане, пък и весело да им прави  Wink - то 'кво ли весело, той до удар ще ги докара... ooooh! В момента е с гола глава, защото издебнал баба си за 15 минути (когато трябвало да спи) и се офъкал до кожа с ножицата   Crazy, сипал им пакетче лимонтузу в пакета с кафето, и те помислили, че е захар...Sick ooooh!..., ей такива работи. В градината се оплакват от него - чупил столчета, врати, не спял на обяд и пречел на децата, отговрял на госпожата... (интересно, че само при едната стават тия неща Sneaky)...

Диди, пък е обект на агресия в яслата  Sad - преди 2 дена беше зверски нахапана по ръчичката, а вчера - оскубана и одраскана по лицето от едно и също дете - не съм се впрегнала, защото стават такива неща, но усещам как сестрите ме подкукуросват, да ходя да се оплакавам при директорката, да говоря с майката и т.н...., а целта им всъщност е да изключат това дете (вече имат предупреждение и са го спряли от ДЯ за няклко дена), защото наистина много проблеми им създава (отделно дето всеки ден има пострадали от него)... Не знам и аз как да постъпя, като и аз си имам един терминатор вкъщи... и знам какво е Confused. Ама, моят е просто палав, не посяга на деца, а за това дете сестрата употреби думата "гадно"!  Shocked

И да се похваля, че онзи ден имахме мини русенска среща с юлчето и Филипа + дечурлига.  Grinning Страшно са порастнали момчетата (Иво даже е настигнал Диди  Laughing), а новите попълнения са толкова сладки, че чак носталгично ми стана - освен това, се и харесаха, докато големите пак търчаха като свободни електрони и почти не им видях очите. newsm49

А, Дея  на ръба съм да ти честитя момченце, по това, което описваш!  Wink
На мен още първя път ужасно рано ми пролича - щом дядо ми (на 80 г) ме разконспирира още във 2-рия месец.  Blush

Хайде, звънна будилника...

П.П. Добре дошли на новите априлски мами и лек ден на всички! Hug

# 23
Добро утро!
Дея и аз като Иленка съм за момченце, всички бременни около мен, на които не им се ядеше месо се сдобиха с малчугани.
Иленко, лудницата при вас е пълна Crazy
Шошка днес плака много като я заведохме на ясла. От ставането плаче, че там и е скучно, няма с кой да си играе и е кака и другите не говорят. Защо така ги смесват тия групи се чудя. Тоест не се чудя , то е ясно, че за да им е по-разпределена работата на лелите и да не хранят и преобуват 30 бебета. Обаче по-големите страдат.

# 24
Добро утро! Grinning

Тина, това е основното ми съображение, да си продължи в ДГ - удобствата, а каква подготовка ще им дадат засега не ме вълнува, все пак не е у-ще. По-натам ще са ми интересни впечатленията ти за момчета-момичета. Blush

Татянка, добре завърнала се! Бързо оздравяване! Hug

Ильенко, а снимки от срещата ви!? Whistling Завидях ви! Blush

Аз пък имах идентични бремености - еднакво добре ми беше, еднакви неща ми се ядяха, еднакви кг качих, а накрая - разнополови бебета.
Wink

# 25
  • София
Добро утро!

Честито на всички малки и големи именници!  bouquet

Вчера се наложи да си остана вкъщи, защото Тони лепна гадния летен вирус и е с невероятно разстройство. По тоя повод приемам всякакви съвети за справяне, защото при всички хапове, които пие ефект няма трети ден. Тъкмо мисля, че е спряло и айде пак. Днес е оставен на грижите на татко си, че аз имам малко неотложна работа, а утре ще видим. В такива случай най-многа ме е страх да не се обезводни. Пие по две шишета около половин литър за целия ден. Дано да е достатъчно...........

Рени, за хемороидите - не се плаши и с тях се ражда, ама болките след това са по-големи.

За среща говорите, и на мен ми се ходи на срещичка, така че съм навита.

Аги, мерси с таб явно имаме доста общи неща!
Лек ден засега!

# 26
  • София
Добро утро!
Иленка, разкажи как е Филипа, какво прави, второ дете ли има и пр.! И защо не пише вече тука? Sad

За срещата какво правим - нещо много малко сме ентусиасти?

# 27
  • София
Барбарони, където си ходиме - 20-ти има час от 16ч., на 21 от 11 часа, на 22-ри целия ден е свободен!
Аз лично май най предпочитам на 22-ри да изберем час, например 11 ч. На 21 също може, но предната вечер сме на РД и незнам до кога ще откараме, та затова предпочитам 22-ри!

# 28
  • София
За мен няма значение 21 или 22, но предпочитам да е следобяд 4-5, за да са се наспали децата и да не са кисели.

# 29
  • софия
олее..добре, че погледнах и в тази тема...аз чакам на старата още  Crazy
ЧЕСТИТО на патерица на именничките от вчера  bouquet

Вчера се наложи да си остана вкъщи, защото Тони лепна гадния летен вирус и е с невероятно разстройство. По тоя повод приемам всякакви съвети за справяне, защото при всички хапове, които пие ефект няма трети ден. Тъкмо мисля, че е спряло и айде пак.

Скарлет, Рая го изкара същото...нищо не помага освен строга диета, лекарствата за разстройство /ентерол, хидрасек, смекта. аз давам и хомеопатия.../ и време....тя стигна до 10 дена така...ама пък накрая се оправи буквално за 1 ден

Общи условия

Активация на акаунт