Така голяма е радостта - да чуем АПРИЛСКИте сърчица!

• 15 155
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте Simple Smile
ние рано рано призори заминаваме за Гърция. Пожелавам на всички мами през това време само хубави емоции и никакви притеснения и проблеми и като се върна да прочета, че всички сте чули тупкащи сърчица  Hug
И на мен не ми се яде никакво месо

# 151
  • Варна
Привет!  Hug  Heart Eyes

Дея, пия дуфастон и но-шпа, но все още продължава зацапването. Ще видим какво ще каже в понеделник докторката. Страхотно кученце имате.

Софи, приятна почивка и безпроблемно пътуване.

# 152
здравейте, мили майчета!
Страхотна нова темичка ,поздравелния!
В последно време нямам никаква въможност да се включвам,но:)Simple Smile след отпускарския сезон ...е малка лудница!
Аз се записах на ЖК в Тина Киркова.Там ще ме следи д-р Гергов.Аз ходя при него ,в част. му кабинет и там имам абонамент за цялата бременност.Там той ще извършва всички нужни прегледи ,а изследванията ще правим по касата в Тина киркова.
Вече ми правиха изследване кръв /урина.Всичко е наред и съм много щастлива.Но Simple Smile възтановяването след вземането на кръв се оказа много изтощително.Трудно се възтанових ,явно кръвното ми беше много ниско и ....бях като парцал 1 седмица.Иначе ,нямам съществени дискомфортни състояния  - не повръщам, рядко ,ама много рядко ми се гади , леките болки ниско долу ,отшумяват  и за сега всичко е наред.Аз също има течение, направихме микробиология за вс случай и се оказа,че няма повод за притеснение.Аз се доверявам на д-р Гергов, по моя преценка е доста компетентен специалист,а и отзивите за него за чудесни.
Записала съм си час за ФМ ,в мед.център Фемина, за 15.09, тогава ще съм в 12г.с.

Относно Вита ,аз ходих там година ,дори 2 при д-р Кълвачева.Отличен специалист.Поклон.Но.....за Вита има едно голямо НО.Там се получава дублаж на часовете,чака се неописуемо много , случвало ми се е да имам час в 14ч и да вляза в 18ч.За мен това е недопустимо ,особено когато съм бременна....Аз дори мислих да раждам там отначало,но се разубедих ,защото ,ако нещо рисковано се случи по време на раждане с бебче или с мен (да не дава Господ,такива неща) ,нямат нужните отделения и се налага транспортиране до някоя голяма болница.Това трнаспортиране може да е доста опасно,да не казвам фатално.
Няма да мислим подобни неща сега....всичко ще е наред.
На всички мами с притеснения пожелавам скоро да споделят само хубави неща. Hug

П.С.ммммм имам доста голямо коремче.....май и аз имам нужда от нови дрехи:)

# 153
  • Пловдив
Здравейте бременни майчета  Hug Вчера бях за първи път при док и съм едновременно щастлива , но и малко объркана. Док ме гледа първоначално с коремен ехограф и понеже нищо не се видя, ме гледа и с вагинален - точицата е много мъничка , а и матката ми е обърната и за това нямало и да се види с коремния. Каза че отговарям на 4-5 седмица ( та за това си добавих и нова лентичка в подписа с що-годе действителната седмица) Когато му показах къде са ми болките ( от 2 седмици насам ) той почти ми се изсмя в лицето и каза че това не било болка от бременността - това си били някакви сухожилия и връзки от крака които ме боляли .Честно казано това много ме обърка - излезе че съм пила Но-шпато на вятъра , а за Дуфастона ми каза да не го спирам защото съм щяла да изкървя  Shocked Каза ми да отида около 20 септември пак ( че той до тогава е в отпуск ) дано да видим сърчицето тогава  Praynig Така за прегледа, иначе относно вкусовите предпочитания - почти нищо не ми се яде и почти нищо не ям - единствено дюнери са ми в ума, а сладки неща дори не мога да погледна( в шкафа имам сигурно десетина кутии с бонбони и си стоят така от 20 дни  Blush) Извинете ме за дългия и досаден пост ама нали трябва да си споделя емоциите с вас , благодаря , че ви има   bouquet

# 154
Здравейте момичета, относно вкусовете и на мен са им доста променени. Хапвам основно домат със сирене, от които  ми се появяват кисели, но до като си хапвам ми е вкусно Heart Eyes
magdalena.savova  и аз се записах на ЖК в Тина Киркова .
На почиващите в Гърция пожелавам изпълнена с положителни емоции почивка и да гледаме много снимки като се приберат.
Дея "не се хаби" - така казва свекърва ми и аз съм бързо палеща се факла и след това съжалявам че с моиите нерви тормозя мен и бебчо в мен. Силни прегръдки за теб и кучето ти  е върха .

# 155
Здравейте, и при мен вкусовите качества са се променили. Преди много обичах сок от червен грейпфурт, а сега немога да го понасям има вкус на антибиотик.

# 156
Ola,много се радвам,че си имам дружка по съдба от ТК.
Може да си организираме ходене на кафенце ,след прегледите:)

zinaida , лекарят ти е подходил малко грубо.Все пак ,сега сме доста по-сензитивни към всякакви неща,особено касаещи бебоците.Ако имаш съмения или просто искаш  повече разсянения , смени го.Аз лично много се дразя на подобно поведение и всячески го избягвам.

А относно моите вкусови предпочитания , всичко е по старому ... нямам някакви драстични промени ,освен ,че много ми се хапва хот-дог и ....не ми се хапва диня,която обожавах.....дано на никой не му се додяде Simple Smile

# 157
Здравейте и от мен. Отдавна чета форума, но сега реших да се включа. За мен това е вотр бременност, първата завърпи със спонтанен аборт в 6-та г.с. преди повече от година и след доста месеци на опити, сега се надявам да удържим до 21 април 09, когато ми определиха термин. СЕга съм 8 г.с. преди седмиа започна да ми се гади и да нямам апетит, но това не ме притеснява, тъкмо ще сваля някое килце Simple Smile Най-важното е да е ок всичко с бебето, другото ще издържа. Гледаха ме на ехограф преди няколко дни и бебенцето е с пулс, толкова се зарадвах като го видях Simple Smile Чудя се къде да се запиша на ЖК и си мисля май за Токуда, но все още не съм решила окончтелно, а трябва, понеже не са ми правили още никакви изследвания като за бременни. Стискам си палци този път да успея.

# 158
  • София
Здравейте, момичета!  Grinning   Хубава нова темичка!
Ние бяхме на почивка на балкан миналата седмица, днес се прибрахме и ви изчетох почти на един дъх!  Simple Smile  Още не сме казали на никого с мъжа ми, освен на вас. Следващата седмица сме на лекар - при основния гинеколог, който имаме желание да ме следи, както и в един квартален медицински център, където си мисля да се запиша на женска консултация... (ако ми хареса лекарката и ако дават лесно болнични). В тая връзка искам да питам мамите, които са избрали Тина Киркова, знаете ли как стои въпроса с болничните?

Кажете ми и нещо против киселини, че ме тормозят...  ooooh!

С какво мислите да се мажете против стрии?

А относно вагиналния ехограф - и аз не съм му фенка, дано успея да убедя поне лекарката в кварталния център да не ме закача на тоя етап...  Praynig

Май са ми се понасъбрали въпросчета...  Grinning

Милейди, добре дошла при нас и стискам палци, миличка!  Praynig

КСД, благодаря ти от сърце за топлото посрещане!  Hug Ти къде си тия дни и как си?

Мария, чак мен ме заболя като прочетох за падането...  Hug Внимавай, миличка!  Hug

Спокойна седмица на всички!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 21:03 от peaches

# 159
Привет от мен!
Напоследък съм много скапана и почти не сядам на компютъра освен по работа. А вие сте писали, писали.  Heart Eyes
Много ми се гади напоследък. Не съм повръщала, но гаденето е направо денонощно. Дано да отминава скоро.
Корема ми се е подул и има вид на 3-4 месец, даже като се замисля през първата ми бременност в петия ми беше такъв. Но за пръв път имам запек и отдавам на това  корема.
Вкусовите ми предпочитания се менят ежедневно. Най-предпочитаната ми храна, за сега, е пилешка супа. Всичко има странен вкус в устата ми, дори киселото мляко. Sick
След две седмици ще отида отново на преглед за да чуем сърчицето и да видим как се развива бебчо. Трябва да отида и до личната лекарка за направление.  Crazy Всеки път чакам поне час пред вратата й , при това с уговорен предварително час и сега така не ми се ходи. Няма начин да я прескоча обаче. Crossing Arms
Аз ще се отправям към леглото.  Лека нощ от мен!  bouquet

# 160

Добро утро момичета!

peaches   Heart Eyes липсваше ни, но се радвам, че сте разпуснали на балкан, така ми се иска и на мен ...  Flutter Както вече писах, аз дори прекалено много се пазя, и може би това ми се случи за да разбера, че бебо не е чак толкова леко закрепен и , че не бива така да се вманиачвам в безопасността. Защото аз май до такова състояние бях се докарала. Не, че сега ще скачам с бънджи  hahaha 

За киселините, моите си ги изтърпях, но не бяха и нещо кой знае какво. Може би ако хапваш определени неща и изключваш други от менюто си ще се подобри ситуацията, поне при мен сработи.

За вагиналния ехограф писах, че док не ме гледа последните два пъти с него. Само когато получих зацапване. И при теб не би трябвало да настояват.  Naughty

Аз утре сутрин заминавам, така, че ще се включа при първа възможност. Пожелавам на всички прекрасни мигове в творенето на човече и само положителни постове в новите темички!   bouquet Heart Eyes Hug

# 161
  • Пловдив
Момичета искам да ви питам , термина , който сте посочили от гинеколога ли е определен или от калкулатора в нета  newsm78  Питам ви защото аз се обърквам, според този в нета термина трябва да ми бъде около 23 април , а ако съдя по седмиците в които ми каза че съм док , то тогава трябва да се местя при мамите дето ще раждат май месец  Thinking

# 162
Между другото и на мен ми се разминават малко датите. Според док съм 8-ма седмица, според калкулаторите - 7-ма и то в началото. На мен по-ми харесва 8-ма Simple Smile Помогнете със съвети как да се справя с постояното гадене, просто не се издържа :/ и хич не зависи ям или не ям...

Дайте съвет за ЖК - място, лекар. Това е важно, понеже обикновено така избираш и къде и при кой ще раждаш после, а това е сериозно. Мислех си, освен за Токуда, и за Тина Киркова и д-р Джонгова, но миналото лято лежах в ТК и хич не ми беше хубаво впечатлението от там като база и най-вече като отношние - бяха доста груби и лекари, и сестри.

И да попитам: с колко диоптъра макс може да си за да раждаш нормално?  newsm78

Благодаря за вниманието   bouquet

# 163
Здравейте,милички?От доста време само чета и все нямам време да пиша.Все исках да имам достатъчно време да препрочета всичко отново ,за да мога да поздравя всички новодошли поименно,да поздравя и подкрепя всяка една от вас........Но уви и днес поста ми ще е кратък ,защото пак се чувствам много зле и ще тичам да лягам.Момичета,много съм притеснена -днес получих кафяво зацапване и адски много ме боли корема,имам чувството че всеки момент ще ми дойде М.Съответно лекаря ми не си вдига телефона и аз съм в голяма паника.Пия нош-па,но сякаш сега и това не помага.
Чудя се дали да не си самоназвача Дуфастон или Устрогестан.Вие какво ще ме посъветвате?И как трябва да го пия?
Момичета, ще спирам да пиша,че ме е страх да стоя свита на бюрото.Отивам да легна и само ще проверявам дали някой не ми е отговорил.Боже,дано това не е началото на края!Ще полудея от притеснение!
Простете ,че ви товаря с моя проблем,но незнам към кого да се обърна за съвет Hug Hug Hug

# 164

Миличка ksd_g  , провери си ЛС- писах ти. Не се тревожи прекалено, бъди силна и силно се надявам всичко да е наред!  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт