Отговори
# 195
Много благодаря за съветите!  bouquet
Когато мен нещо ме боли, ми е много лесно - визуализациите сами се получават; но с бебето не е така - не мога да усетя как точно и къде му е дискомфорта. Ще пробвам по предложения начин Simple Smile

# 196
Момичета, страшно ме запалихте по Рейки. Записвам се да следя темата.

# 197
Привет, ето нещо интересно, което мисля, че не е много разпространено като знание  Wink Не се сещам в момента точно откъде беше, но важното е информацията:

Научно обяснение на енергията Рейки

Учените откриха, че в тялото протича електрически ток по нервната система и че това е един от начините, по които тялото се саморегулира. Нервната система е свързана с все-ки орган и тъкан в тялото и чрез нея от главния мозък пътуват сигнали, които регулират всички телесни функции. Благодарение на физиологичния разтвор на кръвта, електрически ток тече и от сърцето по кръвоносната система. Електрическите потоци текат във всички клетки и около тях. Много от телесните клетки съдържат течни кристали, нами-ращи се в клетъчните мембрани, в миелиновите обвивки на нервните влакна и на други места. Когато върху кристалите се упражни натиск, възниква пиезоелектричен ефект. Следователно течните кристали в телата ни непрекъснато пораждат електрически ток. Токът често е кохерентен - т.е. подобно на лазера, всички честоти на дадено място са съгласувани. Лазероподобните вибрации могат да пътуват в тялото и да се излъчват навън. Когато по даден проводник протича ток, около него се образува електромагнитно поле. Електричните токове, течащи в човешкото тяло, също създават електромагнитни полета, които пронизват и обгръщат човешкото тяло и могат да се измерят от чувствителни магнитометри. Сборът от всички биомагнитни полета образуват едно голямо биомагнитно поле, което обгръща тялото и което ние наричаме аура. Според принципа на индукцията биомагнитното поле на даден човек въздейства върху биомагнитните полета на околните, в резултат на което може да въздейства върху функциите на органите. Когато някой получава Рейки настройка електрическият ток, протичащ през него се увеличава и когато положи ръце върху проблемен орган от тях се индуцират лечебни честоти, които променят нехармоничните вибрации на органа и ги настройват на здравословния обхват за този орган. Предаването на Рейки от разстояние става на принципа на скаларните вълни, които взаимодействат с атомните ядра и могат да се разпространяват на всякакви разстояния, без да губят своята сила, въздействайки върху биологичната тъкан. Тъй като са съставени от молекули и атоми, живите тъкани в тялото са свързани с всички сили в природата и са подвластни на тяхното взаимодействие. Развивайки се, ние превръщаме тези сили в част от функциите на нашето тяло и пред нас се разкрива възможността да осъзнаем в дълбочина най-загадъчните сили на Вселената. Твърде вероятно е някой ден науката да направи удивителни открития, които да разширят познанията ни и коренно да променят качеството на живота на нашата планета.

# 198

е браво, че.... са преоткрили Америка Joy

не се засягай, ама винаги ми е било смешно как "учените" (и не само те де) се опитват да обяснят "необяснимото" през техните си призми Mr. Green

# 199
Звездичка, хич и не се засягам  Joy Ама има хора, за които научното обяснение може да е важно. Иначе за себе си имам обяснение на нещата и това ми стига  Wink
В този ред на мисли има една книга "Пътуване във времето" на изд. Аратрон. Наскоро си купих една от последните бройки на тиража. Много физика има в нея, но за сметка на това сума ти научни факти и теории, погледнати през призмата на автора. Така че учените все пак имат някакъв напредък. Освен това, нали знаеш, че винаги експериментът се влияе от експериментатора. Ако тръгнеш да доказваш, че нещо не съществува, опитите ще покажат, че то не съществува. И обратното. И то защото мислите на експериментиращия влияят върху крайния резултат  Laughing Затова всеки си има своята истина точно поради тази причина.

# 200
Все пак да не забравяме ,че всичко  е енергия. Научните обяснения верно,че на никой не пречат, но и аз съм съгласна,че понякога са смешни. Всичко е въпрос на гледна точка и необходимост.  Simple Smile

# 201
Да, така е. В случая обаче научното обяснение е смислено. В човешките клетки наистина има миниатюрни кристалчета. Там същевременно се пази много информация за всяко нещо, преживяно от нас. Ако ви интересуват подробности, ще потърся. Имах някъде. В една от рейки системите - Кундалини рейки - има точно такава част за изчистване на травмиращите спомени от клетката точно от тези кристалчета, които я пазят. А кристалите пазят информация.  Peace

А че всички сме малки магнитчета, това е ясно. Също както Земята е един огромен магнит. И постоянно си взаимодействаме с други електромагнитни полета, които ни влияят и на които ние влияем. Точно така лекува и рейки - с хармонизиране на една честота с друга. Все пак тя е полярна енергия  Simple Smile

# 202
Да, така е. В случая обаче научното обяснение е смислено. В човешките клетки наистина има миниатюрни кристалчета. Там същевременно се пази много информация за всяко нещо, преживяно от нас. Ако ви интересуват подробности, ще потърся. Имах някъде. В една от рейки системите - Кундалини рейки - има точно такава част за изчистване на травмиращите спомени от клетката точно от тези кристалчета, които я пазят. А кристалите пазят информация.  Peace

eldivine, може ли да дадеш повече информация  Hug

# 203
Първо - запис! И се връщам да чета  Hug

# 204

е браво, че.... са преоткрили Америка Joy

не се засягай, ама винаги ми е било смешно как "учените" (и не само те де) се опитват да обяснят "необяснимото" през техните си призми Mr. Green

Нали Звезди... Hug И на мен са ми смешни нашите мили  учени. Как се опитват да вкарат всички научни открития  от тях в техните рамки... на човешките възприятия. А колко малка част се ползва от нашите малки  човешки мозъчета... Laughing 

# 205
sv_harmony, ще ти кажа как усещам нещата, т.е. информацията, която имам, пречупена през моето виждане. Всяка травма, стрес, неприятно изживяване остава следи у нас, ако не се изчисти емоцията от това преживяване. Знаем за влиянието на стреса и т.н. да не повтарям всеобщо известни факти. Кварцът се ползва навсякъде като носител на информация и не само това (физиците повече ще кажат). В телевизорите има кварц, в часовниците и т.н. По същия начин в човешките клетки има съвсем миниатюрни кристалчета, които пазят спомените от всяко наше преживяване. Когато отстраним емоцията от неприятната ситуация, т.е. изменим и нашето отношение към нея, тогава се разтварят тези кристалчета. Съответно нашият живот се хармонизира, след като нямаме чувство за вина от някаква ситуация, стрес, събитие и т.н. На подобен принцип действа и посещението при психолог да речем - той те кара да говориш за неприятните неща, за да можеш да ги извадиш от себе си и да се освободиш. Акупунктурата пък въздейства на основните точки, по които протича енергията и чрез тяхното активиране енергията се движи свободно по меридианите, по тялото. Ако имаме много натрупани отрицателни събития, които не сме изхвърлили от тялото си, първо, че се обременяваме с лоши спомени, които ни пречат да вървим напред, и второ, че във всяка една подобна ситуация ние ще реагираме по вече създадения стереотип, както сме реагирали преди, и отново ще натрупаме поредно кристалче в клетката. Когато изменим отношението си към нещо, тогава то повече няма да ни тревожи. А въпросната част от Кундалини рейки, за която писах, се казва Кристално рейки и действа на този принцип - човек мисли за ситуацията, която му създава проблем и същевременно си подава енергия и така спомага за изчистването и отшумяването на отрицателната емоция, породена от конкретната ситуация  Hug

# 206
Не знам за кристали, но водата има памет. Човешкото тяло е около 70% вода/ако не греша/. Има вече доста филми и книги по въпроса: http://www.watermessage.hit.bg/
http://vaseto.info/files/pdf/emoto.pdf

Колкото до учените...един много уважаван от мен учен преди много години е казал, че материята е енергия, която вибрира с друга честота. От тук нататък не виждам какво повече има да се доказва Wink

# 207
Кажете ми като се интересувам, но нямам особено понятие относно материята, как трябва да започна да се занимавам с рейки, на курс ли да се запиша или първо да се ограмотя сама?

# 208
Floral, аз първо попрочетох това-онова и после ходих на курс. Но при всеки е индивидуално. Пробвай първо да прочетеш някоя книга - Даян Стейн много добре обяснява нещата, за да може да придобиеш първоначална представа. Пенелопе Куест също, а и Франк Арджава Петер. Което си харесаш  Simple Smile

# 209
аз първо се гмурнах в Рейки ( Heart Eyes за, тя си знае коя е) и после  започнах да чета, т.с. преди това съм чела езотерична литература, но съвсем малко Peace

Общи условия

Активация на акаунт