Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Рейки обучението?
Какви са разликите между различните направления в практиката на Рейки?
Какво е посвещението/инициацията в Рейки и какво представлява 21-дневният период на пречистване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Рейки обучението?
-
Какви са разликите между различните направления в практиката на Рейки?
Различните направления в практиката на Рейки могат да включват различни методи, символи и подходи към лечението. Например, класическата Рейки традиция и системата на д-р Микао Усуи се фокусират не само върху лечението, но и върху духовния път. Други направления могат да имат различни подходи към символите и техниките за лечение.
-
Какво е посвещението/инициацията в Рейки и какво представлява 21-дневният период на пречистване?
Посвещението/инициацията в Рейки е процес на предаване на енергия и отваряне към божествената енергия. 21-дневният период на пречистване е период, през който ученикът се подготвя и пречиства от негативни енергии след посвещаването, като този период не е задължителен, но се препоръчва за някои практикуващи.
-
Как се става Рейки мастър и какви са разликите между различните мастър нива?
-
Какви са основните принципи и правила в практиката на Рейки?
Правя го за собствено удоволствие, а то все намира начин да ми се върне отнякъде (и никога от същия човек, защото това няма смисъл, губи се веригата
) и когато аз получа добро от някой, приемам с благодарности и пускам нататък по веригата
По важното е самото пригрупирване "Кажи какви са приятелите ти за да ти кажа какъв човек си". 
Имам едно предложение - вместо да обсъждаме другите и превръщаме форума в подобие на "мрънкалник", да създадем по друга атмосфера. Прегледайте форума за Пиер Дюкан в Розали и ще ви направи впечатление колко задружни са, как споделят ежедневието си и още куп неща можете да се поучите от участниците там.
Темата Рейки е необятна тема където всеки може да изкаже свое мнение относно видовете Рейки. Можем да споделяме и обменяме опит. Предполагам, че на всеки Рейкист му е чуждо вече егоизма и е отворен към по визшите духовни измерения. Дано не греша, но ще съзжалявам ако точно в този сайт, в този форум темата Рейки не намери почва

Правилно усещаш.Радвам се,че има хора,които ми помагат да открия себе си.Желанието е много силно,вярата също.