87ма немска тема> Вдишай! Издишай! Вдишай! Издишай!...

• 16 220
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Някой има ли инфо за ваканциите 2008-2009 в B-W?
http://www.schulferien.org/Baden-Wurttemb_/baden-wurttemb_.html

Ще свикнеш и с магазините Wink Има и по-приятни неделни занимания от пазаруване Simple Smile

Децита, да ти е здраво и щастливо момчето  bouquet
Брей, кога мина цяла година ooooh!

# 151
Ай, тук е заприличало на истинска ирландска кръчма - посетители седят около бара и смучат биричка, по-темпераментните си крещят едни на други и им е все едно дали се разбират, а в ъгъла двама кротко се бият. Но не очаквам да се разпознаете в схемата Mr. Green

Аз няма да се включа в дискусията, защото ми се струва безполезна.

Искам само да пожелая честит празник на Десита и детенце! Да сте живи и здрави!

# 152
На който му се пазарува в неделя да ходи малко в Бг да поработи продавач - няма неделя, няма Коледа и Нова година - на тръстиката Sad На мен лично не ми пречи - какъв е проблема да се помисли и да се напазарува в събота. В краен случай - ако толкова се закъса - по бензиностанциите има вече почти всичко, а ресторанти - бол Peace

Приказка, отзиви - чак към 10.10  Wink

Десита, честит рожден ден на Мони!   bouquet

# 153
Виждам че някой са много доволни от затворените магазини в неделя, пък други не.
Аз определено съм от вторите, доводите за десетте божи заповеди са ми смехотворни. Laughing
Свят широк, хора всякакви.
Ето по-горе ясен отговор на въпроса защо така пиша.
В прав текст било обидно. Иносказателно не се разбирало, ироничното пък е трудносмилаемо.
Пак казвам. The choice is yours.

Мишке, права си, че няма смисъл на плешив да се подарява гребен.

Отивам да се подсигуря за неделята, че един ден без покупки ще ми дойде нанагорно.

# 154
  • Немция
няма неделя, няма Коледа и Нова година
Иммено това исках да кажа-не намирам идеята за американизиране(или побългаряване) на трудовия пазар, където се работи нон-стоп или поне няма нормален уикенд за повечето. И моят мъж работи в бранш, в който често няма нормален уикенд и да не ви казвам какво му е настроението, когато вижда как другите си почиват всяка събота и неделя. smile3515

Обаче се съгласявам с идеята в един половинмилионен град да има по един супермаркет, който да работи и в неделя. Само че тогава хранителния кът на бензиностанциите ще стане ненужен-поне на територията на града.

Ми6ке, аз от кои съм в кръчмата? Аз обичам и шумно да се карам понякога, когато ме изкарат от равновесие... Wink Но не съм от биещите се. Laughing

# 155
Мише, да ударим по един Гинес тихичко на масата в ъгъла? За акомпанимент пускам Лорийна Маккенит. Става ли?

# 156
И аz не раzбирам какъв е проблемът 4е магаzините са zатворени в неделя  newsm78  Аz паzарувам само веднъж в седмицата  Peace и само ако неЩо не ми достига ти4ам иzвънредно до супера, както стана днес zаради един банан и една ябълка.

За това, 4е немците били мърzеливи няма да обеля дума, не мога, пукам се от смях  Joy

Сърфи, голямо мерси   bouquet Трябват оЩе двама доброволци  Praynig

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 15:20 от Tatjana

# 157
Оу, ще се гътна.
Ако си спомняте преди няколко седмици мъжът ми беше ангажиран да утешава братчето му след като гаджето му заяви, че къса с него, а аз седях в къщи с болното дребно. Как да е на следващия ден се сдобриха, събраха, заминаха на почивка заедно, браточката отсвири род и родина и никой не го чу и видя около 8 дни. В последствие се разбра, че девойката се бунтува, когато той поддържа връзка със семейство, стари другари и дриугарки и т.н. Любов голяма, жената за него под влака ляга. Преди 3 дни засекли свека на улицата(абсолютно случайно) и девчонката яко изкрейзила, още по-чко изкреизване настъпило след като 3 ч. по-късно си настъпили петите и с моят мъж пред някакъв магазин Mr. Green. Драми, хвърляна на чанти, квакане и мигновено преминаване от другата страна на улицата. Вечерта девера обяснил, че положението "не било толкова зле". Преди 10 мин. свека ми звъни да ходя да взимам колата и да го карам от Мюнхен у тях, защото е много болен и не може да шофира, а и в къщи не става да си седи, защото се задушава и може да стане беля. Логичен въпрос - що аз? Ами свека не кара по аутобани, свекъра след ОПто още не е в състояние толкова дълго да шофира, Гюнтер е във Франкфурт, а гаджето СЕ ГРИЖИ ЗА БОЛНИЯ СИ КОН Laughing Laughing Laughing .
НЕма грешка! Любов, любоооов.

Татяна, аз  мерси боку за дисковете! Дойдоха чисти и неопетнени Hug Hug Hug
Хайде до скиф, че трябва да се обличам Rolling Eyes.

# 158
  • Немция
Сърф, големи драми, голЕмо чудо!

Аz паzарувам само веднъж в седмицата 
Татяна, аз това не го умея- коли ме ,беси ме- не мога така да си планувам покупките, че да стигнат за цялата седмица. Аз доста готвя и ми е трудно да реша какво ще ядем след 3 дена примерно. Явно съм свикнала на спонтанни решения, често измислям предишната вечер какво ще се готви на другия ден. А и из БГ сме свикнали , че магазина е на една крачка от нас, а и нали работят нон-стоп... Sunglasses

# 159
 Joy  Това с кона е култово  Joy  Дано му дойде акъла в главата на братуШката.
Радвам се, 4е дисковете пристигнаха zдрави.

Деси, 4естит рожден ден на Мони   bouquet  Мнооооого да ви радва  Hug
Ей, как лети времето.....спомням си оЩе как Деси ни каzа 4е е бременна, а сега ве4е праzнуват РД  ooooh!

# 160
Сърф, големи драми, голЕмо чудо!

Аz паzарувам само веднъж в седмицата 
Татяна, аз това не го умея- коли ме ,беси ме- не мога така да си планувам покупките, че да стигнат за цялата седмица. Аз доста готвя и ми е трудно да реша какво ще ядем след 3 дена примерно. Явно съм свикнала на спонтанни решения, често измислям предишната вечер какво ще се готви на другия ден. А и из БГ сме свикнали , че магазина е на една крачка от нас, а и нали работят нон-стоп... Sunglasses

Ха, ама то така е по лесно. Веднъж в седмицата си блъскам главата и мисля какво Ще готвя и според това паzарувам. Хем ми отпада ежедневното главоблъскане, хем спестявам пари и време  Mr. Green

# 161
За това, 4е немците били мърzеливи няма да обеля дума, не мога, пукам се от смях  Joy
Смей се ти, смей се, четвърт-клошарке и полу-мързеланке hahaha

Сърфи, не случи твойта свекърва на снахи, ей Joy
Правилно се грижи момата за коня. Кончето може да си няма швегерин, която да се грижи така лийбефол за него hahaha

И аз пазарувам веднъж, най-много два пъти на седмица, така че ако питат мен магазините може освен в неделя и в сряда да почиват, халал да им е още един почивен ден Laughing Нашият квартал е сравнително нов и освен една хлебарница, в която продават и основни продукти (мляко, масло, кафе и т.н.) друг магазин няма. Най-близкия ми супер е на 10 мин. пеша или 4-5 мин. с кола, така че ща- не ща се научих да планирам покупките, защото и в неделя да работят все ми е тая- не ми се бие път заради дреболии или заради продукти за една манджа само. Обаче пък хлебарницата ни работи в неделя до обяд Party пукайте се Wink. За 4 години само веднъж прибяхнах до този "лукс", значи мога и без него Simple Smile

# 162
Късметлийка си ти, Бибе, да не съм те чула повече да се оплакваш Mr. Green В нашия квартал си имаме само фризьорски салон и козметик - като ще сме гладни, поне да сем хубави Laughing

# 163
  • Primum non nocere !
Деси, много здраве и подаръци на малкия! Наздраве!

Муни, точно немците ме бавиха дълго. Българите си свършиха работата в рамките на уреченото време-1м. Нямах този казус в предвид. Деменция или хормони, това ,че ме познаваш не означава, че можеш да развяваш байряка, пък  да беше споменала и други данни та автобиографията ми да е пълна!  Laughing

# 164
  • Немция
E, има голямо значение разположението на жилището, защото това, в което сме в момента е на  централно място и имаме на 5 мин. от  нас пеша 4 супермаркета и един добре зареден турски хранителен магазин.
Така че , ако пропуснем нещо в списъка( а това е редовно), не представлява никаква трудност да отскочим до магазинчетата.

Направи ми впечатление, че когато посетихме една неделя малък град в Холандия, там масово всичко работеше. Чак се изненадахме от тази суетня в неделно време. И беше пълно с немски туристи, тръгнали хем на разходка, хем на пазарлък. newsm71

Общи условия

Активация на акаунт