87ма немска тема> Вдишай! Издишай! Вдишай! Издишай!...

• 16 235
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Мамуни, ... Пък за блага ракия - ще трябва да почакаме, че да се черпим Laughing
Е сега вече очаквам десет включвания, защо трябва да почакаме с ракийката.  Laughing

Дима, предимно японци са пострадали от мен. Може би защото на различен език говорим. Ти няма защо да се страШуваШ. Laughing

Риено, казах ли ти, че та лИбя!?

# 136
Абе Вечка да не роди?

Щази казва "цъ" Laughing.

# 137
  • в сърцето на един мъж...
Хаха, ние няма да казваме що Mr. Green
Аааа, добре, да не надуваме балоните още Laughing

# 138
  • Германия
Сърфи, понеже Мистичната я няма тъдява, да питам имаше ли нещо специално за децата на нейната сватба? Как ги организирахте да не всяват смут в неподходящо време?
Който е бил на сватба с дете също да каже, приемам всякакви идеи.  Peace

# 139
Гея, явно е, че ти вдигам кръвното, но не мога да схвана с какво точно ... имам чувството , че на някои по подраzбиране им се вдига при споделяне на мои впечатления от България.  Айде да имам и аz баба и майка и други въzрастни роднини живеещи и пенсионирани или работещи там , а? В крайна сметка имам собствени впечатления, zащо ли ти вдигат кръвното, ако не отговарят на впечатленията от житието и битието на твоите роднини?

# 140
Първо за грамотността на мненията няма да коментирам, трудничко се четат и второ - правиш генерални и кардинални изводи, което повярвай вдига кръвното, точно защото не е така. Не може от две три неща да направиш извод как видиш ли всичките пенсионери са такива или онакива. Това дразни. Ми хубаво, всеки си има пенсионирани роднини и за всеки нещата стоят по различен начин. Не може да се обобщава и да се сравнява яйце с кокошка, както ти го правиш. Тук стандарта и начина на самоопределяне е един, а там е съвсем друг.

# 141
Виж сега, аz не претендирам zа грамотност  Laughing
Както някой писа проста съм аz и проста ще си умра при твоа по анцунг от което на много им се доплаква ...
Генерални иzводи? Ами я ми кажи твоите иzводи какви са? В крайна сметка тук се обобщва немската система ...  аz каzвам мнението си раzбира се обобщено   Laughing

# 142
Говорехме за магазини и работещи. Обобщенията за пенсионерите ти ги направи, без никаква връзка с разговора.

# 143
Говорехме за магазини и работещи. Обобщенията за пенсионерите ти ги направи, без никаква връзка с разговора.

Всек икаzа какво му харесва и какво не и аz направих съ9ото. Нападението дойде от твоя страна.

# 144
Пепе, децата на сватбата на Мисти участваха активно в игрите за възрастни - пишеха, лепяха и рисуваха в Гестебуха и позираха с рамката за снимки. През останалото време тичаха и беснееха. Иначе "Пускам, пускам кърпа" видях, че се играе по немски сватби. Също и разни танц-игри. Едната беше много сладка - караха ги да стискат от онези картонените капаци за бира и да танцуват. Първо по един във всяка ръка, после в свивката на лакетя, подмишниците, под брадичката, коленете и ...обикновено тук вече всички изпопадаха по пода Wink.

# 145
Леле, човек да не иде на едно мерене на тонове и тук направо война настанала! Joy
Аре споко бе, много станахме бременните май, та от хормони темата ще с пукне по шевовете.
Зрънчо се ошумолява още. Не знам кво чака - Годо ли или някой друг... Whistling
Дайте по-кротко и се обичайте!
Бюрокрацията няма да я оправим. Само да вметна, че не може да сравнявата източната със западната бюрокрация. Където искате слагайте границата на двете Mr. Green

# 146
вечи няма да има война , само мир ... zаселвам се zа иzвестно време по най джиджания си анцунг и лачени токчЕта на Александерплатц . Ако берлинчанките се раzреват от мъка да zнаете , чЕ мен са видяли с наслоен грим, прикаzваща български по  Joy  ама щ? пощдя Гея и няма да раскам с тебешир по плочките да не си пеоличи цялата ми неграмотност  Joy

# 147
Тю, да му се не види и бременна глава!
В унеса да въдворя ред, забравих най-важното!
Деси, да ти е жив и здрав порасналия мъж! Много пакости да ти сътвори и да ти пълни душата с радост!  bouquet

Сърфи, таз маца си е находка! Кефя се и се хиля като пача.

# 148
  • Немция
  ruporuu Бибит ! И аз съм в купа!

Който твърди тук, че българската бюрокрация е по-читава от немската, значи в скоро време не имал вземане-даване с тази в Бг. В момента чакам за нов паспорт поради смяна на името, в случая чрез българското консулство. Молбата за издаването му е подадена през месец май и трябваше да е готов в края на юли. Да, обаче сега се оказа, че трябва да чакам до края на септември. Twisted Evil
Друг случай- моя позната се разведе тук. Искаше 6 месеца по-късно да сключва брак с друг мъж, нужен й бе документ ,който удостоверява, че е разведена. От немска страна това свидетелство бе издадено до 1 месец. Тогава чрез адвокат трябваше и от бълг.страна да се издаде такъв документ. На нашите власти обаче 6 месеца им бяха недостатъчни, за да издадат това потвърждение в резултат, на което се наложи младоженците да подпишат в Дания(там не се изисква документа от бълг.страна), защото не искаха да отлагат датата на сватбата си .
Не твърдя, че в ДЕ нещата се перфектни, но има къде-къде повече ред и експедитивност отколкото в България.

Относно работното време- знам и предимствата , и недостатъците на затворените магазини в неделя, но аз съм от тези, които са работели в неделно време в гастрономния бранш и съм "за" почивка през неделята. Има браншове, които не могат да спрат да функционират и тогава, но нека повечето трудещи се имат това право на почивка. Peace

Децита, честито рожденик от мен newsm38 !!!
Нека е здраво и весело дете, и ви радва много !

# 149
  • Германия
Виждам че някой са много доволни от затворените магазини в неделя, пък други не.
Аз определено съм от вторите, доводите за десетте божи заповеди са ми смехотворни. Laughing
Свят широк, хора всякакви.
Някой има ли инфо за ваканциите 2008-2009 в B-W?

Общи условия

Активация на акаунт