87ма немска тема> Вдишай! Издишай! Вдишай! Издишай!...

• 16 239
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • в сърцето на един мъж...
Карането на колело, в град като София или Варна, където няма никакви условия, за възрастни хора е предпоставка за прекалено много убити, а не за намаляне на билетчетата. Градинките на село, да идат да ги обслужват, са горе долу колкото и да си го купят от магазина, защото не всичко можеш да посадиш, а да не говорим, че това иска и поливане. И не съди с представите си за тук. Ако получавам пенсия 800 евра, имам алеи за велосипеди, не ме застрашава пътната обстановка и аз бих си вяла гъза на екскурзия или с кошница за пикник. Вместо да си нося лекарствата и да се чудя как да оцелея. Малко връзка с главния мозък трябва да имаш, а не имагинерни представи, за неща, дето не съществуват. Двете места са несъизмерими и несравними.

# 121
  • Germany
Днес нашето Монче прави 1 годинка  Heart Eyes Почерпете се за негово здраве  Hug

bouquet

# 122
Добър ден,
относно бюрокрация в Германия, не ми се струва чак толкова бавна. Може би на фона на Българската направо цъфти Simple Smile Имам скромен опит тук, но досега всичко е било в разумни срокове и наред, винаги са били любезни и са гледали да ми помогнат. Дано и за вбъдеще да са такива дружелюбни.
Аз като дойдох за първи път в Германия, първото нещо което ме учуди беше точно това с магазините и аптеките. Направо полудях, като разбрах , че в неделя следобед не може да се намери отворена аптека  в радиус от 5-6 км. Но ако човек се размисли, ще установи че имат основание да са въвели този ред. Не само католическото възпитание и порядки са допринесли, ами по-скоро от гледна точна на това да няма експлоатиране на работниците и ниско заплащане за извънредна работа или нощен труд. сега вече от рано се зареждам с разни лекарства, за да не си бия главата. Това не бих го нарекла мудност или мързел, а по-скоро предвидливост и съобразителност от страна на германците.

# 123
Деси, да ти е жив и здрав! Да те слуша, да расте весел и безгрижен!  bouquet

# 124
Муно, май ти е време да раждаш, не мой да си такваз хаплива, бре жена, ще побегнат новите попълнения Wink
Гейче, моето второ Аз, а ето и почти онлайн. Уау.
Сори, майни, маймунщинка.

Шехи, зет ми, либиец, чака в България вече 10 годинки. И аз изразявам различно от твоето мнение. Не може ли? Wink
И под линия, забавянето при твоето назначение не беше само заради немците, или мен ме гони деменцията?
Оставям те сега, поздрави на малката калпазанка и на благоверния!

Деситка, весели игри и щастливо детство на твоето малко, вече голямо момче!  bouquet

# 125
гея, правя ея връzката  не се коси, още повечЕ , че и дядо ми беше лекар и то работи до доста над 70 така и той ни е отгледал основно, та имам доста наблюдения. ДА права си, че недобрата уредба в държавата са причина, но това май иzлиzа най евтиното "zабавление" да ходи бабето да си мери кръвното и да и иzписват хапчета zа ... , които да дискутира с останалите бабки в градината ... , zащотот zа екскуриzии няма кинти. Айде .

# 126
Реално погледнато и на мен не ми липсва пиленето с флекс на съседа в ранния неделен следобед, но това, че в половинмилионен(така ли се пише това или са две думи? Муни, Ми6ка, помощ?) град няма един денонощен супермаркет или поне такъв, който да работи в неделя не го разбирам и не го приемам за нормално. Просто днешния начин на живот го определя. Най-малкото много студенти биха се възползвали от възможността да работят късни смени или през уикендите вместо да се гърчат в Produktion. Иначе, че цялата тази работа е Familienfreundlich - е!

Деси, честито! Кога мина времето?! Да ти е здрав, умерено палав и винаги усмихнат дребосъкът.  bouquet

# 127
Охааа, тези братовчеди са доста агресивни, чак човек убили. Аз обичам животните, ама обичам повече хората. Само не знам как са се опазили от епидемия от някоя маймунска болест.
Маймунке, надявам се ти да не си толкова агресивна и псевдонимът ти да е само закачка Simple Smile

# 128
  • Германия
 hahaha "Копеле, останах без очила"

# 129
Мун, кефиш ме   bouquet
Жабо, баща ми е пенсиониран лекар, не ми сравнявай твоя дядо със сегашната ситуация. Взема 200 лева пенсия, къщата с градинка не е продал, има 1 декар място. Ако няма с какво да го поливаш - може гъза си да съдереш и пак да не изкараш нищо. И не може даже да си помечтае за екскурзия, защото само лекарствата му на раково болен са повече от пенсията. Така че освести се малко и влез в реалния свят.

# 130
Маймунке, надявам се ти да не си толкова агресивна и псевдонимът ти да е само закачка Simple Smile
Дима, като Kugelfisch съм. Експертите са предупредили, че при неправилно приготовление ставам отровна. И това няма нищо общо с това, че съм kugelrund. 
Мога и с блага ракийка да се сравня. Наздраве! Grinning

# 131
Мун, кефиш ме   bouquet
Жабо, баща ми е пенсиониран лекар, не ми сравнявай твоя дядо със сегашната ситуация. Взема 200 лева пенсия, къщата с градинка не е продал, има 1 декар място. Ако няма с какво да го поливаш - може гъза си да съдереш и пак да не изкараш нищо. И не може даже да си помечтае за екскурзия, защото само лекарствата му на раково болен са повече от пенсията. Така че освести се малко и влез в реалния свят.

аz не съм в нереален свят, просто ти ме нападаш беz да видиш, чЕ говорим едно и също. Аz не каzах да иzкара енщо от градинката си. Каzах, чЕ ако има къща с градинка ще има повечЕ zанимания и по щастлив живот отколкото ако има само една панелка на мръсна , претъпкана и шумна улица да и гледа опадалите тапети по цял ден и да слиzа до градинката да вижда няколкото окаяни баби , недовослвтащи от ЖП то и кръвното си. Това каzах.

# 132
Попаднах на няколко страхотни писания в един блог.
На тези, които им се чете нещо повече от прогнозата за времето>
С родители на море
Коткопер за начинаещи
Enjoy.

# 133
Маймунке, ще разуча как се приготвяш и с какво се подправяш.
 Наздраве и на теб, аз съм още на кафенце, но в късния следобед ще пийна една биричка за твое здраве Simple Smile

# 134
Изобщо не говорим за едно и също. Карай, не ми се вдига кръвното повече с теб.
Мамуни, то нали тва животно е кръгло бе, така че влизаш и в двете категории Mr. Green Пък за блага ракия - ще трябва да почакаме, че да се черпим Laughing
Абе Вечка да не роди?

Общи условия

Активация на акаунт