87ма немска тема> Вдишай! Издишай! Вдишай! Издишай!...

• 16 251
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
хм...това за водата не звучи лошо  Simple Smile  даже ми хареса, че е най-тестваният продукт на пазара   Simple Smile

Сори, ама аз още си ходя с мислите от София. А там водата ни излизаше сутрин леко кафеникава и се шегувахме, че кафето е готово и чака....та...като видях и водата тук ми настръхнаха косите  Wink  то и за други неща още ми е трудно да съм спокойна. Примерно племенниците ми со дояждат хлебчето дори и ако е паднало на земята, а живеят с едно куче и две котки, които ходят навън  Simple Smile  не казвам, че е лошо....просто още бездомните кучета и котки на София не са ми излезли от главата и малко ми предяса храната, когато видя нещо като току-що описаното  Confused

Благодаря на всички за съветите и за посрещането изцяло    bouquet

Спокойна и приятна вечер с вашите семейства  Hug

# 91
  • Германия
Лелеее Цвете, ти още ли не си го чула тукашния лаф, че мърсотията прочиства стомаха Laughing

# 92
Мамунке, не вярвам, докато не го кръстиш на мен. Риенита! Laughing

Добър вечер!
Цвете, не ми благодари, не можах да я открия днес гимназистката. Отлагам , сори Wink
За чистотата - от много чистене няма смисъл. И преди съм казвала, толкова им е слаба хигиената на някои тук/ на множеството/ , че ако вирееха хлебарките, цели цивилизации щяха да са си развъдили вече германците.Или те може би затова не виреят. newsm78
Сърф, не съм писала в темата-дебелариум от сто години, сигурно ме издирваха тези гости с кучета.
Татянски, много ми е кофти немския, иначе бих помогнала.Ако не събереш кандидати,  може да строя съпруга да помогнем. Ти що не напишеш коментарите, пък ние само да ги лепнем като собствено мнение. newsm78 Или да го напиша и да ме провериш, но без да ми се смееш много  Laughing много се накефих на израза  "ДГ по местожителство". Правилно, но готино прозвуча. Като през комунизма  Joy
Бибитке, Татяна е пристрастена в търсенето на информация, затова е запозната къде аджеба опаковат живи лобстери и е на 8 часа път.
Днес ми пълните душата - много ценни бисери -  "гениколок", "еди си кой си - някой си"  hahaha

Един въпрос ми се мъдри много отдавна . Защо няма котешки данък, а има кучешки?
Имам още един въпрос - като се плаща кучешки данък, кучетата получават ли доживотен данъчен номер?  Joy Да не се хване сега някой да ми отговори, ей.

# 93
много се накефих на израза  "ДГ по местожителство". Правилно, но готино прозвуча. Като през комунизма  Joy

Ми то и на немски е комунисти4ески. Живеем в Einzugsgebiet Crazy  ooooh! Такъв е селския живот  bowuu
За проверка правопис съм насреЩа  Laughing

# 94
Здравейте и от мен,
колко много сте изписали. Аз си изпратих гостито и реших да се включа. По темата за водата, малко е гадна тук на вкус, но да си призная, ползвам я за всичко, даже мия шишетата на детето с нея и то без да я преварявам. За мен купуването на минерална вода за пиене или специална вода за деца си е излишен разход. Нищо няма да му стане на детето от чешмяната вода, по вредни са консервантите в храната.
Гледам, че пак сте писали за Kindergeld, аз в предишната тема споделих опита си. Нищо страшно няма с тях, искат няколко документа и толкова. Отпускат ги на всички родители и то без големи пазарлъци. Историята е същата и с Elterngeld Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 22:50 от Dimakoleva

# 95
Гледам, че пак сте писали за киндергелд, аз в предишната тема споделих опита си, но явно не се е прочело. Нищо страшно няма с тях, искат няколко документа и толкова. Отпускат ги на всички родители и то без големи пазарлъци. Историята е същата и с елтергелд Simple Smile

СтаваШе въпрос zа деца, които не са родени тук. Там въпросът ве4е не е толкова лесен.
Намека zа не4етенето си го спестявам.  Rolling Eyes

# 96
  • Варна
Първото ми дете е родено в България и аз също нямах някакви сериозни пречки за детските.
След първото ми писмо,ми поискаха още едно или две неща и това беше всичко.Е,не стана за ден или два,май за около 2м,но ми изплатиха всичко от момента на подаване на молбата ми.

# 97
Веднага се поправям за непрочетеното   bouquet

# 98
...за около 2м,но ми изплатиха всичко от момента на подаване на молбата ми.
Пък на мен ми изплатиха всичко от момента на смяна на местожителството/ Laughing / на детето от България в Германия.И това след подаване на документи за детски за второто дете - тоест с една година и половина назад.
Подчертаното е съгласно правилника за отпускане на детските. Който го е чел, си е искал, каквото му се полага и е получил.
И това за по-малко от 2 месеца, през който проведох 6 разговора.Но все пак ми се струва размотаване.

Ааа, и за незапознатите > Мен не мо'ат ме минат с пари ! Mr. Green / Освен ако мъжът ми се закучи и въпреки предупреждението за предстояща криза  не иска да си изтегли борсовите активи  ooooh! /

# 99
Е не ми казвайте, че като бременни сте пили сурово мляко. Предполагам цветето натам биеше.

Ама нали не става дума за това от магазина. То нали си е пастьоризирано?
Аз изпивам поне по литър на ден. Леле ако съм направила нещо на горкото бебе в корема ми ще се утрепя  Praynig

# 100
Е не ми казвайте, че като бременни сте пили сурово мляко. Предполагам цветето натам биеше.

Зависи. Ако е H-Milch, да. Ако е прясно, дето стои в хладилен Шкаф, не е.

# 101

Зависи. Ако е H-Milch, да. Ако е прясно, дето стои в хладилен Шкаф, не е.

Ходих до хладилника да гледам Crazy Ние купуваме (от хладилник) Bären Marke или Berchtesgadener Land - това последното пише, че е бързо затоплено на пара Thinking

Татяна, как е при вас с памперса? Ние се осмелихме докато бяха свекитата тук и махнахме изцяло (слагам само за спане, че на двуетажното легло нямам непромокаемото за матрак.. - ама е сух винаги). Напишка се 1 път навън и няколко пъти вкъщи - и от повече от 1 седмица няма проблеми вече Peace Определено гащи вътре, памперс навън я объркваше Rolling Eyes А пък и сега сме почти нон-стоп навън и нямаше много ефект от гащите вкъщи само ...

# 102
  • Германия
И това за по-малко от 2 месеца, през който проведох 6 разговора.Но все пак ми се струва размотаване.

[/quote]

Мотат си се немците, няма спор.
Всичко е бавно, спокойно, никой не си дава зор.
Ще ви дам един пример, търсихме шивачка и беше петък към 8 вечерта (просто искахме да намерим адреса). И какво мислите че става- чудо на чудесата- тя е там и си работи. Аз му викам на мъжа ми- тази не е германка 100% съм сигурна. И наистина не беше, специално я попитах.
Аз съм изумена от работното време на магазините и от мъртвилото в неделя. Много ми напомня на комунистическият период в България. ooooh!София кипи и работи денонощно.

Риенска, много слабееш бре. Тези кила на каква височина си ги разпределила.
За детските е рано да се хваля но май ще се развърже възела.

# 103
Споко, всичко, което можеш да купиш в супермаркета, е пастьориzирано, както Frischmilch, така и  H-Milch, zаконът е такъв. Непастьориzираното мляко се каzва Rohmilch, Rohmilchkäse е сиренето от непастьориzирано мляко.

# 104
Серди, а тогава каква е раzликата между ФриШ и Х мляко?   newsm78

Майра, вкъЩи мисията е успеШна. На вън имам съЩия проблем, усеЩам 4е се побърква, дори в събота в един магаzин ми каzа 4е й се пиШкало но нямаШе 00 на блиzо и й каzах да пиШка в памперса  Sad  Та, как реШавате тоzи въпрос? Иzпикавате ги профилакти4но където има тоалет ли? Или има друг трик?  newsm78
НоЩния няма как да го махнем оЩе.  Милена спи оЩе в коШара с реШетка и сутрин като се буди, не я 4уваме веднага и докато отиваме при нея, минава поне 1 4ас  Whistling  Ще иz4акам докато махнем реШетките  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт