за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 227
  • 961
  •   1
Отговори
# 750
  • Луната ни пази
Освен домати, какви други зеленчуци не трябва да има в пюрето???
Ще пробвам да правя аз. Магданоз може ли?? Лук??
Педи каза да слагам по една лъжичка масло в пюрето!  newsm78 Не е ли рано??? Аз още не давам такива продукти. Гледам, че на хип има със сметана. Не е ли рано и за нея??? Може ли да слагам малко АМ в пюрето, за да е по-хранително???(много въпроси станаха, съжалявам)
tonkabonka , аз го захраних рано. Иначе знам , че е рано, ам всеки си решава сам. Аз просто така прецених.  Peace
Рано е, но и за домати е рано. Бих те посъветвала, ако нямаш проверени продукти, да не правиш домашни пюрета. Иначе за вашата възраст по- подходящо от морков, картоф и тиква мисля, че няма. Хубави са на Гербер, Сънвал, Хипп, Бебивита. Наистина е хубаво да ги сменяш, за да пробва и да свикава с различни вкусове, но виждам, че за това са те посъветвали и по-горе. Няма проблем да слагаш АМ.УСПЕХ със зеленчуците   bouquet

# 751
  • София
малта,наистина всеки решава сам кога да захрани, след като има толкова много инфо по въпроса...
моят съвет- ако ти правиш пюренцата по-добре да слагаш по малко АМ в тях.  като зеленчуци, аз ти писах и по-горе- тиквички, картоф, морков, тиква, зелена чушка без люспите, пащърнак, тиква, спанак и сладък картоф (ако не си опитвала има вкус на тиква). тези са 1-вите които аз давах по принцип (не в този ред, в който ги описах, а като видове като постепенно се захранва с всеки от тях). аз лично ги сварявах на пара, след това пасирах и добавях АМ или кърма.
домата, магданоза и подправките можеш да позабавиш още малко, както и сметаната и другите млечни- това е личното ми мнение, ти разбира се ще прецениш как да постъпиш Peace
ако не иска да ги хапва, изчакай малко и не го натискай да не го отблъснеш. мини на плодови или на кашичка, ако продължавате със захранването.
не ме разбирай накриво, но аз се чудя понеже пишеш че отдавна си захранила, как изобщо яде от тази малка възраст- моето дете не се и сещаше на тези месеци за лъжичката камо ли да започне да яде. Thinking

# 752
Яде , яде и ушите му плющат даже..., ама плодови  Rolling Eyes
Обещавам, че е последен въпрос по темата-продават ли се пюрета дамо картоф, тиква и т.н.

# 753
  • Луната ни пази
Обещавам, че е последен въпрос по темата-продават ли се пюрета дамо картоф, тиква и т.н.
Има ранни моркови на Хипп и Гербер (не претендирам за изчерпателност, сигурно и на други марки има), само тикава на ХИПП, морков и картоф на Хипп, и т.н., ето тук повече подробности СЪСТАВ И АСОРТИМЕНТ НА ПЮРЕТАТА

# 754
  • ул. "Мечтание"
Абе знам, че има, ама си е друго някой да ти даде съвет, а не суха теория  Wink

newsm78
ами аз това точно имах предвид! има тема в която се обсъждат въпроси със захранването и там има няколко мацки дето наистина си разбират... ама както искаш де...

Виждам май не ти се търси, та да ти помогна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=327659.0

# 755
  • Варна
На смесено хранене сме, но напоследък не иска и да помирише Фризолак-а. Какво АМ давате /освен Фризо/?

# 756
  • Луната ни пази
На смесено хранене сме, но напоследък не иска и да помирише Фризолак-а. Какво АМ давате /освен Фризо/?
ХИПП БИО синьо зеленото и Фризовом (заради рефлукса)

# 757

Фризолака запича. Аз давам Хип от време на време, като добавка. Моя приятелка смени Фризолака със Нан и е доволна.

# 758
  • София
Педи каза да слагам по една лъжичка масло в пюрето!  newsm78 Не е ли рано??? Аз още не давам такива продукти. Гледам, че на хип има със сметана. Не е ли рано и за нея??? Може ли да слагам малко АМ в пюрето, за да е по-хранително???(много въпроси станаха, съжалявам)
tonkabonka , аз го захраних рано. Иначе знам , че е рано, ам всеки си решава сам. Аз просто така прецених.  Peace

има сметана, а на етикета след кой месец пише, че се дава пюрето??? 6-7 ми....по-натам....

# 759
  • София

Моя бебан ядеше само милумил....харесваше го доста....

# 760

има сметана, а на етикета след кой месец пише, че се дава пюрето??? 6-7 ми....по-натам....

след 4ти  Peace

# 761
  • София
Фризолака запича. Аз давам Хип от време на време, като добавка. Моя приятелка смени Фризолака със Нан и е доволна.
Имахме същия проблем с Фризолак-а. В един момент вече не можеше да се изака без помощта на термометър. Откакто го смених с Милумил (който е гъстичък и мазен) вече нямаме никакви проблеми  Peace А и на вкус явно й харесва повече, защото започна да се храни с желание!

# 762
И ние сме с Милумил 2, но аз давам много малко по 60мл при последното вечерно хранене.

# 763
  • София
само картоф имат само семпер, но на мен лично ми се стори мн гаден (аз понеже опитвам всичко което той хапва и пийва, и лекарствата също).

долу са ти дали линк към справочника с пюренцата Peace

добре а ти с какво си го захранила досега, аз не можах да разбера? понеже питаш за еднокомпонентни пюрета какви има, ти какво си му давала досега?

# 764
  • София
Аз само картоф не съм виждала - казваха че не правят защото сам не можел да се запечата....стерилизира ли какво там им е обработката....

http://www.sunval.nn-bg.com/al_prod.html ей тук направо можеш да видиш асортимента на сънвал. пъщърнак имат, ранни моркови....
Гербер имат моркови и броколи по отделно.
Овко имат за захранване - броколи, сладка царевиця пюрета.
Семпер са същата история....
Хип имат - пъщърнак, моркови, тиква...
Общо взето какво виждат началните пюрета са общо взето еднакви...тези с единичните съставки....но те тези са за начало, когато още с нищо не си захранила....а сега за какво са ти едно компонентни?
Ти всъщност с плодове и сокове ли си захранила?

Общи условия

Активация на акаунт