Кога проходи детето Ви?

• 19 511
  • 169
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И двамата на 1г. и 1 м.

# 106
дъщеря ми на 10 месеца
синът ми на 11 месеца

# 107
не можах да изчета всичко... детето е възможно да проходи чак на 1 г и 3 мес, все още е в реда на нещата  Peace закъсня ли със сядането детенцето /около 6 мес възраст средно сядат/, също сигурно го е преглеждал ортопед, и е казал че няма луксации на ставите на краченцата? ако все пак се притесняваш, за прохождането е редно на невролог да го заведеш. успех  Hug

# 108
  • Все на втория етаж
Проходи на 1 год. и 1 месец.

Не се притеснявай, знам че е нормално до към 1 и половина. Пък и той за ръчичка си ходи, остава само да се отпусне.

# 109
  • София
На 11 месеца.

# 110
Охх..и аз много се притеснявам  Tired Ще ми се изсмеете сигурно,че говоря глупости,но не е точно така.

Дъщеря ми е на 10 месеца и от 8 месечна ходи като я държа с две ръце доста интензивно.От около 2 седмици пробвам само с една ръка да я държа,но не иска да ходи така.Нестабилна е.От няколк дни вече "ходи" ,но прави некоординирани големи крачки,а хвана ли я и с другата ръка веднага тръгва да тича като с бутонче  Whistling

Притесненията ми са породени от следните неща:
1.Още от едномесечна стои права на краката си,подскачане,танцуване,хоп-хоп....Има супер здрави и стабилни крака,винаги е била изпъната като струна.Всички се шашкаха  Crazy

2.Стои седнала от 5 месечна.Лази енергично от 6 месечна.А от 7-мия се изправя държейки се за опора.В момента и е като детска игра.Постоянно е права държейки се за нещо,в кошарата или извън нея.От легнало положение се изправя до седнало без да се държи,ако леко я хвана за ръчичка,ама съвсем леко направо става.

На базата на по-горе казаното си мислех,че ще проходи съвсем рано,но ето,че утре прави 10 месеца,а дори и за една ръка не иска стабилно да върви  Thinking Знам,че е рано,но се озадачавам,че има деца,които изобщо не са толкова енергични и стабилни,а тръгват да ходят рано-рано  Thinking Незнам на какво се дължи?Може би я упражнявам малко?Как проходиха вашите деца?С какво и колко често им помагахте да се научат?

# 111
Elfi4ka, много рано на крачета бе.  Wink

Дъщеря ни е от по мързеливите - определено. Laughing
Не се поддава на тренировки.
Когато реши тя - тогава върши всичко.

На въпросите ти ще кажа:
- сложихме я в проходилка сравнително късно - някъде ако не се лъжа около или преди 10-я месец /ако това се счита за упражняване/,
- гимнастика й правя уж ежедневно, но по много малко;
- по корем седи общо 1 минута на ден /защото мрази:)/;
- на земята не искаше да играе досега /но вече е на 1,1 г./, което уж щяло да спомогне да се мръдне...;
- купих й обувки в началото на май, но започна да ги използва доста по - късно, защото дълго време не проявяваше интерес да слезе от количката и да ходи. Направи го някъде към края на 10 месец. След това един месец ходеше за 2 ръце, един месец за една и онзи ден се пусна сама.
Та, общо взето всичко стана , както тя искаше. Heart Eyes
Не сме я напъвали за нищо.
А и каквото и да сложехме пред нея пак не отлепяше, защото явно не беше готова. Накрая хукна по чужди вещи.Simple Smile

Само ще добавя, че тя например не може да се изправя от седнало. Но пък ходи правилно. Crazy

# 112
Елфичка,да ти отговоря на въпросите.Синът ми е доста едро дете,от бебе е такъв.Не искаше да се обръща,да стои по корем,да го оставя на земята,да се изправя по мебелите....отказваше категорично всички тези неща,чак бях почнала да се тревожа.В проходилка го сложих,ако не ме  лъже паметта,на около 7-8 месеца.За няколко дни стана като куршум из къщи. Беше около 10-месечен,когато започна да иска да ходи за две ръчички.Тогава се почна едно безкрайно обикаляне с него,защото изведнъж реши,че това му харесва,а не можеше /или не искаше / сам.Постепенно пусна едната ръчичка.Както вече писах в тази тема,проходи стабилно на 1,4 г.Та през целия този период бяхме като скачени съдове с него,защото той имаше неизчерпаема енергия и непрекъснато искаше да ходи.Не съм го учила кой знае на какво.Измислихме си една игра.Той се хващаше за решетката на кошарката,а аз го виках при мен.И като дойдеше,следваха аплодисменти,прегръдки,целувки....Така се престраши да се пусне сам.

# 113
BAte Joro i steli76 благодаря ви за споделените отговори  Hug

НЕзнам.И аз си мислех за някаква игра.Значи тя си ходи с две ръце от месец и половина,с една от 2 седмици я тренирам(когато се сетя  Embarassed ) и вече прави крачки,ама нали ви казвам едни голееми и некоординирани и буквално трябва да я влача,за да отлепи крака и някакъв необуздан смях от нейна страна  Crazy ,но поне трагна,преди това въобще не искаше и да си отмести крака,като залепени.ХВана ли я сдве отгоре скача като обезумяла и трагва да обикаля,чак не мога да я стигна,ама с една като че ли никога не е правила крачки   ooooh! Явно сега трябва да свикне стабилно и леко с една ръка и тогава да започна да я викам сама да се пуска към мен и баща и с аплодисменти и прегръдки накрая.Трябва поощрение да има,и аз съм на това мнение.Пък дано проработи.Не,че не е рано още,но предвид ранните и изпълнения се чудих защо така  Thinking

# 114
  • Пловдив
Сина ми направи първите си самостоятелни стъпки на 1 год. и 2 м. /навършени/, но до третия месец все още предпочиташе да лази, вместо да ходи. Сега вече си ходи, даже много добре се справя  Laughing.
Това, че проходи по-късно никога не ме е притеснявало. Всички дечица са различни и не трябва постоянно да ги сравняваме помежду им, защото по този начин само си създаваме излишни и ненужни притеснения.

# 115
На 1 година и 1 месец.

# 116
Дъщеря ми на 1 година,малкия все още не ходи.

# 117
  • София
Оп...
Пак ходим вече на 1 годинка и 20 дни Simple Smile вече много по стабилни и дано вече не ни се случват лоши неща! Praynig

# 118
  • Earth
На 1 год и 3 седмици  Mr. Green

# 119
Дъщеря ми  направи първите си крачки на осем месеца и половина,и на 10 мес вече ходеше уверено и правилно.
Беше на3 мес като започна да се обръща от корем на гръб и обратно.На 4мес  почна да прави опити да пълзи,на 5 вече я слагах в проходилката.Малко след това започна да се изправя сама по кошарата и да върви когато се опира или държи за нещо.Аз пък се притеснявах от това все си мислех,че е много рано и дори я заведох на ортопед.Човека ме успокои като каза,че щом се чувства готова няма проблем,при всички деца е различно  когато са готово те сами го показват.Не се притеснявай и на вас ще ви дойде времето.    bouquet

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 13:20 от miminca

Общи условия

Активация на акаунт