Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 8-ма тема

  • 42 086
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Здравейте кулинарки,

Аз съм вече на линия. Heart Eyes
Гледам много неща сте сътворили, направо как ще чета темите назад, не знам, поставяте все нови и нови предизвикателства. Лабрекс, този сливов сладкиш е взел приз май, все за него чета   bouquet Ще си взема рецептата и аз с твое позволение  chef
Ето и моите ястия от днес и вчера.
спагети карабонара
салатка
пилешки бутчета с гъби и ориз в едната половина и картофи в другата по желание на клиентите Mr. Green

И кекс правих, но не ми стана и го хвърлих.....брашното беше с набухвател и май с изтекъл срок.
Поздрави на всички   bouquet

# 166
  • Мнения: 818
Пепиии,ти май готвиш за целия китайски народ ,а? Laughing

# 167
  • Мнения: 7 914
SvetletoS
мерси  bouquet

ще пробвам и "кекс"-а на polin_a Peace

# 168
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Първото се вижда, че е мекици / благодарности отново на ilrai78  bouquet /, а второто е

polin_a, чудни си ги направила Peace

Днес имахме Пиле с грах и картофи, а предните дни хапнахме Рулца от тиквички, невероятните Кошнички с пикантни пилешки хапки и зеленчуци на Пепчо и едни печени чушки с доматен сос.







Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 11:49 от ilrai78

# 169
  • Мнения: 185
Момичета, голямо вдъхновение сте ми!   bouquet
Ето от мен:
пиле с ориз


салатка


шоколадов фъч


принцеси с яйце и сирене


# 170
  • Варна
  • Мнения: 5 979
Днешната вечеря
Пилешки дробчета с лук и гъби по рецептата на ilrai78 с гарнитура картофено пюре.

Къопуло

# 171
  • Мнения: 2 100
Момичета, от скоро "крада" идеи и рецепти от вас и мога да кажа, че мъжа ми е очарован   bouquet Страхотни сте Simple Smile

labrex, а твоят сливов сладкиш е разкошен! За една седмица 2 пъти ще ми се съберат да го направя  Crazy

# 172
  • Мнения: 7 914

и подправка "10 зеленчука" за сушене


pep-4o
понеже не искам вече да купувам ненужни Е-та и оцветители, иксма да те питам няколко неща:
 -  в бурканчета се запазват пресни, така ли?
 - пробвала ли си да ги замразяваш? ако не- дали ще се получи и ще трябва ли да им се слага сол?
- мислиш ли, че има ли начин да се изсушат и как ? Thinking

# 173
  • Мнения: 4 496
И кои точно са десетте съставки? Благодаря! Hug

# 174
  • Мнения: 22 867
Момичета, от скоро "крада" идеи и рецепти от вас и мога да кажа, че мъжа ми е очарован   bouquet Страхотни сте Simple Smile

labrex, а твоят сливов сладкиш е разкошен! За една седмица 2 пъти ще ми се съберат да го направя  Crazy

Джиджа, да ви е сладко!  bouquet А форумът наистина е съкровищница от идеи и рецепти!

pep-4o, и мен ме заинтригуваха тия 10 зеленчука. Дай малко повечко инфо.  bouquet

# 175
  • Мнения: 9 451
момичета, ето Универсалната ми подправка. Тази е в бурканчета. С много сол. Добре притискани, със солта те си пускат саламура и не са на сухо, не се развалят. Там си пише какво слагам, но понякога добавям зеленчуци, или прескачам някои. Принципа е - колкото повече, толкова по-вкусно.

Същите без сол стават за замразяване във фризера - във формички за лед, или в малки пликчета, но на мен там мястото винаги ми е било кът, а след като една година извадих зеленчуци и изхвърлих, за да прибера месо, вече не слагам.

Тази година като правих първия път  нямах малки бурканчета, нарязах осолих малко - на около 1кг зеленчуци  и подправки - пълна лъжица сол, дори изсуших и прибрах в стъклени буркани на тъмно и кутии от кафе.

Точно тази на снимката има

лук,
чесън,
праз,
магданоз - корен и стръкове
целина - корен и стръкове
зелена и червена чушка
люта чушка
зеле
моркови
пащърнак (сега зелен, нямам корен, но после ще добавя)

# 176
  • Мнения: 22 867
pep-4o , благодаря!   bouquet Ще пробвам с 1-2 дозички, и без това обичам всякакви "водорасли" (както ги нарича синът ми) в манджите.

# 177
  • Мнения: 952
Аз не съм се отчитала доста дълго тук.
Палачинките(катмите) на баба с ягодов сос. Опитахме го, за да видим дали е станал, че рецептата ми е нова.



Нашенски пълнени чушки със сирене и таратор. А също така и кюфтета по чирпански

   

На всички успешна седмица и много кулинарни изкушения.

# 178
  • Мнения: 7 914
pep-4o
мерси  bouquet Hug

Ralfieta

страхотни вкуснотии Hug

# 179
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 473
момичета, ето Универсалната ми подправка. Тази е в бурканчета. С много сол. Добре притискани, със солта те си пускат саламура и не са на сухо, не се развалят. Там си пише какво слагам, но понякога добавям зеленчуци, или прескачам някои. Принципа е - колкото повече, толкова по-вкусно.

Същите без сол стават за замразяване във фризера - във формички за лед, или в малки пликчета, но на мен там мястото винаги ми е било кът, а след като една година извадих зеленчуци и изхвърлих, за да прибера месо, вече не слагам.

Тази година като правих първия път  нямах малки бурканчета, нарязах осолих малко - на около 1кг зеленчуци  и подправки - пълна лъжица сол, дори изсуших и прибрах в стъклени буркани на тъмно и кутии от кафе.

Точно тази на снимката има

лук,
чесън,
праз,
магданоз - корен и стръкове
целина - корен и стръкове
зелена и червена чушка
люта чушка
зеле
моркови
пащърнак (сега зелен, нямам корен, но после ще добавя)

Тази подправка и аз съм я правила, но прибавях и малко обелени и настъргани домати (за сок), слагам в бурканчета и после стерилизирах 20 мин. Запазва се отлично за дълго време  Peace

Общи условия

Активация на акаунт