АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 17 082
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Бланш, сериозно, все едно момите са близначки  Rolling Eyes
Пробвай Лансинох (пак не е евтин - 56 гр. тубичка с/у 22 лв.), мен само това ме спасява.

Ми те ако си спомняш и в коремите се развиваха синхронно: и двете се инатяха и вървяха по-дребни и само ни изумяваха, поне мен де Mr. Green; Лансинох търсих, но незнам защо неможах да намеря около нас, три аптеки обиколих и нямаше newsm78, може би пак да проверя тия дни, че не се търпи, то и душ като взимам е мъчение, зърната ми са станали свръхчувствителни....и моята не й стига , че ги дъвче ами ги и дере, добре, че й изрязах ноктите, та сега е по-поносимо; и аз гледам кабеларката нощем, докато я храня, ми то тъкмо едно кърмене=един филм Laughing

# 106
 smile3525 Честит син на мама Каличе.  smile3525 Да е жив и здрав и много да я радва  smile3525

# 107
ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА АНИ, СОНАШИ, ДРЪН-ДРЪН  И КАЛИЧЕ(дано не изпуснах някого)! ДА СА ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!!

аз Вигантола го давам след 25ден по 2 капки
вчера не можах да стигна до компютъра,защото Дара не спа през целия ден и през повечето време плачеше,наложи се да я храня през 2 часа,за да се успокоява,за първи път не спа и по време на разходката,но слава Богу вечерта се умори и спа от 12.30 до 06.30
и тя започна да ака малко по-рядко,но от вас разбирам,че е нормално
дупето още и е подсечено,въпреки че пробвах 100 вида кремчета,сега ще търся и този судокрем,който препоръчвате newsm78
ееее разплака се......

# 108
Светле, и при нас е така. Просто в началото млякото не потича веднага, а трябва малко зор и да сукнеш няколко пъти. А тя като е озверяла и няма търпение. Та се боричкаме Simple Smile

И аз днес й изрязах ноктите, че не се траеше... нещо не се справих с бебешката ножица и ги изрязах с моята.

# 109
  • SZ
Здравейте момичета!
Тъкмо нахраних юначето и мисля ,че ще имам време да ви драсна най-сетне един по-дълъг пост.

Да ви разкажа за моето експресно раждане.То едва ли вече някой се вълнува,но в чест на Бизу:
Та събуждам се въпросният ден в 6ч. сутринта и ми текат води,ама малко.Отбих се за малко в банята и легнах пак в леглото.Започнах да си засичам контракциите-на 5-6мин,не много болезнени.Реших,че няма да бързам.Към 8ч. скъпото се събуди,изненада се че съм будна,обикновено той е ранобудника а аз съм си поспалана."Ами малко раждам" и той: Shocked Казах му да не се шашка повече от мен и спокойно си станахме,закусихме и към 10.30ч. отидохме в болницата.Прегледа ме доктора-8см. разкритие и аз  Shocked Shocked Shocked Миналият път отидох с едва 2см. и сега се учудих доста.А и болките не бяха много силни.Докато ме приемат,да ми направят тоалета и да ми пуснат система стана 11.15ч.След около половин час ми засилиха системата и съответно и болките се позасилиха.Последва спукване на мехура(от доктора) и след две три контракции с доста силна болка вече,усетих и първия напън.Попитах акушерката може ли да напъвам,а тя малко  Shocked.Май не очакваха,че както си пъшкам кротко,вече ми е дошло времето.На вторият напън ме провериха за разкритие и как се справям.Зачудиха се дали да ме местят и докато стигна до магарето напънах още веднъж права,качествено.Като се качих на следващия напън:напъни,спри сега,напъни,спри,дай сега пак и ...бебо излезе.В 12.16ч, за един час.Учудих се че излезе толкова бързо,с баткото напъвах поне половин час.После ме приспаха за да ме зашият и след един час се събудих.Много странно преживяване е това упойката.И така това беше.Този път се справих доста бързо.

Сега сме си вече вкъщи.Малко ме притесняваше акото на бебо-зелено и рядко,но нашето безценно Коте ме успокои,че е нормално в първите дни да е така.Имахме нещо като колики,започнах да му давам Еспумизан и сега е спокоен.И жълтеничка имаме,но вече взе да избледнява.Храним се на час и половина- два,както дойде,но засега не го тормозя,да се осафери,както се казва и тогава ще се мъчим за режим.Пъпчето ни още си стои,тази щипка много ме дразни.

За моите болки от шевовете,нали ви питах за съвет:вече съм почти ОК.Поливам се със смрадлика и постепенно нещата затихват.Конците ми си паднаха още на четвъртия ден,или поне част от тях.

Искам да поздравя Ася за прекрасната тема,за снимката на първа страница с бирата,смяла съм се с глас,както и за лека за хълцане,пробвах го и действа безотказно,супер е. smile3501

Като стана въпрос за бирата.....някой беше питал как стои въпроса!И аз искам да знам! newsm53

Спирам,че стана дълго.Дано не съм ви досадила!

love001  love001  love001

# 110
здравейте да се отчета и аз
имам си момиченце Анна -3 100 46см. роди се на 14 август

# 111
 Tired здравейте, аз съм разбита, малкия продължава / от през нощта !?!?!?!/ да стои буден и да се разревава през 5 мин, хранихме се сто пъти гушкахме се, кво ли не, ама не и не тва бебе не заспива и не мирясва..кво ли му стана newsm78 почвам да се чудя дали да спра Инфакола и да мина пак на Еспумизан+ Колийф newsm78 ..направо сме смазани с баща му, а искахме да излезнем да на рзходка да го водим, даже изцедих кърма да имаме за изпът, ама той проклетясва..не се издържа направо. кви са тия бебешки номера не знам..вчера беше като ангелче Crazy
забелязвам, че цял ен се плези, все едно иска да суче, ама дори след много обилно сукане продължава да се плези - това някакъв симптом за нещо ли е???????

ние имаме пъп все още/16ти ден ни е днес/ и не сме пробвали ваничката ама на мен на чешмата ми харесва  Mr. Green по-бързо и по-ефективно и безопасно ми се вижда къпането..

междудругото оченцето продължава да му тече, капвам всеки ден кърма ама нищо, педиатърката ми заяви, че си въобразявам и било щото плакал току що   /плака в кабинета като го мерихме/ ама аз нали го гледам всеки ден има ми нещо малко може би ама си е възпалено.

гледам че режете нокти- безопасно ли е? нашия така ме е надрал, а себе си направо е направил на нищо, с удоволствие ще ги изрежа тия гадни нокти

Искам да поздравя Ася за прекрасната тема,за снимката на първа страница с бирата,смяла съм се с глас,както и за лека за хълцане,пробвах го и действа безотказно,супер е. smile3501

какъв е лека за хълцане, нещо съм пропуснала..

# 112
Здравейте недоспали мамчета!

Аз също се присъединявам към недоспалите мами и бебета с колики,но какво да се прави newsm78.Аз съм се примирила че е част от живота на беб,разбира се и от моя Heart Eyes.
За колийфа да кажа,че в началото имаше ефект,но последните дни не.Изключвам вчера,а днес много странно.Забравих бебешката чанта вкъщи,а там капките и да чукам на дърво още не са се обадили тези гадове #2gunfire./ние от 10-тия ден сме в офиса с бебето/.Та не знам изобщо какво помага.Днес му правих чайче от копър.Дадох му няколко лъжици,идея си нямам дали помогна.
За ноктите-вече три пъти му ги рязах с нокторезачка.Бебешката ножичка ми се трува абсолютно неизползваема,а за пиличката в комплекта-съвсем.

Да не забравя да ви почерпя за днешния имен ден на големият ми син Александър виртуално,обаче не знам как Laughing
Честит имен ден на всички бебета с това прекрасно и любимо мое име Александър/Александра!
Утре бебе Никола прави 40 дни и ще го въведем в светския живот,чрез четене на молитва в църква и почерпка след това.Баба му по този случай е запретнала ръкави да меси сладка питка.
Ще съчетаем двата празника в един Simple Smile
Желая на всички много търпение и скоро да се наспинкат!  bouquet

# 113
  • SZ
Буби,слагаш бебо по гръб върху корема си и след малко спира да хълца,ама леко полегнала.Незнам дали точно така се прави,Ася каза че Стефи го прави с Вики,но аз така го разбрах,пробвах и работи.

# 114
   Е,Пухи,радвам се че при теб нещата са се развили така бързо и безболезнено!Остава сега  след няколко дни да можеш и да сядаш и всичко ще е ОК Hug

Верче-честит да ти е именника,много да те раава и да помага за малкото братче!
 Честити да са именниците на Хавга,smq,Бобито81 и всички останали с прекрасното име Александър-означаващо "защитник"!

Малка Буби,пробвахте ли онзи трик-"кожа с/у кожа"?Ти се събличаш гола-примерно от кръста нагоре,събличаш и бебчо голичък и го слагаш върху себе си-изпитано за силно ревящи и нервни бебета,помага ако наместиш бебчето така че да е по-близо до сърцето.

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 17:57 от agramd

# 115
здравейте и от мен!  Grinning вчера Венци стана на 1 месец  Grinning Heart Eyes Heart Eyes бяхме на консултация- качил е 900 гр и е пораснал с 2 см  Grinning биха му ваксината, но не беше особено впечатлен  Mr. Green разплака се, че го събудихме заради нея, поплака само минутка след това и миряса  Laughing
доколкото знам се полага преглед при ортопед до 3тия месец на бебето- някоя от вас взе ли си направление? аз напълно забравих  Embarassed

# 116
Здравейте, мамчета!!!!

Честито на всички, вече гушнали своите рожбички! Two Hearts

Щастлива съм да ви съобщя, че на 22 август на бял свят се появи малката ни дъщеричка Мина.

Роди се 3700 кг и 51 см. Мадмоазелчето танцуваше из корема ми до последно и не позволи на лекаря ни да се отегчи с "поредното стандартно секцио"  Mr. Green

Останахме 8 дни в болницата, тк имахме проблем с наддаването. Моята кърма се оказа, че не е в достатъчно количество и сега се налага да добавяме АМ... Сега ще започвам сериозно да чета из форума и се надявам да намеря начин да увелича малко лактацията.

Сега ще се опитам да си наваксам пропуснатото тук за последните десетина дни.

Поздрави!
  bouquet

# 117
Аз да се намеся за въпроса за хълцането  Laughing  Laughing
Педиатърката ни каза, че  това си е съвсем нормален процес, който може да продължи и с часове, и бебето изобщо не му прави впечатление че хълца.(най-често родителите били притеснени) Спомнете си че бебчетата хълцаха още в коремите ни и това си беше също съвсем нормално. Всъщност хълцането при бебетата се обяснявало с факта че те все още имат недоразвити органчета и затова се появява от време на време. Но лекарката чинно ни предупреди да не прилагаме никакви методи за спиране на хълцането както при големите хора- пиене на вода , стряскане, запушване на носа, седене на глава( Shocked  Rolling Eyes  Shocked това най-ни хареса с мъжа ми)... та така нашата мадама като си хълца си я оставяме на спокоиствие и тя си спира след известно време

# 118
 newsm51 Честита дъщеричка Анна  на мама МарияМария  newsm51

newsm51 Честита дъщеричка Мина на мама Мика
  newsm51

# 119
  • Бургас/Пз
Ето ме и мен! Още сме в Токуда но използвам да ви благодаря за хубавите думи и пожелания. След 5 дни преносване и един ден в болницата Калоян се роди с операция за кояго изобщо не съжалявам предвид размерите му. Още повече че като тръгнаха да го вадят лекарите доста го подърпаха докато излезе. Така че сега може да съм с операция и да ставам трудно но поне мога да си сядам на дупето, което нормалното раждане трудно щеше да ми предостави.

Коластрата ми слезе много бързо и днес вече ми го дадоха да го кърмя още в 10ч.  сутринта - няма и 24ч след раждането, за което съм много доволна.  smile3504 smile3504

Съжалявам за всички които са имали лоши преживявания по времена раждането. Хубавото е че с времето всичко се забравя.

Общи условия

Активация на акаунт