АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 17 082
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Честито бебче на Ани да е жив и здрав Калоян и много да радва мама тати и кака!
Честито на Сонаши да и ежив и здрав бебчо и много до ги радва!
 Честито бебче на Дрън Дрън да е жив и здрав Ники и много да радва мама и татко!

Аз пък да ви кажа тъкмо се зарадвах,че ми свършиха лохиите и то взе,че вчера ми дойде,и вече имам чувството,че цял живот съм с превръзки,много ме дразнят и вече започнах и тампони да си слагам,незнам дали може но с тях се чуствам много по добре!
Петърчо спи,каката е на село и използвам да оправя малко в къщи,и да се поровя в нета!
И аз се присъединявам в групата на недоспалите,едни торбички са ми излезнали под очите,а това ми се случва за втори път,първият беше когато се роди Ивайла!Аз малкия го хравя последно в 12,той спи до 4 непробудно и след това започва да става неспокоен,взимам го при мен и така изкарваме до 6 и тогава го храня,педиатъра ми каза,че към 40,45ден трябва да махна това хранене в 12 и направо незвам как ще стане,но все си мисля,че то детето само ще си покаже кога и само ще се откаже!

# 91
Добро утро, мамчета!

ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА АНИ, СОНАШИ И ДРЪН-ДРЪН! ДА ВИ РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ И ЗАОБИКОЛЕНИ С МНОГО ОБИЧ!  newsm51

Ние си останахме сами без помощ, т.е. майка ми си отиде. И да ви кажа така ми е по-спокойно. Знам, че и на бабите им е хубаво да помагат, ама като за 1 седмица успях да се съоибразявам, ама за повече...
За сега Калоян е сравнително спокоен. Колики има от време на време, предимно на обяд за около час до два, но не всеки ден. Давам само домашно приготвен чай от копър и анасон (семена). За яденето, дали му стига, спрях да се притеснявам след консултацията на 15 дена, когато се оказа наддал с близо 500 гр. И за сега гледам да яде повече от 5 минути, ако ги докараме до към 10-тина минути - още по-добре. Оставям го да почине за 2-3 минути и пак на гърдата. За капките - Зимафлуора още се двоумя, но щом като доктор (Яна) и зъболекар (agramd) предпочитат да не ги дават, може и аз да се откажа. Имам още малко време да реша  newsm78.
Иначе с всеки нов ден будува все повече. Но важното е, че нощите са ОК - вечер като го нахраня към 10 и тогава си прави почивката от 6 часа, а после към 4 само се наяде и пак заспива. Което ме устройва  Wink.
Буби, за събуждането към 1 часа през нощта - аз преди правих така с Ники и действаше. Но както знаеш всяко дете си е различно. Тогава педи-то ми беше казала да пробвам някакъв режим от 3 часа и почивка. И аз го будех нощес за да спи после до сутринта. А като направи 1 месец и я питам как да продължаваме с храненето, тя ми вика - Ама защо го будиш, недей! Тогава като спрях да го будя постепенно той сам започна да си поспива по повечко. Като заспеше в 10 часа след баня първо се будеше към 3, после към 4 , 5, 6 и така на 2 месеца вече се събуждаше сутрин в 7 часа за закуска. Затова и сега реших да не го будя нощес, а да го оставям сам да се наспи и събуди.

Личи ми, че съм сама и имам време да пиша. Ники е навън да играе, Калоян заспа след 2-часово будуване, мъж ми е на работа.  Laughing Да ама Ники се прибра, че много духа и спирам.
Лек ден и спокойни бебчета!   bouquet

# 92
Добър ден и от мен!

Тази нощ спах  Mr. Green Явно и Вики беше много уморена, защото за нощното хранене си отвори очичките и се поразмрънка колкото да ме събуди, нахраних я и заспа, дори не си изяде цялото мляко. И сутринта се събудихме в 9:30  Mr. Green Сега пак спинка детето, докато каката я гледа, а аз ходих до аптеката и магазина, и дори успях да се скарам с бабата от съседния вход, че не дава на децата да си играят в двора, че щели да направят беля  #Crazy Откачена работа Ви казвам. Ама много се вбесих  #Cussing out
 Като чета май не само аз съм имала проблем с кърменето, мойта коластра текна на 3тия ден чак, а сега вече няма никой. Ама здраве да е, има АМ.
 Буби нашата педи каза за нощното хранене, като се събуди беба да и давам водичка и да карам така докато се откаже от него. Ще опитам, а дали ще има ефект незнам  newsm78

# 93
И как сте с наддаването? И аз имам същия проблем, но при нас е от недохранване според спецовете. Милата не суче ефективно. От снощи почнах да давам по 50-60 гр допълнително кърма с шише. Сега чакам да видя има ли ефект върху памперса и треперя дали няма да я отбия окончателно.

Havga, колко беше наддала на 10-ия ден след изписването (приблизително)? Аз се чудя дали да не цедя и да давам допълнително с шише, но и мен ме е страх да не се отбие, а освен това не мога да я науча да яде, без да се дави (даже с биберона на Чико, затегнат докрай), поради което вече й е запушен носът и яденето става още по-сложно... Изтормозих янощес с промивки с физиологичен разтвор и аспиратора...  Sick

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 12:05 от Котката Марта

# 94
Ето че си имаме още едно бебче, да е живо и здраво  Hug

Здравей, имам си момченце родено на 14 август . Благодаря за интереса, пожелавам на всички августинки здрави, весели бебоци, и много красиви емоции за в бъдеще.
Каличе

# 95

Хавга, Александра за снаха ще я взимаме, да знаеш  Hug

Мелфин, става . Кандидат зетя е страшен сладур! И прилича на теб.

# 96
И как сте с наддаването? И аз имам същия проблем, но при нас е от недохранване според спецовете. Милата не суче ефективно. От снощи почнах да давам по 50-60 гр допълнително кърма с шише. Сега чакам да видя има ли ефект върху памперса и треперя дали няма да я отбия окончателно.

Havga, колко беше наддала на 10-ия ден след изписването (приблизително)? Аз се чудя дали да не цедя и да давам допълнително с шише, но и мен ме е страх да не се отбие, а освен това не мога да я науча да яде, без да се дави (даже с биберона на Чико, затегнат докрай), поради което вече й е запушен носът и яденето става още по-сложно... Изтормозих янощес с промивки с физиологичен разтвор и аспиратора...  Sick

Ами , на 5-ти ден беше 2870 (роди се 2900, но ни изписаха на трети ден 2840), на 12 -ти ден беше 3000, т.е наддала беше 130гр., следващата седмица беше наддала 110гр. и сега е 3110. Според педиатърката трябва да наддава по 200гр. Оз затова давам още 50-60 мл. защото тя изсмуква около 45 (поне толкова премерихме последния път).

# 97
Ами , на 5-ти ден беше 2870 (роди се 2900, но ни изписаха на трети ден 2840), на 12 -ти ден беше 3000, т.е наддала беше 130гр., следващата седмица беше наддала 110гр. и сега е 3110. Според педиатърката трябва да наддава по 200гр. Оз затова давам още 50-60 мл. защото тя изсмуква около 45 (поне толкова премерихме последния път).

И ние май вървим г/д така. "Трябвало" да наддават 25-30 грама на ден, а дребната наддава средно по 22 грама (220 за 10 дни)... аз мисля още да задържа дохранването и да й дам шанс сама да се активизира. Много ме потискат тия пробни кърмения и тем подобни, чувствам се, все едно съм на изпит или състезание  Rolling Eyes

# 98

Здравейте -честито на Сонаши,Каличе,Мимето-2,Дрън-Дрън-нека всички бебета растат здрави и послушни Hug

Викибг,интересна идея даваш с този"бял шум"дано не се налага,но ще го пробвам при нужда!

Пухи,виждам те Heart Eyesкажи мила как си,преминаха ли болките от шевовете?Как се справяте вкъщи с двамата юнаци?

# 99
Здравейте мамита!  Hug
Честито на новите ни три майчета! Да са им живи и здрави рожбите и много да ги слушкат! Бизу ти ли мила остана последна?  Flutter Чакаме те с нетърпение!  Wink
Аз нямам нищо за отчет - храниме се, сменяме памперсите, спинкаме и така. Аз също още се опитвам да се нагаждам на новия режим, но напредвам бавно!
В понеделник на Крис му е първия учебен ден, а във вторник отива на лагер за 3 дни с училището! Реших да го пусна и сега ми е малко кофти, ама ще го преживея.
Това е сега от мен!   love001

# 100
Честито на Ани, Сонаши Дрън-дрън от мен! Да са ви живи и здрави рожбите! Hug
Нас най-после педито вчера ни удостои с внимание, дойде, преслуша я, каза : "Най-после да видя бебе с нормална фонтанела!"(разбирай-отворена), не я намери за подпухнала, ама каза, че не било и задължително, щом акала и пишкала и била спокойна м/у храненията, значи добре била хапвала....Да де, ама тя ми казва минимум 7 -разово кърмене newsm78как да й обясня, че аз с триста зора го докарвам до 7 пъти, просто защото през деня я будя насила и я малтретирам на гърдата за да стои будна, докато тя ми го връща, дъвчейки злобничко зърната ми на празни обороти; така кърменето се е превърнало в кошмар за мен Rolling Eyes, зърната ми наистина са в рани, мажа постоянно с Гермастан и Дефламол, но на следващото кърмене одисеята се повтаря и направо ми иде да рева докато е на гърда; незнам как ще продължаваме нататък...Питах я какво АМ би ми препоръчала, защото искам да си имам подръка у нас за спешни случаи и чисто психически да съм спокойна в случай, че някоя нощ нямам кърма и тя ми препоръча НАН-сенситив или ХИП, и двете били с пробиотик и изключително щадящи(но не и цената им-купих си ХИП с/у 23 лв #Crazy);иначе последните две вечери "влезе в пътя"-събужда се само като е гладна и всичко щеше да е ок ако и ядеше като нормалните бебета, да ама не, буди се, реве, заспива на гърдата, тогава за да я разсъня започвам посред нощите да сменям памперс, после пак на гърда, като заспи-съответно цедене, това ми отнема час, час и нещо и като се случи да се събуди минимум два пъти на нощ, ясно е колко ми е съня, ама нея тва кво я интересува Crossing Arms; За Вигантол-а нашата педи каза, че ще го започнем в края на първия месец
И това е в общи линии при нас, не си представях нещата точно така, с тия кърмения на инат, ама засега е така
ПП И нашето пъпче все още не е паднало! Педито каза, че това се дължи на факта, че е отрязано на широка основа и така щяло да падне по-бавно, хубавото е, че поне няма възпаление

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 12:48 от бланш

# 101
Бланш, сериозно, все едно момите са близначки  Rolling Eyes
Пробвай Лансинох (пак не е евтин - 56 гр. тубичка с/у 22 лв.), мен само това ме спасява. Сега дреме, нощес се буди през 2 часа и вися пак по толкоз. Обаче аз съм се изхитрила и съм си насваляла сериали за гледане, за да не заспивам и да не се отегчавам, докато яде. Но не доизцеждам след нея, струва ми се, че имам доста кърма и ме е страх да не направя хиперлактация.
Ей сега пак й идва време за тормоз  Grinning

Тъпото е, че по никакъв начин не мога да я кърмя и да правя нещо друго с една ръка. Трябва да я придържам и с двете, за да не се задуши на огромните ми гърди и да я подпирам отвсякъде с възглавници  Rolling Eyes Като тръгна да ставам, придържайки я само с една ръка, веднага пуска и се размрънква. Направо не виждам как ще кърмя на пейка в парка или в някое кафе, това е доста потискащо. да не говорим, че докато засуче, всеки път почти се сбиваме, 'щото си пъха ръцете пред гърдата и впива нокти в зърната ми, понеже още не може да се ориентира  Mr. Green Баща й като е тук, я държи за ръцете и й натиска главата към зърното ми, докато се усети какво се иска от нея  Rolling Eyes Mr. Green Абе, здраве да е, това е временно всичко...

# 102
Да кажа за пъпчето - на Вики и падна в деня, в който дойде педито, та тя каза, че тъй като пъпчето все още секретира, да не я къпя във ваничката, а под течаща вода. Освен това при всяка смяна на памперса да почиствам секрета с памуче натопено в 90 градусов спирт и след това да слагам Топоцин, защото е много топло и да не се възпали пъпчето.

# 103
Нашето пъпче падна на 5 ден в болницата,и около седмица след това си кървеше,особено,като плачеше след баня,аз го почиствах със спирт и пръсках с Бивацин,и за няколко дни се оправи сега си е супер пъпа!

# 104
Здравейте и от мен.
Честито на новообебилите се   bouquet   Да са ви живи издрави бебоците и да ви радват.

Това с белия шум и ние сме го пробвали и има резултат...противоречив е понякога, но в 90% от случаите има ефект. Тя милата е нещо неспокойна тези дни. Мился, че е от обрива дето го има по лицето и главата и сериозно ще питам в понеделник на консултацията дали е от жегите или е нещо друго.

Хавга, и на мен ми казаха, че не се дохранва и почнах да се изцеждам и хайде в устата. За сега си и суче добре, надявам се и за в бъдеще. През ноща сама се отказва от хранене, т.е не се събужда да реве, ами мрънка и ако не я взема се унася и можем да откараме до 6 сутринта, ама за сега я взимам и ще питам в понеделника дали да прекратяваме. Иначе храненето в 12 вечер го пропуска и някъде към 4 се размърдва.Мнооого ми се иска да отпадне нощното хранене...Поне в 6 да е буди, че недопсиването много ме тормози.

Пъпчето и падна на 6тия ден-последният ни в болницата. Даже си го взехме и сега се чудя къде да и го хвърля. След това секретираше, мажехме го със спирт75% и не я къпехме във ваничка, но сега всичко е ок вече. Педи каза въпреки това след вана да и капваме по 2-3 капчици спирт, защото е много жега и да не се възпали нещо. Вече не винаги го правим. Иначе във вана е много смешна...Някои трябва да си подаде пръстчетата и тя се хваща иначе я е страх все още. Но къпането става все по продължително и се надявам скоро да и доставя истинско удоволствие.

Коте Марта, а това с държането на ръцете и особено с бутането на главата и ние сме го пробвали. Тя като е гладна и се разреве и въпреки, че е на гърдатаи налапва заърното в един момент го пуска пак проплаква за малко случайно да не е останала нечута и така няколко пъти. Сценария е нещо като "Уаааааааа, смук, смук, уааааа, смук смук, смук, уааа, смук......."

Жаки днес става на 1 месец. Кога мина времето, а пък утре ще и правим погача  Grinning

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 14:03 от svetla_mama

Общи условия

Активация на акаунт