АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 16 750
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Да попитам и аз са слинга-някоя от вас шила ли си е сама?Сполучливо ли се получи?Имам голямо желание за слинг,защото ми харесва да си гушкам детенцето,ама трябва да се вършат и домакински дейности нали? Mr. Green

То не е трудно - трябва да намериш памучен плат 0,70х5 метра и да го поръбиш (за шал). За слинг с халки не знам как става - пак не е трудно, но ми се вижда неудобно да носиш тежестта само на едно рамо. По-трудно е да подбереш подходящ плат така, че хем да е здрав и да дава достатъчно упора, хем да е еластичен. Аз от шев и кройка много не разбирам, дано някоя друга девойка да може да даде акъл.

Дребната се полигави 45 минути на гърда, ама какво е изяла един Господ знае. Тя май нощем е по-активна откъм ядене...  Praynig

Бубе, не се притеснявай, че изпуска памперс. Те акат след/при всяко хранене само първите дни - тогава е рефлекс. После бавно и полека и храносмилателната им система узрява. Важното е да пишка приблизително веднъж на три часа, може и по-често.

Честит Калоян на Ани - дано всичко да е минало леко и безпроблемно и за двамата и отсега нататък само много да се радват и обичат!!!  smile3525

# 76
Честита дъщеричка на Мимито!
Честит син на Ани!

Бързам да се похваля след консултацията - Алекс е качил 730 г и е пораснал с 5 см за 1 месец. Много съм щастлива и се успокоих малко, че се храни добре / само на кърма е/. По съвет на педиатърката няма да давам витамин Д засега.

Флуор не съм пила нито аз, нито съм давала на Марина, сега също няма да давам. Така ми препоръча още при първата ми бременност зъболекаря ми.

За зъбките - при всяко дете е различно. На Марина първият зъб излезе на 1 година.

За акането - от 4-5 дни Алекс се изхожда по-рядко - по 2 - 3 пъти на ден, но доста по-обилно от преди. В началото беше на всеки памперс, но по малко.

# 77
k_malcheva, не се чува като суче, много ни е малка запетайката, обаче вратлето и слепоочието и пулсират.
мелфин, заради това, че бебто е с лицето нагоре ли беше секциото? И Дъркя беше по същия начин и си я родих като пич за нула време. Е караха ме да се разхождам и да напъвам клекнала. Основната разлика е, че нашата девойка е мъничка мишка  newsm78. При нас раждането било рисково заради къса пъпна връв.

Коте, аз за тая фонтанела побелях. Мислех, че е заради пренатала, който тъпчех. Обаче като почетох нямало нищо лошо в тази работа.
Иренка българският му е перфектен, но само когато влезе в ресторант.  Laughing
Асе, на пзтерица благодарско за темата!
Честито бебе на  Ани! Да е живо и здраво и да е много гушкано от мама и тати.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 21:36 от Britt

# 78
  • някъде там
Влизам тук с добрата новина ,че sonasch  е родила вчера в 7 часа своя син Константин!!! Младежа е с перфектните мерки  3,200кг. и 52 см.
Пожелавам им всичко хубаво,много детски смях и много любов.  Hug Hug Hug
Поздрави и на всички августовски мами изпитали най-прекрасното чувство ,да станеш мама.
Аз съм октомврийска мама от 2007 г и позната на майката на sonasch. Hug
Дано не сме объркали ника,нобабата не го знаеш с точност  Crazy

# 79
Ехе, супер ЧЕСТИТ СИН КАЛОЯН НА МАМА АНИ! Я ГЛЕДАЙ КАКЪВ ЮНАК СИ ОТГЛЕДАЛА! ВСЕ ТАКА СИЛЕН, БОРБЕН И С ХАРАКТЕР ДА БЪДЕ! КОЛКО ГО ЧАКАХМЕ! ЖИВИ И ЗДРАВИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО! ЧЕСТИТО
Heart Eyes Hug Heart Eyes

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА И НА МИМЕТО! ОТ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ!

Благодаря ви момичета за пожеланията, ама моя син май ще си чака термина на 5.09.2008 - живот и здраве, е ако се роди по-рано няма да се разсърдя  Laughing, така ми се иска да го видя вече и да се успокоя че всичко му е наред!  Hug Hug Ама когато е рекъл Господ - тогава. Аз се чувствам много добре, даже днес мих прозорци и прахосмукачих.
Знаех си, че ние с Адриан ще останем на финала. Дано да ни е за късмет  Mr. Green

Целувам ви всички и ви желая много щастливи дни с малките човечета!  Heart Eyes Heart Eyes
Чакам още мами да се завърнат и да разказват  Hug Hug

# 80
Да е жива и здрава мама sonasch и нейното хубаво синче Константин! Целувки и бързо възстановяване на мамичка 
Hug Hug

# 81
Сонаши да ти е живо и здраво детенцето Hug Тъкмо днес ти пуснах ЛС да видя как си  Simple Smile

А ето и че си имаме и още едно бебче :

Здравей Асе Simple Smile Не ми остава време да се запиша преди да сме се изместили в родени, много съм неорганизирана, скоро ще се включа. Родих на 20-ти, нормално, Никола: 3350 Х 50. За раждането вече няма смисъл да пиша, боли Mr. Green
Честито на всички нови мами и благодаря за съобщението.
Ето и  Ники http://flickr.com/photos/97337526@N00/

# 82
благодаря ви за пожеланията за нашия мальк рожден ден, аз нямам много време да пиша и чета но почти всеки ден влизам и минавам на диагонал темата, ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ ЗАВЬРНАЛИ СЕ НА ВСИЧКИ ЗАВЬРНАЛИ СЕ, И НАЙ-ВЕЧЕ НА БИЗУ СТИСКАМ ПАЛЦИ И СКОРО ДА ГУШНЕ ТАКА ОЧАКВАНОТО БЕБЧЕ  Praynig
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ДРУГИТЕ БЕБЧЕТА С ТАЗИ ПРЕКРАСНА ДАТА 29  Heart Eyes
АСЯ БЛАГОДАРСКО ЗА ТЕМАТА   bouquet СЬС ЗАКЬСНЕНИЕ
БУБИ ТУК СЬМ МИЛА, НО МОЯ МАЛЬК ЗВЯР НЕ СПИРА ДА ПЛАЧЕ И ПОСТОЯННО Я ГУШКАМ, ЧЕ ТИЯ КОЛИКИ НАПРАВО НИ УМОРИХА, ТЕЯ ПРЕХВАЛЕНИ КОЛИЕФ ЗА НИЧИЙ ........ НЕ СТАВАТ С ИЗВИНЕНИЕ, САМО ДЕТО ПАРИТЕ ИМ СА МНОГО  #Cussing out ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ПЛАЧЕ ОщЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ, И НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗАКА МИЛОТО МИ ЗАИЧЕ, А ПЬК НЯМА ЗАПЕК, САМО СЕ МЬЧИ И ГЬРЧИ МИЛАТА МИ НЕЗНАМ ВЕЧЕ КАКВО ДА ПРАВЯ, СТРАХ МЕ Е ПОСТОЯННО ДА И ПОМАГАМ С ТЕРМОМЕТЬР, А ПЬК АКО НЕ ПОМОГНА НЕ АКА ИЗОБщО ОХ НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ  #Crazy newsm45, АКО НЯКОИ ЗНАЕ НЕщО ПО ВЬПРОСА ДА ПОМАГА ЧЕ щЕ ПОЛУДЕЯ КАТО Я ГЛЕДАМ, А ИНАЧЕ АКОТО СИ Е НОРМАЛНО, КАТО ПюРЕ И ЖЬЛТО
ХАИДЕ ЛЕКА ЧЕ СЕ УЛЯХ

# 83
  • Все на втория етаж
Най- накрая Ани е родила, честито синче. Бизу, само ти остана. Стискам палци.

На Макси му падна пъпчето одеве и сега има много кофти вид, защото му е много изкочил, има и кръв. Сложих му от лепенките за пъпче. Вигантол още не давам, ще питам първо педито и тогава ще го започна.

# 84
Здравейте мами и от мен. Честито на новите мами и успех на бъдещите мами- с вас сме.

И аз да се отчета с кг. на Слончето... ооо грешка Бебчето Габриелка. Значи като се роди беше 3989г., но изгуби доста от теглото си-10,3% заради жълтеницата и за това че нямах достатъчно кърма през първите 2-3 дни, та едвам ни изписаха с тегло 3575г. Но после какво мляко тръгна, че 2 дни след изписването беше вече с 140 гр. отгоре, а след още 2 дни беше завидните 3905г. Вече сме на 20 дни и Мецаната е цели 4545г. та сестрата ме пита само кърма ли и давам или и някакви добавки...   Embarassed Hug

За коликите: още на петия ден мислим че се здобихме с тях защото има всички симптоми за колики накуп- свива си и си опъва крачетата, започва да реве неистово изведнъж без видима причина, коремчето става твърдо, напъва се много докато не почервенее, даже посинее, и като пръцне се успокоява и това е в едно и също време на денонощието от 12 до 3 през нощта. Четох тук в форума че някои мами дават чайче от копър, анасон и лайка на бебчетата, но тъй като аз не искам да запознавам Габи нито с вода, нито с бутилка реших да пия аз чая та за сега положението е по-добре. Също така четох че повечето от храните които майката приема също образуват колики така че от 2 седмици избягвам всякакви прясно мляко и млечни продукти(с изключение на кисело мляко), портокалов сок и всякакви цитрусови продукти, газообразуващи храни като боб, леща, зеле, карфиол, ядки, пресни плодове и зеленчуци(трябва да са обработени на пара или сварени). Та за момента наблягам на ориз, картофи, задушени зеленчуци, банани, сок от бяло грозде помагал срещу колики така че пия в големи количества от него, соев кашкавал и естествено чаят от копърови семена, анасонови семена и лайка.

Пъпчето ни падна още на 9 ден без да съм го третирала с нищо, правим масажи по половин час през ден, и вече почнахме да я упражняваме по корем да стои и да си изправя главата(всъщност това го прави още от както се е родила- изправянето и въртенето на главата), и много и помага масажа по коремчето  и "карането на колело"да се освободи от газа. Даваме и капки "Devisol" това е витамин D още от 4 ден по предписание на педиатърката. От 2 дни имам и аз Sling и я слагам в него и й е приятно по моя преценка. А иначе като реве я успокояваме с статичен шум
white noise - мами пробвайте това ще останете наистина учудени и приятно изненадани- може да ви свърши работа пускането на прохосмукачка, сешоар или просто да си нагласите радиото между две станции и да усилите- бебето заспива на момента. Това е така защото му напомня за звука който е бил в коремите ни. Звука е на висока честота и затова точно тези статични звъци ги успокояват.

Ами това е от мен, ако се сетя още нещо ще пиша естествено ако имам време   bouquet   bouquet   bouquet

# 85
здравейте,

ЧЕСТИТО НА АНИ И СОНАШИ   bouquet ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ !!!! БЪРЗО ПРИБИРАНЕ НА МАЙЧИЦИТЕ Heart Eyes

значи за памперса да не се притеснявам, оффф добре, гледам го че е мокър всеки път- пишка, ама акото стана по-рядко ама в какви количества  Mr. Green Mr. Green

а пък аз точно вчера го похвалих моя син пред едни приятели колко ми е добричък и малкия злодей като се събуди в 3 та до сега само мрънкя  #Crazy, какво му има не знам, не е рев от колики ами такъв по-лигльовски и не иска да спи и това е! иначе може цял ден да кърти ...кой не го държи днеска буден....

Шийла, само Колийф не мпомагат, на мен ми обясниха че Колйфа е такава добавка, която трябва да се дава в съчетание с Инфакол или Еспумизан Л / или Саб Симплекс, но при мен не работи/ . значи ние бяхме няколко дни на Колийф + Еспумизан Л и беше много добре, пробвай, даже само Еспумизан пробвай да видиш как ще му подейства, при нас въ;лшебно веднага спря плача....

аз имам следния режимен казус, моля давайте акъл на воля. значи вечер заспиваме около 10 след баня обилно хранене и т.н. и после се събужда към 2-3 и аз го храня няма как. обаче все пак искам да го науча на някакъв режим за през нощта, да има една 4-5 часова пауза по-късно в която да не го храня,  обаче не успявам. той прави дългата си пауза между 10 и 2-3 - тогава след бяня, разходка и т.н. явно е най-уморен,  а пък аз все се надявам да се събуди в 12-1, да го натъпча пак с цица и да спи като пиле до 6 сутринта Mr. Green
да ама не става...според вас ако започна да го будя в 1 и да го храня ще има ли ефект или само ще си навлека гнева му Mr. Green и после пак ще ставам в 3-4 отново??? вярно че е индивидуално...

16ТИ ДЕН, А ПЪПА ОЩЕ НЕ Е ПАДНАЛ !!!

момичета а какво правя като падне? трябва ли с нещо да третирам мястото, ще има ли раничка?

# 86
благодаря ви за пожеланията за нашия мальк рожден ден, аз нямам много време да пиша и чета но почти всеки ден влизам и минавам на диагонал темата, ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ ЗАВЬРНАЛИ СЕ НА ВСИЧКИ ЗАВЬРНАЛИ СЕ, И НАЙ-ВЕЧЕ НА БИЗУ СТИСКАМ ПАЛЦИ И СКОРО ДА ГУШНЕ ТАКА ОЧАКВАНОТО БЕБЧЕ  Praynig
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ДРУГИТЕ БЕБЧЕТА С ТАЗИ ПРЕКРАСНА ДАТА 29  Heart Eyes
АСЯ БЛАГОДАРСКО ЗА ТЕМАТА   bouquet СЬС ЗАКЬСНЕНИЕ
БУБИ ТУК СЬМ МИЛА, НО МОЯ МАЛЬК ЗВЯР НЕ СПИРА ДА ПЛАЧЕ И ПОСТОЯННО Я ГУШКАМ, ЧЕ ТИЯ КОЛИКИ НАПРАВО НИ УМОРИХА, ТЕЯ ПРЕХВАЛЕНИ КОЛИЕФ ЗА НИЧИЙ ........ НЕ СТАВАТ С ИЗВИНЕНИЕ, САМО ДЕТО ПАРИТЕ ИМ СА МНОГО  #Cussing out ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ПЛАЧЕ ОщЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ, И НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗАКА МИЛОТО МИ ЗАИЧЕ, А ПЬК НЯМА ЗАПЕК, САМО СЕ МЬЧИ И ГЬРЧИ МИЛАТА МИ НЕЗНАМ ВЕЧЕ КАКВО ДА ПРАВЯ, СТРАХ МЕ Е ПОСТОЯННО ДА И ПОМАГАМ С ТЕРМОМЕТЬР, А ПЬК АКО НЕ ПОМОГНА НЕ АКА ИЗОБщО ОХ НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ  #Crazy newsm45, АКО НЯКОИ ЗНАЕ НЕщО ПО ВЬПРОСА ДА ПОМАГА ЧЕ щЕ ПОЛУДЕЯ КАТО Я ГЛЕДАМ, А ИНАЧЕ АКОТО СИ Е НОРМАЛНО, КАТО ПюРЕ И ЖЬЛТО
ХАИДЕ ЛЕКА ЧЕ СЕ УЛЯХ

Шийла, с какво я храниш? Извинявай, сигурно си казала, но вече се обърках. И как сте с наддаването? И аз имам същия проблем, но при нас е от недохранване според спецовете. Милата не суче ефективно. От снощи почнах да давам по 50-60 гр допълнително кърма с шише. Сега чакам да видя има ли ефект върху памперса и треперя дали няма да я отбия окончателно.

# 87
Добро утро и от мен   bouquet

smile3525 Честит Калоян на мама Ани  smile3525

smile3525 Честит Константин на мама Сонаши  smile3525

smile3525 Честит Ники на мама Дрън Дрън  smile3525

Брит, секциото не беше само заради това, че бебчо е обърнат с лице напред, ами и защото съм наистина с много тесен таз, а и всички прогнозираха бебо да е около 4.500кг. Главата му била доста голяма, пък на мен си ми изглежда нормална  newsm78

За капките може ли само нещо да кажа и аз , моята бебка все още няма колики, но майка ми работи в аптека и освен греспоменатите от Вас капки ми каза, че има някакви нови Колийф , или нещо подобно беше които е купил от тях много е доволен , само че били дста скъпи към 30лв. , но били доста ефикасни мамите само положителни тзиви давали за тях в аптеката . Мерси още веднъж за съвета и подкрепата Simple Smile

Девотион, от вчера и нашия юнак е с колики и направо изстрелях таткото за тези капки Колийф. 30 лв струват, ама за сега закрепихме положението. Имаме и чайче от копър на ХИП. Много го хвалят майки, но бебчо изобщо не го харесва.

Момичета, дали защото родих секцио или по друга причина, но кърма ми дойде чак на осмия ден  Shocked Отидох да ми махне доки конците и му се оплаквам, че гърди големи и твърди, ама не тече нищо. Две денонощия не се разделих с помпата, а ефект - нулев. Драсна доки една рецепта и вика: Ако до 4 дни не потече, купуваш тези хапчета за спиране на кърмата  #Crazy Лелееееееееееее  #Crazy След всичко преживяно само това ми липсваше  ooooh! Прибрах се в къщи и си викам - ще опитвам до последно. Не знам дали от страх, притеснение или просто чиста случайност, но точно в този момент потече кърма  Praynig Ех, каква радост беше в къщи  Joy Но за кратко  Sick Седем дни го лъжа бебо с празни цици и сега, когато вече има какво да му дам, той изобщо не проявява интерес. Иска си шишето и това е  #Cussing out Пробвах и със силиконови зърна, ама не мога да го излъжа  ooooh! Май ще се цедим непрекъснато  Sick Та въпроса ми е, след деветия ден какво трябва да е количеството мляко, което поема. При нас ще е кърма и АМ, че кърмата е малко все още, но какви мл да са общо?  newsm78

Пъпчето му падна на седмия ден, но не знам колко още да чакам, преди да го слагам във ваничката   newsm78

А вчера за пръв път реших да го сложа по коремче да легне и каква беше изненадата ми  Shocked Нашето човече си вдигна главата и лази  #Crazy БАВНО, НО ЛАЗИ  #Crazy Това нормално ли е? Та той е на 10 дни само?

П.П.  сложих снимки на Преслав в албумчето  Wink

Хавга, Александра за снаха ще я взимаме, да знаеш  Hug

# 88
Мелфин, добре дашла отново!
Честито бебче! Бързо възстановяване!

Както виждаш ние сме вече на вълна кърмене. Желая ти късмет и успех в това начинание, аз лично се измъчих и за мен пожеланията са си необходими.

Момичета, вече направихме 24ч. на дохранване с кърма и бебешорка е малко по-спокойна. Явно е била гладна милата. Ама все не мога да разбера, защо пустото шише е така предпочитано. Гърдата ми има поне 4 дупки, а шишето една, а него как го залапва лакомо и смуче ли смуче, а цицата само я предъвква и я глътне нещо, я не.
Иначе и при нас е така, реве в леглото и в момента в който я гушна и я сложа на рамото с коремчето към мен млъква. Баба и спи с нея на корем срещу корем. Мен така ме е гледала и при нея върши работа. АЗ обаче не мога да спя така или поне не смея и сигурно ще берем ядове по-късно.Но сега няма да се възпитаваме, че цялата къща има нужда от сън. Ето вече 3-ти час спи непробудно. Даже вече закъсняваме с поредното хранене.

# 89
ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА АНИ, СОНАШИ, ДРЪН-ДРЪН! ДА СА ЗДРАВИ И КРАСИВИ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ
[/color][/size]
Оф, и аз имам едни съмнения ... май и Мартин го почват колики!!! Ама още се чудя, нали не знам какво е  Thinking

Весел ден пожелавам на всички!

Общи условия

Активация на акаунт