АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 16 744
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
k_malcheva : Много ти благодаря за подкрепата Simple Smile и че има някои които ме разбира, прост по някакъв начин трябва да се справя с това Simple Smile Мерси още веднъж Simple Smile Пожелавам ти безпроблемно отглеждане на бебока  Hug

# 61
ЧЕСТИТА ДАРА НА mime_to2! ДА РАСТЕ ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА И ОБГРАДЕНА С МНОГО ОБИЧ! newsm51

devotion, и аз съм на мнение, че е глупаво, че щом не носиш на ръце нон-стоп бебето значи си лоша майка. Аз лично понеже първото не ми беше особено ревливо, и беше на моменти. Първия такъв момент беше като си отидоха бабите (а уж постоянно се карах с тях за това) и се започна реването. Но като го вземех на ръце и млъкваше, значи нищо му няма и не го боли. Ооооооооо, така ли. Аз го взема и той млъкне, като млъкне и го оставя. Той пак ревне и аз пак го взема и той пак млъкне. И така докато на него му писне да реве и да млъква. Той може и от бебе да си беше инат, ама този му инат му е от мен, та аз съм мааааалко по-голям инат от него. И така за 2-3 дена и се отучихме от носенето на ръце. Сега вече съм малко по-спокойна, може би щото Калоян не е много ревлив. Реве само като има колики през деня за около половин един час. Но не забравяй че са бебета - всяко нещо има научаване, има и отучване. Ще се справиш и никога не си помисляй, че си лоша майка. Няма такъв филм просто! (цитат)

Искам да питам и аз пак нещо за тези капки. Нашата педи ми каза за Вигантола от 20-ия ден по 2 капки. Каза още и Зимафлуор по 4 капки. Ники също е пил като бебе, и имаше (не знам дали от Зимафлуора) доста спокойно и безболезнено избиване на зъбките. Но после чух доста спорни неща за тези капки. И сега много се двоумя какво да правя. Аз преди бях споменала веднъж, но сега вече пак да питам какво мислите и вие. Нали сте си ми съветнички!

Hug Heart Eyes Peace

# 62
valeni[/b] Благодаря ти и на теб , нашата ситуация е точно такава на ръце е супер нито плаче нито нищо само се кокори и щом я сложа в кошарката рев до небесата, но днес плака плака  и заспа утре пак така и няма да я оставя докато не свикне , че тя трябва да си стои там Simple Smile За капките може ли само нещо да кажа и аз , моята бебка все още няма колики, но майка ми работи в аптека и освен греспоменатите от Вас капки ми каза, че има някакви нови Колийф , или нещо подобно беше които е купил от тях много е доволен , само че били дста скъпи към 30лв. , но били доста ефикасни мамите само положителни тзиви давали за тях в аптеката . Мерси още веднъж за съвета и подкрепата Simple Smile

# 63
devotion, според мен са ни мънички бебетата още, нуждаят се да усещат физическа близост... това не означава да се превърнеш в крепостник на детето, разбира се. Защо не опиташ със слинг- хем ръцете ти ще са свободни, хем детето ще е близо до теб и спокойно...

http://missby.wordpress.com/2008/08/28/attachment-parenting-2/

Зимафлуор няма да давам, но това е въпрос на лично виждане.

# 64
[Котката Марта b][/b] Предложиха ми със слинг( и тозивариянт съм обмисляла) , но мисля че ще и е доста неудобно, незнам аз така мисля мое лично мнение , нека сега да видим какво ще стане с възпитанието  по този начин Simple Smile дано се справя Simple Smile Благодаря ти и на теб за съвета Simple Smile

# 65
Миме да ти е жива и здрава малката принцеска, да се дарявате взаимно с мнооого щастие и любов!!!

devotion6551 мила дане сте имали доскоро баби вкъщи ? Питам защото колкото помагат, толкова и пречат в това отношение. Не го правят от лошо ама после всичко е на наш гръб  #Cussing out Не си лоша майка, напротив ти и никой друг не знае по-добре кое е най-добро за детето ти и това, че се стараеш да въдвориш ред сред хаоса не те прави в никой случай по-лоша от майките, които по цял ден си разнасят бебетата на ръце.  И на мен ми се иска постоянно да я гушкам, само че имам и други задължения и отговорности, за които да се порижа и ако Вики беше такова ревливо бебче, щях да постъпя точно като теб  Peace Сега не е проблем да разнасяш беб, защото е 4 кила, а като стане 8 какво ще правиш? Така че спокойно, курса който си поела е верен и ти си най-добрата майка за детето си  Hug

За капките - Колииф наистина са с много добър ефект при Вики, но са с много усложнена процедура като прием. За АМ капките се слагат в млякото 30мин преди хранене, което нощно време си е жива мъка ама няма начин. Изрично пише да не се дават директно в устата на бебето. Другия минус е цената - 30.50лв за 160 капки, които стигат за около 5-6 дена. На мен ми донесоха Инфаколик и сега го започнах и него, но при тези капки пък ефекта доколкото четох се проявява на 3 ден едва, а на някои места пишеше дори седмица и затова ги редувам двата вида засега.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 17:47 от Asija

# 66
  • София
Здравейте момичета и от мен  Grinning
Първо искам да честитя на всички родили мами   bouquet Да са ви живи и здрави дечицата, спокойни и добрички, да се гледкате в хармония и безгранична обич Simple Smile

Нас ни изписаха на 25.08., но нещо не можех да стигна до компа, да седна и да драсна някой ред. Има една цяла тема непрочетена, която се надявам днес - утре да прочета и пак да вляза в час  Wink
Няма да изпадам в подробности около раждането, но като за второ раждане се попроточи малко. Оказа се, че пъпната връв е по-късичка и за това по-бавно се развиваше разкритието. Родих без упойка, защото първия път бях с упойка и нищо не усещах от напъните. Сега поне исках да си усещам всичко и за това стисках зъби и удържах на болките Simple Smile За втори път се опияних от усещането при появата на малкото създание, чувство на гордост и щастие, че започва нов живот Simple Smile Всички сте го усетили това  Grinning
През следващите дни в болницата се гледкахме добре с дреболинка - тя си засука от самото начало при поставянето на гърда и за сега сме на кърма. Кърмата пък като слезе и като ми се наляха гърдите ... ужас, няма оправия. Понеже малката ми я взимаха за фототерапия (кара жълтеничка, заради сблъсък с резус факторите - аз съм с отрицателен резус, а тя с положителен), та нямаше как да суче през това време, а с помпата нищо не успявах да изцедя и на края гърдите ми заприличаха на абсолютно изкуствени все едно. Така ми се задръстиха каналите, започнаха и първите признаци на мастита, а аз освен на ръка, по никакъв друг начин не успявах да изцедя. Ходих и на електрическа помпа - пак нищо. След 2 дена борба, мъчене да се цедя на ръка (протрих си кожата направо), компреси със зелеви листа и най-вече сукането от страна на Мая и се нормализираха нещата. Много ми помогна със съветите си Мери - моята дружка от ноемврийската темичка и една от акредитираните от Ла Лече Лига мами. Много си я обичкам и добре, че беше тя  Hug
Иначе ни забавиха с изписването, заради жълтеницата. Стойностите на билирубина бяха все на границата или ако сутрин са добре, следобяда пак се повишаваха и айде пак на фототерапия. Заради моя отрицателен резус и това, че детенце (а и каката също) е с положителен резус, сега се прояви така лошо тази жълтеница. Оказа се, че въпреки имунизацията ми след първото раждане с ваксината Анти Д гамаглобулин, а след това и уж изследванията за наличие на антитела и липсата на такива, в последните 2 месеца на бременността са се появили антитела и сега се обезмисли да ме ваксинират отново. За съжаление това оказва влияние и риск при една евентуална следваща бременност за плода, ако пак е с положителен резус Sad Все пак ми се искаше да си имам отворена вратичка за следваща бременност, щото нищо не се знае след години какви мераци ще ни налегнат, но от друга страна си е рисково и не бих искала да изживея разочарования. Да са ми живи и здрави двете принцеси, това ми е най-важното Simple Smile
Да не ви занимавам повече с моите терзания, че малко дълго се получи. Постепенно ще се включвам и с мнения по текущите въпроси, че за сега нямам възможност да пиша за всичко.
Целувки на всички бебчета  Heart Eyes А на очакващите майчета - успех и леко раждане желая  Hug

# 67
здравеите милички, идвам на бьрзо да сьобщя една прекрасна новина дори сьм настрьхнала от радост, нашата прекрасна мама АНИ Е РОДИЛА СВОЕТО ПРЕКРАСНО СИНЧЕ КАЛОЯН, СЬС СЬВЬРШЕННИТЕ РАЗМЕРЕИ 4200 КГ И 53 СМ, В 15 ЧАСА, ДВАМАТА С МАМ СА ДОБРЕ И ПРАщАТ МНОГО ЦЕЛУВКИ  Hug smile3525 newsm07 . ПОЖЕЛАВАМ НА МАМА И НА КАЛОЯН ЦЯЛОТО, ЗДРАВЕ щАСТИЕ И КЬСМЕТ НА СВЕТА ДА ГИ СЬПЬТСВА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ И БЬРЗО ВЬЗТАНОВЯВАНЕ НА МАМА ГЕРОЙНЯ  bouquet
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ДРУГИ МАМИ РОДИЛИ , А НА ОЧАКВАщИТЕ МНОГО КЬСМЕТ
МОЯТА ПРИНЦЕСА ДНЕС ИМА Р.Д. СТАВА НА МЕСЕЦ
СЕГА ВИ ОСТАВЯМ ЧЕ МОЯТ ЗВЯР Е ГЛАДЕН

# 68
Ассе, благодаря много за всичко което си ми написала, аз използвам докато малката спи да напиша и прочета всичко което мога. Не нямаме баби , те само развалят дисциплината вкъщи, идват гушкат я мачкат я заминават си и после аз да му мисля, още веднъж благодаря за написаното малко се поуспокоих, сега ме извинете но малката принцеса се събуди и трябва да папка Simple Smile до скоро

# 69
  • В чуден свят с четири Слънца
Ани, да ви е жив и здрав Калоян, много щастие, късмет и безгрижно детство му желая. И да расте обграден от много любов!
Много се зарадвах на новината Grinning Бързо възстановяване на теб и много да си го гушкаш малкият мъж  Grinning

Шийла, честита ти месечинка на Валентина!

Бизу, хайде и ти скоро да ни зарадваш Grinning

Моето малко съкровище спи, имам малко време и бързам да ви изчета, че все не смогвам.

# 70
АНИ миличкааа леле колко се радвам  Mr. Green Да ти е жив и здрав големия-малък мъж, нека царското име му донесе славен, царски живот  Hug

Бизу хайде миличка твой ред е  Hug Вашите бебета с Ани май са ни най-чаканите малчугани Heart Eyes

devotion6551 миличка дано съм помогнала, не за друго , а защото и със Стефи, а и сега с Вики съм имала такива моменти, в които съм си задавала въпроса: "Аз лоша майка ли съм като постъпвам така?", но пък от друга страна прекален светец и Богу не е драг, но понякога се налага да изберем по-малкото зло. Аз например след 2 месеца трябва да започна работа и сърцето ми се къса отсега още, как ще си оставя сърчицето да го гледа бавачка, но нямам друг избор за жалост лоша, добра, такава си ме е избрала Вики. А и без средства няма как да станат нещата Sad Целувки и вярвай в себе си  Heart Eyes

# 71
ЕСТИТО НА МАМА АНИ, ТЯ Е ГЕРОЙ!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДВВАМАТА!
Шийла, вече се чудех къде се загуби Peace, честит първи месец на малката кукла  bouquet

devotion6551, не че много разбирам но вътрешното ми усещане е че не е нормално бебето да ти е нон стоп в ръцете, аз искам да си има лично пространство и да си се развива..не мога да го обясня, верно че са много малки сега и беззащитни, ама трябва да може да си спинка и да усеща че си наблизо без да трябва да го държиш, и ние се гушкаме много с Борис, обаче той си спи в кошарката и май си му е много добре там Heart Eyes

Аз съм от тези дето си купиха Колийф, мисля че имаха хубав ефект но наистина 30 лв за 4-5 дни стигнаха Confused знам че не е най-важното парите нали ама това са мин 120 лв на месец само за това ooooh! и от вчера давам само Инфакол и ще видим как е.

абе и мойто бебе взе да пропуска пампемс...преди акаше на всяко хранене и имах постоянно наакан памперс сега пропуска по две даже.. Shocked това ме притеснява..а знам че суче, усещам го..

Кажете какво е това Зимафлуор и Коте, защо няма да го даваш, аз пак нещо не съм в час...

ПП а кога почват да растат зъбките? да се подготвя психически за следващата рев атака Mr. Green

# 72
На Стефи първо зъбче и изби на 7 месеца. А бившата ми свекърва , казваше че на бившия ми мъж първия зъб му е избил на 3 месеца. Май при всяко дете си е индивидуално, сега ще видя на Вики кога ще избие. Ама като гледам каква акселерация, какво чудо е, може и на втория да почнат. Щом си държат главичките още от родилното, дето вика Котката на 6 месеца на уроци по цигулка ще ходят Thinking

# 73
  • Бургас
Ани, честит юнак! Да ви е жив и здрав и много послушен!
Бързо възстановяване и прибиране у дома ти желая! 
Hug
Бизу, стискам палци скоро да гушкаш бебчо  Hug
Шийла, честита месечинка на малката кукла   bouquet

# 74
      честито на Aни-да е жив и здрав малкия -голям мъж!
Ама си е заслужавала чакането-мерките му са завидни,браво на мамаАни! smile3501

Да се включа с мнение относно флуорните капки-те нямат отношение към бързината и безболезнения пробив на зъбите,а само към устойчивостта им към кариес! WinkАз също няма да давам,това е моя избор.
  Буби,според учебниците първият зъб пробива около 6мес.,но се случва често да е по-рано или по-късно WinkСпоко,че има малка пауза между рева заради коликите и този за зъбките!

Да попитам и аз са слинга-някоя от вас шила ли си е сама?Сполучливо ли се получи?Имам голямо желание за слинг,защото ми харесва да си гушкам детенцето,ама трябва да се вършат и домакински дейности нали? Mr. Green

Шийла,честит ви първи месец!

Хайде Бизу,ти си на ред мила!

Общи условия

Активация на акаунт