АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 17 082
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета!
Аз само минавам да ви нагледам и попрочета. Иначе и аз като вас - колики , ала-бала Crazy Crazy Crazy
Ама и аз не им се давам!
Снимки още не съм качила в албума, обаче .... тъпия ми фотоапарат... #2gunfire сума ти пари дадохме за него, а снимките му - отврат! Колкото и да ги гледам, ами това дете на тях ... сякаш не е моето дете. Или излизат размазани, или с червени очи , или пък малкия излиза червен като домат (а всъщност не е)!!! такива глупости при мен! При първите свестни снимки ... ще ви запозная с моя син! Лека вечер от мен!

Бизу, къде си??? Нещо ми се губиш?

# 211
Добър вечер днес имах доста контракции и вече си помислих че е дошъл и моя ред..ама НЕЕ заинатил се е малкия  Laughing
Иначе много ме боли кръста и ходя вече като костенурка, все нещо ме боде а да не ви казвам като ставам нощем до 00 че си е цяло приключение, имам чувството че с нож ме режат отвътре..дано това да са признаци за скорошно раждане, че не искам никакви системи  Praynig Praynig

Хайде надявам се скоро да ви зарадвам, целувкии  Hug Hug Hug

# 212
Е браво, Ея, само с мен не искаш да се сватосаш!  Twisted Evil Ама изобщо няма и да разбереш как ще ти откраднем момата англичанка!  Laughing

# 213
Абе аз само за бебетата говорех...  Laughing но като се замисля си права - трябва да гледам и батковците, а твоя хич не е за изхвърляне  Wink! Включвам го в списъка за наблюдение на характера, защото мъжа на мойто гардже освен красив трябва и да е и мил, умен, забавен, нежен и лесен за гледане и хранене  Laughing Laughing - няма лесно да я дам  Wink

# 214
Eya, мерси за комплиментите:) знам че се шашкам, но всъщност не толкова колкото звучи тук, даже всъщност ако ме видиш съм много споко имайки се предвид че бебетата и аз досега сме живели в тотално различни светове / аз бебета само на картинка бях виждала Embarassed/  и аз от техния свят ама нищо не отбирам и затова винаги така панически питам  Mr. Green Mr. Green
иначе на малки яму се радвам колкото моига повече защото в момента е такава кукла, че просто немога да си представя че има по-як пич от него Mr. Green просто е жесток  Laughing
и наистина трябва да има златна среда в грижите, никакво вманиачаване Peace поне аз се опитвам да не прекалявам, гледам да сме нахранени облечени чисто но най-вече здрави Simple Smile и ние се къпем всеки ден, но да ви кажа защото софия ми се струва толкова мръсна колкото не е била никога..като се приберем от разходка и на малкия косата му мирише на прахоляк направо и на газове... Sick

а пък аз биричка си пия пайк всеки ден като през бремеността и продължавам да твърдя че е изключително полезна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

мамадона, бързо да се преборваш с тия депресии и да си влизаш обратно в образа Mr. Green радвам се че се върна при нас.

Коте дано на Марулка бързо й мине неразположението, да я нагушкаш  Hug

сега отивам да се хоризонтирам че съм трупясала днес просто  Tired

# 215
Здравейте и от мен!
 Ние с малкия Давид сме добре като изключим че малко го научихме на ръце и сега нежелае въобще да седи сам Crazy колики имаме но минават безшумно само с напрягане и изчервяване. Събуждаме се сутрин в 5 и седим будни до 8 което е много страшно за мен защото обичам да си поспивам сутрин  Mr. Green ама няма как Simple Smile
Иначе и ние имаме гъбички но освен по устата и езика имаме и по дупето и пацата водих го при педиатъра и той му изписа за мазане на устата фунгостатин и за дупето клотримазол Моля някой ако е ползвал тези преперати да ми даде инфо Praynig много му се притеснявам дано му минат защото имам чуството че го боли.
По въпроса за ревноста засега сме добре / пу- пу да заплюя и аз/ каката с нетърпение чака да си дойдем с малкия вкъщи и веднага я хванахме в издънка.Понеже е кака беше решила че тя ще гледа бебето и още в деня на изписването ни от болницата залетя да му дава вода но много бързо беше стопирана. Сега вече само го целува когато има време и явно позагуби интерес към него особедно когато и се обясни че неможеме да му сваляме главата,ръцете и краката за да го съблечем или облечем както прави тя с нейните бебета Joy а пък и ние вкъщи си го обясняваме с това че явно си е мислила че ще е достатъчно голямо за да си играят но уви и сега не и е интересно. Grinning
  Относно теглото да се отчета и аз изписаха ни 3630 и за една седмица наддадохме 400гр. но за съжаление сме на изкуствена храна имах много кърма в началото, гърдите ми даже станаха на буци и трябваше да се изцеждам почти постоянно и за седмица намаля днес изцедих само 30гр. и мисля от утре да престана и да се цедя защото и гърдите ми станаха на рани.
 За раждането какво да ви кажа.... Безкрайно съм благодарна на целия екип на д-р Шуманов от Окръжна болница и на всички акушерки и санитарки така и мама не ме е гледала. Просто нямам думи да ви опиша наистина... Бог да ги благослови, да са живи и здрави и да продължават така да работят и да се раздават . Наистина съм очарована. Иначе секциото протече много добре малко ме забавиха защото много ме "оправяха" отвътре.Специалистите от Шейново преди 4г. са ме подредили много добре #2gunfire #Cussing out #2gunfire. Така са ме оперирали че сега съм с множество сраствания и ме предупредиха че оттук натам независимо по какъв повод ако ми се наложи да ме оперират трябва да предупреждавам лекарите за тях и имало риск за живота ми.Дано не ми се налага но много си мечтаех да имам три деца и да родя още едно а сега при това положение се чудя дали ще имам смелоста да рискувам живота си за още едно дете или ще си гледам тези и това е  Cry
 И сега на по - весела тема
Честито на всички нови мами да са им живи и здрави рожбите и само щастие и радост да им носят
 е това е от мен засега ще пуша една цигара и си лягам че малкия Давид ще ме събуди към 1-2 за манджата baby_neutral
 Целувки на всички  newsm51 smile3525  love001

# 216
Добър вечер мами! Simple Smile
Как сте, ще се спи ли тази нощ?
Аз от няколко дни все влизам да напиша нещо и все само успявам да чета и ме подхващат задачките.

Та да се включа и аз по темите. Такава възглавница за кърмене видях в "Штъркел". Там по принцип цените са прилични, така че предполагам че няма да е много скъпа.

Вчера бяхме на консултация. Еййййй съсипаха ме тия доктори с тези грамажи. Жаки за 10 дена качила 300 грама, ама пак малко им било, защото като цяло за месеца са само 500 гр. Истина е, че първоначално имаше 10тина дена, в които мислехме, че тя плаче от колики, а то било щото била гладна ама го опрвихме положението вече. И то защото те ми казаха, че като са ни изписали с тегло 2600 трябва да се храни с режим, защото малко и ако се оставело на поискване можело да не се храни добре и аз ги слушам. Ама вече не! Какво да направя, детето си яде, спи, пълни памперсите проплаква си помалко вечер от колики и това е.

Иначе бях бясна като излязох от тая консултация. Мислех, че бебетата са с предимство, а като отидохме в 11 сутринта приключихме в 13 на обяд. Омаломощиха беб от чакане, мерене, теглене, биене на ваксина и тя се скъса от рев и накрая ми викат айде пробно кърмене. Какво кърмене, тя се омаломощи от глад,а и след толкова рев хайде яж ти...Яде 10тина минути и заспа и после те ми викаат малко е яла. Милата заспа на кантара веднага, като я хоризонтираха.

А иначе имах чувството, че всички деца бяха в този ден на консултация, прегледи и ваксини. И докато я кърмех в една уж по уединена стая влизаха и излизаха през 3 мин за да мерат някое дете, че кантара им беше там. А от делно то ревове то чудо!

И аз като Malkabubi /мисля, че тя беше казала/ като излязох и си мислех, че ще си търся лекар на частно. Аз за тези капки ВИгантол научих от вас и питам няма ли да ми ги изпишете и лекарката ме пита ама не са ли ти изписани. Нашат педи е отпуска и това и беше заместничката, но нашата не ни ги беше изписала въпреки, че първия ни преглед при нея беше , като Жаки беше на 22 дни.

Ellle, и мойто бебче има също обриви по главата , лицето , шията. Питах вчера лекарката от какво са, да ги види, да каже нещо...Тя хвърли само един поглед и ми каза "Ей сега ще ти изпиша едно мехлемче". Изписани Бактробан. Не мисля, че обаче това е най-ефикасното лекарство, защото примерно тя като реве или след баня пак се зачервява и се показва обрива. Действа за момента, но според мен трябва да се търси какъв е източника, а не да се лекуват видимите последствия.

Бизу, мила, всички чакаме с нетърпение да станеш и ти майче   bouquet

Хйде отивам и аз да поспя, че ще ме призоват по някое време тази нощ да отварям хранилките.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 00:23 от svetla_mama

# 217
Минавам набързо да се похваля. Последните две нощи Макс по собствена инициатива отряза нощното папане и спи като ангелче от 1 до 6 без 15. Ина продължава да си иска през три часа, но все е нещо - събира ми се почти три часа непрекъснат сън между двете и нощни хранения. Иначе вече започват да имат и будни периоди, добре че тогава не са ревливи.
Растат мамините мишлета - утре стават на 4 седмици, по днешни измервания са наддали той 900, тя 800 грама и по 4 см и двамата.
При нас ревност няма, но баткото напира да му позволя да ги къпе. Що ли не беше малко по-голям, наистина да му прехвърля това удоволствие. Laughing
Колики като че ли нямаме или поне не съм забелязала. С баткото беше ад почти две седмици, докато си напаснахме менюто с него. Затова сега ям само това, което помня оттогава, че не му дразнеше стомахчето. Дали е възможно да се разминат коликите? Педиатърът ни казва, че да, но аз не знам бебе, което не е имало колики поне за малко.

Hug на всички мами и бебчета!

# 218
Добро утро от мен!
Ние също не пием вода,чай също не иска и в началото малко се притеснявах,защото нали сме на АМ,но педито ме успокои,че няма проблем щом неиска да не пие!
Цвети Иванова на мен с каката ми бяха изписали Клотримазол той е специално за гъбички и е хубав мехлема!
За пъпчиците ние също имаме по бузките и мажем с Бактробан дано ни помогне!
Аз след малко отивам на гости при сестра ми и ще използвам да и оставя малкият и ще отида на фризьор да се разкрася!
Мартини мама Доти е голяма красавица,а баткото е голям чаровник пупу да са ти живи и здрави!

# 219
Emily - аз мога да ти посоча деца ,които не са имали колики или са били много слаби и аз не съм разбрала - това са първите три,но като гледам и беба ще я подминат.Може би това се дължи на факта ,че винаги пия лактогонен чай,а той освен на моето храносмлане действа добре и на беба на коремчето.

Аничка не пие нищо друго освен кърма.Реве като давам вода,АМ или биберон-залъгалка.Направо и се повдига,аха да повърне.Иначе си промрънква,ама нали си е бебе,какво да я правя - само се гушкаме.
Сами сме си с Аничка и Миши по цял ден.Не мога да излизам с двете.Само вечер ,когато има някой да помогне.
Ставам,че имам задължения!
лек и спокоен ден от нас!

# 220
Привет-мривет Simple Smile
Дребната е по-добре, спи си сега сама в креватчето с вдигнати ръце и не промрънква като вчера, така че май я размина  Praynig

По темата с лекарствата исках да допълня:
Кашлицата най-добре се повлиява от инхалации, независимо дали е суха или влажна. При влажната инхалациите спомагат за откъртване и откашляне на секретите, а при сухата изпаренията успокояват дразненето на лигавицата. По-големите деца могат да се инхалират над тенджера или купа с гореща вода (с малко лайка, например), но за дребните трябва инхалатор. Цените са около 120-150 лв. в санитарните аптеки. Ние засега не сме купували, но да видим... Инхалацията се прави с физиологичен разтвор. Ако се чува "свиркане" при издишване, трябва да се консултирате с лекар. Той може да изпише сироп или инхалации с Вентолин, но никога не посягайте към него на своя глава, има опасни странични реакции. Също така, ако кашлицата стане лаеща и имате чувството, че детето не може да си поеме достатъчно въздух, трябва веднага да го види лекар. Спешно педиатрично звено има в Токуда и в Института по педиатрия на бул. "Иван Гешов" 11 (до Центъра по хигиена и отстрани на Военна болница). Там най-вероятно ще попаднете на колегите ми, но дано да не се налага!!!  Praynig

При остра диария - консултация с лекар. Антибиотици в общия случай не се дават (ако личния ви педиатър изпише гентамицин, не се съгласявайте). Трябва да се следи детето да не се обезводни, другото се оправя от само себе си. При диария без повръщане и температура можете да давате Ентерол 2 х 1/2 прахче и Хидрасек 3 х 1 прахче от 10 мг, разтворени в малко 5% глюкоза - направо със спринцовката в устата. При съмнение за инфекциозна диария с температура, повръщане, големи количества течни изпражнения, най-вероятно ще се наложи вливането на глюкозо-солеви разтвори в болница венозно. И пак, дано да ни подмине  Praynig

Това се сещам засега Simple Smile Хубав ден на всички   bouquet Hug Heart Eyes

А, Ея, по въпроса с приликите - Марулка прилича изцяло на баща си (който е особено горд с този факт) с изключение на моментите, когато се цупи и надува - тогава прилича поразително на мен  Embarassed Mr. Green

# 221
Добър ден на всички, които намират време да четат!  Simple Smile

Позволете да ви представя госпожица Mина.

При нас обстановката постепенно се нормализира. Влизаме в някакъв ритъм, макар и все още плаващ и неустановен. Моята борба за повече кърма не знам до къде ще доведе и колко ще трае... Сега на всяко ядене давам и двете гърди за по 15 минути. След това дохранвам с АМ...
Мамите, които сте по подобна схема, колко милилитра е вашата добавка?
При нас варира от 30 ml до 50ml. Идея си нямам дали е нормално или не за бебе на 10тина дни...  newsm78
Сега съм в усилено търсене на педиатър, тк някой трябва да ни прегледа и премери до края на седмицата...

Не знам какъв е опитът на Меган, обаче аз мога да кажа, че в нашата френска клиника ме подлудиха от мерене на бебето. Като се разбра, че е отслабнала с 400 грама за 5 дни и дори и не мисли да започне да наддава, се започна едно лудо мерене.
Два дни нон-стоп преди и след всяко кърмене... Съветите на акушерките и лекарите доста се разминаваха. За тях или имаш достатъчно кърма, или нямаш...
Определено съветите на тема кърмене не им бяха силна страна и това доста ме разочарова.

Меган, Тристан е голям сладур!  Simple Smile  С Ея май ще се конкурираме  Wink
Мерси за тизана. От къде го купихте?

Ея, малката бузанка направо ми идва да я схрускам!!! Много се радвам, че вече сте добре! Hug Heart Eyes

Коте Марта, дано Марулка се оправи бързо!!!!

Кураж на всички, които имат по-големи батковци и каки!!!!  Hug
Само мога да си представям колко е трудно да се балансира между двете дечица...

Хубав ден на всички!  bouquet

# 222
Emily_r, справяш се страхотно  Hug Будиш възхищение, но опита си е друго! Peace
Миши, ти и Асето шапка ви свалям! Heart Eyes
Светле, мерси за пожеланието  Hug Дано при вас с Жаки нещата се нормализират и на следващата консултация да е наддала повече  Peace Hug
Малкабуби по-полека с биричките, а ти Цвети с цигарките, пазете бебоците  Mr. Green

Аз си чакам, целувки и лек ден   bouquet

# 223
Забравих да констатирам, че Мина е чудесна!!!   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 224
Здравейте и от мен, вече сме си вкъщи и създаваме нов всемирен ред!  Mr. Green Малко сложна работата с баткото, но малко по-малко ще свикне, че сега така му се иска да се радва на бебока, че няма опазване!  Mr. Green Ние и двамата сме добре, аз даже се очудвам на себе си как така се възстановявам по-бързо, може би заради положителната настройка Wink и местната упойка този път!  Sunglasses Да ви се похваля, че влязох да раждам 90 кг, прибирам се на 8-мия ден, тегля се... И: О, чудо 12,5 кг съм по-малко!  Shocked Чак не можах да повярвам, ама то тези отоци направо ме бяха обезформили, сега си имам и вени по краката и кокалчета  Mr. Green
Раждането ми мина много бързо, нямала съм никакви сраствания или проблеми от първото, сутринта в 9.30 ме оперираха, и следобед към 5 бях на крака, от тогава сама ходих да си се мия, подмивам и т.н.   Crazy Та още на другия ден към обед ми донесоха ето този рошльо синеочков:
от тогава сме неразделни!  Hug Поздравявам всички новородили майчета, признавам си, че не успях да изчета новата тема, но прочетох старата и ви благодаря от сърце за вниманието и поздравите! Обещавам скоро пак да пиша, а сега ще се върна да изчета темичката от начало!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт