АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 17 082
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас мамита!
И ние днес бяхме на консултация и се включваме за отчет - 4400 гр.; 57 см. Добре е, коликите ги усеща все по-малко и нощем спи все повече. Давам му комбинация от Еспумизан и Биогайа и съм доволна. Увеличиха ни порциона на АМ за да може да махнем нощното хранене и почваме да пиеме Вигантол по 1 капка на ден.
Валени миличка все едно говориш за моя Крис. По същия начин реагира, но при нас е още по-тежко защото е в комбинация с смяна на училището, нови учителки, непознати деца и т.н. А за капак на всичко и днес го пуснах на зелено училище, а той ме гледа с един такъв кучешки поглед от рейса и ми каза "Приятно изкарване с бебето докато ме няма!"  Cry Ужас!  Sad Много ми е гадно, но както казваш ти ние се чудиме как да му обръщаме повече внимание, а той май взе да злоупотребява с това!  newsm78 Не знам! Вчера например се разплака, че уличното ни куче пред блока ни е напуснало завинаги и така май си търси горкия причина за какво да се разплаче, но не и за истинската причина! Не знам кака ще се справя в тази ситуация,  #Crazy дано успея  newsm78
Днес ми е много крив ден, дано всичко с този лагер е наред! Дано не съжалявам, че го пуснах толкова малък! Praynig

# 196
Привет и от нас!
Алекс е добре. Коликите започват сякаш да намаляват /пу-пу/. Вече не плаче така силно и продължително. Обаче започна да се храни по-бързо. Пред го кърмех по 20-30 мин. и сама махах гърдата,  а сега  5-7 мин. суче като за световно, преглъща лакомо и сам се отказва. Може ли толкова бързо да се нахрани? След това не иска повече на гърда. Кърмя го през 2, рядко 3 часа. За съжаление всички майки с малки бебета в градинката минаха на АМ и аз останах единствената да кърмя. Малко ми е самотно така,  но съм решила да направя всичко възможно поне до 1 год. да го кърмя.

Stella, аз ще водя Алекс в Горна баня в петък при д-р Алексиев. Спомените ми от него са от преди 4 год., когато водих Марина там. Тогава останах доволна от него. Ако искаш, мога да ти пратя телефона му. Но мисля, че и другите лекари там са добри.

# 197
 Здравейте от нас с Дари!не съм писала няколко дни ама нямаше как,че ни се засилиха коликите и доста е разнасяхме!
  Честито на всички мами,които съобшават за своите бебета-да са живи и здрави!

Честито на бебчетата навършили месец!

Добре завърнали се на Ея и Меган-прекрасни са ви дечицата-както и на всички други майчета разбира се-Асет го каза-нашите бебета са си най-хубави Peace

Буби,когато Криси имаше соор в устата поставяхме Дактарина в/у биберона залъгалка и давахме да го смуче,много бързо се повлиява от този гел,спокойно,ще минат и при вас! Hug

Smq,напълно нормално е Алекс да се храни по-бързо-пораснал е!Моят син към вторият месец съчеше дори по-малко от 5мин и аз все се притеснявах,че сигурно не му стига,ама кантара друго показваше,така че -споко-щом се отказва сам,значи всичко е ОК

Мама дона  bouquetлипсвате ни с Гитса,някак си е скучно без вашата духовитост Heart Eyes

# 198
Пред го кърмех по 20-30 мин. и сама махах гърдата,  а сега  5-7 мин. суче като за световно, преглъща лакомо и сам се отказва. Може ли толкова бързо да се нахрани?

Може Simple Smile Той вече е "голям" и явно е схванал основното предназначение на циците Simple Smile

Дребната продължава да не е на кеф. Изведохме я преди малко, тя орева Бизнеспарка, взехме Вигантол от аптеката и се прибрахме. За пръв път ми плаче така, без видима причина за мен. Уж всичко й е наред, нослето се поотпуши, яде, пишка, ака, няма колики (пу-пу, така да си остане)  newsm78

# 199
Здравейте и от мен!
От няколко дена влизам във форума уж да пиша, а едва успявам да ви прочета. Тъкмо седна и Ивайло решава, че му е скучно или че е гладен.
Честито на всички нови мами и разбира се кураж на Бизу!
Взехме и ние Колийф, защото в чудо се б яхме видели последната седмица. Въпреки, че го даваме само от 3-4 дена вече мисля, че има ефект.  Вече спи през деня и вечер е много по-спокоен. Снощи за пръв път от 2 седмици спа спокойно без да пъшка, мрънка и скимти. Плаче малко след ядене, но бързо се успокоява. Дано да има ефект, пък ако трябва да на заем пари ще взимаме (120лв. на месец само за капки  #Crazy).
Ивайло вече се храни по 5-10 мин и почти успява да ми изпразни едната гърда. Суче много лакомо, чуваме се чак в другата стая докато кърмя, то не е мляскане, то не е ръмжане, то не е пъшкане. За това и често връща.
Шишето и залъгалката ги мием всеки ден с препарат преди стерилизация. И ние сме взели специални четчици за шишета и биберони.
Не знам как е при вас, но като сменям на Ивайло памперсите и забелязвам, че има следи от ластичките по крачетата му и по коремчето. За това понякога през деня като му махна памперса и го оставам да си поритка голичък за половин-един час. Е, случва се да пера после наакани пелени, но дупето му си почива. Не знам дали е заради това, но до сега не се е подсичал (освен в родилно, където им сменяха памперсите 3 пъти в денонощието  #Crazy)
Някой има ли проблеми с пъпчици по бузките? Бузките на Ивайло бяха станали като шкурка от малки пъпчици, сега има и по раменцата и ръчичките. След всяко къпане го поливаме с тетра, дрешките ги пера с бебешки прах и ги гладя, не би трябвало да е от лоша хигиена. Докторката каза от жегите, да ама сега не е горещо! Купих му кремче на д-р Тайс и бузките му се оправиха, но по ръчичките защо излизат newsm78?
Коте Марта и Ивайло много се стряска, взех да се притеснявам. Като го разхождам с количкта и като дросне малко повче и веднага пери ръчички.
П.С. Очакваме включване от Стели Мели и Кирил, вчера трябва да са ги изписали.

# 200
днес бяхме на консултация
400гр е наддала за 14 дни и 2см височина
вече сме 3 500 и 50см, направила съм грешка -малката се роди 48 см а не 46
но този кантар не беше електронен, като идем на консултация след две седмици ще стане ясно. малката яде по пет минути, вечер час и половина не мога да я преспа. защо не се иска да спи това дете, сигурно е гладно или от коликите
и днес почти не е спала
направо ужас
ако имах още едно дете и щях да полудея
майките с две и повече деца са ГЕРОИНИ

# 201
Ето ме и мен. Аз днес едва сега успях да вляза да ви попрочета.

Сутринта станахме в 10, после имахме гости, после работих, след това поспахме с малчо, докато каката беше у една приятелка на гости и след малко ставам да домакинствам  Confused Вики е кротко бебе като кака си, плачка от коликите, но предимно вечер (пу пу пу да не са и уруки) С татко и и кака и и хванахме цаката и като се разплаче бързо я успокояваме.
Колкото до ревността, при Стефи се прояви веднъж и беше изразена повече като тъга. Може би на втория ден след като се прибрахме, вечерта се сети че с баща и сме разделени, разплака се (което за пореден път ми скъса сърцето) и каза, че завижда на Вики за това, че майка и и баща и са заедно  Cry Старая се много да я гушкам и цункам и нея, много говориме за всичко, което я тормози и не и позволявам да злоупотребява, и да остава с впечатлението, че може да прави каквото си поиска. Засега има ефект, ще видим по-нататък. Просто в такива моменти се замислям и ми става мъчно, колко страдат децата заради глупоста на възрастните  Cry

# 202
  • Germany
Привет от мен и Калина! Мъничката ми душичка спи в слинга и аз използвам да попиша малко тук.
Първо честито на всички мами, които са с новородени бебенца, и на които не съм честитила и специални поздрави на Мария.мария, че я мислех, тя си знае защо  Wink Радвам се за теб и ти пожелавам цялото щастие на земята на теб и детето ти! Нашите чуждоземски бебенца са много красиви, абе наше лошо няма! Меган, Ея, Зиебер - да са ви живи и здрави дечицата.
Ние миналата седмица минахме един период на непрекъснато ядене - през час и половина беше рев за храна, какво и стана - не знам, но давах храна непрекъснато. Даже се обадих на педиатърката да питам дали е проблем, но тя ми каза радвай се, значи расте и аз хранех ли хранех. В събота и неделя ходихме на Боровец - много й хареса - откакто се качихме в колата, докато се върнем не е мрънкала изобщо, освен да сигнализира, че е гладна. Аз се бях притеснила, че е студено - там беше 11 градуса, но на нея явно и хареса, определено не обича и тя топлото като мен. Но вчера като се върнахме и беше голям рев - не и се стои вкъщи и това е, та обикаляхме почти 3 часа южния парк, направо останах без крака. Днес ходихме в Горна баня за ехография на тазобедрената става, но тя е на един месец корегирана възраст и още не били образувани някакви ядра, казаха след 2 месеца пак да я заведа. Тел. на ортопедията е 8181782, обаждайте се, защото нямали талони, и не правят винаги прегледи по ЗК. Вече я слагам и на активната гимнастика, но освен да спи там не проявява голям интерес. Събуди се, така че - до скоро.

# 203
  • София
Здравейте,майчета и от мен!Отдавна не съм се включвала,но нали свикваме с малкия човек и нямам много време като повечето от вас.
Иначе вече посвикнах с кърменето,а и Бобчо почна да издържа по 3 часа между храненията.Прави и една пауза от 4 часа нощем,което е добре Simple SmileСтрах ме е да не ми намалее кърмата като на някои от вас ConfusedУж гледам да се храня добре,пия лактогонен чай,айрян и много много вода.Ям варено жито и пия по малко биричка Wink-при юлките бях чела,че увеличавали кърмата.На кърмене давам и от двете гърди,като суче по 10-15 мин от всяка.Понякога сам се отказва,понякога не.Много често повръща след хранене и незнам даи е от преяждане  ConfusedСлед това се почва едно хълцане....След кърмене се доизстискавам с помпата,но не събирам големи количества.
Дано се храни добре,успокоявам се като видя пълния памперс почти на всяко хранене.
А, и друго се сетих моя Бобо не обича биберони-залъгалки baby_neutralНе мога да му я сложа в устата,веднага прави едни физиономии все едно ще повръща Sick
Също така не иска да пие грам водичка.Мъча се да давам подсладена заради жълтеницата,но става същото като с бибероната SickМислите ли.че е проблем ???

Това е от мен!Пак ще се включа при първа възможност!
Честито на всички,които съм пропуснала!!!
Бизу,мила с теб сме  Hug

# 204
PINKI_81 пробвай да му сложиш повечко захар и ще я пие! Аз така се изхитрих с Денис и сега пие ли пие! А и от захарта нищо няма. За момченцата е полезна!
agramd благодаря ти, че се сещаш за мен, но май ме гони малка депресия още, въпреки, че в сравнение с първия път просто съм цвете, но се надявам скоро да се оправя и онова изгубено чувство за хумор да се върне много скоро. На мен също ми липсва! Не съм от хората, които постоянно мрънкат! Crossing Arms

# 205

Pinki-81,кърмата мила най-добре се регулира от бебето!Колкото повече суче,толкова повече кърма имаш!Смея да твърдя,че доброто хранене и пиенето на много течности не играят особена роля.Разнообразното хранене просто разнообразява вкуса й.

Еllle
,ние имаме пъпчици по лицето,което представлява "бебешко акне".Почиствам със чист спирт два пъти дневно,завяхват бързо.При вас може да е дръго щом имате и по раменцата!

Граци,кажи мила как си?Преборили се с витуса?

# 206

Граци,кажи мила как си?Преборили се с витуса?
Преборих се. Беше само за ден, но в този ден не кърмих, а само цедях с помпата, но се оказа недостатъчно, защото на следващия ден гърдите ми бяха на буци и много се притесних, но сега всичко е наред. Беба оправи работата за няколко дни+топли компреси+леки масажи с мас. Започна и моята девойка да прави проблеми с аките.....А аз не се отказах от кърменето, но я дохранвам...! Снощи трябваше да предизвикаме ако с термометър, слава богу днес се беше оакала до ушите, но само веднъж....Дано сега като се събуди да има изненада. Иначе е добричка. Мисля, че коликите я напускат вече, защото не се гърчи толкова много, само малко вечер, но за сметка на това, благодарение на грижовните и баби започна да иска все по-често да бъде носена и се глези. Иначе си спи в нейната стая и само я наблюдаваме с бебфона.

# 207
  • Лондон
Здравейте и от нас!

Сега като ви чета пак почвам да се шашкам и да се чудя къде е по-добре... мерите грамове на ден, давате някакви лекарства, мажете с някакви кремове, изсмуквате, вкарвате физиологични разтвори... а ние пак сме си 100% натурални и оставени на естествено оцеляване. Велла нито я мажа с нещо, нито й давам нещо друго освен кърма... Чайчета и води не е пила досега. Откакто се е родила е къпана 2 пъти - и то само с вода. Мерена е два пъти - като се роди и като я изписаха от болницата - нямам идея колко тежи в момента...

Слава богу обаче всичко й е наред и засега няма да се шашкам за нищо. Яде си редовно, спи си като ангел, доволна е като се събуди, ака си по 2-3 пъти на ден, акото й си е жълто-кафяво каквото си трябва... единственият проблем, който имам с нея е че вечер плаче за по около 1 час - обикновено между 2 и 4... ама не знам това колики ли са или просто има нужда да си пореве детето - не може съвсем да не реве - нали е бебе - като я люлея на ръце спира и заспива.

Не знам на коя система да се доверя - БГ или ГБ... струва ми се, че и двете са доста крайни и доколкото чета май френската ще излезе най-добрата, защото е някакъв балансиран вариант между двете... Както и да е - смятам все пак да се доверя на тукашната засега, защото истината е, че ако се бях върнала да раждам в България, както по едно време сериозно планирах, сега нямаше да имам дъщеря.

Буби, много се шашкаш, мила. Имаш страшно красиво момченце - просто е разкошен - радвай му се повече и по-малко мисли какво не му е наред.

Асе, а твойта Вики има просто страхотна коса!!! Толкова много на бебенце не съм виждала!!! Мамина сладка.

Мамадона, това "Приятно изкарване с бебето докато ме няма!" просто настръхнах като го прочетох... Милия батко! Купете му повече подаръци. Аз си спомням, че брат ми като се роди ми заляха просто с подаръци и по-лесно преживях, че ме пренебрегваха  Wink.  Иначе и твоя Денис е вълшебен... Голяма скица ще стане - отсега му личи!!!  Heart Eyes Той, Борката, Тристан и Монката са ми фаворити засега за зетьове  - ще ги видим как ще се развият  Wink Което ми напомня, че Феб изечна напоследък... И Селена не се е обаждала... дано са добре.

Иначе и на двете страхотно ви завиждам за отварянето на сезона. Аз умирам за едно питие (особено пък след одисеята в болницата), но свеки ме наглежда нон стоп да не прегреша с нещо и не дава и дума да се обели дори и за 1/4 биричка веднага след кърмене Laughing Laughing Laughing Нали храня скъпоценното внуче  Wink

agramd, аз нямам слинг, но имам Baby Bjorn 'кенгуру'.
http://www.babygeartoday.com/wp-content/2007/11/baby-gear-bjorn-synergy-4.jpg
Утре смятам да го използвам и ще ти кажа как е...  Много му се радвам - струва над 50 паунда ново, но аз го 'спечелих' на ибей за 5 и 50  Laughing Свеки малко се дърпа - рано било да го ползвам... Вие какво мислите? Някой ползвал ли е нещо подобно?

И последно... Сега гледах снимките на новите бебета и забелязах, че албума на моето гардже е гледан 2462 пъти!?!, а е там от 2 дена!!?? Аз не познавам толкова хора, а и тук, във форума, не сме повече от 100... Какви са тези хора и какво ми гледат на детето??!! Почвам да се чудя дали да не го махна... А може да е грешка някаква....

# 208
Влизам набързо докато Рошла спинка  Mr. Green

Смених молитвата, дано не възразявате. Сложих "Кратка молитва на родителите за техните чеда" , стори ми се по-подходяща.

Ея мила споко и мойта Рошла от изписването ни на 19ти не е мерена, ще ни мерят сега в четвъртъка. Ама по усещания е понапълняла девойката, а и щом се смее, спи спокойно (освен като я мъчат колики) и пълни с всички екстри памперсите, значи е добре.
За албума също не се притеснявай, всяко твое влизане в албума дори и само за да качиш снимки, също се брои за посещение. Но в интерес на истината и аз си мислех, дали да не направим албума си личен, да му сложим парола за разглеждане на снимките и да я имаме само ние  newsm78 Какво ще кажете по въпроса?

# 209
Ея, и аз се опитвам да се придържам към някаква златна среда. Марулка я къпем всеки ден, защото на нея й харесва. Освен това тука е горещо. Но само с водичка. Днеска й купих някакво нещо на Клоран за коса и тяло, защото косичката й вече не мирише на чисто. Води и такива неща и моето дете не пие, понеже не обича. Както каза един колега, "тя е умно германско бебе"  Mr. Green

Обаче аз си знам, че не хленчи без причина - днес има разстройство. Аз се уплаших да не се обезводни и пратих тати до аптеката. Ама иначе не повръща, няма температура  Praynig дано до утре да е минало. Физиологичен р-р и помпичка употребявам, понеже иначе не може да диша през носа и следователно не може да яде. Като се изака днеска за трети път течно и аз ревнах - почувствах се егато родителският провал - бебето на докторката, кърмено и ала-бала, се разболя на 20-ия ден. Добре, че е баща й да ме вкарва в пътя.

Струва ми се, че вече е по-добре. Аз си налях 1/4 заветна биричка, че беше егати дългият ден, а не знам каква нощ ни очаква.

Пробвахме да вържем слинга, обаче иска малко тренировки (аз съм от кръжока "ръцете ми пречат"). Обаче е много стабилен. Трябва само да видим на нея кой начин за носене ще й хареса. Бейби Бьорн-ът е много готин, според мен спокойно можете да си я носите, без да се притеснявате.

Айде, отивам, че ме зоват гръмогласно.

Общи условия

Активация на акаунт