Кое е най-странното име, което сте чували-8

• 101 001
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Дева Мария.
За нея писах и в друга тема. Дъщеря е на колежка на снаха ми. Децата в училище й се подиграват, че била майката на Исус Христос.

Те сега започват подигравките, колкото повече пораства толкова и те ще стават по-големи. Защото пък да си кръстиш детето Дева Мария Shocked
А странно за мен  е и името Боевой за дете

# 301
В детската градина на сестра ми имаше едно момче с името Воин #Crazy

А това Боевой откъде дойде, в България ли живее това дете? Може да е производно завъртяно на Благой Laughing

Сетих се за още няколко - Кина, Девора - било старо българско име newsm78 , Дина, Филка.

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 11:58 от mishlentze

# 302
Има много които не съм чувала,но някои са ми много странни:
Самедин и Берт.. а на първо място ми е  Ириней-всички са мъжки

# 303
Деца на мои колеги - Нивалин и Патриция

# 304
  • София
Бабата - Етушка, майката - Павилма, детето - Етелка. Бабата всъщност не беше българка, но не се сещам точно каква националност...

# 305
Нежелана

# 306
  • София
Какво мислите за Сечко? Аз не съм чувала някой да се казва така, но един познат мисли така да си кръсти сина.

# 307
 Скоро видях един мой познат и понеже беше с дъщеричката си, го попитах как се казва детето. Таткото гордо отговори: "Дебора-Преслава".
И двете имена не са лоши, но в тази комбинация, името звучи твърде тромаво. Освен това, всеки може да се обръща към детето, с името което си хареса и/или някое негово умалително. Представяте ли си колко различни имена, само за едно малко момиченце.
 Малко извън темата, но все пак има връзка с имената. Преди време, в парка се запознах с една майка с бебе и естествено обменихме информация за децата, вкл. имената им. Прибирам се в къщи и споделям, че съм се запознала с една майка-туркиня и бебето и се казва Сергюн. Мъж ми веднага реагира, че е невъзможно детето да се казва така, защото тази дума означава разстройство. Аз, обаче бях убедена, че точно това е името и даже се чудех как е възможно да го кръстят така. Скоро след това, пак се засякохме с тази мама и понеже ме глождеше съмнение, пак я попитах за името на детето. За щастие на детето, името се оказа Севгин  Joy.

# 308
  • Бургас
Имах съученичка Девора - не ми се е струвало странно, но имах и съученичка Демна, което ми беше твърде необичайно Rolling Eyes Учудването ми беше голямо, когато в търсене на име за моята дъщеря, открих, че и Девора и Демна присъстват в именника като съвсем традиционни български имена Crazy

# 309
  • някъде

Другите имена може да са смешни и странни,но това е...Представяте ли си мъката на това детенце,когато осъзнае какво точно означава името му Tired

Е.аси злобните родители!

# 310
  Нежелана- наистина много лош избор на име. Добре ли са с ума тези родители?
  Моята свекърва се е казвала Желана, но виж, това е друго.
  Едно е да си Желана и съвсем различно да си Нежелана.

# 311
Аз пък имах съученички в прогимназията Гана и Дана - страшно много им се подигравахме.

# 312
  • Няма такава държава!
Исус и Мойсей - не че са странни, но какво е това залитане по библията напоследък? Исус беше цигане, но Мойсей - едно сладко 5 год.момченце, как ли му викат на галено?
А понеже съм на библейска тема - Вениамин.

# 313
Възкресия
Богиня
Невка звучими като Кенефка
Венека
Найгюл
Гюрго
Мечка
Кичка
Каласейна
Берилинела
Огледала
Шев Кроевски
Лев - син е на една приятелка на баба ми човекът работи в банка
Доктор
Щерилен
Живка-Здравка колежка ми е

# 314
Познавам дете което се казва Ая. От това по-странно не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт