Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 авг. 2008, 21:37 ч.

мнение за 12 СОУ "Цар Иван Асен II"

 • 40 340
 • 83
 •   1
Отговори
 • Мнения: 146
можете ли да споделите повече за училището и за учителите на 1-ви клас Peace

# 1
 • Мнения: 345
Преди време събирах отзиви и май повечето бяха отрицателни Naughty

# 2
 • Мнения: 1 877
Подновявам темата,защото искам да науча повече за това у-ще.Днес бях там да запиша Боян на предучилищна (надявам се,че тази година ще успеят да се съберат деца). По първоначални впечатления училището ми хареса (сравнявам го с 23-то и 31-во).Наистина не е лъскаво,даже може да се каже,че е занемарена материалната база,но излъчва такъв уют,все едно си си в къщи.От канцеларията ме увериха,че тази година ще правят ремонт.Но не това е най-важното за мен.Най-важни са учителите,които ще преподават на децата - особено  до 4-ти клас.Затова моля за мнения,впечатления и каквото там се сетите за 12-то СОУ!

# 3
 • Мнения: 1 877
Побут...

# 4
 • I want it all and I want it now.
 • Мнения: 3 663
Моя позната от детската градина ще записва детето си там .Има и по-голям син ,които е 3клас .Засега е доволна от у-щето и от занималнята.Само с това мога да помогна.

# 5
 • Мнения: 1 877
Моя позната от детската градина ще записва детето си там .Има и по-голям син ,които е 3клас .Засега е доволна от у-щето и от занималнята.Само с това мога да помогна.
Благодаря ти,пак е нещо!

# 6
Аз съм завършила 12 СОУ. Наистина, аз бях само в гимназията там, но не мога да кажа нищо хубаво за това училище. Директорката е една властна жена, която потиска учниците си. Ще уточня все пак, че аз бях сред отличниците (даже носих знамето на училишето), за да не помислите, че това са просто спомените на проблемен тинейджър.
Ще ви дам няколко конкретни примера - учителката по литература искаше да възобнови вестника на училището и ме покани да участвам - директорката не позволи, защото не знаела какво ще пишем и можело и против нея даже да пишем (между другото аз завърших преди 4 години и знам, че все още същата директорка е начело на училището).
По заповед на директорката се събираха пари от учениците ( задължително!!!! ) и който не искаше да даде или не можеше (какъвто за съжаление беше моят случай) беше заплашван, че няма да получи дипломата си.
Искам да ви разкажа и още един случай. Директорката издаде заповед със забрана учениците да напускат сградата на училището. Това е добре ако си 1-ви или 2-ри клас, но ако си 11-ти например те кара да се чустваш като затворник. Ние учениците решихме, че ще направим мирен протест и изкарахме чиновете в коридорите в голямото междучасие (в което вместо да излезем навън ние бяхме затворени в сградата). Резултатът от това беше, че директорката и заместничките й тръгнаха по коридорите, блъскаха чиновете и учениците вътре в стаите. Това беше толкова грубо и толкова угнетяващо за учениците, че ние се събрахме във фоайето на училището и отказахме да влезем в час. Дойде телевизия, дойде и полиция. Всички ни поздравиха, че имахме мнение и го отстоявахме (дори и учителите, макар и тайно), а директорката извика няколко човека "представители", които след лични заплахи и т.н. лесно усмири.
Спомените ми са такива - чувствах се безкрайно ограничена и незначителна в това училище.
Сега завърших молекулярна биология в СУ, където наистина видях, че нещата може и да са други.
Аз не бих записала детето си в 12 СОУ. Вие решете сами за себе си.

# 7
 • Мнения: 1 877
Скъпа Михаела,моят извод от твоя разказ е,че има дисциплина в 12-то,което засега ме устройва.добре е направила директорката с тази забрана - все пак е грозно да гледаш около другите у-ща пушещи ученици,нали? И без това на днешната младеж и липсва дисциплина,уважение към възрастните и възпитание

# 8
 • Мнения: 284
Скъпа Михаела,моят извод от твоя разказ е,че има дисциплина в 12-то,което засега ме устройва.добре е направила директорката с тази забрана - все пак е грозно да гледаш около другите у-ща пушещи ученици,нали? И без това на днешната младеж и липсва дисциплина,уважение към възрастните и възпитание

За мен разказът на Михаела е потресаващ и въобще ни ми говори за дисциплина, а за липса на адекватност. Педагог би трябвало да знае какви мерки да прилага при малки и при големи ученици, за да имат ефект, а не да водят до бружения. Освен това - примерът с училищния вестник също е потресаващ - всеки има право да се изразява, както правим и ние тук в този форум, и да не се разреши издаването на училищен вестник е срамен и многозначителен факт в началото на 21и век и 20 години след отмяната на комунистическите норми в тази страна.

# 9
Здравейте, това ми е първи пост във вашия форум, досега бях само пасивен (но доволен, поздравления за всички активни потребители! Heart Eyes ) читател на bg-mamma.
Както и да е, реших да се намеся, защото mihaela_k разказва едни събития, които...
Свидетел съм на всичко това, тогава бях в гимназията. Сега уча техническа специалност в технически ВУЗ.

Всичко онова е истина (признавам), но не е ЦЯЛАТА истина, а както знаем, половин истина не е истина. Наистина, имаше нещо, което може да се нарече "бружение"  Wink (съжалявам, Aster, ама нямаше как да не направи впечатление...) Учениците, гледали "Стената" изнесохме чиновете в коридорите, викнахме няколко големи медии и всички насядахме на стълбите пред главния вход. Всичко беше като едно "забавление". Всичко премина за 3 часа, а на следващия ден бяхме забравили. Подсетиха ни, като всичко това беше представено по грозен и непочтен начин. В крайна сметка това даде един много ценен урок на всички ни. Изразихме под някаква форма протест, но не бяхме наясно срещу какво протестираме.

Разбрахме, че филмът "Вчера" не е чак такава реалност и че да протестираш не значи да плюеш по едно и да крещиш срещу друго, а да градиш и търсиш начини да промениш нещата към по-добро.

Колкото до вестника, да, не се осъществи. И не защото някой може да каже нещо лошо, а защото вече беше ясно какво ще се каже там. И от кого. Справка - в предишния абзац Simple Smile

А директорката вече не е същата. За новата мога да кажа само добри думи, а колкото до Росица Славова (директорката по онова време), тя наистина може да се нарече властна, вероятно дори прекалено строга. Но след време се разбра какво е направила за училището. Една реформа (условно казано) може да е популярна или непопулярна. Тя осъществи втората. Но това беше за нейна сметка, а училището - то имаше нужда от това. Имаше много проблеми, грешки и неуредени въпроси. Но тя направи каквото можа. И според мен за добро на училището.

Aster, не намесвай комунизма, защото май вече е банално - като нямаме смелост да разберем къде е проблемът, обвиняваме комунизма  Simple Smile  Simple Smile Надали той има нещо общо. Темата тук е за едно училище, все пак.

Поздрави!

П.П.: За да не маркирате това като off-topic, искам да кажа, че това училище ми е дало много. Както в гимназията (паралелка с преподаване на чужд език), така и в началния курс. Чувал съм подобни отзиви и от приятели и познати, за техните деца. Там преподават наистина добри педагози. Там можеш да научиш не само математика и литература, но ще получиш разбиране и помощ в изграждането си като личност. Мое мнение.

# 10
 • Мнения: 1 073
Дано да е така, но аз като един обикновен гражданин, живеещ съвсем близо до 12 - то и виждайки как учениците пушат пред у-щето , в редки случаи на отсрещния тротоар, а лятото се наливат с бира в кафенето отпред или в градинката зад пицария "Виктория" - не бих записала децата си там! Само след около две седмици, когато времето стане хубаво, нека майките, които  искат да запишат децата си там да отидат до съответната градинка и да видят за какво идва реч, Възмутена съм от поведението на тези деца, на техните учители, на възпитанието което имат, а и това което им дават в у-ще също. Нека същите тези майки да минат ве4ер покрай двора на у-щето и да видят какво се случва там и какви хора се събират.
Извинявам се , че взимам отношение по темата Ви, но съм пряк наблюдател.

# 11
 • София
 • Мнения: 253
Росица Славова  - тя ми е била класна преди ** няма да казвам колко години. Още преди да стане директор. Ех, къде ме върнахте...
На мои приятели децата са в това у-ще и са доволни.
Тази година ремонтираха стола - там където децата се хранят, а не стол за сядяне:) и доколкото знам ремонтите продължават.

# 12
 • Мнения: 1 877
елфа,навсякъде има пушещи ученици пред у-щата - явно това е вече съвсем нормално поведение.Но аз не видях такива пред 12-то (може би не съм уцелила момента).
кари,наистина ремонтите продължават и тази година щели да сменят дограмата,но за мен това не е най-важното...
Очаквам още мнения

# 13
 • Мнения: 1 073
елфа,навсякъде има пушещи ученици пред у-щата - явно това е вече съвсем нормално поведение.Но аз не видях такива пред 12-то (може би не съм уцелила момента).
кари,наистина ремонтите продължават и тази година щели да сменят дограмата,но за мен това не е най-важното...
Очаквам още мнения
И това е така, съгласна съм. Навсякъде се пуши.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 313
случайно попаднах на темата. Росица Славова беше директор по времето, когато аз учех там... що писмени обяснения сме изписали за "спорното" си поведение  ooooh!

Аз бях в първата езикова паралелка. Когато отидох там (след 133СОУ), учлището ми се стори най-разхайтеното място на света. Но още в петте години на моето обучение нещата се затегнаха почти до нивото на 133СОУ от преди 1993 г.

Тази година 12СОУ навърши 50 години и класната ми покани мен и няколко човека от класа ми да вземем участие в програмата. Поради това "завръщане" придобих нови и прясни впечатления от училището и мога да кажа, че е станало много добро. Децата (някои 2ри клас, други 5ти, други 11ти) изглеждаха будни и знаещи. Малко буйни, може би, ама то по-младите винаги изглеждат по-буйни на по-големите  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт