Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 6

• 50 693
  • 547
  •   1
Отговори
# 510
  • София
firebird приемам забележката. Тези неща съм ги чела отдавна,във връзка с диетата. Знам, че попаднах на една статия , в която ни съветваха да бягаме надалеч от стоки с надпис "без захар".
Ето я
Със сигурност я знаете.Оттогава в нашето семейство не е влязъл и милиграм аспартам.
Макар,че ние сериозно се изплашихме,защото имаше период,в който мъжът ми работеше в Нутрасуит. Баща ми е диабетик и на часа му забраних подсладителите. Купувайки ксилитол за детето, вземах и за него. Сега знам,че свободно може да се купува и стевиа.

# 511
При мен и трите деца много лесно преминават от възторжено в агресивно състояние...

Да ви кажа и аз какво съм чела  Embarassed точно за агресията, и почвам и да му вярвам вече...  Никаква връзка със захари и т.н. няма.
Факт е че агресията си е част от нас, и естествен етап в развитието на детето. Едно 2-3 годишно дете, като се ядоса /или е недоволно/ и почва да хапе, щипе, пищи, удря и т.н. и т.н. Знаете за какво говоря т.нар. ужасните две години. И пустите му "УЧЕНИ" взели, че приели, че след 3тата година това са преодолява "естествено" от 2 годишните и вече виждаш ли не е нормално детето да удря, хапе, щипе, да почиства тръшкайки се подовете в моловете и т.н. и т.н.
Мда, ама НЕ!
За колко време едно дете ще израсте този период изцяло зависи от родителя. На някои "номера минава" на други не минава. Родителите се объркват между "то още не разбира, затова така реагира", "неме е виждало цал ден и сега си показва номерата", "аз му липсвам, защото и двамата работим а в яслата не му обръщат внимание" и т.н. и т.н. Ама факта си е факт - децата правят тези "номера основно пред нас. Много често хапещото дете, което тръгне на ясла спира да хапе след месец-два в яслата...ама продължава като е с мама на площадката. Щото там номера минава.  Дори има и деца, на които като им писне да са на площадката вземат че набият някого, уморени са, това е техния начин да поискат да се приберат...и майката нали е създава вече стереотипа - щом хапеш се прибираме и детето го следва - уморен съм, ще хапя, и ще се прибера да си почина. ПО пътя за вкъщи ще пищя и викам - ако спра мама може да реши да ме върне обратно, а аз не искам - я по добре да си правя това което винаги си правя...
т.е това става модел за поведение.
Щом ходим да пазаруваме - трябва да "обърша пода" в супермаркета. Мдам, ама ако някой друг ме заведе може и да не посмея да го избърша  newsm78. Ще опитам почвата, ако на стане няма да го правя. "ТОВА САМО НА МАМА И ХАРЕСВА"....
Таза шоколадовите бисквитки - откъде да знаеш, че за децата вече не е модел на поведение като ги хапват да стават "агресивни?"

# 512
  • густо майна Филибето
[desi], сладкото превъзбужда, а при нашите деца това е още по-осезаемо. И аз се изнервям от един шоколад, ставам нервна и избухлива, а какво да направи дете, което не може да се изрази с думи - напада с други изразни средства  Mr. Green Да не ви казвам пък ако пия две кафета на гладно какво става - направо не се понасям.  Синът ми, който няма аутистични проблеми, е истинска хала, ако хапне сладко вечер. Не спира за миг, ама буквално. Когато стои на място, пристъпва от крак на крак.  Той все пак може донякъде да овладее или пренасочи тази енергия, но Наталия не може. Резултата е раздразнителност, пищене, автоагресия.  Момента в който ще настъпи осъзнаването на агресията, е свързан с психичната възраст на детето, не толкова с възпитанието. Има и друг момент - темперамент и характер. Аутисти или не - при всички е различен.

# 513
Аз това имах предвид, че агресията си е налице при всяко дете, възрастен и т.н., обаче някои я пренасочваме.
Не трябва да го казвам, ама тея дето си гледат децата с "каиша" много бързо си "пренасочват" децата в правилна посока. Това за психичната зрялост не го вярвам - всички деца до 5 години са си бебета.... връзката между причина и следствие идва след 8мата година.
Само дето при нашите деца това пренасочване не става толкова лесно  и трябва да им помогнем да го овладеят. Как? Не знам. Ама определено "каиша" е стъпалото натам...Не става въпрос да ги набием, ами затягане на правилата.
Не мога да повярвам, че сина ми от 199 събуждания на нощ, писаци,  крещене, удряне, разходки и т.н. и т.н.  и заспиване в малките часове се научи за 1 седмица да заспива в 20.00 САМ В СТАЯТА и да спи до 8:00 без да се събуди нито веднъж, щото взела, че му узряла психиката....

От седмица насам /децата са у дома сега с баба и дядо  Heart Eyes/ на всяко пищене /а моя син много се тръшка за щяло и нещяло/ получава "повиквателна" да се яви в стаята си - да си играе сам там докато се успокои.
Следва още по голямо пищене и лопане по вратата/вече не се опитва да я отваря - не го заключвам само го връщаме обратно да си играе там/ - като се успокои да се върне. Та по едно време се появява - "аз съм успокоен"  Laughing зачервен от рев....последните 2 дена беше достатъчно да му кажа, че ако не спре да вика, ще трябва да го заведа да си вика сам в стаята си докато се успокои....
Ама ако не бяха мама и татко да ми дойдат на гости едва ли щях да се реша да го направя  Embarassed
Сега осъзнавам, че "послушното ми" малко 3 годишно диване е всъщност много по тръшкащо се от малкия батко и цял дявол Twisted Evil ама аз това не можех да видя от панаири с баткото ....

та се замислих - дам...децата ни изглеждат отстрани много разглезени...ама моите наистина СА.

# 514
Момичета, някой чувал ли е за този хелатор . Пише , че е абсолютно естествен, не съдържа синтетични хелатори EDTA, DMPS и DMSA и няма техните странични ефекти. Изчиствал от 16 тежки метала-Aluminum, Antimony, Arsenic, Beryllium, Bismuth, Cadmium, Lead, Mercury, Nickel, Platinum, Thallium, Thorium, Uranium, Tungsten, Tin and Titanium .
Май звучи прекалено хубаво за да е истина  newsm78 (а докторът на картинката ми напомня на д-р Ливайн   Joy)

# 515
Аз много ги обичам тея сайтове  Mr. Green отиваш и им търсиш текста с малки букви .....

†No Warranty-Disclaimer
The statements in Science Formulas® literature and web site have not been evaluated by the United States Food and Drug Administration (FDA) and are not approved to diagnose, treat, cure or prevent disease. ............................... You should not use the information in Science Formulas® literature or web site for diagnosis or treatment of any health problem or for prescription of any medication or other treatment......

навсякъде парадират с продукти и после сами си признават, че информацията която дават не може да се ползва за третиране на какъвто и да е здравен проблем.... че също така не е призната да третира каквото и да било - т.е. купувай на собствен риск.

# 516
Ееее, Деси точно на такъв бърз отговор от твоя страна разчитах. Да си кажа честно това го бях пропуснала ама ти си опитна  Wink Какво да кажа , все търся и се надявам отнякъде да изкочи нещо...

# 517
Наде, май всички се надяваме... Ама нали затова е надеждата, да ни крепи.  Grinning
По повод автоагресията. И аз вече съм с две деца, та мога да споделя личния си опит. Mr. Green Когато Мими беше съвсем мъничка, може би на 1-2г. и изпадаше в ярост, си скубеше косата. Ей така сама. Малката ми дъщеря е на 2г., и когато много се ядоса (обикновено, когато нещо не стане на нейното) също сама си скубе косата.  Shocked
И веднага се редактирам, за да добавя още нещо. Специално Мими се изнервя не толкова от сладките неща, колкото от съдържащите се консерванти и тем подобни химически добавки в продуктите.

# 518
Наде, от както заговорихте за Моралес и хелацията аз не спирам да разпитвам за хелацията.Много деликатен момент е-тук всяка майка с дете с А-м я споменава като краен метод.Притеснени са майките от 2 неща:
1.Хелациите не се покриват от здравните застраховки и при евентуален неуспех цялата група от доктори и терапевти ще гракнат , че те са правили всичко правилно ,а ,ти, си лошото звено.
2.Има няколко случая(обявени)  в пресата на деца с летален край и това още повече насажда усещането ,че хелацията още няма достатъчно позитивна статистика.
Макар ,че виждам ,че доста препарати за "очистване на организма от вредни вещества" свободно се продават в аптеките без рецепта.
Може би единственият начин е да се срещнеш с ДАН Доктор и да обсъдите цялата програма.
Моят въпрос е :Как ще се запази за в бъдеще цялата отделителна система от всички вредни токсини след едно хелиране?
Просто разсъждавам на глас-да не си помислиш ,че насочвам въпроса си конкретно към теб.Ако има някоя майка ,директно работеща с ДАН Доктор ще се радвам да сподели опита си.
Марианко, а когато задоволиш каприза спира ли дърпането на косата?В смисъл ,ако премахнеш дразнителя на това състояние?
Питам ,защото при мен има една развиваща се по спирала агресия-не автоагресия.Радостта, възторгът им от някакъв предмет или забавление  постепенно прерастват в ускоряване на виковете им до момент когато хващат предмети-безболна бухалка, чинии,малки столчета и както са хипотонични мускулно могат да изпочупат всичко на пътя си.Тогава няма никакъв очен контакт с тях .С 9-годишният батко това се случва понякога и в училище.Или трябва да "прихванем "момента с идването на емоцията в началото или ...всеки във стая и "тайм аут".Напоследък с баткото, майката започва да му задава въпроси:"Как се чувстваш сега?,Кое те кара да си ядосан?" ,т.е искаме той да вербализира изживяванията си.Обещаваме награда задължително.Но е много трудно, много.
Днес например 6 годишната хубавица за 4 часа ме погледна само веднъж.И то ,аз казах -"Погледни моите очи".И тя направи само това. Sad

# 519
Много се извинявам, че нахлувам в темата без да съм прочела дали това, което ще ви пусна, не е вече пускано, но ми е абсолютно невъзможно да чета толкова много. Всеки случай не намерих нищо с търсачката. Ето за това става въпрос:http://naturalmom.multiply.com/links/item/64/64.  Не ви пращам директния линк, защото нещо ми го забранява тук.newsm78 Нямам представа дали в действителност е нещо добро, но за всеки случай, да знаете.Simple Smile  Поздрави!

# 520
  • густо майна Филибето
Когато Наталия беше на 2г си блъскаше главата в земята. Опитах какво ли не. Опитах това, което се прилага при другите деца - излизах от стаята, като й казвах, че това е задето си блъска главата и не искам да прави така. Молех я. Карах й се. Правех се че не забелязвам. Но тя не преставаше по никакъв начин. Не ходеше  след мен (предимно пълзеше тогава, затова и блъскането й беше много удобно) за да го прави пред мен. Правеше си го и сама. Скубеше ме при всеки удобен случай. За мен безпричинно. До такава степен си блъскаше главата, че постоянно имаше синьочерни синки. Изобщо не може да ми мине през ум, че го е правила от каприз или за да ме манипулира. И синът ми го е правел на 1-2г, но наистина за да ме манипулира и бързо му се изпаряваха мераците, когато почувстваше болка. Та тази автоагресия си отмина някак, даже не помня и точно как. Помня, че така се беше изострила кризата й, че беше спряла да се храни и дори да пие вода. Тогава невроложката ни изписа един сироп за алергия, чието странично действие е да засилва апетита, от което и прояде и пропи, даже започна и да спи по-добре. Това май спаси положението Rolling Eyes

# 521
МНОГО те обичам - голяма идея ми даде  Hug на моето най-малкото диване бяха изписали по едно време някакъв сироп за алергии да му давам вечер по 4мл за да не се буди нощем /уж да е сънлив от страничното му действие/ , ще взема да опитам да му давам пак от него - може да прояде моя злоядко  Mr. Green Живее на 100-тина мл мляко на ден.... тежи ЦЕЛИ 10кг на 3 години...те тея кила не са се променяли последните година и половина де. Въобще върви по пътя на батко си със смели крачки - не яде, не спи, няма начин да го облече/обуе човек.... само дето говори (ама ако не го бях водила на логопед сигурно и той нямаше да говори) ..и още не сме се научили да акаме на гърнето  Embarassed

# 522
Desi,а вие пробвахте ли да седите не на гърне, а на малката седалка,която се поставя в/у голямата тоалетна.Детето е по-високо ,по-свободно в действията си с ръце и крачета.Ако сложиш и стъпалце -то може само да се качи.Пренеси в тоалетната любимата му играчка и се заиграйте с нея ,като той първо пробва да поседи.Дори и нищо да не стане,късайте хартия,пускайте водата и "бай, бай" за на края.Това след всяко пиене на млякото или след активни движения.Сега като имаш помощници от България можеш да пробваш.Моята шевка сега купи едни екологични памперси.Те представляваш адсорбираща лента,поставяща се в гумирани гащи.Те засилват усещането за мокро и студено.Вчера 2,5 годишният ме задърпа като беше направил белята.А и външните гащи имат много хубава лепенка велкро -та, може да  практикува.Дай му възможност то да е водещото в целия процес на физиологичните нужди.
А някаква хранителна напитка от рода на Ensure,съобразена с вашата БГБК диета даваш ли?
Сега и при мен 2-те големите деца лошо спят.Може би е пълнолуние.Майката е купила едни по-тясни спални чувалчета ,в които те си лягат направо на пода.И по твоята методика в 8:00 се затваря вратата.Мелатонина вече не действа на баткото,но май ,че тясното чувалче и твърдият под помагат. Hug

# 523
[desi] Аз съм резервирана към противоалергичните сиропи и изобщо противоалергичните препарати. Моят син е със сенна хрема и на една година я прояви със зачервяване на очите по време на цъфтежа през пролетта . Тогава пи противоалергичен сироп и прояви всички странични ефекти от него  Sad. Започна да ходи много некоординирано, залиташе много... Личната лекарка каза, че до сега не и се е случвало такава силна реакция . Явно още тогава е показал много силната си чувствителност към всякакви медикаменти. Имам приятелки с деца в норма-много злояди. Даваха им един мултивитаминен сироп, в който има и някакви ензими .  Мисля,  че се казваше "Киди" . Много добре се отрази на апетита на децата. Peace
Иначе моят син около 2 годишен , както описва Любознателна си блъскаше челото в земята и стените. ходеше си с една постоянна цицина на челото , която си сменяше само цвета . Това престана от момента , в който започнахме диетата, много рязко престана, както и събуждането през нощта и безпричинните ревове и търкаляне по земята. Може би около 2-3 месеца след началото на диетата , когато се ядосаше си удряше сам главата с ръка, но и това изчезна съвсем до 5-6 тия месец. Безпричинно тръшкане и рев се появи за кратко, два месеца след началото на диетата, като пи един антибиотик(гадния "аугментин"  #Cussing out). Продължиха само 5 дни , докато го пи.

# 524
Днеска ми напълнехте сърцето с идеи  Hug
Мдам, имаме такива напитки, аз съм купила кутии/те са като бебешкото сухо мляко, но на соева основа/ за най-големия, купихме го да го даваме между храненията /и междучасията в училище/, защото и той беше върха на злоядството. Сега детето си яде порядъчно, дали от тях, дали щото влезе в пубертета не знам....ама като нищо мога да заменя млякото на най-дребния с тях - поне ще знам, че каквото е изпил е усвоено.
А за тоалетната - аз се предавам вече. Той си пишка на тоалетната/прав/седнал всякак. Даже нощем си се буди да се изпишка и не пуска. Ама акането е табу.... Под каквато и форма да акаме - е съпроводено с пищене, защото "загубва ценна част от тялото си"  Shocked А няма запек или нещо друго....просто така си е. И сам си иска памперса като усети че ще ака. Аз все си мисля дали пък някой не го е набил в градината, че се е насрал и той да се изплашил  newsm78

А за синини и наранявания няма да коментирам - те моите диванета са световно известни.... вечно са сини, подути, разпрани, изгорени, зашити, гипсирани.....

Аз мога да се похваля, че моя малък батко отново е много спокоен/пу-пу/ може да си играе с часове сам, не спори, съгласен е да пише домашни и що годе лесно се убеждава като нещо ТРЯБВА да се прави.  Напоследък прекарва часове да "чете" букви и думички.

nadejda.v.l , имате ли проблем с алергии след диетата? На моето човече тежката "неконтрулируема" астма изчезна с нея. Нито стероиди пие, нито инхалираме с вентолина /а го правехме години наред по няколко пъти дневно/. Вече и не "свири" като локомотив като спи. Аз може би и затова не се реших да я спра.

Общи условия

Активация на акаунт