Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 6

• 50 699
  • 547
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Именно.Сега са сладки, защото са деца.Но колкото по големи стават - толкова повече лъсва проблема.Мишо е много висок.Изглежда поне с година по голям, и при него е очеизвадно бебешкото поведение.Като си хареса някой в градинката и се мятка да гали по големи каки  Shocked.Съответно те го гонят.Той смята, че щом го натирят и бягат от него те искат да ги гони  Mr. Green.Привлича вниманието на децата подбутвайки ги - ех ако беше на 3 щеше да е талисманчето на децата, ама сега   Rolling Eyes.Пада си по по пълни какички - щипка ги и им се хили.Има си човека предпочитания   ooooh!

# 376
Момичета, пускам координатите на специалистите, в чиито кабинети ще се работи по Томатис, при тях може да си запишете час за първоначалното интервю.
София- Дина Нарлиева- хххххххххх, дни за първоначално интервю с Елена Илиева- 10 и 11 ноември,
Пловдив- Радка Цонкова- ххххххххххххх, интервюта на 17 и 18 ноември,
Варна- Красимира Дянкова- ххххххххххх, интервюта на 2 и 3 декември.
С Елена Илиева кореспондирам  на този мейл- elena@familyconstellationsbulgaria.org
Мама Иги ще изтрие телефоните след седмица.

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 23:28 от Mama Igi

# 377
  • Пловдив
а някоя мама от пловдил водила ли е детенцето си при Радка Цонкова - специалиста който ще води тазци музикотерапия в Пловдив???

# 378
  • София
Баба слагаше лъжица захар на горещ котлон, после ме наместваше близо над него и ме покриваше с хавлиена кърпа, за да дишам изпарениятата...ама не знам какъв ефект даде това захарно
Това скъпа е стара бабешка рецепта за запушен нос и хрема.Казват, че е много ефикасно.Ти сигурна ли си, че си разбрала правилно какво точно ти цери баба ти тогава  Wink

Сори за спама

# 379
И какви са тези настроения..предателски във Форума,моля newsm78Нали пиша и в Дислексията , та се сетих,че много ме впечетли едно мнение на един терапевт.Той пише следното"Летейки със самолет, на инструкцията за ползване на аварийните кислородни маски пише-поставете първо на себе си , а след това на детето ,пътуващо с вас..."Та , в последствие ,човекът обясняваше ,колко е важно родителите и всички съпричастни с проблема да съхранят своята енергия, позитивизъм и функционалност , за да могат да бъдат полезни на малчовците.А и знаете ли , че страховете живеят само в главите на хората-това ми го каза, една 60 годишна баба-детегледачка от Ямайка,която работи в едно семейство с 3знаци  с аутистично поведение...Аз много я заобичах-там е една смесица от христианство, Вудо и безгранична любов... LaughingУтре ще продължа  bouquet Hug

# 380
# 381
  • Пловдив
Веселче, много ми хареса което си написала....миналия ден с мъж ми си говорихме, че едва ли щяхме да сме притеснени толкова, ако Ванко беше на същия етап наразвитието си, както в момента е, но беше проговорил навреме....

# 382
Мамо Мариана Hug HugАз все искам да те попитам за атопичния дерматит-мисля , че го беше споменала някъде по-назад.И той много бърка поведението,нали newsm78
В моята работа съвсем се оплетоха нещата-не само ,че господинчото на 2 1/2 год 'увисва" при всяко сядане(даже и на висок стол) във W-позата, но и 2 пъти се е задавил до посиняване  при майка си от храна.Педиатърката веднага отрязала-"слаб мускулен тонус".Когато го грабвам за ръката е доста деликатна неговата хватка,юмручето е повече свито.На мек пластелин и тесто  отпечатък от изпъната длан по негово желание не оставя,но пък със  свито юмруче може и да бъде различена следа.И в същото време може да изхвърли в прилив на яд пласмасова чиния. Shocked newsm78Майката  настоява за изследване за СИД и апраксия.А аз  се чудя дали да не почнем да пасираме храната. newsm78Ще включат физиотерапия.Аз мисля да почнем да провираме малки играчки през дланта, които той да иска да сграбчи...Кажете какво мислите в тази насока.Е, и да го похваля ,де-като му грабнах любимата боклучийска кола,натоварена с пясък подгони ме и ми каза"Please, Vesselka,Please:))Аз така най-обичам:)
Любознателна-при каката (2002г) дъждът и вятърът са нейните стихии. LaughingА в комбинация е просто еуфория.Тя си повдига лицето и много възторжено вика.А преди 1 седмица докато я прибирах в такова време от училище неволно и казах да ми подаде ръката си(свещената зона) и дали защото беше вдъхновена от дъжда и вятъра, но в моята длан усетих едно мокро ,студено юмруче.За 1г и половина това ми е първия път.Не , че не ме попита защо ми трябва, но си е успех Laughing
Авиком-къде отиде..и скайпа не гледаш Wink
И никой не ми вика честито за новия Президент Joy

# 383

И никой не ми вика честито за новия Президент Joy

Ами ЧЕСТИТО! Grinning Hug

# 384
  • София
Честито! Дълъг път ви чака заедно! Така обеща!
Алек е с цистит и отит и нямам време. Не мога да му давам антибиотика. Водя люти битки!

# 385
  • Пловдив
Веселче позволявам си да пусна директно линк към статията за атопичната характеропатия. Мисля че ще откриете много сходни черти с тези при нашите деца:)
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5

# 386
  • густо майна Филибето
Хм, по-скоро  прилича на сина ми този образ Thinking Изглежда, че трябва да има и други характерни черти, защото се сещам и за един възрастен, който е бил такова дете, че и сега си е.(и не е баща му)

# 387
Прочетох и аз статията, все едно е описана Гера на 90%.

# 388
Интересно ,че в рамките на тази "Атопична характеропатия" от поста на Мама Мариана влиза и момчето с АДД+Дислексия, и момиченцето с СИД и А-м от сегашното семейство.Искаше ми се да има повече написано за прогнозите на състоянието и точно този финния момент с "концентрацията",върху действия изискващи усилие на волята. Wink
Мисля ,че се почва с мотивировката на детето...или с подробното обяснение на заданието.. newsm78Сега чета едни брошурки за това как да ангажираме едно дете с А-м в училищни тържества,пикници,Зоопарк-не просто да стои като притурка ,а да участва активно и концентрирано.След работа ще пусна линк с името на авторката. Hug
И на Мишовците им пожелавам днес здраве и късмет-Катина сигурно вече е сложила софрата Laughing Hug

# 389
Момичета от София каква е тази институция Пумпелина, почетох за нея и доста я хвалят говорих включително с някой от там и смятам да си запиша час за консултация на сина ми -3г
Той не говори и има някой прояви на поведение които силно ме притесняват та така въпроса ми е
това детска градина ли е болница ли е къща ли е сграда ли е вообще какво представлява отвън отвътре

Общи условия

Активация на акаунт