Първо зъбче има вече АПРИЛското ни буболече!!!

• 12 006
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
не мога да разбера защо всички в бг захранват с зеленчуково пюре или сок.Тук в Америка са категорични и единодушни че трябва да се започне с каша.И в книгите които съм прочела(на английски) пише с КАША!Незнам който както си прецени,но аз мисля че всички доктори в Бг са сдухани и не си отварят очите да видят какво става по света LaughingСъжалявам ако някой се засегне от коментара,ама това е мое мнение.

# 151
Ние сме на Бамбино Мио, пелени за многократна употреба. Памучни са, точно на принципа от едно време с тая разлика, че имат непромокаеми гащи, които държат пелената, за да не пропуска. Имат и един филтер, който като ака бебето обира най-мръсното. Пуска се в тоалетната. Иначе да - ака, пишка, пелената се цапа, переш и после пак. Засега съм много доволна. Единственият проблем, който виждам, е че са доста обемни и много издуват ама не е чак толкова фатално Peace Ето повече инфо:
http://bambinomio.com/
Иначе да - води се, че са по-добри за приучаването на гърне. Защото не абсорбират влагата колкото Памперсите и като му мокри на бебето то има по-голяма мотивация да се приучи Grinning

Ритка, и ние бяхме така по едно време и се оказа, че е зъбче Grinning Може и да не е при вас, но щом има кърма като стиснеш - не се притеснявай! Кърми често, макар и по по-малко. Всичките тия стачки са периоди и отшумяват. Успех! Peace Hug

За сокчетата - няма да давам чак до годинка. Не виждам защо да бързам  Peace Засега и не захранвам, макар че й давам да близва разни зеленчуци, защото проявява интерес Grinning

# 152
не мога да разбера защо всички в бг захранват с зеленчуково пюре или сок.Тук в Америка са категорични и единодушни че трябва да се започне с каша.И в книгите които съм прочела(на английски) пише с КАША!Незнам който както си прецени,но аз мисля че всички доктори в Бг са сдухани и не си отварят очите да видят какво става по света LaughingСъжалявам ако някой се засегне от коментара,ама това е мое мнение.
Айрийн, не знам защо си смяташ,че американците са прави. Аз например си мисля,че те са си тъпа нация , сори,ама това ми е мнението .
Аз разсъждавам логично. Например, ето сока дразни корема и се получават колики. Ако обаче дадеш първо плодово пюре, твърде е възможно детето да не иска после зеленчуково,защото няма да му е вкусно, не сладни. АМа да му дадеш толкова натоварваща храна като кашата,веднага след млякото, не мисля,че тук има логика.
Ако например си гладувала , да кажем си правила диетата с плод и чай, как започва захранването? Ами с най-лекото възможно. Това си мисля аз Simple Smile

# 153
Здравейте момичета Hug Stop!!!
Виждам,че доста се забавлявате,а аз не съм писала почти три месеца Blush Blush Blush!!!А да си призная,не съм и чела,само два-три пъти по малко Laughing.Но тази вечер малкото човече заспинка по-рано/22.00/и аз реших,че е дошъл момента да се появя отново сред вас Wink.Всъщност newsm78не обещавам да бъда редовна......... Blush,но ще се опитам да ви навестявам,по-често.
На бързичко/за да не ви отегчавам/чувствам се доста изморена и изтощена,а на моменти и доста изнервена Tired,но какво да се прави,отговорността да си майка е огромна и няма място за отпускане.Понякога ми се иска да мога да гледам по-ведро на нещата,защото,какво по-хубаво от това да имаш детенце за което да се грижиш...,но явно постоянните ми притеснения дали всичко е наред,не мога да ги превъзмогна.
Иначе спокойно мога да кажа,че Кики е едно много весело и щастливо бебе и като повечето бебета иска постоянно да му се обръща внимание ,а това на мен ми идва в повече  Crazy.Преди два дни се захранихме/със зеленчуково пюре/,защото много ми намаля кърмата и започнах да дохранвам с АМ,а така ми се искаше до 6 месец да е само на кърма...Важното е,че пюренцето много ни хареса и си го хапваме с огромно желание Grinning.Много неща около захранването не са ми ясни,защото очаквах да се случи по-късно,но мисля,че ще се справя.Ще трябва и режим да си направим,защото до сега се хранихме на поискване,спинкахме по сто пъти за кратко и общо взето..... бъркотия Simple SmileДнес не сме излизали,защото беше много студено и не посмях да го изведа,та целия ден си го изкарахме в игри върху спалната.И да ви кажа в най-скоро време май ще започнем да пълзим Laughing,мята се като шаранче на сухо.Много обича да стои по коремче,а от няколко дни започна и така да спи,а аз не му давам,защото се притеснявам да не повърне и да стане беля,иначе през деня когато мога да го наблюдавам няма проблем.
Е,ще спирам,защото стана дълго,а обещах да не ви отегчавам Laughing.
Приятна вечер момичета и целувки на бебчетата Hug.

# 154
  • София

Съжалявам ама не мисля че тъпите американци са с нещо по-добри от европейците или българите. Роботизирана нация, масата са напълно ограничени! Мое мнение естествено не искам да се заяждам или да пораждам спорове. Също така не мисля, че българските лекари са сдухани или не се инетересуват от ставащото по света! Мойте  уважения, но работя с лекари и знам че в България има прекрасни специалисти! И само един последен риторичен въпрос - Как лекар с смешната заплата от 700-800 лв ще си позволи да посещава световните научни конференции и други подобни събития, като имаме предвид нашата невероятна държавичка как финансира подобни неща?!? И въпреки това много лекари са наясно с най-новите неща и се мъчат да правят от нищо нещо и пак да са в полза на пациентите!

Doroty_d напълно споделям мнението ти  Peace

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 00:10 от doly_dog

# 155
  • Стара Загора
Здравейте мамчета Hug
Голям зор докато изчета всичко, ама насмогнах. Ние два-три дни скитосвахме и не бях влизала във форума, но вече съм в час.
Ние от утре започваме с картофено пюренце, днес си взехме от село и домашни картофки (аз исках 5-6, те ми пратиха половин чувал ooooh!) Дано да ни е успешен старта. За сокчетата и аз съм на мнение, че са прекалено агресивна храна(ако може така да се изразя) за незрелия бебешки стомах, а и повечето от познатите ми с малки деца, които са дали сокче съжаляват.

Цитат
Аз пък исках да ви споделя нещо за форумите-значи доста хора ги плюят много яко, но всъщност се оказват доста полезни. Ще ви дам пример-в болницата като раждах, момичето което беше с мен в стая много негативно се изказа по отношение на форумите, ама като я гледах милата как се справя с туй бебе.......нищичко не знаеше за кърменето, а какви тъпи въпроси задаваше на педиатърката простоооооо ум да ви зайде. И се замислих, че освен да споделям с вас всякакви дивотии се намира много полезна информация, и статии и всичко, благодарение на които кърмя вече повече от 4 месеца, избрах педиатър на хлапето, купила съм му много полезни неща и се справям с отглеждането му сама... ...Тъй че всеки да пише, че сме загубени една без друга!
Емма, много хубаво си го казала! Peace
Аз също съм научила страшно много полезни неща тук, за което искам да благодаря на всички момичета Hug  bouquet
А в интерес на истината и аз съм изпадала в подобни ситуации, в които съм доста по-наясно с нещата. Последно в събота излизахме с едни познати, тяхното бебче е на месец и момичето има проблеми с кърменето(по мое усещане обаче и тя не е много амбицирана да кърми де), но в общи линии и при нас стана така, аз я засипах с информация. Обаче майка й остана потресена как така детето ми не пие вода и не съм му давала сокчета, и след като накрая искрено се възмутих, че маже езичето на бебока с мед и сода заради полипите имам чувството, че няма да я пуща вече да излиза с мен Whistling
Ох, отивам да лягам, че и моето диване взе да ми върти едни номера вечер...ще минавам към отбора на хронично недоспалите  Mr. Green
Радвам се, че повечето от болничките вече се оправят, дано да няма повече...

# 156
Айрин айде сега, сдухани били...що пък да са сдухани, има великолепни лекари. С какво повече ги превъзхождат тъпите американски лекари, които в университета учат корен квадратен и степенуване  Naughty По ограничена и сбъркана нация от американците аз не знам- мое мнение. Напълно съм съгласна с Доли и Дороти Peace Какво става по света незнам ама  америкaнските лекари не  могат да стъпят на малкия пръст на българските, най-малкото по системата за образувание и обучение и най-вече със знания Naughty Сори ама много се ядосвам на хора които определен период са живели в чужбина и изведнъж всичко българско и родно е втора ръка или пък не става за нищо! Не съм съгласна! Peace  Не ме разбирай погрешно, просто пиша каквото мисля  HugНадявам се да си дойдете без проблеми в родината  Hug

Дороти не стига че са и красиви ами и са на много достъпни цени! Как мога да си поръчам нещо, по телефона ли, щото май адрес с магазин    нямат  newsm78 Харесах си доста неща, ама сега ще видим като се върнем от почивка дали няма да сме се одрусали повечко и ще си поръчам някои нещица  Mr. Green Благодаря ти за мейла и за труда  Hug Hug Hug

vercho много ми стана готино като си ви преставях как се возите на блейдовете с  мъжа ти и с количката, и аз имам много мерак за таквиз нещица.  Hug

Еленче ще ме побъркаш от смях, много се кефя на постовете ти  Hug Deathline-а го спазих доста пъти , тъй че съм примерна  Flutter Flutter Flutter

Момичета и аз от известно време се чудя какво става с това ядене, първо през ноща  се буди да яде към 4-5 часа  (преди нямаше такова нещо) и яде стабилно не по 5 мин, до обяд яде още 3 пъти доста стабилно, а следобяд прави паузи от по 5 часа без да яде  #Crazy или ако хапне сукне 4-5 пъти и това е  newsm78

Галиво къде си  Hug

Голди и ти се загуби! newsm78

Лара и ти получаваш жълт картон за неотчитане  Hug Wink

Петя и тя не се е вясвала днес  Hug

bebkobub  Hug

А и ние не сме захранили с нищо още  Peace

Ох и последно да кажа за урочасването, днес докато се разхождахме, чичо и на Габи я беше взел на ръце и си вървяхме така и си бъбрим, и ни задминават една жена и едно момиче (момичето беше глухонямо Sad) че жената така изгледа Габи че кръвта ми се смръзна, такава намръщена физиономия с присвити очи че чак и се обърна след нас, направо ми стана супер кофти и страшно  #Crazy И ние нямаме червено конче Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 02:12 от Aquariel

# 157
вярно е че може би има и много специалисти,но не може да се отрече че масата от доктори в бг още си бръщулявят старата руска схема.Нашето педи не е американка,а рускиня(понеже живеем в руски квартал) но е твърдо против ранното захранване със сок.Затова пак се извинявам не искам никой да обидя но за мен масата бг лекари са повече от некъдърни.Пак казвам-ВЯРВАМ ЧЕ ИМА И МНОГО СПЕЦИАЛИСТИ,но......

пс.И аз бях на мнение че американците са тъпа нация и са роботизирани,но далеч не е така.Който е бил тук може да разбере за какво говоря.Просто личните ми наблюдения вече ме убедиха в противното.Така че не говоря на изуст.Видяла съм как се процедира в Бг защото бях бременна там и видях как се процедира тук,защото раждах тук.Темата е дълга и не искам да я ровя повече за да няма обидени и да предизвикам безмислени спорове.По добре да остана настрана от това.Все пак всеки си е със собствено мнение и не искам да се налагам.Приятно ми е че ме приехте сред вас и не искам да развалям хармонията във форума  bouquet  bouquet

# 158
Айрин така и не разбрах защо мислиш че масата бг доктори са некъдърници, от наблюденията си от вашата лекарка, която е рускиня ли?
Аз също не говоря наизуст, и от лични наблюдения твърдя че американците са прост народ и са доста ограничени потенциалнно затлъстяващи индивиди Peace
Въобще не искам да споря  Hug Peace

# 159
aquariel аз също не искам да споря HugИ наблюденията ми не са само от докторката ни която е рускиня.Раждала съм в американска болница с различни по народност доктори.В Бг също съм сменила доста доктори така че и от там имам известни наблюдения.И искам друго да споделя,което е малко извън темата.Щом наще са НАЙ защо всичко ново исе случва в америка и развитите държави.Щото много нашенци плюят-американците били тъпи,англичаните били ограничени и задръстени,германците били алкохолици и простаци....ПЪК НИЕ СМЕ СИ НАЙ НАЙ.Само не виждам с какво сме  НАЙ и от къде това самочувствие.С тъга искам да призная че ми се прибира в БГ,но само на почивка.Не бих си представила да се върна за постоянно да живея там.И причините са мнооогооо.Съжалявам че обърнах темата PraynigНо просто неуредиците в страната ни са страшно много-в здравеопазването,в образованието,с това пучене на обществените места,което не мога да понасям.....

Ох стига съм писала.Вече сигурно станах досадна LaughingСори.Лек ден на всички.

Аз си лягам че утре ме очаква дълъг ден-ще приготвям багажа за Бг Laughing Laughing Laughing

# 160
  • София
Добро утро Simple Smile

Само да кажа, че в България вече много от лекарите са притив ранното захранване независимо дали е със сок или нещо друго! Мамите във този форум го доказват  Peace

Темата за американците е доста обширна и аз също не искам да се стига до спорове, просто моето мнение, а както виждам не само моето е, че те са тъпи, ограничени и с промити мозъци още от ранна детска възраст. Ако бяха толкова невероятни защото всичките им учени са европейци, българи, руснаци, японци и т.н. Може би с тяхната невероятна образователна система не са способни да създадът собствени учени и затова ползват опита и специалистите на другите държави!Също така смятам че колкото неуредици в България толкова и в Америка, с малката разлика, че при тях са с много по-голям мащаб и е страшно, това е една от държавите с най-голяма престъпност, което само по себе си говори лошо за държава. И тук си имаме но не е с такива мащаби както там, а това че в България много неща ни куцат в никакъв случай не значи че хората са по-тъпи или ограничени от американците. Разликата е че на масата американци им се промиват мозъците за да не мислят много много и да не се оплакват в по-късен етап от живота. Не че ние правим нещо ама карай, това е въпрос на народопсихология при нас Simple Smile  Край, че ще вземем пак да се скараме, а не искам, форума не е за това Peace Ако има обидени предварително се извинявам  Hug Всеки има право на собствено мнение и избор къде да се лекува и да живее Simple Smile

Хубав ден Simple Smile   bouquet

# 161
Момичета, да ви попитам набързо още нещо че днес за сефте щерката тръгва на детска градина Simple Smile Бебчовците кривят ли още очичките, че една сопната докторка ми обясни че Алекс още кривял очите и трябвало да го водя на очен след месец ooooh!

# 162
Добро утро, мацки!

Пропуснах последните дни да ви навестявам, че имах гости! Но днес ще почна отрано и то с почерпка, че си имам специален повод-
Жени- дъщеричката ми става на седем години!

Първо да започнем деня с кафенце -

А сега да си похапнем -

Дано да съм угодила на всички вкусове!

Приятен ден!

# 163
  • София
Малиииии че съм проста  Embarassed

Ето да се почерпите Ради днес става на 5 месеца Simple Smile

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ДИМАНА, ВАСКО И ДЖИХАН   bouquet
Ivane ЧЕСТИТА ТИ РОЖДЕННИЧКА   bouquet ДА ТИ МНОГО ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И ПОСЛУШНА И МНОГО ДА ВИ РАДВА Simple Smile

ritka честно казано не съм забелязала Ради да си криви очичките вече, май не си ги криви. Ти забелязала ли си Алекс даги криви, ако се притесняваш заведи го на очен, за да ти е спокойно  Peace

# 164
Добро утро,
 първо честитка за голямата рожденичка на Иване,пожелавам и изключително много късмет в живота от тук нататък,и преди това много много здраве.  bouquet  bouquet  bouquet.
 ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ  Hug
 По темата за американците-хем съм съгласна хем не съм съгласна с всичките вас,по-точно ето го и моето мнение,не смятам че са тъпа нация,не отричам и че "купуват мозъци",но колкото един българин,германец или азиатец е направил нещо в Щатите ,толкова и един американец е направил.и както казвам аз Америка  е  като София всеки вика че е софианец и всеки е дошъл от някъде,или обратното с америка.Имайки предвид разликата в размери,население и ваобще мащабно погледнато във всяяко отношение не сме много по-различни,ами представете си 52 Българии събрани на една територия масовата част която се разхожда по улиците ще изглежда точно така,не смятам че в бг има некадърни лекари ,преподаватели икаквито и да е било специалисти има и то доста големи и изключително добри такива,както и там, разликата обаче е в стимула,които получават едните и другите,както и това ,което плащаме ние,все пак Щатите е страната с най-скъпата здравна застраховка,най-общо казано,нима ако отидеш тук в някоя частна клиника не те гледат като писано яйце,ами гледат те. По отношение на това че са ограничени,ами в момента в БГ става едно голямо американизиране ,молове,супер маркети и т.н и т.н там достъпът до всичко е мах скъсен за да може този ,който има дадена нужда да я задоволли мах бързо и да прави това което трябва ,с което се занимава изцяло съсредоточено.За образованието,ами и тук образуванието не е това което беше преди години в училище ,в университет,колеж и т.н,това което сме учили ние и преди нас е дадено в много малка част на тези,който учат сега,ето има мами дето имат деца и значт учебниците, а пък там идея си нямам всъщност как изглеждат.Много дълго взе да става,та накратко :не защитавам Америка,аз съм преди всичко българка и съм горда че съм се родила тук ,макар всиката байганйовщина,винаги сме били такъв народ и в това е чара,но милсля и че не трябва да говорим така за Останалата част от света.ИМа твърде различен начин на живот навсякъде другаде,камо ли пък там и не  можем да съдим кой какво и как след като  за начало говорим за най-малко 20 пъти по големи размери на всичко  от нас.Ваобще ако някой иска да постигне нещо в живота ще се старае да го постигне независимо къде се намира.
 Ритка и ние май спряхме да го правим тоя номер с очите,ама щом са казали 6 месец ,значи изчакай не се тормози излишно
 Аз снощи пак си останах гладна,отиваме да си лягаме а нашта лелка зелка се ухилила в 12 ,докато я укротих и милото беше вече  out of space. Та ни масажжж ,ни кекс,и тая сутрин се беше наспала в 6 часа,аз гледам кат теле в железница сега,ПУУУУУ.....
 Айде че стана много дълго.хубава седмица ви желая

Общи условия

Активация на акаунт