За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 768
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Сетих се да пиша заради една майка, която се притесняваше, че ще дойдат и болестите. Днес на входа ни чакаше медицинската сестра и му прегледа гърлото. Интересно, ако не беше здрав, дали щеше да го върне? И какво щях да го правя тогава?

обмисли го наистина какво би правила ако се окаже болен и ти се обадят например по средата на деня да си го прибирате...защото този момент рано или късно ще дойде (дано при всички да идва рядко, но децата си боледуват)...хубаво е да си подготвена с някакъв вариант....

# 196
  • Mediterraneo
Сетих се да пиша заради една майка, която се притесняваше, че ще дойдат и болестите. Днес на входа ни чакаше медицинската сестра и му прегледа гърлото. Интересно, ако не беше здрав, дали щеше да го върне? И какво щях да го правя тогава?

Аз предпочитам този вариант на контрол, понеже не хващам вяра на родителите, че всички деца в групата са здрави  Crossing Arms Вчера едно така сладко си кашляше, така издълбоко... Rolling Eyes

mimi_82, според мен така само усложняваш периода на адаптация. Или ще я пуснеш на градина, или ще си стои вкъщи. Без средни положения, поне докато не свикне. Така детето ще е наясно, че ако днес реве, утре мама ще го съжали и няма да го заведе на градина. И ще реве постоянно в градината с цел манипулация. Това е мое мнение. Лично аз не бих спряла детето от градина само поради плаченето  Peace

# 197
mimi_82, според мен така само усложняваш периода на адаптация. Или ще я пуснеш на градина, или ще си стои вкъщи. Без средни положения, поне докато не свикне. Така детето ще е наясно, че ако днес реве, утре мама ще го съжали и няма да го заведе на градина. И ще реве постоянно в градината с цел манипулация. Това е мое мнение. Лично аз не бих спряла детето от градина само поради плаченето  Peace

Това е и моето мнение.
За сестрата на входа- с две ръце "за". Ако детето е болно, да се връща. Говоря от позицията на препатил родител.В яслата Иво започна много да боледува, стоях си много често вкъщи с него, нищо, че работата ми изоставаше, гледах да го излекувам напълно преди да го пусна пак.И защо, след като половината деца си идваха с гнойните сополи, защото родителите им нямали време, били много заети и т.н. Това е една дълга тема, не ми се ще да я подхващам, защото много бързо се паля....

# 198
Правилно за медицинската сестра и за контрола. Аз лично съм съгласна. Преди няколко дена не отидох на едно събиране, където щеше да има и деца, защото Станислав беше пил лекарства до преди 2 дена. Здрав, без Т и сополи, но аз така реших.
Днес е нашата родителска среща. Естествено, ние няма да присъстваме. Да е жива и здрава бабата.

# 199
  • София
И аз да се включа в редиците ви...
От понеделник и синът ми ще е "ученик", само че искам да си дадете мнението по следния въпрос - в началото смятам да го взимам на обяд, след като се е нахранил и да си спи вкъщи. Мисля, че така постепенно ще свикне по-лесно. Говорих с една учителка от друга детска градина и тя ме посъветва да не го свиквам, че ще го взимам на обяд и ще чака и ще плаче в момента, който остане за целият ден. За две седмици става въпрос. На 20 септември ще ходим на море и след това ще го оставям за цял ден. Как ще ме посъветвате вие?

Ох, тези сърцераздирателни раздели направо ме побъркват! Няма начин и това трябва да се издържи, майки сме!

# 200
  • София
Аз ако много реве, трудно ще издържа...ако е много зле положението ще прехвърля топката с воденето на тати....той поне е по-корав и не се размеква като мен Simple Smile))
Иначе при нас казаха в началото до обяд....но и аз се двуумя като теб, защото и аз съм чувала, че следващия преход ще е още по-труден....

# 201
nineto_boy, и мен ме посъветваха още първия ден да остане за цял ден по същите причини. Той тогава влезе много щастлив, че отива при децата и си е бил спокоен и доволен целия ден. Ако реве детето от първия ден обаче, незнам как е най-правилно да се процедира  newsm78

# 202
според мен: още от началото трябва да са по цял ден и сутрин наистина е по-добре да ги води тати... Огнян на мен каквито истерии ми правеше, а с баща си - мирно и тихо влиза...

нещо, което в началото може да помогне при адаптацията: не го даваме в понеделник, а примерно към сряда, така е в градината само три дни за начало и после идва събота и неделя, детето се успокоява по-бързо  Peace

а при нас няма сестра да им гледа гърлата  Thinking, това е супер идея, още днес ще го направя на въпрос...

хубав ден от мен  Hug

П.П. днес синковеца се дра като магаре на път за градината...

# 203
Рекетът и при нас започна- две рула кухненска хартия и 1 лв за вода  Rolling Eyes

Стига бе, това е невероятно... такъв нечуван "рекет". Shocked

# 204
ние трябва да носим: кухненско руло, тоалетна хартия, салфетки, мокри кърпи, течен сапун... лелите яко бизнес ще завъртят като им занесем 30 деца по 30 броя от гореизброените...

# 205
  • Sofia
Днес ни е 4ти ден и пак е имало голям рев сутринта. Този път ги пратих само с тати - той е по-корав и пред него не се глези толкоз. Мисля така да процедираме вече - той я води, аз я взимам. И при нас има сестра на входа, но да видим дали ще е през цялата година така и дали ще спират болните.. защото видях, че едното дете беше му текнал сопола вчера, а за мен хремавите деца са си болни, нищо че изглеждат здрави...
Онзи ден е правила големи истерии - половин-един час е стояла в ъгъла и е мрънкала "мамо, мамо къде си мамо..".. това по-добре да не ми го бяха разказвали  ooooh!  Иначе през деня е весела, яде, спи, изобщо не създава проблеми, поне до тук де... Даже много се учудих, че ядяла, тя по принцип си е злояда. Тя също е гладна като се върне и сутрин търси ядене, но защо пък да ме лъжат... пред мен казаха на другото детенце, че нищо не е яло... Вода казаха, че сама искала, даже видях, че някаква чаша са й сложили в шкафчето. Вечер пък като я взимам не иска да си ходи  ooooh! Има си една кака, която я "взела под крилото си" и по цял ден са заедно, та затова се радвам, че тръгна в сборна група; тя си общува много по-добре с по-големи.. нали ми е бърборино  Mr. Green
Чак пък бизнес... предполагам , че има такива дето се ослушват и не носят... Аз занесох мокри кърпи и тоалетна хартия, това ми поискаха.. Трябва да питам каква вода им дават...

# 206
  • В средата на времето
Чак пък бизнес... предполагам , че има такива дето се ослушват и не носят... Аз занесох мокри кърпи и тоалетна хартия, това ми поискаха.. Трябва да питам каква вода им дават...

Ааа такива няма  Laughing При нас в яслата се водеше списък, кой си е донесъл консумативите за месеца и кой още се ослушва. На мен лично на два пъти са ми напомняли (трябваше до 10-то число на месеца да се донесат)..
На мен също ми се виждат много тез неща - течен сапун, пък и мокри кърпи..хайде за т. хартия и салфетките  - да. ray, интересно, че не ви искат вода.. Thinking Чудя се едно дете ако си мие ръцете 3 пъти дневно примерно(а не мисля, че и толкова ги мият), за колко време ще изхаби една опаковка течен сапун.. newsm78

# 207
  • Sofia
Може и да правят списък, не съм разбрала.
Мокрите кърпи са за дупетата, ако ходят по голяма нужда, а също ако им спрат водата им бършат ръцете...
При нас са обикновени сапуни, и слава богу, защото Рали ако й оставиш течен сапун до мивката, точно за едно миене отива  ooooh!
Даже и тоалетните хартии не стоят там, ами им дават, защото сещате се какво развиване пада, мен ми го прави вкъщи този номер...
И да си е занесла някоя леля вкъщи нещо от тия неща - голяма работа...  Peace ако това ги радва Wink това да ни е проблема...

# 208
  • София
На мен ми казаха, че всичко е по желание и не можели да задължат ротителите. Било препоръчително тоалетна хартия, мокри кърпи, кърпички веднъж месечно ако имаме желание. Наблегнаха на това. Не мисля, че някои родители ще се скатаят.
Иначе ходих онзи ден до градината - ремонтът е много назад - дограмата още не е монтирана. Казаха, че на 1-ви октомври ще отворят на всяка цена , ама как ще стане не ми е ясно newsm78

# 209
На нас ни поискаха шише с вода само първия ден. Надписаха го с неговото име. Вчера видях, че са монтирали машина за минерална вода и явно им ги допълват.

Общи условия

Активация на акаунт