"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 612
  • 542
  •   1
Отговори
# 510
 Благодаря ви за бързите отговори  Simple Smile И аз си мислех че е нещо такова, но листата са му по-различни - зелени с малко бели петна - като на градинска кала  Thinking  А какво да правя като прецъфти? Режа и на сухо и тъмно до другата година?

# 511
  • Sf
Кроасания, ето повече за фуксията от книжката, коята ползвам:
Обича силно осветление. Най-добре расте на места, които се осветяват от сутрешните лъчи на слънцето. За да се удължи цъфтежът до късна есен или до зимата, фуксията се държи на тъмно място до юни, след което се изнася на  балкона и се подрязва.  В края на вегетацията поливането се намалява, а през октомври , ноември оскъдно...почти се прекратява. През зимата трява да се намира в състояние на покой. Държи се на сухо и прохладно място и да се полива умерено.
През лятото темппература не повече от 22 гр, а през зимата не понася по-студено от 15 гр.

джиджи биджи, благодаря страшно за съветите и че си се постарала да ги препишеш в темата  Hug

Първите ми фуксии/обички и първите ми мушката Simple Smile Да видим дали ще ги опазя до напролет  Mr. Green

една снимка на цвете, което не знам как се казва http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287642&pid=7829606
и още една  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287642&pid=7829612
 Донесох си луковичката преди 25 дена и ето какво излезе като си я посадих. Ще съм благодарна ако някой знае как се казва и съответно как да процедирам по-нататък (като прецъфти) и го сподели с мен  Praynig

Страхотен красавец е!! Браво!!

Mercedes, а фуксиите като спрат да цъфтят, тогава ли да ги подрежа и до колко ниско да ги режа?

# 512
Оф,някакви бели лепкави зверове ми нападнаха фуксията. #Cussing outИзолирах я от другите цветя и ще чета в началото на темата как да я лекувам.
 Петя, много хубав бенджамин!Различен е от този, който ти дадох.Всъщност шарените бенджамини са много видове.Аз моят така и не успях да го определя.Пиперомията ме впечатли много.Никога нямаше да я позная.

# 513
Разпознах зверовете- белокрилки.Памуче с ракия дали ще свърши работа newsm78.Почистих ги с ръка, но листата остават лепкави.

# 514
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
albenap, джиджи биджи наистина е интересен бенджито. Интересно, че като пусна търсачката много малко намирам за него. Сигурно е нов сорт  Thinking. Само да се стабилизира и ще почна да раздавам.

джиджи биджи като дойдеш следващият път ще имаш клонче  Wink  . Ще пуснеш ли снимка на пиперомийката ти да я видя, нещо май ще се запаля по тях  Blush .
Ако не бях чела в книгата нямаше да зная, че е такова цвете. Продавачката ми каза, че много бързо расте  Mr. Green .
Албенка ако имаш идване по Габрово да ти дам един препарат да за гадовете. Твоят бял бенджи май ще пуска корени  Praynig, а този с корените много добре се развива, скоро ще го посаждам. А кактуса дето ми даде бабите му казват "свекървенски език"  hahaha hahaha

Даже да си направим пак среща, защото мисля сакъзите да ги разреждам и да ви дам.

Деси какво ще кажеш?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 13:31 от aitep

# 515
Здравейте дами! Искам да ви попитам как мога да си за съдя бенджамин, но да израсте под формата на бонзай?

# 516
Ами сАди се по същия начин (от резник или направо си купуваш готово малко растение), но се отглежда като бонсай , т.е. засажда се в плитка саксия и в по-беда пръст, подрязват се редово клоните и корените и в общи линии е това. Ако искаш по-особена форма на ствола, оформяш с тел например, докато се вдърви. Успех!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 14:14 от Ленито

# 517
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7824796
aitep добре че пусна снимки да  ти я видим пиперомията оказа се че и аз я имам една комшийка ми я даде това лято но още ми е много малка .
Да се оплача от моята калатея снощи като я погледнах и ми се доплака поне пет от листата и бяха пожълтели нали скоро ги пресаждах всички цветя в нови саксийки и нова пръст нещо явно не и е понесла промяната  единственото което се сетих да направя е да я извадя ит тази пръст да и измия корените от нея и да я сложа в такава в която е била преди това напръсках корените и листат с препарат за вредители дано да не ми умре цветенцето много ми тежи като не ми върви с някое цвете
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=279310&pid=7257038

# 518
tinki-winki страхотна орхидея  Grinning
Мисля че трябва да я извадиш от кашпата, корените и трябва да са на светло. Тя със сигурност е сята в прозрачна саксия

# 519
 Мерси Таша! Ами те й се виждат въздушните корени, тази кашпа е така да се каже за пред хората  Laughing иначе си права че е в прозрачна. Но понеже ми цъфти за втори път реших ,че я отглеждам добре  Embarassed

# 520
Привет момичета,
Прибрах се и все гледам цветята навън как са да не измръзнат.
Но пък днес беше топло,така че страшно за сега няма.
Петя,
Нямам нищо напротив.
Кажете къде и кога за срещата?
За сега единствено треперя за пахирата и все я гледам как е.

# 521
Aitep, ето снимката на пиперомийката: от 2 часа се мъча да я кача в снимка бг #Cussing out
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&pid=7840477
Тинки уинки, голяма красавица е орхидеята ти
хубава вечер Hug

# 522
Днес от Флората в НДК,се сдобих с три цветенца, два вида драцени и още една алоказия.
Изкушиха ме, много евтини ги пуснали как да не си вземе човек Mr. Green
Снимков материал очаквайте утре Flutter

# 523
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Деси да чакаме Албена да се включи и ще се разберем.
Моята пахира в събота я бодвам и каквото ще да става.  Mr. Green

джиджи биджи ,galia69 лесно ли се гледа този вид пиперомийката. Няма много литература за нея. Знам, че дебело листите се гледат по лесно.

galia69 довечера или най - късно утре ще проверя за съхненето на листата на калатеята. Моето мнение, че тези цветя заедно с ктенатето и стоманта (дано да го пиша правилно) малко са със собствено мнение. Аз едно ктенате само песничка не му бях пяла за да тръгне  hahaha

# 524
 Момичета,съботата ми е свободна,така че да уточним място и час.Деси,ако искаш и на теб ще донеса "свекървенски език" Wink

Общи условия

Активация на акаунт