"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 623
  • 542
  •   1
Отговори
# 495
О, голяма съм патка, писах че не знам за фуксиите, ама съвсем не включих, че са обички Blush, много съм отнесена. Те се подрязват и също на хладно. Аз имам две, даже са в подписа ми.

# 496
  • Пловдив
Сега си прибрах сакъзчетата вътре, но са в хола, който отполявам. Сега да не би пък да ги уморя на топло  newsm78 или да ги слагам в стая, която няма да отоплявам, вече се чудя  Thinking newsm78

# 497
 asq82,
Може би е по добре първо да ги оставиш малко в стая където не се отоплява,за да се климатизират,а после ги постави в стая ,в която се отоплява.
Все пак ги внасяш отвън,а сега бяха ниски температурите.

# 498
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Разбира се, че ще имаме повече опит по метода проба грешка и човек се учи. В този магазин, който габровките споменаваме постоянно присъствах веднъж на следната случка. Жена искаше да си купи евтино цвете и лесно за гледане. Беше се спряла на фитония и хипоестес. Познайте кой и даде по - компетентен съвет   bowuu

Примерно аз като си купя цвете или го придобия по друг начин. Веднага чета книги, ровя в интернет, питам във форума  Mr. Green . Вчера тази разновидност на пиперомията ако не бях чела в книгата "Експерт по стайните растения ч1" нямаше да зная, че е такова. В тази книга (препоръчвам я горещо на всички, малко е скъпичка 27лв., но си струва парите) разбрах, че хамедорията ми не е точно хамедория с друга палма. Или примерно, колко е голяма семейството на папратите и има папрати, които не приличат на папрати а са в това семейство.

Деси пахирата как е. Аз мисля моята да я посаждам, докато е по топло. Сетих се, че на Илиан и бяха давали пролетта пахира, попитах я с колко големи корени я посади и тя ми отговори, че директно я боднала в пръста и се е хванала.  Whistling
И друга клюкина магазин за цветя Галя, се е преместил улицата под енергото беше доскоро галерия. Вчера влязохме с Илиан и цените не бяха толкова високи и после ги сравнихме с тези в блок Дунав бяха двойни.
Вчера където си купих цветето и те не продават скъпо, май ще имаме нов фаворит  Wink намира се точно под културният дом един павилион. Примерно цветето дето си го купих под 4лв не съм го виждала. В Габрово за първи път виждам класически фикус с шарени листа и за 7лв. Shocked

Малко се отплеснах, но дълго не бях писала с подробности  Sunglasses .

# 499
 aitep,
Не те разбрах:
Къде е било по-скъпо?
В блок Дунав или в Галя?
Мен още ме е страх да бодна пахирата,но си права,че е по добре още сега
че е по топло.

# 500
aitep,
Не те разбрах:
Къде е било по-скъпо?
В блок Дунав или в Галя?

И аз като го четох не го разбрах, а камо ли някой друг  Mr. Green
в блок Дунав е по скъпо. Може магазин Галя да са се осетили и да са намалили цените  Thinking 

# 501
Момичета,как се процедира с индришето? newsm78 newsm78 newsm78
Голяма чуденка ми е....Как да го съхраня до пролетта? Имам остъклен южен балкон,а вътре сме с ТЕЦ и зимата в стаята е топло....Къде да го държа?

Индришето е братовчед на мушкатото  Mr. Green Съхранявай го същият начин. И на топло може да презимува.

Аз някой от моите мушката ще си ги прибера в стаите, но не в отоплявани.

Ееее,много благодаря за отговора....  bouquet  bouquet  bouquet

# 502
Кроасания, ето повече за фуксията от книжката, коята ползвам:
Обича силно осветление. Най-добре расте на места, които се осветяват от сутрешните лъчи на слънцето. За да се удължи цъфтежът до късна есен или до зимата, фуксията се държи на тъмно място до юни, след което се изнася на  балкона и се подрязва.  В края на вегетацията поливането се намалява, а през октомври , ноември оскъдно...почти се прекратява. През зимата трява да се намира в състояние на покой. Държи се на сухо и прохладно място и да се полива умерено.
През лятото темппература не повече от 22 гр, а през зимата не понася по-студено от 15 гр.

# 503
Петя,
боднах пахирата и сега се моля  Praynig да не стане нещо и ще чакам да видя какво ще стане.
Всички цветя без кипариса и монстерата  са прибрани.
Монстерата е огромна и не знам къде да я сложа.
Докато измисля може и да замръзне.
Но щерката отива в събота и неделя за новата учебна  година
и може би тогава ще прибера и другите две.
Но дотогава да се молим да не паднат много температурите.

# 504
Момичета ,здравейте ...
Аз като една веща цветарка ви моля дами помогнете да си спася Ареката  Praynig.Вече втора година бива нападната от един вид въшка бяла ,но не е памуклийка и няма спасение .Пробвала съм с какво ли не и няма спасение. Ако някой е имал подобен момент и се е отървал от гадната напаст да помага. А е страхотна, беше огромна ,но сега постоянно съхнат листа.

# 505
Добро утро!
Сутринта беше голям студ  Tired . Дано цветенцата които са навънка да издържат  Rolling Eyes Аз снощи по прибрах малко. Сакъзите и мушкатата сърце не ми дава да ги прибера както са нацъфтяли.
 Като пътувах видях, че много хора още на са си прибрали цветята. Даже вчера като минахме през един квартал на Габрово на няколко тераси видях и юка, драцена, бенджамин  Thinking .

Ето снимките на новите ми придобивки както бях обещала:
Бенджамина кинки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7824818
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7824826
Пиперомията http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7824796
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7824814

# 506
Добро утро и хубав ден на всички  Hug
Aitep, като заклет фен на бенджамините, да те поздравя за твоя. Страхотен е. Такъв нямам. Май е тези, които не стават много големи, нали?
А пиперомийката е чудна. И аз имам такава. Познай от къде?...От вашия край hahaha Joy
И аз да кажа, че забелязвам, че и тук цветенцата си стоят по градинките и терасите: Мушки и сакъзчета,  красива нолина, която всеки ден съзерцавам на перваза на една тераса, огромен спатифилум, който не е спрял да цъфти, под козирката на къщата, бенджамини по терасите...

# 507
Здравейте и от мен! Сега ще пусна още една снимчица на орхидеята ми http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287642&pid=7829614
и една снимка на цвете, което не знам как се казва http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287642&pid=7829606
и още една  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287642&pid=7829612
 Донесох си луковичката преди 25 дена и ето какво излезе като си я посадих. Ще съм благодарна ако някой знае как се казва и съответно как да процедирам по-нататък (като прецъфти) и го сподели с мен  Praynig

# 508
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
tinki-winki , това е декоративен лук.
не съм сигурна, но май е Allium christophii

вие още ли дъвчете прибирането на цветята?  Wink

моето дърво на живота оплешивя.
като не поливам му падат листа, като поливам - пак.

скоро ще пусна снимки на цъфнала азалия  Flutter

# 509
tinki winki,
на мен луковичното ми прилича на декоративен лук или Allium.

Общи условия

Активация на акаунт