с Рамадан карим и приказки от Шехарезада заповядайте при нас -83

• 27 419
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • В древна страна на край света!!!
Страхотна,  Наде много е вярно , то и моят като идвал към България първия път и го попитали с каква цел идва насам казал "За да се оженя и да стопля отношенията между България и Тунис"  newsm03 Казал го е на майтап , нали си ми е шегаджия  Joy ,ама после нещо шегата почна да върви към истина. В онзи момент ние още не се познавахме, а и той идва тук по работа , не да си търси жена. bowuu
Old Sport много ми харесва идеята ти за среща.  bouquet

# 226
Оо,мен ме е страх от високото..а този небостъргач доста е височък!

Страхотна, на добро място си дошла да търсиш съвет за сестра си.Момичетата вече са те ориентирали,аз само мога да добавям неща.Голямо предимство е,че сте мюсюлманки.Културните различия ги има и са огромни и на сестра ти никак няма да и е леко,но след като религиите съвпадат,нещата ще са по-лесни,ако се стигне до брак и семеен живот.Чета темата на Катето за Мароко и откривам огромни разлики с Египет.Там браковете с жена от друга религия не се гледат с добро око и даже рядко се стига до такива (изключвам египтяните,които се женят за европейки,за да излязат от страната и да живеят в чужбина).Дори и Корана да позволява,обществото не ги приема.Така,че ако в тази посока няма проблеми, на сестра ти и остава да отиде там, да се запознае с човека и семейството му, да види къде живее (в кой квартал - това е показател за положението му в обществото),какво работи и колко изкарва (не съм меркантилна,но за там това е важно много;трябва да се оцелява,а сестра ти едва ли ще работи).При първа визита,даже и да има възможност,най-добре е да не остава в дома на мъжа.Най-хубаво би било,ако и ти отидеш с нея. Ползвайте организирано пътуване,агенциите сега започват есенната си програма,или отидете индивидуално.И в двата случая мога да помогна с инфо и насоки.
Живяла съм в Египет близо 2 години, а и сега почти всяка година се връщам за малко и имам поглед върху начина им на живот, културата и манталитета.Мога да ти дам обективно мнение,ако имаш нужда от такова.Просто дай повече инфо за това как точно стоят нещата и питай спокойно.  bouquet

# 227
Тунизийско Слънце заинтригува ме с тази работа на мъжа ти  newsm78 има ли бизнес отношения между двете страни, като изключим туризма
Аз познавах един мъж от Тунис женен за русенка, беше завършил във Варна за корабен инженер и работеше тук в Русе. Не съм го засичала отдавна, може да се е изместил със семейството си. Та навремето сме имали доста студенти оттам...

# 228
Аз, въпреки вашето гостоприемство ще бъда малко пестелива, по ред причини не искам да излагам нейната история в Интернет пространството изцяло ама като гледам как съм я подкарала накрая така май ще се получи.
Мъжът живее и работи от около 15г. в бг., устроил е живота си тук, професията му е такава че му е помогнала да си създаде широк кръг познанства с хора от различни сфери, влага пари те си в имоти тук в България.
Нещо което мен много ме впечатли, е че споделил със нея следното - единственият човек в Египет на който имал 100%доверие и на който може да разчита безрезервно е майката на детето му.

# 229
Надя писах ти на лични но, не съм сигурна дали го получи.

# 230
  • сред маслини и портокалов цвят
Добре дошли на новодошлите! Laughing  bouquet
Лек ден на постещите, а и на непостещите!

Дуа, слънце, радвам се че се завърна! Hug

Деси, лек път!

Дина, дано оздравява слънчицето ти!

Иска ми се на всички да пиша, ама сме в ремонт и некакви хора ми се мотат из къщата. Simple Smile

Поздрави!

# 231
  • В древна страна на край света!!!
Наде, той няма лични бизнес отношения с България.Програмист е и работи за една френска фирма която има представителства в Тунис и България.Изпратен е в България на обучение съчетано с работа, но официално работното му място е в Тунис.В България е 1 месец и една седмица там е последните 2 месеца нещо има разместване на интервалите от време за престой тук и там, но аз съм търпелива  newsm03

# 232
Добре дошли на новите момичета   bouquet

Jasmin слуша ли те Каруми? Сигурно вече е станал голяяяяямо момче в сравнение с малкото пашкулче от първите бебешки снимки Heart Eyes 

Олд Спорт ти само ела, пък места за среща в София - колкото щеш   bouquet

Дуа като имаш време разкажи за Ливан, как е обстановката там, хората как се справят с последствията от конфликта?

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 13:23 от I~Abra~I

# 233
Дуа,Ясмин, Лили, Марси  Hug
Страхотна, ти малко започна отзад напред,което не знам колко беше правилно,защото всички си помислихме,че човекът живее е Египет и едва ли не не са се виждали със сестра ти....Ако се оженят в Бг ли ще живеят?
Разбери ме правилно,не ни интерсуват пикантни подробности около живота на сестра ти, нашият си е достатъчно интересен.Идеята беше да кажеш с две думи как,какво,къде,за да се ориентираме в обстановката и да пишем в правилната посока.Иначе само лъскаме клавиатурата без особена файда.

Абра, с теб се разбрахме на 4 очи!Чакай знака! Twisted Evil

# 234
Говорила са, че ако се стигне до там ще живеят в България,ама то вече всичко е толкова преходно знаели човек утре как ще е, възнамеряват да идат там за малко, той иска тя да го види в неговата страна сред неговите хора, роднини и близки да я запознае с майката на детето си,да го види какъв е там.Човека не е вчерашен, а и глупав не е, като го види във всичките му светлини и се стигне до брак тогава само и единствено тя ще си е отговорна, ако в последствие се разочарова.
Съжалявам, че така ви обърках  Embarassed.

# 235
Няма проблем.
Чудно ми е,ако е в такива добри отношения с бившата си жена защо са се развели.Просто малко не ми се връзва  newsm78
Прав е да иска да отидат там, да се запознае сестра ти с роднините му и с живота в Кайро (оттам ли е?)
Все пак като човек,живял в Европа (все пак Бг е в Европа), препдолагам,че се е променил достатъчно; за добро или лошо не знам.
Всъщност какъв беше въпросът ти в началото.Прозвуча притеснено,а човекът живее тук отдавна и има бизнес ,познават се със сестра ти,а може и ти вече го да познаваш, мюсюлмани сте всички, ако се оженят,ще живеят тук...Какъв точно е проблемът?

# 236
   Добро утро момичета!
   Как сте днес? Какво е настроението?
   Специално Рамадан Кариим на Dua и Abra, които се включиха малко по- късно!
   И благодаря на всички за пожеланията- ще се оправи малчо- така се расте...
  Кате Мароко- да, таткото ни вече тръгна на работа- преди седмица, въпреки че имаше още болнични , но заяви че е добре и трябва да се труди , че после...За една седмица, хвръкна до Манила, до Индия и няколко кратки полета из района Shocked
  Jasmin,каке най-малкия принц на форума? С какви нови трикове ви омагьосва?

Кате Ш - въведи визов режим,за да редуцираш гостите! #2gunfire
hahahaМного добро предложение!Ама и условията за получаване на виза трябва да са същите като за "беден Арабин " опитващ се да дойде в просперирала България LaughingТоест труууудно ooooh!
   Страхотна- аз също не съм имала нищо лошо в предвид при обсъждането на сервитьорката... напротив- напълно съм съгласна , че срамна професия няма!За съжаление познавам хора , които мислят , че другите им са длъжни цял живот и трябва да им "помагат" без да правят особени усилия сами да си помогнат- е това не го разбирам, при положение , че си здрав и прав... която и да е професия е достойна за уважение пред този манталитет... или пред кражбите примерно...
  ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА -предполагам че сте заети с приготовления по празничните трапези за Ифтар и затова не сте на раздумка толкова активно!
  Ние довечера за пръв път ще сме на гости у свекървата , където почти всеки ден се събира семейството за Ифтар. Много е приятно и весело, малки- големи , всички заедно..Е, малко е шумно, ама вие разбирате за какво става въпрос LaughingВсеки носи по някоя гозба , освен това което свеки е приготвила и...ох, да не ви изкушавам сега!
  После ще пиша , а и може снимчици да кача!

# 237
С бившата му жена са ги оженили родителите( и двамата са били твърде млади за да се опълчат), и въпреки появата на детето любовна искра между тях не е пламнала и се разделят без скандали и драми.
Човека е образован и е живял  и работил и в други европейски държави, не знам дали е от Кайро, ще питам. Проблем принципно няма освен културните различия, в крайна сметка в един брак такива могат да се появят и без голямата възрастова разлика и без наличието на различна религиозна и национална принадлежност, аз също имам смесен брак, мъжа ми е християнин и ме приема такава каквато съм, за него никога не е стоял въпроса да се покръстя или нещо такова "ти по-мила от това няма да ми станеш"казва той и въпроса се  приключи.

# 238
Само като ви чета как разказвате за трапези и ми се напълни устата, никога не съм постила, но знам, че през целия ден нищо не трябва да се слага в уста, и едва вечер след определен час се хапва.
Простете за глупавия ми въпрос ама през всичките дни на поста и секс ли не се прави Embarassed?

# 239
Не че това ще е проблем за жената предполагам, но за мъжа?

Общи условия

Активация на акаунт