Финландия-3 тема

• 24 350
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Аз пак пак последна тука бе. Все закъсняваааааам.... newsm45

Рали и ти ли си Девичка... Hug Много сте бре, цяла агитка...newsm03  Утре ще ти пратя снимчици... Hug

Марги...мъж Дева..аУ, мога да напиша книга. Naughty

Само занм че,жените са по-мъжки момичета  от мъжете Дева.  Heart Eyes

Мъжете Дева са като бебета понякога и верно мрънкат. Crossing Arms  Особено при пълнолуние ги хваща кризата, и тогава стават досаднички... Mr. Green

Но аз вече съм му Фанала цаката на моя...кат вземе да мрънка, аз или се изключвам и нищо не чувам...  така, че той дам да си нарежда, ама на себе си....аз не чувам! hahaha

Или отивам на компа, слагам слушалките и навъртам приятелки на Скайпа..и почвма да си лафя с тях... hahaha

Преди спорех с него, но разбрах, че става по-лошо. Те са дървени философчета  Mr. Green

Отсвам го да се терзае сам, да си изживее личната трагедия...само го гушкам и успокоявам.
Та с добро и ласки ,повече постигам , отколкото да врякам... Joy

Това е моята тактика... Hug

Но иначе не мога да се оплача от моя викинг, много ми е добричък и грижовен... Heart Eyes

А вие двама Деви  в къщи ли....Олелел... #Crazy ...Представям си... Joy

А за по китайския съм Кон  Crazy  и то Огнен...има доста верни неща в това  дето са изписали... smile3516

Моя викинг заминава за Стокхолм утре на семинар за два дена... newsm44  Цялата къща е моя.... sohappy

Айде аз  да отивам да лягам , и дано не събудя моя...  tiptoe

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 05:11 от ЧервеноВинце

# 121
Ха, добрутро, момиченца-кокиченца!
Аз свърших с чистенета, пранета, готвенето ще го правя чак довечера /ще им метна една сьомга във фолио на моите хуни/ и сядам да си изпия кафето на спокойствие и с четиво.... kaffeetrmker_2
За малко, вместо емотикончето с кафе, да лепна една бира! Joy

Винце, от теб почвам, душка, защото като те четох какво си писала за твоя мъж, все едно четох описание на моето слънце! newsm62 Явно мъжете деви са като по калъп правени - много са мили и грижовни и страшно държат на семейството, ама като ги хване "амока".............голямо мрънкане настава и все някой друг им е виновен, а те са едни души нещастни, пренебрегнати! bash Аз, както казах и преди - много си обичам мъжа, ама в такива моменти ми иде да що перна през врата, да се освести! Но, и аз като тебе, хванала съм му цаката за 9 години - само с доброто и като е в кривото настроение - по малко внимание и не му се хващам на мрънкотенето, че иначе става страшноооооо! Ама, какво да ги правим - ще си ги гледаме и това е!   loveuuu

Пчеличката и Рали, да спрете да ме дразните с това бг-сирене, че ще ви късам ушите! ppp Аз всеки път като ходя в LIDL търся нещо, което поне да наподобява такова, ама до сега не съм открила.....И защо само при вас има арабски магазини?! Е това, ако не е дискриминация!!!!!!
А за Бри-то...............ммммм и ние в къщи сме му големи фенове! Маргито като седне и едно триъгълниче може сама да си "избродира" с винце...... newsm53

Рали, само така! Те магазините са за това - нали ще фалират, ако никой не ги обикаля?!
И аз много мразя да ми подаряват парфюми или козметика без да се съобразят с вкуса и предпочитанията ми! Моя мъж вече се научи, че е по-добре или да заложи на сигурното /нещо, което знае, че ползвам/, или да излезем двамата / а може и сама, щото той има алергия от обиколки по магазини Wink/ и да ми купи подарък, който си избера! smile3503
Ей, сега се сетих за една тема, която бях чела тука, във форума - най-/незнам си какъв/ подарък! Като четох на моменти и съм се смяла с глас! Ама и аз най-мразя да ми подарят нещо само, за да отбият номера! В такива случаи / ако няма човек възможност/ предпочитам да ми подарят само цвете, много повече ще ме зарадва жеста, отколкото някой стар сервиз за кафи примерно от соцепохата!!!! smile3511

# 122
добро утро и от мене!!!  Hug
всъщност ситуацията около оставането се оказа малко по-различна отколкото той ми е бил казал,извинявам се.3 месеца е срока,но ако имаш големи шансове да си намериш работа можело да останеш още 3,така му обяснили.знаех за това положение,но не знаех че е позволен толкова голям срок.но все пак се извинявам за грешната информация  Embarassed
относно ходенето в полицията най-напред - ние отидохме направо в маистраати,там попълвахме сума ти документи и по-късно, като ходихме в полицията, се оказа че нямало какво повече да се прави.аз не съм попълвала никакви документи в полицията. Naughty
аз по китайския съм земен дракон (много готини неща писали за мене,покорно благодаря!!! Simple Smile , сега оставаше и да са верни всичките  Mr. Green Wink ).хареса ми това:"These Dragons are wildly impulsive in money matters. If they see it, they buy it. When they buy it, it's out of sight out of mind, forgotten in the toy box."  Mr. Green абсолютно вярно е,освен когато се отнася за дрехи - купувам само когато е наложително и после новите не ги свалям цяла седмица от гърба си от кеф  Mr. Green по другия съм рибка,но понеже съм последна декада,а и майка ми е овен (а съм цялата на нея) може спокойно да се каже, че съм половин овен.с повечето риби не се разбирам,ама с овните сме първи дружки  Mr. Green човека е везни,една зодия,която попринцип не харесвам,но поне знам, че няма скандали, няма мрънкане, каквото и да направя зле, той казва, че няма значение.какво му трябва на човек  Heart Eyes
винце,чакаме тука,организираме агитката и чакаме на летището,само звездата да дойде  Mr. Green за пиано барове дали има тук не знам,но има доста пиЯно барове наоколо.ако не намерим от първите,може да си спретнем едно купонче във вторите,да покажем на кръшните финки "how to"  Wink
за подаръци....много зависи от кой са....баба ми обожава да ми купува сапуни,чорапи и бельо,нещо,което е съвършено неприемливо за мен.майка ми се научи да ми дава парите направо  Peace от приятели няма значение,винаги ще с радвам, дори и да знам че това никога няма да ми влезе в употреба.същото важи и за любимия образ,макар че досега не сме празнували нищо заедно.което ме замисля че октомври наближава и моята полу-везничка (22 октомври) има ден-ден и нямам ама никаква идея за подарък.освен някаква машинка,дето засича радари (за колата) не мога да си спомня да е искал нещо друго,а таквоз чудо идея нямам къде да намеря  newsm78

# 123
sweet_puppy1103 -душко ако такъв радар намериш тук ще те почепя  Mr. Green Аз не съм виждала,но доколкото знам си е абсолютно нелегално.Незнам ако ви хаванат дали няма да има глоба. Но пък ако си проверявала и няма глоби, то и аз бих искала да си взема,че още не мога да се свестя след последната глоба за превишена скорост.
ЧервеноВинце, ама много ти е вярна характеистиката за мъжете-деви. И само да ги чуеш колко са прави те, и колко са грешни останалите  ooooh!
Момичета, като сме се заприказвали на тема зодии, я споделете нещо и за мъжете-водолеи Grinning Просто любопитствам
Браво Марги много си експедитивна в домакинстването Peace  Е, улучила си правилния емотикон...пък и да не беше щяхме да те разберем....или щяхме да се посмеем със сутрешната ти бира  Mr. Green

# 124
Щастлива,имам предвид Норвежко сирене - brown cheese лепкаво и сладникаво, но много вкусно.

margihr,относно Пори не мога да кажа много, защото сама не обичам да се разхождам, а все още не се познавам с много българи и то жени. Иначе има много красив, голям плаж Юютери, успяхме да отидем само веднъж за съжаление, но на парка ходим често с децата и там е много хубаво. А за деня на лятното слънцестоене ние все още не бяхме тук, така че не мога да кажа. За чартърите ни дойте така: За мен 300лв+за голямата 300лв, защото е над 12год.+150лв за малката+20лв такса  Общо 770лв но в едната посока. Иначе самолета беше на Finnair- техните.

Аз съм огнена змия,  звучи доста страшно    Twisted Evil  а съпругът ми воден вол

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 14:18 от kikadan

# 125
Рали,съкровище,100% нелегално е  Mr. Green Whistling
тоя моя човек се сбърка.научил е една българска дума - "грух" и я повтаря за щяло и нещяло  Mr. Green hahaha "миличко,айде,моля те, да ми нарежеш ябълките" "грух!!!" егати разговора  Joy

# 126
А това дори не е дума  Laughing

# 127
кикадан, ама това не е сирене, а кашкавал  Joy

Брюнуст с ударение на ю.
И ама изобщо не е вкусно  Sick
Сладък кашкавал ... който се прави от остатъците от млякото след като се е направил нормалния жълт кашкавал или нещо такова.
Това чудо в нашия хладилник няма да влезе  Naughty
Те и самите норвежци като цяло не го обичат (освен може би по-старото поколение), от младите които познавам - никой не го яде  hahaha

Днес видях най-каръшкия ден на една норвежка девойка.
Чакам си автобуса на спирката и чувам токчета - трак, трак, трак.
Спира до мен една красива мадама, издокарана като за сватба и ухаеща на много хубав парфюм.
До нея на земята две найлонови торбички с 6 бутилки вино общо (2х3).
Както си седим една до друга, съвсем случайно забелязвам една тъмночервена криволичеща мокра линия с капки от посоката, в която тя дойде.
След това забелязвам една тънка тъмночервена струйка изпод едната от торбичките на земята.

Събрах две и две и я попитах дали случайно няма проблем с виното.
Тя повдигна проблемната торбичка и шурна вино като фонтан (счупена бутилка, познахте).
Белия панталон на каката мигновено стана кървавочервен.
Настана суетня, вадене на бутилките една по една и злощастната бутилка заедно с торбата замина в кофата за буклук наблизо.
Докато траеше суетнята успя да си счупи 2 нокъта от маникюра.
Дожаля ми, извадих си пакетчето носни кърпички и й го подадох.
Не че щеше да оправи панталона й, но все пак да се поизбърше малко.
После й дадох и една найлонова торбичка, която винаги нося в чантата си като паркирам колелото да покривам седалката.
Помогнах й да си прибере нещата в моята торбичка и получих най-благодарния поглед, който можете да си представите.
След което момата звънна по телефона на някой да дойде да я вземе от спирката, но се оказа, че този човек преди малко спукал гума някъде в другия край на града.
Може би ще си помислите, че се разстрои или разплака?
Не, няма такова нещо - седна на тротоара и зачака младежът да оправи гумата и да дойде да я вземе да се преоблече.
Е, щяла да закъснее за купона, ама какво толкова.

За металния петел (аз) - Sometimes this one walks around with its head in the cumulus clouds, higher than the stars. You see, this rooster struts around with peacock feathers and they never ever ruffle. So much arrogance can make it hard to get along with others, especially when the Rooster is also intolerant of those who are less talented and a bit slower than normal. On the other hand, the Metal Rooster is extraordinarily talented. Of all twelve Zodiac signs, this one is probably the most high-minded of them all, with a very clean line of thought. The Metal Roosters can distinguish right from wrong very clearly and it doesn't matter which direction they pursue, they always wind up going the right way. If they confront a maze, or big problem, they will immediately see a solution because of their analytical, logical way of thinking. Through their perseverance, any hurricane becomes an orderly thing of beauty, just like that! When it's time for romance, the male Metal Rooster has no trouble at all, love just abounds; the female has a tendency to keep to herself, making connections less freely, but lastingly when they happen.

Все хубави работи  Mr. Green

сладко пъпи, вземи му преведи някои думички какво значат на български от тези, дето се споменаха тук в темата  Laughing

# 128
Снежинки как сте!!!  newsm03 

щастлива, норвежката тема съвсем я забравихме...  Rolling Eyes   Ами кво да направя като тук има купон... Thinking  А  аз съм там където има купон!  Grinning   Joy

Аз съм огнена змия,  звучи доста страшно    Twisted Evil  а съпругът ми воден вол

Joy

кикадан, ама това не е сирене, а кашкавал  Joy

Брюнуст с ударение на ю.
И ама изобщо не е вкусно  Sick

Олеее, аз пък го обожавам!  Heart Eyes   Мятам го и на филии и на палачнки и на гофретките/вафлеритеCrazy
Много вкусно!!!! Heart Eyes

Момичета, като сме се заприказвали на тема зодии, я споделете нещо и за мъжете-водолеи
И на мен ми е интересно... Wink Рали твоя водолейчо  ли е? Laughing

Рали,съкровище,100% нелегално е  Mr. Green Whistling
тоя моя човек се сбърка.научил е една българска дума - "грух" и я повтаря за щяло и нещяло  Mr. Green hahaha "миличко,айде,моля те, да ми нарежеш ябълките" "грух!!!" егати разговора  Joy

Ох ши мЪ уморите днес пак... Joy

А моя  пък има лек проблем с Ъ-то.  newsm78  И като го накарм нещо да направи...примерно.." Викингчо, донеси ми моля те,  ей онази книжка на масата?"  и той отговаря ...:"дУбре скАпа..."  Crazy Joy

Марги...наздраве мила , за нашите  мили деви , дето все са жертви и са "все пренебрегнати"  Joy Горките те...  

И на мен като тебе ми е идвало да го освеста с един зад врата...

Лека от мен!     bouquet

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 01:46 от ЧервеноВинце

# 129
...Днес видях най-каръшкия ден на една норвежка девойка....
Не, няма такова нещо - седна на тротоара и зачака младежът да оправи гумата и да дойде да я вземе да се преоблече.
Е, щяла да закъснее за купона, ама какво толкова.

Ех да можех и аз така да приемам нещата спокойно. В някои неща сме доста различни със северняците- убий ме,но не бих изчакала гаджето да си смени гумата ,бих потърсила друг вариант (като да извикам другото гадже със здравата кола  Joy). Аз както хубаво си се шегувам, някой страничен наблюдател ако ме чете, какво ли ще си помисли Embarassed.
Я гледай само как са те издокарали в китайския хороскоп. Ама нали знаеш, като не ти хареса..... не им вярвай  Mr. Green

sweet_puppy1103 добре ви вървят уроците по български  Joy  Аз паднах от смях когато чух гаджето на една моя позната да си повтаря на глас "Аз има голям ритник от България", при което моята приятелка го изгледа,а той за да се отърве от жлъчния поглед казва "Аз има най-кльощавата  приятелка". Повярвай ми със сълзи съм се смяла,може би защото изобщо не очаквах да чуя подобно нещо  Joy Joy Joy

ЧервеноВинце и аз така.... да има весело, пък където и да е.Твоята половинка пак е по-близо до истината(както е приказката).
Ама как така лека нощ, тя едва сега започва  Rolling Eyes Аз мислех,че ще будуваме пак двете Laughing

# 130
Като стана дума за чужденци говорещи български се сетих за един случай с майка ми (тя ми е на гости в момента). Горе-долу се познаваме с моите съседи и те знаят,че сме българи, съответно са виждали и майка ми се мен. И една вечер се прибира жената от магазина, и на входа на блока един мъж я причаква и й отваря вратата с усмивка, при което тя отговаря с "киитос" (благодаря),а мъжът отговаря "благодаря" с акцент ,разбира се(нали се сещата как финландците обичат да си благодарят за щяло и нещяло,което доста ми допада). Майка ми едва като се качила в асансьора се усетила,че той й благодарил на български  hahaha Представяте ли си колко време се е подготвял човека за товаnewsm62, че тя нашата думичка не е никак лесна.

# 131
Пък на мен финландецът Петер ми разказа, че ей сега бил на нашто Черно море, на Съни Бийч. Имало, моля ви се, менюта, преведени на фински.
И аз го питам дали въобще се е разбирало нещо и той вика: "Разбираше се, обаче всеки път като седнем да ядем и се заливахме от смях, докато избирахме"  Laughing Представяте ли си как изглеждат тези менюта. Сигурно с гугъл преводача са превеждани.
А аз като превеждах едно време едно меню, изрових целия интернет, за да търся същите рецепти на френски и да видя французите как ги кръщават, за да ми е точен преводът. Ама тия по черноморието май не се задлбочават толкова. Пък и какво, хем ядеш, хем хумористична програма в заведението  Laughing

# 132
А аз пък,всеки път се "заливам от смях" като седна в някое заведение на Слънчев бряг и видя здравата наквасили се Петеровци,дето едва смогват да гледат,та камо ли да четат /пък било то и на собствен език/ Та по тоя повод Еовинче,не му вярвай на тоя много,много,Лично съм гледала менютата в доста ресторанти,славещи се като "скандинавски",защото и аз имах съмнения относно правопис и т.н.т.НИЩО ПОДОБНО..Всички менюта,които обстойно съм прегледала досега са били О.К.За едно меню на финландски,смятам езиковото си ниво за пре..пре..достатъчно..Сега друг е въпроса ,ако е седнал случайно в някоя  съмнителна кръчма,тогава..може и други работи да са му се случили... smile3521

# 133
Аз като гледам една тема в клюкарника за преводи как са превеждани на английски разни манджи, въобще не се учудих Laughing
Но може, не знам, аз не съм ходила на море от 6 години, камо ли менюта да чета Laughing

# 134
Снежинки привет!  Hug

Еовин..кака така не си ходила на море от 6 години?   #Crazy Уау...аз не бих издържала токова... Rolling Eyes

Пчеличке, аз съм чела невероятни преводи на меню от норвежки на български, беше в Свети Влас миналата година и съм падала от смях...вярвай ми мила! Joy 

Рали, тези дни понеже ставам рано...и лягам рано  Crazy Но другата седмица обещавма да будуваме двете... bowuu  hahaha

Малко съм умореничка...бях на курса от 10.00 до 15.00...  Stuck Out Tongue Winking Eye

Много динамичнао беше днес, и много неща наведнъж... ooooh! а и всичко на наорвежки, та малко  множко ми дойде  Crazy

След малко отивам да са разтоварвам и релкасирам.......  bath1

Най-лошото е , че е петък и аз съм си свикнала на чашка червено винце, но по време на курса не разрешават никакъв алкохол!

И месо не можело....даже и риба и пиле...защото имали очи   smile3544

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 17:52 от ЧервеноВинце

Общи условия

Активация на акаунт