Финландия-3 тема

• 24 348
  • 284
  •   2
Отговори
# 135
Винце моя екс е дева. За 8 години няма начин да не си знаем и долните гащи и затова си дадох и моето мнение. А за водолея само съм любопитна. Не,че се ръководя от хороскопи, но все му става на човек хубаво като го окуръжат отстрани  Mr. Green
Простено ти е, след като е заради курса  Wink А ти що не се отпуснеш и да я караш по-полека, или трябва да сте на едно ниво всички? Аз пък реших тази сутрин да престана да ям много и да се огранича от сладкото. Прибах се преди половин час, направих си чай и седнах да попиша малко. Сега като се поглеждам- по инстинкт съм си извадила едни бисквитки Jaffa и даже съм ги преполовила  Banghead

Еовин и аз много се посмях на темата за преводите,особено на онези smashed potatoes (картофено пюре,което е по принцип mashed potatoes)или какво беше другото, някакви си sponge (имали предвид,че предлагат гъби,ама написали гъба за миене на съдове)  Joy Joy Joy  Ужас. Ама то и нашия език един...да ползва за две коренно различни неща една дума  hahaha

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 20:13 от ralivd

# 136
Ох само да добавя докато не съм забравила.Най-големият куриоз,който чух наскоро беше по повод на нашите цигани. Турците се оплакали,че български цигани обикаляли из Европата и се представяли вече не за българи,а за турци и така им разваляли репутацията. На мен ми е малко смешно и това,че сега Европа е настръхнала срещу нашето правителство,както и срещу това на Румъния заради циганите плъзнали навсякъде. Крадат и просят за помощи. Нека сега те да ги толерират и да се опитат да ги приобщят. Само ,че тези ,които са дошли във Финско не искат да работят нито да учат език. Казали даже на човека от социални грижи,че някой им е казал,че като дойдат тук държавата ще им плаща социални помощи  hahaha Направо нямат срама тия хора.

П.П. Според някаква статистика българските цигани били около 10 000 във Финалндия в момента. Незнам колко са точни данните.

# 137
Ми, Винце, първо учех - сесии, простотии покрай тях...после трябваше да работя лятото, за да имам пари за учебната година. Всъщност, аз през цялото време работех, но лятото имах възможност по-сериозно да работя. И така 4 години. После лятото се записах на шофьорски курс, който ми отне цялото лято! И пак ми се размина морето.  Confused А миналата година Ицко дойде да живее в София, аз останах без работа и трябваше да си търсим работа Rolling Eyes А тая година пари има, ама си похарчих отпуската пак за тъпите изпити, дето са ми останали да завърша и така. Догодина пак ще е така щото току-виж се добера до държавни, но тогава ще ми иде отпуската да уча за тях Rolling Eyes
Добре че по едно време се разболях, преди 2 години, та влязох в болница, да си почина. Много приятно преживяване, лежиш си, четеш си, не се занимаваш с глупости. А даже и сестрите бяха много мили Laughing Пък и аз не бях толкова болна, че да ми е зле постоянно, даже много добре си бях, само дето трябваше да ми бият някакви лекарства и за тва не можело да се лекувам вкъщи. И щото хората умирали преди 100 години от това, току-виж да не взема и аз да се гътна Mr. Green
Та така, въобще не виждам кога ще ми се отдаде възможност да си почина - да си стоя някъде 10 дена и да си клатя краката. Все едно дали на море или на планина, ама нищо да не правя Crazy

Стига бе, Рали, 10 000. Те не се ли водят с нашенски паспорти. Защото аз пък някъде четох, че българите във Финландия били около 300.

# 138
Олееее,ralivd ти с тез цифри ще ми докараш некой инфаркт със сигурност...Аз мноооого обичам мангасаранци да знаеш-е,Марги знае newsm66 bash box #2gunfire
Еовинче надявам се,че не си се засегнала от коментара ми относно Петер smihesorryако е така...
Винце на какво си...казвай марка хубава според теб...аз обичам да експериментирам..давам първо на мъжо да дегустира и след това аз Wine Glass

И аз мисля,че са около 300 циганина Rage

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 21:03 от Bee

# 139
Я девойки мили,гледайте какво става тука днес:За неСуомките.Финландци са останали задръстени/ са закъсали/.в БГ... това редовно се случва навсякъде ,не в БГ само..... Rolling Eyes)
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=15824
05

Те да са благодарни за това,че не са ги натоварили на самолета...хубуу щяха да се приберат.. bishop

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 22:25 от Bee

# 140
А, кво ше се засягам за Петер, не ми е роднина. Знам ги аз, че пийват Laughing Имаше тука една мацка в някаква ТВ игра - Каролиина не знам си каква, тати и бил финландец, ама се развели отдавна и тя тука е гледана след 7-8 годинки. Ама говори фински, щото му ходела на гости. Та питат я водещите - много ли пият финландците. И тя вика - бе не е толкова много, ама е постоянно, баща ми ми се обади 2 месеца след рождения ден да ми честити, защото дълго се почерпил за мое здраве и чак сега поизтрезнял.  Joy
 Е, как бе, Пчеличке, много ясно, че ще се оплачат хората, за да им върнат после париците. Хем на море, хем се оплакваш и ти излиза безплатно Whistling Четох скоро, че тоя номер редовно го правят всякакви западняци по всякакви поводи - правят се на недоволни и си искат парите от туроператорите.
Макар че айде от мен да мине, на тия все пак им се е развалил самолетът. Crazy

# 141
Ами,че оплакват се финландците-гледат като невинни агънца, а всъщност така си гледат далаверата. А ние си мислиме,че само сред българите има такива. Имат много положителни качества, но имат и доста отрицателни. Това е то..живот ли бе да го опишеш  Mr. Green

# 142
Здравейте!

Много, много отдавна не съм влизала в темичката. Почти цяло лято, но доста работа....
Днес изпратих мая мъж за Финландия и реших да седна да ви почета малко.

За тези които са ме забравили само ще припомня , че той е от април във Ф. а аз все още се кипря тук в БГ. Все още не мога да взема окончателно решение къде искам да бъда - там или тук  newsm78

Като ви чета ми се ще да дойда и аз  Peace

# 143
Ха,ха,ха..само бях подочула,но явно е вярно,това за компенсации и други дрън,дрън обезщетения.. Mr. Green
Еовинче
По мое скромно мнение конюнктурата на пазара в туристическия бизнес осезателно се е променила от 10тина години насам..
Значи около 2000 година започна  масовото застрояване с хотели/ визирам Сл.бряг,/ и  рязко намаляване на качествените туристи..
Ама това е дълга тема..да не се отплесвам....та мисълта ми бе,че заможните туристи избягаха от нашето Черноморие,останаха студенти,чат пат пенсионери/с по ниски пенсии/ и социално слаби...Разбира се остана един мааалък процент по..платежоспособни туристи,но те се връщат на моренцето ни не за да се насладят на циганските сергии по затрупаните в боклуци улици,нито пък да си броят стотинките за вкисналата бира за по левче/голяма работа,няма що,влезнеш,като погледнеш менюто и цена от 30 лв.за една мешана скара,те изкарва от равновесие/..а идват заради приятели,познати....носталгия с една дума cheers
Олеее,аз се отплеснах пак...
А това за пийването...е много чепкана тема,ама да не почвам,че току виж изкочил някой лют фин и да няма послеее... box

# 144
Здравей mamasewi  wavey, не сме те забравили, но предположих,че нямаш време да влизаш редовно. Изобщо не му мисли,а идвай. Поне от тук ще можеш да си прецениш кое да предпочетеш. Иначе как да знаеш дали Финландия ще ти хареса или не. Разбира се знам,че не всичко е толкова лесно по едно преместване, но няма как, понякога тряба да рискуваш и да дадеш от себе си,за да получиш.
А как е половинката, доволен ли е от пребиваването си на финска земя?

Пчеличка тя картинката в БГ не се е променила кой знае колко, но са наспъпили известни промени. Иначе номерата са си същите. Наскоро ми разказваха за едни нашенски "бизнесмени", които застроили някакво място, което не било в плана за застрояване. И за да не стават излишни разправии, променили закона. И в края на краищата се оказало,че даже ги поощрили да надстроят един етаж допълнително  ooooh! Но както и ти каза темата е безкрайна,а ако се появи някой фин нека се опита да ни обори неуспоримите доводи  Mr. Green

# 145
Ох само да добавя докато не съм забравила.Най-големият куриоз,който чух наскоро беше по повод на нашите цигани. Турците се оплакали,че български цигани обикаляли из Европата и се представяли вече не за българи,а за турци и така им разваляли репутацията. На мен ми е малко смешно и това,че сега Европа е настръхнала срещу нашето правителство,както и срещу това на Румъния заради циганите плъзнали навсякъде. Крадат и просят за помощи. Нека сега те да ги толерират и да се опитат да ги приобщят. Само ,че тези ,които са дошли във Финско не искат да работят нито да учат език. Казали даже на човека от социални грижи,че някой им е казал,че като дойдат тук държавата ще им плаща социални помощи  hahaha Направо нямат срама тия хора.

П.П. Според някаква статистика българските цигани били около 10 000 във Финалндия в момента. Незнам колко са точни данните.

Ами норвежкото правителство затягало контрола по имиграцията заради такива като циганите, които идват и чакат наготово!
Помните преди време автобусите с цигани от Русе, които бяха дошли в Норвегия да търсят убежище, моля ви се, та ги върнаха по най-бързия начин обратно..
А вашите цигани във Финландия някой ги лъже в България, че и във Финландия ще ги глезят, ама не  Joy
Дано затегнат мерките наистина, че е гадно да ни излагат така.

# 146
Наскоро ми разказваха за едни нашенски "бизнесмени", които застроили някакво място, което не било в плана за застрояване. И за да не стават излишни разправии, променили закона. И в края на краищата се оказало,че даже ги поощрили да надстроят един етаж допълнително  ooooh! Но както и ти каза темата е безкрайна,а ако се появи някой фин нека се опита да ни обори неуспоримите доводи  Mr. Green

Заради такива неща не искам да се връщам в България повече Confused Sad

# 147
Привет  снежинки!!! Hug

Идвам само набързо да се разпиша, че утре пак рано сатване с този курс... Sunglasses

Рали, ами не става да я карам по-спокойно, понеже това са дихателни практики, и ни се задава ритъм , който ние  всички заедно трябва да следваме едновременно..иначе ще настане хаос  Crazy  Laughing

А като прочетох  smashed potatoes...паднах  newsm62  Егати и лафа...  ooooh! Joy

Моя като си дойде утре от Шведско, ще го попитам, не иска ли за вечеря smashed potatoes   bash  .... tooth

Пчеличке, не съм миличка на винце тази вечер, и утре и така докато свърши курса.  Rolling Eyes   Забранен ни е всякакъв алкохол, кафе, кока кола и меса от животни които имат очи... Joy

Еовинче, пожелавам ти догодина вече да идете на море с твоя   Hug

Липсва ми Маргито днес  Rolling Eyes  Къде си дружкеееее..... newsm45

Рали, с тебе ще будуваме  другия петък.  Wink Курса свършва в четвъртак  Party

Лека нощ на цялата дружинка     bouquet
До утре....

# 148
Снежинченца, само да ви се обадя, че съм жива, а по-късно ще ви разказвам къде бяхме!
Ще се опитам и снимки да кача - много красиво беше......А,  забравих да кажа мястото - Koli! На моменти имах чувството, че съм в България /например към Велинглад..../, ама без мръсотиите и с добре подържани пътеки и ........Винце, предполагам, че и на тебе ще ти хареса.....
Хайде, до после!  love001

# 149
Привет снежинки!

Надявам се скоро да се присъединя и аз към групата на снежинките  Grinning

Ето ви малко фотоси от нашето моренце!  Peace

http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=282593

и моето фемили: http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=282585

Приятно гледане!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт