ИЗРАЕЛ 12

• 39 421
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
mimka25, по въпроса с Love cabins не мога да отговоря, не съм посещавала  Laughing.
За езика трябваха ми 4-6 месеца за да проговоря що годе нормално, но бях много нахъсана и тамън излязла от училище.
После продължих да уча тук, смесих се с народа и така... (това преди 11год). Иначе според мен ученето на език е динамечен процес, продължаващ цял живот  Peace.

За това как да се държиш също няма еднозначен отговор- зависи от семейството. Тук той трябва да ти помогне. Мога само да ти кажа, че повечето хора тук са съвсем нормални, интелигентни и широко скроени.
За разликата във възрастта- имаме няколко приятелски семейства с подобна, не е нещо необичайно, така че да не те притеснява.
Пак обаче казвам- всичко зависи от хората  Peace.

Мента, бе кеф  Peace аз съм с единият крак навън и поскоро нахвърлям, отколкото пиша  Sunglasses, отивам да прибирам учениците!

# 181
  • T"A
Не мога да ви се нарадвам, а ще ми загорят манджите  Joy

Тали, направихме си много интересен маршрут: Бг-> Франция -> Италия -> Бг  Heart Eyes
Не мога да опиша вълнението си във връзка с това пътуване! Изобщо ми се насъбраха "ригушим" (=вълнения), за първи път ще приемам гости от България, след това сватбата (приключихме с приготовленията, не е за вярване  ooooh!) и след това меден месец и гостуване при родителите... А като се върна, едва ще си взема въздух и ще отбелязвам 30 годишнина. Тази година ми се падна купонджийска  Hug Не знам кога ще мога, но обещавам да кача снимки, мъжът ми ще взема професионален апарат за снимане от чичо си (ако не ни мине котка път) и разчитам на него за снимковия материал  (Boryana, Peace)

mimka25, това за шала може би е било на шега  Mr. Green
Ивритът е интересен език и ако се запалиш като мен, ще проговориш много бързо  Peace Учи се в улпан, което е училище за изучаване на иврит, обикновено курсовете са 6 месечни. В Тел Авив най-известното такова училище е Улпан Гордън, в него учат много туристи  Peace
Една снимка: http://www.travelblog.org/Photos/2327211.html
Ще пусна и адресите:
Ulpan Meir Located in Tel Aviv, 37 King George Street (Near the city center). Phone: +972-3-528-6188
Ulpan Gordon Located in Tel Aviv, 7 Lasalle Street (Near the beach). Phone: +972-3-522-3095

Има и в Ерусалим, в кибуците и пр. Много е забавно  Grinning

По въпроса за възрастта - има двойки с възрастова разлика в полза на жената, по-рядко срещано е, но то си е така навсякъде  Peace Най-важното е вие как се чувствате с това, а тук, както е казал един израелски автор, всеки си говори каквото иска, но никой не слуша  Mr. Green (перефрезирам)

Леле, Тали, какви думи използваш, чак сега виждам  Laughing Да, наистина е за предпочитане да го наричаш Цион  Grinning

# 182
Здравейте, в тези леко хладни дни Simple Smile
Тали,благодарско за инфото за боите.Ще ги потърся тези дни.Мъж ми много се смя онзи ден като му казах на иврит какво искам Simple Smile/не го казах много правилно Simple Smile/
Мента- пожелавам страхотна свадба и прекрасен меден месец.Изживей всеки миг силно и страстно.
Стискайте ми палци - плануваме пътуване до БГ ,но само аз и децата.Дано да не се провали нещо.
Пък и на малката ще вадим тепърва паспорт.
Поздрави от мен!
Петя дай знак от моя любим град.И ако ти се разхожда по "главната" изпий едно фрапе заради мен на "DREAMS" .... е може и един сладолед да хапнеш Simple Smile))

# 183
  • Paris, France
Тук съм, Мента, и както обикновено имам и въпрос. Първо да благодаря за разказа за Рош Хашана. Искам да попитем защо Нова година според еврейския календар се пада в началото на 7мия месец, а не първия.

Всъщност книгата Битие на иврит е "В началото", т.е. берейшит - Това е много важно. Винаги съм била 100 процента зад мнението, че битието определя съзнанието. Как ще звучи това на иврит?

Смятали са, че нарът има 613 зрънца, колкото са заповедите, които евреите трябва да изпълняват, но са се намерили хора да броят и да установят, че това е просто народно вярване.- да явно с много неща не са били наясно. Те и за семената на рожкова са смятали, че са еднакви на тежест и даже са ги употребявали като мерна единица за скъпоценни метали и камъни. Като мерна единица понятието карат (от гръцки кератион - рогче) се е запазило до днес. Един карат е равен на 0.2 грама. Кое момиче не си мечтае за платинен пръстен с еднокаратов (може и повече) диамант!

Тали, За езика трябваха ми 4-6 месеца за да проговоря що годе нормално, я разкажете как е с четенето и писането, щото мене ме заболява глава от чужди азбуки. Преди интернет като ми донесяха нещо на руски или български се изприщвах. И досега гръцката азбука ме дразни и предпочитам по-четливата латиница и кирилица. Аз арабски не бих могла да науча. Трябва ми лупа за да го разчитам. Хубавото на вашата е, че буквите са големи и четвъртити и почти не се изписват гласни.

# 184
  • София
Този номер за нара и неговите зрънца ми напомнят за един обичай , който се прави по време на Бъдни вечер . Чупим орехи и каквито са ядките , такава ще ти бъде и новата година .

# 185
Да, ето ме. Здравейте!!! Ина се казвам. И за да не изглеждам така невъзпитано надничаща - реших да се представя. С някои от участващите тук се познаваме - Karol&Erik, с други се запознах с лично съобщение.
Темата ми е много много интересна и от няколко дни я посещавам и чета. Никога не съм била в Израел, макар там да имам роднини, но информацията която намирам тук е толкова полезна, че ми сглобява липсващите парчета знания. Е, надявам се някой ден да отида и да преживея всичко с собствените си сетива, а не на картинки и думи.
Поздрави на всички.

# 186
   Куклички, ей ме на ....Вече  2 дена сме си в Бг и е много кеф ! Обикаляме ....няма край ...Ощ не сме се осеферили къде сме .Малкия се разболя - настина , кога успя бе !Шахар е герой - нищо й няма .Саги все иска "а байта" (в къщи) .Ще  свикне . Полета мина тежко с двамата и после  с чантите  докато излезем ...Помогнаха ми обаче двама мъжове  Simple Smile ...Щот  съм Убавица или щот са ме ожалили - не знам  Joy Дано не е от жал де ... hahaha ....
  Ходихме вече на село...Утре на пазар извън Пловдив , сергии, глупости ....Днеска из Пловдив ...Заминавам !
  До скоро!

Hug

# 187
Мила Ментичка,благодаря за разясненията относно Рош Ашана.Хихи Grinning,сега на 30 септември като стана рано сутринта и кажа на мъжо честита Нова година и ще видите какво ще стане - билета и за Израел.И без това започна да се съмнява дали нямам нещо еврейско в мен. LaughingЗнае ли човек?Ам какво да правя като съм впечатлена от всичко,което пишете.Жалко ,че не разполагам с много време да чета повече.А за езика - не се наемам да уча ,каквото науча от вас,това ще е ,че с азбуката  ooooh!

И чакаме сватбата - събитието на годината.Чак и Пол М.го разкарахме да не ви се пречка.

Пете,Убавица си,какво?!
Саги се разболял заради смяна на климата.Поне аз така си мисля.Ох,много му се събра на детето - градина,сега пък друга държава и организ Praynigма си реагира.Дано да се е  оправил вече.

мимка25,сигурна ли си в човека?Не че познавам много порядките в Израел,ама чак да се покриваш с шал newsm78?Ей,действай умната,че хора всякакви(кой го казва - аз самата се влюбих по нета и така се събрахме с тати Ице,ама това е за друга тема)

# 188
  • На дивана, под юргана
Не сутринта, не! При еврейте дните се сменят щом се покаже първата звезда на небето. Така, че новата година идва още вечерта на предния ден.  Grinning

# 189
Да не  е арабин израелец ....какви са тия шалове наистина ....  Simple Smile

Намерили са тялото на РОУЗ !

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3595756,00.html

# 190
Цитат
Да не  е арабин израелец ....какви са тия шалове наистина .... 
И аз същото си мислех Thinking

# 191
  • Paris, France
Да не  е арабин израелец ....какви са тия шалове наистина ....  Simple Smile

Намерили са тялото на РОУЗ !

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3595756,00.html

Здравей Петя,

Тук тъкмо ги показваха по новините. На такива гадове и доживотен затвор им е малко. Аз още плача. Като не са я искали, да са я дали на бабата! Много ми е тежко. Мир на праха и.

Радвам се, че си пристигнала успешно, аз все още сама с двете не съм се пробвала, ама си знам, че няма да е лесно.

За шала- ми и арабин да е, защо ще и е тоя шал, той ако иска някоя с шал, там си има, не е като да няма. Аз лично едва ли бих дала 2000лв да ида да видя мъж, когото съм виждала 2 пъти, че и шал да си слагам. Иначе за арабите и не само, възрастовата разлика не е проблем. Аз ако съм ще намекна за покупка на билета Grinning, това бидейки най-малкото, което един мъж може да направи за красавица като мене bowuu.

# 192
Милички много Ви благодаря за отговорите!
Арабин не арабин, няма какво да губя. За пари не ме е жал, те се печелят Grinning
Само незнам как са температурите там в края на октомври
А и английския ми не  е особено силен, за да го питам.........
Аз ще си платя само самолетния билет, там съм на разноски на баща му, че той е твърде млад и не работи Mr. Green
Пък и толкова съм отегчена след 4 годишна връзка и раздяла преди месец, че непрестанно търся нови изживявания Hug
Тепърва трябва да превъзмогна страха си да летя със самолет
Знам, че е глупаво да Ви питам, ама там мога ли за си взема Лап топа? newsm78

# 193
  • Някъде там...
Лап топ-а можеш да го вземеш и не е необходимо да го декларираш.Ако все пак се притесняваш можеш да си вземеш фактурите.За полета няма какво да се притесняваш аз съм летяла доста до къде ли не и хората са учтиви и помагат.Значи като кацнеш в Израел си набележи някой човек от самолета с поглед и го следвай до изхода по точно до емиграционните.Там се нареди на опашка кадето е знака EU-европейска общност.Като ти дойде реда отиди до гишето подай си паспорта ще те питат каква е причината на посещението казваш гости,ще те попитат за билет  наобратно и също къде ще отседнеш май беше само това.Човека от гишето ще ти даде едно картонче него ще го дадеш на охраната те ще те спрат за да те допуснат до залата с куфарите само го подаваш и те пускат.Погледни на линиите за твоя полет и се нареди за багажа ти.Като го вземеш тръгваш към изхода има боядисано в зелено и червено ти минаваш по зеленото това е че нямаш нищо за деклариране като минеш тази врата си ДОБРЕ ДОШЛА В ИЗРАЕЛ И ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ Simple Smile ако имаш въпроси питай аз от форума май съм единствената туристка тук Simple Smile другите са вече гражданки мамчета и новобрачни Simple SmileЦелувки за тези мили мили момичета.А ти каде ще отседнеш в Израел в кой град ще си?

# 194
  • Sofia - TelAviv
Да, ето ме. Здравейте!!! Ина се казвам. И за да не изглеждам така невъзпитано надничаща - реших да се представя. С някои от участващите тук се познаваме - Karol&Erik, с други се запознах с лично съобщение.
Темата ми е много много интересна и от няколко дни я посещавам и чета. Никога не съм била в Израел, макар там да имам роднини, но информацията която намирам тук е толкова полезна, че ми сглобява липсващите парчета знания. Е, надявам се някой ден да отида и да преживея всичко с собствените си сетива, а не на картинки и думи.
Поздрави на всички.
Ехо здрасти, Добре си ни дошла!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт