Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 174
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Марулка, чудесна работа! Много идейна форма /непременно ще я пробвам/ на тортата, а фигурките са идеални  Peace
Единственото, което си помислих като допълнение е, че може да има повече сняг. Аз бих сложила около самата ръкавица, в подноса.

Джеммма, много грандиозно начинаиние, уау!!! Силно съм пвечатлена и от идеята за тортата и от практическите ти решения! Преди мен са ти казали за слабите места. ЗА мен ако девойките имаха коса по темето и то в различни цветове и ако скалите бяха по-тъмни, тортата щеше да е... драматично ефектна!!!
Точно такива торти ми се ще да виждам тук - оригинални, ефектни и далеч от обичайния поток!

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 08:19 от Rumya

# 706
Marulka_s, много симпатична торта!  Peace Идеално пресъздава приказката, изпипани фигурки!

Джемма, когато отворих списъка и взех да чета, без да виждам снимките и прочетох - Джемма - легендата за нос Калиакра, и без да се усетя казах - ехааа!  Rolling Eyes  Мен емоционално много ме грабва, защото това също е и моя край, отделно колко много харесвам неповторимо-красивия нос Калиакра! Това е достатъчно, за да съм спечелена и от там нататък вече всичко е различно.
Тортата има недостатъци, но няма да ги коментирам. Без друго да се пресъздаде тая драматична легенда на торта е изключително амбициозен план.

Точно такива торти ми се ще да виждам тук - оригинални, ефектни и далеч от обичайния поток!
присъединявам се към това мнение

# 707
  • Балчик
Цитат
Сега да си кажа, какво аз си представям, че е станало- според мен си имала идеята в главата, но в момента, в който си започнала да я сглобяваш си загубила желание да я довършиш. Има ли такова нещо? Не е в стила ти да не изпипваш всичко докрай( виждала съм много перфектни твои торти), затова имам такова предположение. Мисля, че затова ти се реши и на втора торта, така ли е? Ако да, то искам да ти кажа, че може като дизайн да не ми допадна много, но вкусово определено ме накара да примлясквам пред екрана

Tandoori, абсолютно точно си усетила нещата ! Нали бях писала, че чакам да видя коя първа ще ме за почне с точните кусури. Simple Smile Абсолютно всичко е вярно. Синьото го използвах като символ на чистота,свежестм, но в крайна сметка не останах доволна. Боята ми е светло синя и не се получи добре. Девойките не ги изчаках да изсъхнат и малко се слегнаха в горната си част и се загубиформата, приличат на набитички момиченца по скоро. Другото, което е плешивостта им. Laughing Е просто, забравих да ги дооправя преди да снимам, защото преди да ги довърша ми дойде досадна гостенка, която стоя доста време у нас. И аз си казах после ще "пипна "косата и забравих. Embarassed Плитките ги правих с оная пресичка, как се казваше -Shugarcraft gun ли беше? Сплитах на ръка по 3 фитилчета. За лицата също си много права - и на мен  не ми допадат като за моми. Абе като цяло наистина имах мерак , а в последствие я претупах.
И за кръвта си права- исках да сложа част от момичетата като че ли вече стакачат,ама реших,че ще се развали визията на тортата. И най-накрая добавих кръвта като последен елемент от легендата. Ама тогава не ми беше пристигнала червената боя и всъщност е розово, а не червено.
за цветята- идеята ми беше да символизира младост, красота, невинност, желание за живот на девойките, че светът катай тях е хубав,а те трябва да умрат.
За другия  път ще си купя повече боички. Simple Smile

Pumya, pina благодаря ви и на вас за коментариите. Първата идея за тази торта се зароди отмйисълта да е уникална и да не се повтарям с другите момичета. От там нататък всичко стана спонтанно.

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 09:27 от Джемма

# 708
Marulka_s,много добре е пресъздадена и изпълнена.На мен ужасно ми хареса...
имах такава идея,но не знаех как да "изправя" ръкавичкака,та затова се отказах

Джемма, твоята легенда ме разплака...насълзиха ми се очите,докато я четох.За мен е важно,като погледна тортата ,да разбера идеята,в това отношение си се правила перфектно /аз не успях/ Само цветовете мисля,че е трябвало да са по-наситени...

Аз така или иначе съм очарована от всички торти...за мен са уникални!

# 709
  • Балчик
Marulka_s, браво за тортата- много ми хареса. И животните, и елхичките също са много симпатични. Peace

# 710
  • варненка от София
Благодаря ви момичета за милите думи. Определено има кусури тортата, винаги може да е и по-добре то е ясно.
Тандури забеляза нещото, което и аз самата не харесах. Глазурата направих с мед и вода, но понеже си бях в София като я правих и нямах всички необходими джаджички, та я плесках с една много калпава четка. По ъгъла, под който е снимана тортата се виждат много гадни черти, на места глазурата се е насъбрала, абе не е добре. Да не говорим, че на една от снимките глазурата, така се е стекла по заека, че той е като напишкан  Mr. Green. Изпуснал се горканчо, преди да се хакне в къщичката  Embarassed Нямаше начин дане я намажа тортата, защото имаше доста нишесте по нея, но по-добре щеше да се получи с алкохол. На мен това ми е проблема, като видя финала и понякога претупвам нещата, както се получи и този път.

Аз лично минах през няколко идеи за приказки, но след редица размисли, реших, че предизвикателството за мен ще е да покрия нестандартната форма. Почти съм доволна от резултата. Имаше места, на които ми се цепна чаршафчето, но там веднага заваляха снежинки  Laughing Имах идея да поръся борчетата с кокос като сняг, но не намерих в магазина къде има и се отказах.
Определено съм доволна от участието си, градивно е да видиш тортата си през очите на другите, да прочетеш за грешките си и да се поучиш от тях, БЛАГОДАРЯ ви момичета!

Мисля вече за следващото предизвикателство. smile3508

# 711
  • варненка от София
Джемма, определено в моите очи печелиш титлата за най-оригинален избор на тема. Истината е, че темата на предизвикателството е необятна, когато добавим и митовете към нея, а ти си се сетила именно за това, поздравявам те!

Определено съм съгласна и с теб и с Тандури. Аз лично си представям по-наситени цветовете, но ти сама си го казала, въпрос на боички е (това е мотив за ново пазаруване)Heart Eyes
Специално синьото бих подрбала да е различно за роклите на девойките и за морето. Така ми се сливат.
Идеята ти за дупки и пещери в Калиакра, аз по същия начин схванах незагладената част на тортата ти още вчера когато я разглеждах Peace
Мястото е вълшебно наистина, скалите са оранжево розови, любимо място на мойто мъж и мен  Hug Калиакра, Болата, Българево, Тюленово, мммммм красиво е там. Човек посещавал тези места ще разбере много и от замисъла ти. Ами там равните полета на пролет с дивите ириси, с дивите божури наистина са страхотни. Цветята ти на тортата са си на място.
Абе изобщо идеята е страхотна, но на места изпълнението ми се види направено на бързо.
Истина е, че ти можеш много неща, талантлива си и съм те признала!

# 712
  • София
Извинявам се, че сега отговарям!

Rumya поздравления за идеята по сьдьржанието и декорацията на тортата ти!
Искам да те попитам за подправката за меденки (рецептата на Джули), ти успя ли да се снабдиш с такава, ако не, каква алтернатива използва?
Оранжево небето, не намерих и използвам по инструкциите на Наталина /дадени някъде из форума/ комбинация от 2:1 канела:джинджифил. Трябва да се добави и звездовиден анасон, но не съм намирала такъв. Зимата пробвах с пресния джинджифил, който имаше тук по пазари и магазини, но не се получи добре, твърде слаб му беше ароматът /явно е някакъв мек сорт/ и оттогава слагам само сух на прах.

# 713
marulka_s,страхотно изпълнение! Hug
Бих казала,че си се справила много добре,особено фигурите са майсторски изпипани.
Елхичките са много интересни!Изобщо много сполучлива ,със сигурност в никоя сладкарница
не съм виждала  Дядовата ръкавичка като торта!  bouquet
Джема,идеята ти е много интересна,добре си се справила,но
и на мен цветовата комбинация не ми допада.Това синьо е много ярко,просто ако бяха малко по тъмни цветовете
щеше да се получи по добре.Но като цяло е впечатляваща! Hug

# 714
  • у дома
marulka_s, мноооого любима торта! страшно много ми харесва, а фигурките са уникални  Mr. Green  единственото, което ми липсва е снега и снежинките Thinking да беше поискала, щях да ти дам кокосови стърготини  Mr. Green  Whistling поздравления  smile3501

Джемма, идеята наистина е интересна и евала, че си поела този риск. определено не е лесно да се пресъздаде такава история  Peace 
на мен също цветовете ми се сливат, бледи ми стоят, а и плешивостта на момите ми избоде очите, това е! другото е изписано! като цяло ми харесва, поздравления  smile3501

# 715
Джема, ама ти знаеш ли защо съм усетила точно  Laughing ? Защото и аз имам такива торти, които съм ги правила по този начин Simple Smile Просто бях 100% убедена, че е така, защото и на мен ми се е случвало, но е полезно ( от собствен опит казвам), защото след това имам още повече идеи!
Това, обаче което  не може да се отрече е, че за мен наистина това е една от най-смелите торти в цялото предизвикателство! Това е грандиозен проект и дори само заради това, че си го започнала заслужаваш адмирации! bouquet Да не говорим, че като прочетох сега с какво си правила косите, съвсем ме втрещи! Не знам аз ли не мога да работя с това нещо, сигурно съм "слаборъка" обаче адски трудно ми беше и после много ме боляха особено дланите, а като гледам ти колко въженца си навъртяла, въобще не се учудвам, че не си довършила косите, аз ако бях и толкова нямаше да направя.
Аз съм доволна от тази торта и за друго нещо- накара те да направиш втора! Simple Smile Както Мечо Пух казва- Колкото повече, толкова повече Simple Smile Нея ще я коментирам по-нататък! Simple Smile Peace  bouquet
Ти си знаеш, че тук сме се събрали да си помагаме и да се учим и се радвам, че така добре приемаш критиката. 
Има едно нещо обаче, което искам да те помоля. Не знам другите какво мислят, но аз мисля много да настоявам Simple Smile Mr. Green
Направи я пак!!! С други бои! Мисля, че тази ти торта има много голям потенциал! Peace

# 716
  • Балчик
Момичета, единственото синьо , което имам е това, затова и морето е еднакво с роклите. Плюс това, то не е съвсем синьо. Яд ме е, че не си купих друго. Сега обаче ще се запася с по-ярки бои.

Благодаря ви за хубавите думи и за критиките.За мен е ужасно поучително и полезно участието в предизвикателствата. То ме амбицира да желая по-добро изпълнение и да се стремя да го постигна.
За плешивите тиквички- сама се смея с глас като ги погледна. Laughing
За фигурите, тези както и принцът от другата тема , както и всичките ми други хора, правени преди се слягат. Все нямам търпение да чакам пълно изсъхване и когато накачуля всичко- от тежестта се слягат. Това ми е един минус за поправяне в следващото предизвикателство.

За повтаряне на тортата newsm78 - абе добра идея е, наистина,ама сега точно не мисе повтаря.

Tandoori, за оная пресичка и аз отначало ми се изстиска стискането, ама му хванах цаката, натискаш и чакаш то шнурчето сами си излиза. Доволна съм много. Трябва да щтракне оная джаджа до дръжката и тогава става лесно. Peace
Сплитането беше по-трудно, ужасно ми се лепи и деформира готовата ММ, не я харесвам особено и не изсъхва изобщо никога - ако чакамд а ми съхнат фигурите има да си чаааакам. Но сигурно е от влажният ни въздух и такива мъгли имаме понякога.

Освен това още нещо - тортата е малка за замисъла. Не събрах всичко, което бях предвидила. Нагъчкани са нещата и отт ам се губи и ефекта малко. Трябва по-голяма площ или по-малки фигури. Второто обаче ще ми е по-трудно, ръцете ми не растът от там дето е нужно, не мога да моделирам миниатюри. hahaha

# 717
Абе изобщо идеята е страхотна, но на места изпълнението ми се види направено на бързо.
Истина е, че ти можеш много неща, талантлива си и съм те признала!
Джема започвам с твоята торта защото ми се иска да ползвам думите на Марулка за цитат. Аз лично останах малко разочарована не от самата идея на тортата , а от "претупването" на някои неща. За мен без да ти правя комплимент - ти си едни от хората в Тортената чиито неща са винаги много добре направени , фигурките красиво моделирани, прекрасна работа с шприц.
 Аз лично не можах да повярвам че това е твоя торта.
Какво ми хареса - идеята , никога не съм била по северното черноморие , надявам се един ден да имам времето да го направим ( да покажа красотите на България на моите деца). Легендата също не я бях чувала  Embarassed . Поздравявам те за "нетрадиционите герои".
 Какво не ми хареса - за цветовете вече са казали - светло синьо и розово стоят като бебешка торта ( драматизма на цялата легенда не може да проличи). Както каза Марулка - повод за ново пазаруване  Wink. Фигурките - според мен дори и с молда за бебешко лице можеха да изглеждат различно - различен цвят коса , прическа , цвят на очите , дрехи.  Това че не си ги изчакала да изсъхнат ти сама го отбеляза - станали са "тумбести" а не елегантни девойки. Цвета на роклите - ако бяха различни от синьо биха изпъкнали , аз бих облякла всяка в различен цвят . За цветята аз нямам възражения - може би просто на по-наситено зелена поляна щеше да изпъкнат , щеше да си проличи "красотата" наоколо , свежестта ( точно това което ти е било като замисъл). За мен тези пастелни тонове " убиват" идеята.
 Надявам се да не се засегнеш от коментара ми - не знам дали е точно критика , по скоро " как аз виждам" твоя замисъл .   bouquet
Марулка много интересна ръкавичка , фигурките също. Идеята за "снежинки" ми харесва , малко повече наистина би било по-добре. За "гланцирането" и Тандури ти каза. Работила си с готова маса - защо гланцираш и нея ?  Губи се "вида на покритието" ( даже не знам как да го обясня  newsm78") Готовия фондан изглежда много "стилно " върху торта , без да има нужда от гланциране-нишестето просто изчеткай със суха четка ( и аз разточвам с много нишесте , но имам една четка за боядисване - съвсем обикновена , с нея махам остатъка ). Аз понеже в повечето случай имам проблем с конденза който прави ММФ , затова съм малко пристрастна ( не ми харесва този мокър вид на покритието  Mr. Green)
 Поздравявам още веднъж и двете за идеите и за самите торти   bouquet

# 718
  • Балчик
raya_usa, благодаря ти за коментара. Изобщо не се обиждам, не се притеснявайте да ме критикувате. Аз вече писах, колко ми е полезно това. Бих се обидила, ако се смятах за идеална и имах самочувствието ,че правя идеални торти. Но то далеееч не е така, вие тук напразно ме разхвалявате  и ми разнасяте славата. Laughing

# 719
Джемма идеята да направиш торта по тази легенда е страхотна. Не  бях чувала за нея до днес, може би защото съм далеч от там. Историята е много трогателна. Прочетох я с интерес. За кусурите ти си знаеш, а и другите момичета вече са писали така че нямам въпроси.

marulka_s е не бих се сетила за легнала ръкавичка Blush Тортата е страхотна. Копирам си я веднага и да знаеш открадвам идеята за борчетата. А като се сетя, че за малко да се откажеш да правиш тортата. Нямаше да видим тази красота.

Общи условия

Активация на акаунт