Случи ми се нещо странно.. III част

• 108 686
  • 574
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Апаши по магистралите до преди няколко години имаше доста, особено по пътя Видин-София, откъдето идваха хора с внесени от Западна Европа коли. Моя приятелка и мъжа й са ги гонили точно по този начин, по този участък с тази цел с като са слезли с докараната си лична кола (но все още нерегистрирана в Бг) от Франция от ферибота Калафат-Видин.
Shocked С цел да откраднат колата? Полиция няма ли? Аз съм чувала подобни истории за пътищата до България, но за България не бях чувала. Някой наскоро искрено се изуми какво му било опасното на една жена да си вкара сама кола.  newsm78

Не само крадяха колите, но честичко пребиваха потърпевшите и ги връзваха за някое дърво. Повечето случки /по спомени/, бяха с чужди граждани, транзитно преминащи  през страната. А колкото до полицията /ха-ха!/,  някои от магистралните джамбази, се дегизираха като полицаи, за да им спират колите  Confused Смутни времена бяха, мъжът ми и до ден днешен не спира за магистрални проверки след 1ч.  през нощта /ако са 2-ма и не се вижда служебната кола/, щото "истинските", по това време, обикновено си спинкат сладко-сладко в патрулките.
И за да не съм офф:
Днес се събудих много рано - нямаше 5 ч. Реших да се поглезя във ваната - киснах се над час в аромати и пяна, книга четох, с две думи - неописуемо блаженство. На излизане от банята, непросредствено пред нея цопнах в голямо, мокро петно - над метър дълго, при положение, че плочките бяха сухи  Confused Цялата къща спеше, докато релаксирах не чух някой да става - нито какъвто и да било шум  Rolling Eyes

# 226
да, точно така - дегезираха се на полицаи........освен това казват, че и някои полицаи имали интерес в този "бизнес". Обикновено в пресата излизаха случките с чужденци - за българите, кой ще си хаби перото да пише......

# 227
  • Балчик
Леле Джемма какво сте преживели. Добре ,че сте се спасили. направо настръхнах. Пожелавам ви никога повече да не ви се случва!

Благодаря. Беше ужасно и при това много студено, веднага изтиках голо и босо детето навън, защото не се дишаше в стаята. Чак после се върнах за одеала и дрехи. Миризмата на горяща синтетика е просто убийствена.

Всичко това става на вилата, където всичко е дървено, в ламперия и всичко е запалимо и лесно горящо. Нито мъжът ми, нито сетето са усетили нещо, даже трудно ги разбудих, от дима са се унасяли явно. Как се събудих, не знам.

# 228
Миризмата на горяща синтетика е просто убийствена.
Имам един познат, който дълго време е работел в производството на пожарогасители и той ми е разказвал, че е много опасно в къщи да се държът разни изкуствени материали, защото когато се запалят само от едно вдишване и човек може да припадне.
(Сори за офф-а.)

# 229
  • София
Аз все сънувам, че скачам от високи места и като се приземя нищо ми няма.Сигурно наяве да съм се претрепала.Отделно, изпитвам голям страх от асансьори, дори ги и сънувам.Това, което се пише за физическо и духовно тяло ми се вижда доста интересно. Wink
Първо, ще се извиня, че стигнах в темата до твоя пост и веднага реших и аз да пиша/ Не знаех, че има друг, който да го е страх от асансьори и да ги сънува. Много чести сънувам как слизам с асансьор надолу.. надолу... и никога не спира, докато не се събудя..  newsm78 Веднъж съм засядала и бях изпадната в огромна истерия ( не страдам от клаустрофобия!) На теб да ти се е случвало нещо подобно?  newsm78

# 230
Това с асансьора ми е един от най 4естите сънища,но обикновено при мен се изка4ва нагоре и не спира Rolling EyesТази нощ пак сънувах,4е летя,4есто летя насън.И друг много повтарящ се сън е,4е пътувам и най ве4е,4е си изтървам автобуса,влака,самолета и про4ее.

# 231
  • София
Ааа че летя и аз много често сънувам... ама мойте сънища повечето са много реални и аз даже говоря на сън - според мъжо понякога и доста адекватно .. само страха си от асансьори не мога да си обясня. Не се е късало въже, само веднъж (преди няколко месеца) съм засядала... няма от какво да ме е страх. А ти поне нагоре отиваш.. а аз и надолу..  Rolling Eyes А като малка не ме беше страх от тях, май след един от тези сънища започнах да се страхувам..  Outta Joint

# 232
  • Кьолн
И аз като малка не се страхувах от асансьори. Нито съм сънувала такива изведнъж започнах да изпитвам страх от тях и не се качвам.Не знам на какво се дължи това?

# 233
 newsm78 Аз не съм имала сънища с асансьори. Майка ми разказваше, как два пъти някакъв мъж -голям и тежък стоял върху нея и така я натискал, че едва дишала. Незнаеше дали го е видяла или сънувала. Това се случваше на точно определено място. Когато детето спеше там, също беше неспокойно. Решението-на местото на дивана сложиха секция. Ама тук прочетох за доста подобни случаи, та само исках да споделя...
На погребението на майка, имало много хора и изкарали маси на двора. Три мои лели не отишли на гробището, а останали да слагат масите. Както времето било хубаво, изведнъж задухал вятър и съборил четири чаши. Общо четири души от семейството сме на друг континент и не бяхме на погребението. Това са го казали по-късно на сестра ми. Може да е случайно newsm78Аз не вярвам сякаш в живота след живота. newsm78 Или само понякога... А така ми се иска да вярвам, че майка е някъде и е добре... Praynig Cry

# 234
Аз съм чувала, че ако човек почине на някой голям църковен празник, Господ го счита за праведник и затова го прибира на "голяма дата", както казваше баба ми.

# 235
Аз сънувам, че никога не спират там, където трябва, примерно слизам и пропадам все надолу, а пък и асансьори, пътуващи нагоре също съм сънувала.Като вляза в асансьор ми става лошо, имам чувството че ме обливат топли вълни и се потя, затова пътувам все по стълбите и се оправдавам с това, че съм на диета.

# 236
Осмелявам се и аз да напиша какво ми се случи преди около 9 години. Когото ми се случи, не посмях да го разкажа на никого около 3 години, защото бях убедена, че ще ме вземат за напълно изперкала. Но че ми се случи е напълно сигурно.

Значи - бях бременна някъде в 6 или 7 месец със сина ми, имах вече доста голям корем. Една нощ спях сама в стаята си у нашите - мъжът ми беше в друг град, бях само с майка ми, която спи в друга стая. Аз по принцип се страхувам да спя сама на тъмно и винаги си оставям нощната лампа включена. Внезапно се събуждам посред нощ и виждам точно над мен едно кълбо ярка светлина, малко по-малко от футболна топка, искрящо и кръгло. Светлината беше бяла, с нюанс към зелено. Трептеше точно над мен, разтърках си очите, бях напълно будна и седнах в леглото. Кълбото трептеше и буквално си висеше над мен, аз нямах сили да реагирам по никакъв начин. Просто се парализирах. Изведнъж топката светлина се изви с бясна скорост и буквално влезе в мен - в корема ми. Не знам колко време съм стояла седнала и напълно вцепенена. После станах и повече не съм мигнала. Не посмях да кажа на никого, умирах от страх какво е станало, само се молех всичко с бебето да е наред - е, всичко беше наред!

Аз самата нямам никакви наклонности да предсказвам или усещам странни неща, майка ми има много силни такива. Тя винаги усеща земетресенияата минути преди да станат. Едно време винаги ни извеждаше пред блока още преди да се е разтресло и аз се притеснявах, че съседите ще ни майтапят, но тя никога не сбърка - просто знаеше, че предстои земетресение предварително. Също за първата ми бременност ми каза в самото начало, че бебето ще е много бяло и със сини очи - и двамата с мъжа ми сме с кафяви и не и повярвах, но точно така стана. И още много други неща.

Мояата случка отмина, с втората бременност никога не съм имала подобни неща, но досега си спомням много ясно това кълбо светлина....

# 237
Здравейте, момичета!
Когато са изписали мен и майка ми от родилния дом, тя е отишла в къщата на баба ми. В 3 през ноща аз съм се разхленчила гладна и тя ме е накърмила. Оставила ме в кошчето в 3и20. После чула гласове на жени, които си говорели и минали по пътеката под прозореца. Помислила, че са закъснели гости от страната на дядо. През това време те вече били влезли в коридора и започнали да шепнат. Тя се замислила защо шепнат, вместо да извикат и да ги събудят. Тогава вратата се отворила и влезли три много красиви жени. Майка се опитвала да стане и да извика, но не можела да мръдне и нямала глас. Виждала ги ясно на лунната светлина. Едната коленичила между майка ми и кошчето в което съм била аз. Другата била права до краката ми, а третата стояла до вратата. Били млади с вдигнати дълги коси, изключително красиви. И трите застанали с ръце Praynigи едната казала (за мен)"Огрей го, огрей го..." В този момент майка си помислила:" Значи е вярно, че има орисници !"Тогава гласа и се върнал и тя започнала да пищи. Всички се събудили и естественно нямало никой в стаята. Часа бил 3 и 30 (имахме голям стенен часовник- още е там де)
Същото нещо е преживяла и майка ми. Не знае дали е сънувала или видяла до кошчето ми трите жени. Първите две са ми пожелали хубави неща, но третата е казала: "Цял живот ще плаща за грешките на баща си."
(Баща ми е доста противоречива личност). Определено досега пожеланията се сбъдват.

# 238
Нещо странно, свързано с моето коте:
Една сутрин усещам, че котето идва в леглото при мен, усещам как лапичките му пропадат в матрака, как се сгушва в краката ми, присягам се да го погаля- него го няма.Разсъних се на секундата #Crazy. След 1-2 минути усещам абсолютно същото.Огледах се- котето си лежеше  на другото легло в другия ъгъл на стаята. Като го разказах на мъжо, той ми се присмя. На другата сутрин  заварвам мажа, буден от незнам си кога, седи в леглото и гледа уплашен котето.Същото нещо му се беше случило, но 4 пъти, като котето през цялото време е стояло на перваза на прозореца. Поръсих със светена вода и засега не се е повтаряло.

# 239
АЗ толкова обичам да сънувам, че летя. Но съм сънувала това само два пъти. Единият път сънувах, че падам от самолет, събарям покрива на къщата и падам в леглото си, в което спя в момента на съня. Беше много хубаво.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт