Случи ми се нещо странно.. III част

• 108 742
  • 574
  •   1
Отговори
# 150
Shirley-Ann , не се притеснявай за съня. И аз преди месец и нещо сънувах , че ми пада зъб и точно заради тази тема бях супер наплашена. Добре, че няколко момичета споделиха, че нищо лошо не им се е случвало след такъв сън, че да се поуспокоя малко.
Ами в крайна сметка и на мен до сега нищо лошо не ми се е случи. Така, че не се панирай, не обръщай внимание , това е просто сън.

# 151
Natashaa, благодаря за успокоението  bouquet
По повод двойниците - моя съученичка с доста развинтена фантазия разправяше как има двойничка, но нарочно не се запознавала с нея, защото не било на хубаво. Тогава го взех за поредната измишльотина, но явно има резон в това, щом и ти си го чувала...

# 152
      Thinking Хм аз пък знам, че е много хубаво да видиш двойника си. Било на късмет и т.н.  Rolling Eyes

# 153
  • Далечният изток
Аз си видях двойничката. Не сме се запознавали обаче. Тя работи на една бензиностанция, беше на работа, а аз си бях в колата. Много странно чувство... А месеци преди това на мъжа ми му казали няколко човека- Жена ти кога започна работа на еди-коя си бензиностанция? Той в един момент реши най-после да зареди там. После ми каза, че наистина все едно съм аз. Като я видях, се убедих и аз. Дори цвета на косата й беше като моя, само че с по-различна прическа.

# 154
Това, че не бива да се срещаш с двойника си, е закон от висшата магия, но не се отнася за физически приличащ на теб друг човек, а за астралния двойник, етерно тяло, сънувано тяло или там който както го нарича. Този двойник фактически наистина си ти самият, само че в една друга проекция - докато физическото тяло спи, съзнанието може да успее да се премести в това "друго аз" и за известно време да се докосне до неговия живот. Обикновено го изживяваме като много реален сън, осъзнаване, че сънуваме, и способност да контролираме ситуацията в съня - което всъщност е и целта на истинската магия. Въпросът е, че когато придобием такъв силен контрол над сънуваното тяло, че да можем да местим съзнанието си в него (или по-точно да имаме спомени от действията му) и по време, когато физическото тяло е будно, тогава не бива да се правят опити двете тела да се срещнат, защото пространтвено-времевият парадокс, в който ще изпадне съзнанието, може да го унищожи, което фактически би означавало смърт.
С други думи, ако някой се събуди, стане от леглото, обърне се и се види, как спи там, в този момент трябва да осъзнае, че сънува и да не прави никакви, ама абсолютно никакви опити да се събуди насилствено, въпреки шока от изживяването.

# 155
Това, че не бива да се срещаш с двойника си, е закон от висшата магия, но не се отнася за физически приличащ на теб друг човек, а за астралния двойник, етерно тяло, сънувано тяло или там който както го нарича. Този двойник фактически наистина си ти самият, само че в една друга проекция - докато физическото тяло спи, съзнанието може да успее да се премести в това "друго аз" и за известно време да се докосне до неговия живот. Обикновено го изживяваме като много реален сън, осъзнаване, че сънуваме, и способност да контролираме ситуацията в съня - което всъщност е и целта на истинската магия. Въпросът е, че когато придобием такъв силен контрол над сънуваното тяло, че да можем да местим съзнанието си в него (или по-точно да имаме спомени от действията му) и по време, когато физическото тяло е будно, тогава не бива да се правят опити двете тела да се срещнат, защото пространтвено-времевият парадокс, в който ще изпадне съзнанието, може да го унищожи, което фактически би означавало смърт.
С други думи, ако някой се събуди, стане от леглото, обърне се и се види, как спи там, в този момент трябва да осъзнае, че сънува и да не прави никакви, ама абсолютно никакви опити да се събуди насилствено, въпреки шока от изживяването.

Бреей, бибошка, какво четеш? Crazy  Shocked
Загледах се по профила ти и се захласнах ... Laughing
От хомеопатия разбираш, от медицина разбираш, от магия и окултизъм като гледам... От какво още? Хайде разказвай си, че нямам време да чета назад всичко което си изнаписала. Laughing
И списъка с литература моля! Laughing

# 156
Вие сте за лудницата. Laughing Laughing Laughing

# 157
Тези неща може да имат по-земно обяснение. И аз съм изживявала същото, но съм имала сестра близначка, която може да са откраднали малко след раждането, а на майка ми да са казали, че е починала.Бях пуснала такава тема тук, но за сега без резултат.Според мен може да има човек, които да прилича на теб, но не изцяло, защото ДНК на всеки човек е уникално /освен, ако не става въпрос за еднояйчни близнаци/.

# 158
   Записвам се да следя и тази тема.

# 159
  • Кьолн
Здравейте отдавна не съм писала. Сега бързам да ви разкажа как миналата нощ се събудих от чукане по вратата на спалнята. Помислих че е дъщеря ми която тръгва за училище и ме събужда. не погледнах часовника, но щях да кажа да влиза но се сетих ,че ще събудя бебка. В това време и мъжът ми започва да ме бута да ставам като мисли ,че спя. Станах аз и гледам че е 2 часа. Страшно се уплаших. Не знам полудявам ли  или в нас става нещо. Ако бях отговорила на почукването дали щеше да влезе някой? Ако на някого се е случвала моля да пише как е реагирал.

# 160
mozila, и мъжът ти ли чу почукването? Защото на мен ми се е случвало да чувам разни неща и да се събуждам от тях (телефон, звънец), но при мен остава съмнението, че съм сънувала, макар да ми изглежда напълно реално. Може и от съседите да ти се е чуло.

Фил, наистина интересно и страшничко, а от тогава друго подобно нещо  случвало ли ти се е?

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 14:13 от daindi

# 161
Случвали са се много неща с годините, кое от кое по-неясно и необяснимо. Има естествено и съвсем нормални неща, но "на страха очите са големи"

Спомням си веднъж, пак отдавна беше, как едни светещи очи ме гледаха от един храст няколко мига, за което време аз пребелях няколко пъти, но когато подхвръкнаха в различни посоки, се усетих че са светулки...

Имам и един спомен за един диван, огромно нещо беше, в къщата ми на морето, която я няма вече, съборихме я и построихме нова.
Та тоя диван имаше място под него точно колкото да се вмъкна и никой от криеницата не можеше да ме открие там, особено ако спусна и чергата, която го покриваше.
Нямам представа дали тази история съм я сънувал или е било наистина, ако е било сън, е било страшно реално.
Седях си на дивана, гледах нещо по телевизията, когато усетих как две ръце ме стисват за глезените изпод дивана. Трябваше да скоча напред с цялата си тежест, за да се откопча. Когато погледнах пак към него, чергата до пода се клатеше. Никога повече не се скрих там Simple Smile

# 162
Обикновено го изживяваме като много реален сън, осъзнаване, че сънуваме, и способност да контролираме ситуацията в съня - което всъщност е и целта на истинската магия.

Точно такова нещо ми се случва много пъти. Спя и сънувам - в съня си съм си пак аз, но осъзнавам, че това е сън и контролирам събитията в съня си. Обикновено правя неща, които не бих направила в реалния живот - например обикновени неща като да вляза някъде където не бива да влизам, но също и нереални неща - засилвам се, бягам и политам. И напълно съзнавам, че го мога това, защото в момента съм в съня си и всичко е възможно без да има последствия за мен.
Дали е това за което говориш ти? И ако е така - защо в съня си съм си пак аз, а не някой друг - мой двойник?

# 163
Как бихте реагирали, ако някой непознат ви напише, че много си приличате  newsm78
Daniabc, на мен ми се е случвало подобно нещо. Миналото лято си бях за 2 месеца в родния град, за да родя малкия си син. Вече се беше родил, имах някаква работа по изследвания за ясла на големия, та бяхме излезли с него. На площада срещам леля ми и си говорим нещо, после се разделяме. И секунди след това тя ме вика по име (на няколко крачки сме вече една от друга) и ми казва: "Виж, това е Дидка!" (моя приятелка). Да, обаче въпросната Дидка ме подминава като трен малка гара.  Shocked Аз, почти обидена (защото момичето ме фиксира), почвам да се чудя дали не сме се припознали и двете с леля ми. Ама то коса, то лице, то походка - всичко едно към едно. И звъня аз на мобилния на моята дружка да я питам що ми се сърди, при положение, че се виждаме веднъж годишно, и тя супер учудена ми казва: "Ама аз съм си във Варна!".  Thinking И почвам аз: "Сега, да не те стресна, душко, ама има тук една мацка, дето ти е като близначка". И й разказах какво се е случило. Тя по телефона направо се разтрепери. После пак съм я мяркала същата дама и не мога да спра да се чудя (а и леля ми, тя направо не ми повярва, че онова момиче не беше приятелката ми!) дали е чиста случайност или не (приятелката ми е осиновена по принцип, знам ли аз какво е възможно... Confused)
Не че ти помогнах за твоя казус де...  Mr. Green
Фил, много филми си гледал май.  Wink

# 164
Хайде и аз тук , с един странен сън/ реалност  от преди 3 дни.
Спя и сънувам нещо и в съня си чувам едно звънкане дзън дзън дзън...събуждам се и се ослушвам пак чувам дзън дзън дзън. Мъжът ми до мен спи. Почаках малко и станах. Отивам до вратата на кухнята и чувам още по ясно дзън дзън дзън. Влизам и се окзва часовника на фурната , който издава този звук когато е настроена да се изключва сама след известно време. Никога не съм ползвала тази настройна на фурната. Часът беше 2.10 - нямам обяснение как е станало. Първото , което  ми дойде в главата е ,че съм имала незнайни гости, които са искали да разбера за присъствието им  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт