Случи ми се нещо странно.. III част

• 108 710
  • 574
  •   1
Отговори
# 180
baby_illy, това е, за което говоря.
.........

Уааааууууу  Shocked Мерси за обяснението  Hug Определено ме заинтригува  Peace
И аз съм имала такива преживявания. Даже имах един период в който живеех в съня си, толкова беше хубвао ...
Спях по цял ден и сънувах как летя, плаж, море ...

# 181
Ксения,  Hug , ми няма какво толкова да раказвам Blush

По професия съм лекар (между другото, и при нас сме забелязали, че някой пациент като започне да си приказва с леля си Марийка и баба си, обикновено не доживява до сутринта). От хомеопатия на разбирам кой знае колко, само в общи линии съм запозната с принципите, на които се базира, не ме влече достатъчно, за да я изучавам в подробности (все още).

Като малка (малка-малка - до 25 години) имах панически страх от тъмното и не можех да остана сама в тъмно затворено помещение. Започнах да търся обяснение и решение на проблема си, психологическата литература ми даде частични обяснения, насочих се към парапсихология - а там, знаеш - един автор те насочва към друг. Понеже паралелно с това забелязвах разни неща в живота, които не ми се връзваха с нормалната последователност, все повече започвах да чувствам, че има и нещо друго под повърхността на видимия свят. Нямам предвид разни фрапиращи и страховити случки, а нормални неща от ежедневието, които на пръв поглед нямат връзка, но като ги погледнеш от друг ъгъл, като че ли образуваха някаква структура - причинно-следствени връзки, взаимоотношения между хората. Може би съзнанието ми, тренирано от подготовката по естествените науки (химия, биология, физика, математика са все неща, които трябва да се познават в основи в медицината), непрекъснато виждаше как физичните и химични сили и взаимодействия, които  поддържат безсънателната материя, могат да намерят аналог в някакви неизучени сили, които по сходни закони определят връзките между хората и между събитията. И понеже конвенционалната психология не задоволяваше любопитството ми, започнах да чета окултна литература ... но колко много талаш и плява има изписана по въпроса, леле малиййй... Запомнях само онова, което изглежда можеше да се впише в една логическа схема за света, непротиворечаща на доказаните научни теории, или най-малкото - за момента не може да бъде опровергана от тях. Стигнах до извода, че това знание има причина да е окултно (скрито) и да се предава на избрани - работата с тези сили е опасна, ако се набуташ между шамарите необучен и неподготвен. Опасна в смисъл не някой нещо да ти направи, а да стигнеш до психическо заболяване или да си оплескаш тотално живота и да се чудиш откъде ти е дошло. Посветените в него го крият именно за да предпазват хората от собствените им глупости. За да не бъда разбрана неправилно, ще дам пример с един анекдот, който беше написан някъде из гимназиалните учебници по химия: Имало конкурс за най-кратък разказ с поучителна цел и спечелилият гласял така "Джон запали клечка кибрит и бръкна в резервоара да види колко газ е останала вътре. Той никога не повтори този опит."  Mr. Green Twisted Evil Mr. Green Джон очевидно не е познавал силите и взаимодествията между огъня и газта. Нещо подобно се случва, когато "си палиш" съзнанието по неправилен начин и на неправилното място.

Това е в общи линии, не ми е още всичко ясно (и никога няма да бъде), всички сме пътешественици из дебрите на непознатото, всички се сблъскваме всеки ден с разни най-различни по характер неща, от това, как си ги интерпретираме, зависи как ще си изградим реалността, в която живеем. Светът, в който живеем, не е еднакъв за всички.

Литература не мога да ти препоръчвам, силата на собствения ти живот те насочва към определено четиво тогава, когато си подготвен за него или то трябва да те подготви за нещо. Колкото до тези обяснения за двойника, извличам ги от книгите на Кастанеда, но и по този въпрос има някои неясноти.

Това е   bouquet

# 182
Верчитууу те правиха след това панихида и ме затрупаха буквално с нощници за да ги носела Ваня.
Ако това ми го беше разказал някой едва ли щях да повярвам но се случи на мен и вече дори не се съмнявам.
Разказвам го на вас защото знам ,че няма да ми се присмивате и мислите за тра-ла-ла! hahaha

# 183
Ксения,  Hug , ми няма какво толкова да раказвам Blush
.........

Абе чувствам аз сродна душа...   Hug

Цитат
между другото, и при нас сме забелязали, че някой пациент като започне да си приказва с леля си Марийка и баба си, обикновено не доживява до сутринта

Най-интересното е когато от подобни гранични състояния се връщат. Странно, но факт, някои се връщат. Дошлите да ги посрещнат роднини явно си отиват назад в техния си свят без да водят човека. Как и кой ли го решава дали ще тръгне с тях или не? И защо въобще слизат роднините за посрещане без да е решено окончателно? Сигурно и горе също стават грешки. Laughing

Забелязала съм, че не доживяват ако вземат да разказват какви красоти са сънували, поляни с красиви цветя и колко прекрасно се чувстват днес, готови планини да повдигнат. Явно някаква компенсация и дар от горе е това за последния ден.

Права си че нужната литература се оказва в ръцете тогава, когато си готов или имаш нужда точно от това знание. И за причинно-следственните връзки си права, само дето на момента поглеждане от друг ъгъл е невъзможно. Виждат се от позицията на времето. Той целият ни живот и съдба е в една огромна причинно-следствена връзка, наречена карма. Ако знаехме с каква цел сме изпратени и какви уроци трябва да учим, сигурно по-смислено бихме оползотворявали времето си на Земята.

# 184
Тази тема ми отвори очите за много неща Peace
Момичета и момчета, продължавайте да пишете Heart Eyes
Ксения, ти си сред фаворитките ми, но напоследък не пишеш много. Crossing Arms

# 185
Искам да питам Ксения и Бибошка, възможно ли е според вас мъртвите да ни обсебват, един вид да влияят на съзнанието и на чувствата ни? Благодаря предварително!

# 186
Това за обсебването не го вярвам, но ако има компетентни, нека се изкажат.

# 187
Искам да питам Ксения и Бибошка, възможно ли е според вас мъртвите да ни обсебват, един вид да влияят на съзнанието и на чувствата ни? Благодаря предварително!

абсурд - обсебват ни разни егрегори и елементали - низши духове.....Мъртвите си имат друга работа в отвъдното.

# 188
Все се каня да пиша от 10 дни,но я бях загубила темата и сега ,когато изчетах 3 тата и част,реших  да споделя какво ми се случи преди 10-11 дни...
Приспивам си към 21-30 нормално детето,то напоследък си е малко неспокойно(зъби),но като цяло спи не се будеше повече от 4 пъти на нощ... Заспа си малкото,отивам до банята аз да се измия и да се приготвям за лягане,че сме уморени с мъжа...Лягаме тъкмо сме се унесли дълбоко и изведнъж детето се разкрещява и рев силен,бягам в неговата стая,седнало на леглото и реве,вземам го люшкам малко да заспи и да се унесе ,отдавам си го на зъбите които му излизат пак...Заспива малчо,отивам аз в спалнята(той спи в отелна стая сина)Затварям врата и лягам,след няма и 15 мин. пак рев от неговата стая,ставам протягам да отворя врата и гледам тя врата си широко отворена,учудих се ама го отдадох,че съм  си мислила,че съм я затворила..Приспивам малкото отново и пак затварям нашата врата , лягам,след известно време пак рев и крясъци,пак ставам,врата пак отворена нашата широко аз  Shocked,айде пак да приспивам детето и така още  няколко пъти,при което аз все затварям вратата ,тя все отоворена като се обърна и стана..Накрая се вбесих,обиколих апартамента,проверих за прозорци отворени,няма никъде,навън дори жега и повей няма,тогава бяха още жеги,викам лягам и оставям врата леко отворена и тва е... Заспивам и постоянно обаче в съня си усещам студ в гърба си и все ми духа отзад,ставам и се обръщам,мъжа спи,врата обаче пак отворена  широко,ритнах я с крака и пак се притвори,унасям се и пак ми духа отзад в гърба студено,е изнервих се... Скокнах и светнах лампата и обиколих пак жилището,мъжа ми се разсъни и ми вика ти наред ли си какво щъкаш през ноща,загасяй...Викам му духа ми студено, вратата все отоворена я намирам,пък съм я затворила,той вика уффф зарязвай я и да спим...Обиколих иначе аз пак жилището,ама всичко си е наред,малкото се упокоило спи,поне отидох до тоалетна и си легнах пак... И съм заспала дълбоко,но сънувам ,че се будя от това,че много ми се пиша,ставам и заминавам към тоалетната(тя ни е обща с банята)Отварям вратата вътре свети и виждам гърба на 1 мъж и е без 1 ръка,тъкмо  да се обърне той,мен сърцето ми да изкочи,бях се парализирала от страх и се събуждам рязко... В същото  време чувам детето пак реве....Е да не ви казвам с какъв страх отидох до стаята където спи то,цялата треперих,такъв реален сън просто нямаше... Едвам се приспахме,само че малкия го взех при нас и така съз зор заспах до сутринта... Разказах на майка съня си,каза да запаля свещ в църквата... Но ми е много странно,хмм това е нова кооперация ,никой не е живял преди това тук,да кажеш да има починал човек ... После  се замислих за земята отдолу,ама знам ли дали е имало нещо преди това,едва ли тука,ама знам ли... Дано повече не го сънувам този и да не ми се слува такава нощ.. Вратата след това не се е отваряла сама...

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 13:56 от анаморф

# 189
Анаморф, настръхнах Shocked

# 190
Как бихте реагирали, ако някой непознат ви напише, че много си приличате  newsm78
Daniabc, на мен ми се е случвало подобно нещо. Миналото лято си бях за 2 месеца в родния град, за да родя малкия си син. Вече се беше родил, имах някаква работа по изследвания за ясла на големия, та бяхме излезли с него. На площада срещам леля ми и си говорим нещо, после се разделяме. И секунди след това тя ме вика по име (на няколко крачки сме вече една от друга) и ми казва: "Виж, това е Дидка!" (моя приятелка). Да, обаче въпросната Дидка ме подминава като трен малка гара.  Shocked Аз, почти обидена (защото момичето ме фиксира), почвам да се чудя дали не сме се припознали и двете с леля ми. Ама то коса, то лице, то походка - всичко едно към едно. И звъня аз на мобилния на моята дружка да я питам що ми се сърди, при положение, че се виждаме веднъж годишно, и тя супер учудена ми казва: "Ама аз съм си във Варна!".  Thinking И почвам аз: "Сега, да не те стресна, душко, ама има тук една мацка, дето ти е като близначка". И й разказах какво се е случило. Тя по телефона направо се разтрепери. После пак съм я мяркала същата дама и не мога да спра да се чудя (а и леля ми, тя направо не ми повярва, че онова момиче не беше приятелката ми!) дали е чиста случайност или не (приятелката ми е осиновена по принцип, знам ли аз какво е възможно... Confused)
Не че ти помогнах за твоя казус де...  Mr. Green
Фил, много филми си гледал май.  ;

Имаше тема за случаи с откраднати при раждането близнаци и дадени за осиновяване, а и Миглена Ангелова имаше предавания с тази тема. Явно и този случай е такъв! Naughty

# 191
Аз щях и друга работа да свърша от страх оная нощ....  Crazy

# 192
Аз щях и друга работа да свърша от страх оная нощ....  Crazy
Абе аз нямаше да успея да устискам ти как успя незнам .Аз акъла бих си побъркала

# 193
И аз. Ужас.  Confused Дано да има съвсем тъпо и смешно обяснение цялата работа.
Да не би да ви се е развалила вратата и да не се затваря? Аз си имам една такава врата у дома - ако не я затворя плътно, си се самоотваря.

# 194
Аз пък се сетих за Варвара.Това е едно момиченце с просто невероятен късмет.Страшна късметлийка.Детенце е на най-добрата ми приятелка от детството.Та когато беше бременна я сънувах и ми каза ами казва се Варвара детето.На другия ден й разказах как съм я сънувала и и казах за Варвара.Очаквах да се посмеем на този сън.Да ама не.Тя също сънувала как ми казва,че кръщава щерка си така.
Роди се детето и кръстиха го Варвара.Свекърва й много се сърди,един ден дошла и й се извинила.Някой насън и казал как той наредил така да кръстят детето.

Та преди 2,3 години стана катастрофа с тях.Удря ги кола на знак стоп.Удря ги точно на мястото където седи момиченцето вързано в столче!На детето му няма нищо,нищичко а колата е помляна от негова страна.Столчето е застанало точно така все едно някой го е преместил или е застанал точно пред него.Незнам дали можете да си представите врата премазана и един участък от нея който все едно хич не е удрян.
И още нещо пак с нея.Закъсват много яко финансово.Варвара търчи като бяс,спира пред една от лелите дето продават билетчета.От онези дето се търкат с монета в едно поле и грабва едно билетче.Майка й от няма и къде вади стотинки и плаща.Търкат билетчето и им се пада второ безплатно.Варвара застава гледа втренчено и тегли още едно и печелят най-голямата сума май дето се пада от такива билети.Към 5 хиляди.Да е жива и здрава голяма късметлийка е!

Общи условия

Активация на акаунт