Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 48

  • 30 219
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 965
Ванче, я покажи какво червено се получава от течното червено от Женския пазар, моля те!
Довечера като се прибера ще покажа. Но определено стана наситено кърваво червено. Предполагам че с Варна ще стане още по-лесно. Но е нещо такова: ********** въпреки че това е относително. абе не е цикламово ако това питаш. Не е и оранжево.

# 166
  • София
  • Мнения: 2 671
Точно това питам, мерси   bouquet

# 167
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Ванче, на една от рекламите вървеше едната гадина, душеше и размахваше малко опашле - може и друг звяр да е било, а да ми е приличало на куче Laughing
Веси, много ти е сладка тортата  bouquet

# 168
  • Мнения: X
niko_leta , тортата е от миналия месец...и много много не помня какъв крем й забърках...Сега я пуснах пак заради желатиновия сироп отгоре...
Та крема...доколкото помня...
Намерих къде съм я описала:бисквитено-маслен блат,парфе-сметана +крема сирене+желатин,отгоре плодовете ,залети със захарен сироп,оцветен и смесен със желатин.

vesi_127,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ТВОЯТА СЛАДУРАНА!

Да е жива,здрава,весела,послушна и късметлийка!Само радост да ти носи!

# 169
  • София
  • Мнения: 2 130
Момичета,  Hug

destini, тортата е само  масата ок.14х30 см е. Около нея покрих с разточен фондан (един от многото, които не ми свършиха работа с фигурките) и го боядисах, цялата торта е върху парче ПДЧ (18мм). Купих си го от Практикер за 1 лв. Там продават маломерни парчета за 0.50-1.00 лв.

vesi_127, много хубави цветове, а формата - в такава пече или после изряза?

Ванче, в картинката, по която правих тортата, не всички чинии бяха с парче торта в тях, но аз не затова, просто като отрязах триъгълник от тортичката и толкова парчета излязоха...Simple Smile)

Петя, много внушителна плодова торта, това за лимона и потъмняването на плодовете и аз го знам, но не от тортите и не съм го изпробвала.

# 170
  • София
  • Мнения: 830
Ох, добре, трябва да попитам, ако искате ми отговаряйте  Embarassed
Ако искам да желирам едно кисело мляко или както снощи беше крема за чийзкийка, как трябва да постъпя. Аз следвах описанието на пакетчето на Др. Йоткер. Обаче 1 пак. желат разтворен в 500мл вода въобще не се желира (както пишеше там), пък какво остава като прибавя водата към крема. Всъщност аз прибавих половината от тези 500мл и нищо не се получи. Моля посъветвайте метода ли е грешен или метода е ок, пък аз нещо съм объркала.

# 171
  • София
  • Мнения: 2 649
един желатин се разтваря в 100мл за тази цел и други момичета са се бъркали, но аз си знам покрай рецептата на Лео с рулата.

# 172
  • София
  • Мнения: 830
Тенкю, txtloves

Довечера пак ще пробвам  smile3508

# 173
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Обаче 1 пак. желат разтворен в 500мл вода въобще не се желира (както пишеше там), пък какво остава като прибавя водата към крема. Всъщност аз прибавих половината от тези 500мл и нищо не се получи. Моля посъветвайте метода ли е грешен или метода е ок, пък аз нещо съм объркала.

за тези 500мл, за които пише на пакетчето ще рече, че едно пакетче ще желира такова количество течност, а не да го разтвориш в 500мл  Naughty


ето така работя аз с желатина, стъпка по стъпка, следвам съвет взет от този форум, за което благодаря на Emi Hug:

1. Забъркваш си основната смес (крем, пълнеж за торта и пр.) Важно е да ти е готова, за да не изпуснеш момента, когато се слага желатина (температурата)
2. В половин каф.чаша ХЛАДКА (не студена, не топла) вода (това са мерките за 2 желатина) изсипваш пакет4етата и чакаш да набъбне на гранулки (изглежда като прозра4ен грис като набъбне)
3. На водна баня , на СЛАБ огън, слагаш желатина, като можеш да добавиш още около 1/2 ч.ч. вода (ина4е после много бързо ще се сгъсти и няма да стане)
4. След като стане на гъст хомогенен сироп (като този за баклава) го сваляш от огъна. Много е важно да е на слаб огън и желатина ДА НЕ ЗАВИРА.
5. Оставяш го да се охлади, като го проверяваш да не по4не да желира. Можеш на пръста си да пробваш- сместа трябва да е приятно топла, не гореща.
6. С НЕПРЕКЪСНАТО бъркане го прибавяш към основната смес. Хубаво се разбърква, за да не се точи на конци. ОСновната смес НЕ ТРЯБВА да е студена.
7. Веднага слагаш в камерата или хладилника. По принцип аз първо за 10-ина минути винаги слагам в камерата, за да стегне веднага желатина и после местя в хладилника.

# 174
  • София
  • Мнения: 830
Записвам го в Word и го принтирам, за да го файлирам после. Hug

Пък аз бях толкова убедена снощи че ще стане, защото аз имам специално ниски градуси на котлоните и викам няма да го прегрея - голяма бяла птица съм.

# 175
  • Мнения: 7 091
Благодаря ви много момичета!!!! Много сте мили! Дори не мога да започна да ви изброявам поименно! Такива изненади имах днес, преди половин час трябваше да съм излязла, ама плановете ми се развалиха от изненадите и сега бързам ли бързам! Simple Smile Като се върна специално ще обърна внимание на всичко, което сте написали!

Димитрина, твоя мечо пух направо ми скри шапката! Браво!!!

Клеърет и аз не предполагах Wink, ама виж какви хубави съвпадения има в живота!  bouquet

# 176
  • Мнения: 1 764
Много красоти се сътворили пак.  Hug
Ето и тортата за рождения ден на моето момче.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268327&pid=7353798
разрез: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268327&pid=7353796

Първо мислех да я направя като кола, но нещо не успях да се справя с покритието. А и четох че доста от вас се оплакваха че в жегите е по-трудно да се работи се отказах. Направих трансфер с шоколад. Не стана идеално, но за първи опит се получи добре. Не можах обаче да си намажа равномерно тортата, а и при прехвърлянето на трансфера малко ми се залепи джоба за тортата. Все пак всички я харесаха. Блатовете са готови, а крема е пудинг на д-р Йоткер и сметана.
Благодаря на Blueeye за помощта. Hug

Гледайки вашите красоти ми се иска пак да пробвам.  Grinning

# 177
  • Мнения: 1 173
Тандури и тук да те поздравя ЧРД . Ти си вдъхновението за мен , което ме запали по това красиво и вкусно хоби   bouquet (ех само да не се отразяваше на кантара  Party ).
Димитрина тортата се е получила невероятно красива- вчера чаках с нетърпение да я видя. Как така е неизпипана - напротив. На мен ми е трудно да я загладя тази Династия - ти с маслен крем ли мажеш отгоре или използваш някой от кремовете на тортата   bouquet
Веси и твоята торта се е получила добре. Поздравления
Иринка и аз това щях да питам - как се справяте с тези домашни торти ( такива вкусотии изглеждат , само преглъщам тук)

# 178
  • Мнения: 351
Kaili, чудесно си се справила. За 15.09 съм намислила да се пробвам с торта топка(Левски) за мъжо, но да видим да не се окаже, че е голям залък за мен Laughing

# 179
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Благодаря за пожеланията, момичета.

Тортата вътре е пандишпанови блатове и 2 крема - ванилов и шоколадов, добре познатата комбинация от крем за торти на Др Йоткер, заквасена сметана, крема сирене, бита сладкарска сметана и желатин, като към шоколадовия прибавих и една кофичка (съвсем малка) течен шоколад. Комбинацията се получи много добре. В средата мислех да слагам Савоярди, даже ги подредих, но тортата щеше да стане висока една педя и в последния момент реших да не рискувам и сложих една готова пандишпанова платка.
Блатовете ги пекох в тава, защото исках да са с по-голям диаметър и после ги изрязах във формата на цвете.
Ето една снимка (макар и разфокусирана) на разрез.

Честит рожден ден на Тандури!

Общи условия

Активация на акаунт