Домашни рецепти за разкрасяване.

• 364 945
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Маска за коса, има страхотен ефект при косопада след раждането:
1 жълтък
рициново масло
1ч.л. вит.А
Всичко това се смесва да стане като майонеза и се нанася на корените на косата, преседява се към 2 часа и се измива със шампуан и балсам.

Тази маска съм я правила, но вместо рециново масло - ампула прогистерон.

# 46
  • Бургас
"Чудодейна" рецепта против акне

Запарват се 5 пакетчета зелен чай. Във вана с топла вода (37 градуса) се излива запарката и се изсипват 6 пакетчета джинджифил.
Престоява се 20 мин (желателно е лицето да се топи през по-голямата част от времето във водата).
Чувства се щипане, дори при изплакването след това и хладката вода се усеща като гореща. Т.е. - усещането е като при изгаряне, но няма такъв видим ефект.
Напротив- на другия ден ефектът е поразителен. Аз лично го правя в малък съд като съобразявам пропорциите и пазя очите, през 2-4 дена.

Това, което мога да препоръчам от личен опит, е прилагането на дермалния разтвор "DALACIN T" (Далацин Т) върху проблемните зони, мястото се намазва с разтвора през 3-4 часа.

П.П.: лично аз не съм я пробвала.
Само копи/пасте от един друг форум;-)

# 47
  • Бургас
Козметика от природата

При пърхот се приготвя настойка от цветовете на невен
20 пресни или сухи цветчета се накисват в 100 мл спирт (70 градуса). Настойката се използва след 15 дни.
При мазен пърхот кожата се обтрива с настойката, а при сух към нея се прибавя малко зехтин.
Процедурата се прави 2 пъти на ден.

За пухкава и лъскава коса се прави настойка от ревен, коприва, лайка, дъбова кора (по равни части).
От сместа се взема 1 суп. лъж. за 1 л гореща вода, като съдът се захлупва. Течността се прецежда след половин час. Косата се изплаква след измиване.

Ако косата оредява, се приготвя настойка от жълт кантарион, коприва, шишарки от хмел, цветове от невен (равни количества). Нарязват се, заливат се с гореща вода (1 л). След като течността изстине, се прецежда, към нея се прибавя 1 ч. лъж. растително масло.
Косата и кожата на главата се навлажняват добре.

Успешно се боядисва косата с къна, басма, лайка, кори от орех, корени от ревен, люспи от лук. Най-известните рецепти са познати на древните гърци, които оцветяват русата коса с настойка от лайка, светлокестенявата - със сварени люспи от лук (50 г сухи люспи в 1 чаша вода - варят се 15 мин). Приготвените течности се втриват в косата след измиване.
Корените от ревен се събират през есента - оцветяват косата в червени-каво-меден цвят. Нарязани и изсушени корени се заливат с вода и се варят 15 мин. Запарени във вода зелени люспи от орех оцветяват косата в тъмнокафяво, но с червеникав оттенък.

Когато дланите на ръцете се изпотяват, са полезни вани с отвара от нарязани дъбови кори и жълт кантарион - 2 чаши вода и 1 суп. лъж. от нарязаните билки. Варят се 10 мин и след охлаждане водата се смесва с 2 суп. лъж. оцет.
При силно изпотяване на ходилата се препоръчва също вана, но приготвена от свежи орехови листа.

Стягаща кожата с разширени пори е маската, приготвена от нарязани цветове на липа (1 суп. лъж.) и 100 мл гореща вода. Разбива се на каша и се нанася на дебел слой, когато кожата е мазна. При суха маската се охлажда, нанася се на дебел слой. Избърсва се с тампон от памук след 15 мин, кожата се изплаква с хладка вода. Сухата кожа се намазва допълнително с крем.

При зачервени очи и подути клепачи помага изплакването с лосион, приготвен от метличина. Приготвя се от 1 шепа цветове и 1 чаша дестилирана вода. Цветовете се заливат с кипяща вода, кипват се още 2 мин, водата се оставя да изстине. С прецедената течност се навлажняват памучни тампони и се поставят като компреси върху клепачите за 15 мин. Този лосион може да се използва и за обтриване на кожата на лицето.

Балсам за обтриване на тялото може да се приготви от 1 шепа цветове на жасмин. Сипват се в буркан, заливат се с растителна мазнина (зехтин), бурканът се захлупва. След 3 седмици цветовете се прецеждат през марля, а с маслото се обтрива или масажира цялото тяло.

Домашен дезодорант против изпотяване се приготвя от 1 шепа цветове на лавандула и 500 мл ябълков оцет. Оцетът се кипва, в него се сипват цветовете - кипва се още веднъж. След като течността се охлади, се прецежда през цедка, налива се в шише от тъмно стъкло. С навлажнен тампон се обтриват подмишниците.

Крем за лице приготвен от ягоди, мед, кисело мляко, банани, краставици, грозде, праскови...
В паничка се сипват две супeни лъжици пресни, едро смлени пшенични зърна, наливат се 35 мл прясно мляко, 1 ч. лъж. мед, 1 ч. лъж. масло от житни зародиши.
Оставете кремчето да подейства 15-20 мин. и измийте с хладка вода.

# 48
Всяка кожа  е разли4на .....внимаваите....4уствителна кожа или  суха ....никакъв лимон , ще се обелите и ще стане 4ервено.За Всеки слу4ай  киселото мляко поне е за всеки тип кожа ...изцедено ....слагаите на лицето и като попие и изсъхне , слагайте о6те  един пласт ..и така , много пъти ...който е  свободен вкъщи....страхотно е .И  против изгаряне също.А против изгаряне  също  слагам краставица .....отнема  топлината и  успокоява.Ами  Авокадо !!!   Страхотно ....но  в БГ не се използва много.

# 49
За уморени очи и клепачи - намазват се със мед и така престояваш около час. Има ефект.

# 50
  • Варна
Преди няколко дни при Иван Звездев беше на гости една козметичка,която каза следната маска: една супена лъжица мед, няколко капки лимон и малко изцеден сок от морков(слага се заради богатото съдържание на керотин, който след няколко кратна употреба се натрупва в кожата като запас ), пробвах я и наистина кожата става много мека и придобива цвят като от лек загар(заради моркова).Ами това е, дано съм ви била полезна.

# 51
  • Виена

Ето няколко рецепти при косопад:

1. 300г рициново масло с 30 мг коняк и 1 прясно яйце. Мажем корените на косата. Завиваме с хартия, найлон и топла кърпа. След 2 часа измиваме.

2.  1 жълтък, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. сок от прясно изцеден лук и 1 ч.л. мед. Със сместа се мажат първо корените, а после и цялата коса. Завива се главата с хартия, найлон и кърпа. След 2 часа се измива косата с разбит жълтък и се облива с оцетена вода.

3. Запарка от 2 ч.л.  накълцани листа от розмарин и 300 мл вода. Киснат 15 мин и се прецежда.  Първо се втрива в корените, после - в цялата коса.

4. Вечер в корените на косата се втрива сок от настърган прецеден лук. Преспива се и на сутринта косата се измива с припечена, разтворена в оцет хума.

# 52
  • Sofia
Тези дни си купих авокадо и си намазах лицето с едно малко парченце.
Сега кожата ми е фантастична мека и гладка.

С останалото смазах стомахчетата в семейството  Laughing

# 53
  • Варна
Ето един тоник за почистване по всяко време:
обелвате един грейпфрут ,нарязвате на малки парчета кората и ги поставяте в предварително преварена и охладена вода(количество -горе долу едно бурканче от бебешко пюре)
Така престоява 24 часа ,прецеждате и готово!!Много е освежаващо.

ПП.ако някой го е писал по горе извинете ме Peace

# 54
Здравейте искам да ви кажа моята изпитана маска за лице- стрито на прах ленено семе се смесва с ре3енче добре узряло авокадо, към сместа се прибавя и малко прясно мляко дакато се получи средно гъста кашица. Нанася се на добре почистено лице и шия. Ефектът е невероятен. Често съм уморена и вярвайте ми тази маска ми помага да грейна
Медея,
а от къде намираш лененото семе?

# 55
Прочетох всички рецепти с  интерес. Искам да питам знае ли някой маска или някакво друго средство за стягане кожата на гърдите? Аз дцедя и дава кърмата от шише и в момента имим чувството, че скоро ще мога да си ги "загащя", те и преди си бяха големички, ама сега...  SickМного безформени са станали, кожата е като набраздена. Моля помогнете!

# 56
  • Бургас
Медея,
а от къде намираш лененото семе?

Аз съм го купувала от аптека.

# 57
Прочетох всички рецепти с  интерес. Искам да питам знае ли някой маска или някакво друго средство за стягане кожата на гърдите? Аз дцедя и дава кърмата от шише и в момента имим чувството, че скоро ще мога да си ги "загащя", те и преди си бяха големички, ама сега...  SickМного безформени са станали, кожата е като набраздена. Моля помогнете!
Миличка,набряздаването е от стриите,за съжаление те няма даизчезнат,могат да поизбледнеят малко.За стягане на кожата правя маска на цялото тяло/вкл. гърдите/ с гъста смес от хума и мед.Като изсъхне измиваш и мажеш с подхр.лосион.А иначе за стрии специално съ мдоволна от маслото на Икаров,гела за бюст на Ейвън/10-тина лв/ и един стягащ лосион пак на Ейвън за 4.40лв/ама е 400мл/.

# 58
Стягащия лосион и аз го имам, наистина е добър. А маската ще я пробвам още утре. Моля само да ми кажеш какви са пропорциите на съставките. Да не се наклепам с нещо само за да привличам мухите  Mr. Green

# 59
Ееееееееееее,ама ти няма да седиш на слънце я!!Аз си я правя накаша,ама не много рядка,че да не ми се стича много по тялото.Пакетче хума не ми стига.Пробвала съм хума +зехтин,хума+морска сол/пилинг/,ама най-добре ми е с хума +мед.Да знаеш,че няма излизане от банята,докато не изсъхнеш и не се изкъпеш,омазваш всичко! EmbarassedПравя си я 1 път в седмицата,може и 2 пъти,ако намериш време да се затвориш/заключиш!/ в банята.

Общи условия

Активация на акаунт