Домашни рецепти за разкрасяване.

• 364 984
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Ispania
letsgo ,а за коса содата как се използва?

# 1 006
  • България
страхотна тема!поздравления на авторката! Hug Hug Hug
използвам тибетска гъба вътрешно от броени дни.вечер си мажа лицето с нея.
някои знае ли маска с нея за лице и коса?
благодаря! 

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 01:36 от rositoooo

# 1 007
Да, Amra. На прах е. В аптеките се продава в малки хартиени пликчета. Не трябва да се прекалява с количеството, че може да изсуши неприятно кожата.
Мерси Hug Отново уча от теб много интересни и полезни неща  bouquet Ако ми кажеш и как я смесваш сярата с хума (в какви пропорции) просто цена няма да имаш Laughing

# 1 008
Много си мила, AmraEmbarassed  Hug Слагам на око, но да речем 1 кафяна лъжичка сяра на 2 пълни с.л. хума. Надявам се и при теб да действа добре  Peace.

Val, относно содата и косата само съм чела тук там. Има няколко варианта и то за мазна коса:
- миеш си косата със сода разтворена в малко вода, преди шампоана;
- да смесиш шампоана с малко сода /това не бих го пробвала/;
- миеш си косата със смес от 1 ч.ч. кисело мляко и 1 ч. л. сода за хляб
- правиш си маска: В зависимост от дължината на косата се взима кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.
- маска при косопад: Разбърква се една супена лъжица оцет с малко сода за хляб и една ампула дестилирана вода. Втрива се в корените на косата с върховете на пръстите и се престоява 1/2 час, след което се измива.
- да я ползваш като сух шампоан...
Тия дни смятам да пробвам първия вариант  Simple Smile.

# 1 009
  • Ispania
letsgo ,мноооого мерси за рецептите,и аз скоро ще пробвам пьрвата Peace

# 1 010
letsgo, а как може да я ползваш като сух шампоан. Питам, защото много ми се омазява косата и не искам да я мия всеки ден...
Благодаря ти!

# 1 011
Val, пиши има ли някакъв ефект, че ми е любопитно.

котенце десси-г, пише само това :” Бързоомазняващата се коса е неприятна и често се налага да се мие ежедневно, за да изглежда добре. Това не се препоръчва, но как да се справим с проблема, като избегнем миенето всеки ден? Можете да приложите суха баня със сода бикарбонат, в корените на косата и после да продължите със сешоар по обичайния начин. Така косата ще изглежда чиста, без да сте я измивали с вода и шампоан. Редувайте обичайния душ с хитринката със содата.”
Предполагам напудряш корените и след известно време разресваш косата надолу, за да падне содата.
И ти непременно пиши ако го пробваш.

# 1 012
Много си мила, AmraEmbarassed  Hug Слагам на око, но да речем 1 кафяна лъжичка сяра на 2 пълни с.л. хума. Надявам се и при теб да действа добре  Peace.

Много благодаря още веднъж Hug Откакто ти ми каза за крема Кларина и го открих благодарение на теб, цял живот ще съм ти благодарна newsm51 Непременно ще пробвам и това със сярата и ще пиша как ми действа Simple Smile

# 1 013
Мили момичета, четох в друга тема ,че някой от вас си правят кремовете за лице сами Simple Smile Искам да попитам дали някоя от вас знае как се прави крема против бръчки на Петър Динков. Интересуваме по точно количеството на зехтина и дъвката  Rolling Eyes . Ще съм ви благодарна ако ми помогнете Simple Smile

# 1 014
Мили момичета, четох в друга тема ,че някой от вас си правят кремовете за лице сами Simple Smile Искам да попитам дали някоя от вас знае как се прави крема против бръчки на Петър Динков. Интересуваме по точно количеството на зехтина и дъвката  Rolling Eyes . Ще съм ви благодарна ако ми помогнете Simple Smile
какъв е тоя крем на петър динков.става ли за мазна кожа?аз имам бръчки но още са малко newsm78

# 1 015
ами аз сложих лъжица кисело мляко в една пласмасова чашка и хума изсипах малко, за да стане на кашичка и стоях докато засъхна

мерси много  Blush

# 1 016
В книгата на Петър Динков има тези 2 крема.
Май има и още:

Цитат
Крем за запазване на нежността и свежестта на сухата кожа. Вземат се 15 г чист бял восък и 60 г бадемово масло, слагат се в емайлирана чаша, която се държи в съд с вряща вода, докато восъкът и бадемовото масло се разтопят. След това чашата се снема от огъня и съдържанието се бие, докато стане подобно на пяна. Тогава капка по капка се сипва розова вода (първак), докато сместа поема и се сгъсти като крем. Употребява се като обикновен крем за лице. Прави сухата кожа мека и нежна като кадифе.

Крем от краставици. Пресни краставици се нарязват на ситно и се размесват със същото количество чист маслинен зехтин, и то в порцеланов съд, който пък се слага в друг съд, пълен с вода (водна баня). По-големият съд се слага върху огъня и сместа се бърка в малкия съд, докато водата в големия заври.

Гледайте и как да избелим пожълтелите нокти:
http://www.vbox7.com/play:0a9e03bc

# 1 017
  • България
здраеите момичета.
с всеки изминал ден мисля че косата ми става все порядка.знам че из темата ще има мн рецепти и съвете,ще се поровя по късно.ако някои иска да сподели своята изпиатана рецепта-моля....

# 1 018
Rositoo, започни да си правиш всяка седмица някаква домашна маска на косата !!

# 1 019
  • Карлово
Пробвах почистване на косата със сода, сухо "миене". Около 1 чаена лъжица сода разтърках по скалпа. Никак не заприлича на по-чиста или по-малко мазна. Содата като капак не можа да се почисти изцяло и оставяше впечатление на пърхот. Сешоар не ползвах. Косата на детето ми в момента е къса и можех да си позволя  в почивния ден да изпробвам "сухия шампоан". Не препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт