Домашни рецепти за разкрасяване.

• 364 961
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 60
Да питам момичетата,които са пробвали маската за коса с хума и мед/аз това на тялото си слагам/-ще се мажа днеска,ама после косатане става ли твърда като тел? newsm78Само час ли да стоя и само на скалпа или по цялата дължина да намажа?

# 61
  • Бургас
Да питам момичетата,които са пробвали маската за коса с хума и мед/аз това на тялото си слагам/-ще се мажа днеска,ама после косатане става ли твърда като тел? newsm78Само час ли да стоя и само на скалпа или по цялата дължина да намажа?

Мажеш само в корените, ако ти остане от маската и по дължината на косата. Не е страшно, като изсъхне хумата, започва да се рони, затова най-доре завий главата с някаква кърпа.
Аз си правя маска с хума и мед, но слагам и зехтин/масло на Икаров, жълтък, балсам за коса и маската не става толкова суха.
Ако корените на косата ти се омазняват добави лъжица кис.мляко, а оцет против пърхот.

# 62
Здравейте, мили момичета и дами...Simple Smile

Изключително ми е приятно да съм сред вас! И независимо, че отдавна съм тук, то сега реших да се включа, като ви споделя нещичко.
Това, което в момента ми хрумва, и самата аз често използвам (дори и снощи, когато реших да ви го разкажа), е добре и отдавна известно, и често използвано, но тъй като не попаднах до този момент на тази “рецепта”, искам да ви я споделя.
Тя е изключително проста, изключително евтина, не изисква специални условия, нито отделяне на много време, а само малко желание от ваша страна. Иде реч за билкови парни бани на лицето, които спокойно можете да практикувате у дома. Знам ги още от дете – така мама ми лекуваше простудните заболявяния.
Ако всичко това ви е известно, съжалявам за повторението, но няма нищо - една жена да е доволна и за нея да е новост, стига ми! Толкова неща аз самата научих тук... А и бях дълбоко удивена, че сестра ми не го е чувала това средство, така че знае ли човек. Та...
Взимате една тенджерка, слагате вода да заври и поставяте вътре каквито билки имате. Няма да ви занимавам с подробности относно тях – това е цяла наука, но само като идея – невен за успокояване на възпалена кожа; смрадлика – също с подобно действие; мента; розмарин – за опъване на кожата; лайка... всъщност каквото имате налично, ако не решите да си купите нещо специално. Няма никакви пропорции, които да се спазват – всичко е на око. Когато билките заврат, намалявате огъня на котлона, така че да си клокочат тихо, взимате една голяма кърпа, завивате се плътно и се надвествате над тенджерката.
Тук специално ви обръщам внимание – ако не сте свикнали, тъй като парата никак не е слаба, махнете съдчето от котлона и направете процедурата отстрани. А ако имате тренинг, останете над работещия котлон. Пазете се от прекалена близост – парата изгаря! Всъщност вие сами ще усетите най-доброто разстояние.
Така останете десетина минути поне... Може и повече, но и десет са достатъчни. Кожата ви ще се отвори докрай, порите ще поемат билките и след като я подсушите, нанесете някаква масчица – каквато ви се намира.
Отварата, ако е чиста (по-долу ще поясня какво имам предвид), можете или да я прецедите и да използвате веднага след това за отмиване на маската, или я оставете и за следващата вечер – нищо й няма!
Ето какво имам предвид за “чистота” – ако сте болни, момичета - настинали, с грип или простуда, особено с кашлица, зачервено гърло с налепи, запушен нос, това е перфектно средство за оздравяване, повярвайте ми! Само тогава има една особеност при парната баня – дишайте задължително с отворена уста, надълбоко, и изплюйте всичко, което ще излезе от вас, а то никак няма да е малко. Няма да изпадам в подробности...Simple Smile... Тогава, разбира се, отварата трябва да се изхвърли задължително и веднага, без друга употреба.
Повярвайте ми, нито едно лечебно средство няма такава ефикасност, само където трябва да го правите поне два пъти на ден и после да не излизате, защото страшно затопля. И още нещо – последно. В случай на болест слагайте и по малко сода във водата – ефекта за здравето ви е поразителен.
Това е от мен, момичета. Тази парна баня ще ви отнеме минути, и както виждате – безобразно евтина и лесна е. Само въпрос на желание и малко повече постоянство, защото билките го изискват, но дори и рядко я правите, пак ще доставите едно голямо пиршество на кожата си.
А ако е по-често – ефекта наистина е смайващ, момчета, особено после като мацнете и някой и друг бъркоч... Simple Smile
Накрая специално искам да благодаря на Ренси за нейната отзивчивост, макар да съм далече от решаването на  личния си козметичен проблем, с който категорично не мога да се справя през всичките тези години.. Tired.  Може би ще го споделя по-нататък с всички вас – знае ли човек от коя трънка ще изскочи “зайчето”, тоест решението.

Хубав и топъл ден на всички!... Simple Smile

# 63
  • БГ
аз съм руса и от маските с хума ми пада боята или зеленее:(

# 64
Аз съм естествено руса и  си правих маска с мед и хума преди 2 дни,много съм доволна,даже косата ми е станала още по-светла,лъскава.... HugСамо ,че не ми стигна пактче хума,следващия път ще си купя 3! Peace

# 65
Аз съм естествено руса и  си правих маска с мед и хума преди 2 дни,много съм доволна,даже косата ми е станала още по-светла,лъскава.... HugСамо ,че не ми стигна пактче хума,следващия път ще си купя 3! Peace

И на мен ми изсветлява косата от маските с хума. Аз кестенява с вариращи оттенъци, но след хумата определено косата ми става с един-два тона по-светла.

# 66

И на мен ми изсветлява косата от маските с хума. Аз кестенява с вариращи оттенъци, но след хумата определено косата ми става с един-два тона по-светла.
Цитат
Значи не съм си въобразила,че ми е по-светличка? HugЩе си се мажа тогава редовно с хума,принципно не съм по домашните маски/от яйцето на главата косата ми става като тел/,но хумата става мултифункционална за мене-за всичко!

# 67
  • Бургас

от яйцето на главата косата ми става като тел....

След маската не я ли измиваш с шампоан?

# 68

Цитат
Значи не съм си въобразила,че ми е по-светличка? HugЩе си се мажа тогава редовно с хума,принципно не съм по домашните маски/от яйцето на главата косата ми става като тел/,но хумата става мултифункционална за мене-за всичко!
По въпроса с яйцето - да не би да се мажеш с белтък? Защото той не е за коса, а за лице.
За косата е жълтъка, дори и ма жени, които веднъж в месеца си измиват косата само с жълтъци, без шампоан, и казват, че са много доволни. Единственият недостатък на жълтъка е, че ако не се измие добре при изплакването, започва гниене.
Така че, който си прави маски със жълтък да има предвид, че косата трябва да се изплаква изключително добре.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 69
Имам един въпрос за хумата- първо се разтваря във вода и тогава се добавя мед или само мед се слага? Хума не съм ползувала поне от 10 години, сещам се че много ми изсушзвзше косата на времето, има ли при някоя от вас подобен ефект?

# 70

Мия се ,разбира се, с шампоан,но 2 пъти съм си правиламаска с жълтак и двата пъти косата ми беше твърда и ужасна. Sad

# 71
Цитат
Мия се ,разбира се, с шампоан,но 2 пъти съм си правиламаска с жълтак и двата пъти косата ми беше твърда и ужасна. Sad
Цитат

Странно, пък моята става една такава пухкава   Simple Smile Simple Smile

# 72
Не знам има ли значение дали е прясно яйцето..Заради вас пак ще пробвам.... Peace

# 73
Такава свидна жертва - по-добре недей!
Може пък да не ти понася жълтъка, пробвай нещо друго
 Rolling Eyes

# 74
Понеже се разрових в едни рецепти за домашна козметика, та реших да споделя какво правя когато ми свърши млякото за почистване на грим (като свърши обикновено минава поне седмица преди да купя ново).

Смесват се розова вода и масло от жожоба в съотношение 4:1 и преди всяко използване сместта се разклаща добре, за да няма утаено масло на дъното.

Върши страхотна работа.
  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт