Сирене Маскарпоне

  • 12 264
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 266
С какво друго може да се замени това сирене  ooooh!?Става въпрос за торта Тирамису.

# 1
  • Мнения: 6 033
Едва ли има нещо с което да се замени. Ти какво- не можеш да намериш сирене Маскарпоне ли?

# 2
  • Мнения: 1 173
То е ясно че не може да се замени напълно , но нещо близко до него? И на мен тук ми е трудно да намеря Маскарпоне ( само онлайн и то на цена 8$ за 200гр.  Shocked) . Рикота има ли нещо общо с Маскарпоне - след като се използва и то при сладкиши ?

# 3
  • Мнения: 2 266
Да,трудно ми е тук да намеря.Аз си мислех за сирене подобно на нешето крема сирене.Поне с такова мисля да го заменя.

# 4
  • Мнения: X
Може да се замени с Рикота,с крема Сирене смесено със сметана, с извара пак със сметана...но няма да е Тирамису.Вкуса малко се променя...

# 5
  • Мнения: 6 033
И аз щях да запиша това, но няма да е същото  Confused

# 6
  • Шумен
  • Мнения: 403
Малко спам но не мога да не изразя възмущението -как Love е на всяка манджа мерудия,все най-знаеща,най-можеша.Поспри се малко-просто си пита момичето.Може да пита защото не може да намери сиренето,а може и поради други причини.Не знам на колко си години-но човек цял живот се учи.НИщо лично.Но е дразнещо във всяка тема да се изказваш супер компетентно и да звучиш така като че ли другите са прости будали

# 7
  • София
  • Мнения: 2 952
Сиси, сирене Филаделфия е добър заместител. Нещо като нашето крема сирене, но е по-фино, по-маслено и стегнато като маскарпоне. Дано се продава там, където живееш.

# 8
  • Мнения: 22 867
Не знам това дали ще помогне newsm78.

# 9
  • Мнения: 2 266
Благодаря ви момичета,за отговорите.Тук има нещо като филаделфия та ще опитам с него.

# 10
  • Мнения: 1 173
Аз правя Тирамису по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?3k2jepk61c5ga0pv1g757 … msg17451#msg17451
На мен ми допада , няма сурови яйца. Е предполагам няма да е като истинско , но аз и не съм яла истинско докато си бях в Бг , а тук съм пробвала в един уж Италиански ресторант - не ми хареса.
Краси.мира а с Рикота как се прави - добавя ли се сметана или само със сиренето?

# 11
  • Мнения: 1 283
Аз правя Тирамису по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?3k2jepk61c5ga0pv1g757 … msg17451#msg17451
На мен ми допада , няма сурови яйца. Е предполагам няма да е като истинско , но аз и не съм яла истинско докато си бях в Бг , а тук съм пробвала в един уж Италиански ресторант - не ми хареса.
Краси.мира а с Рикота как се прави - добавя ли се сметана или само със сиренето?
newsm10 на Танита рецептите всичко е перфектно, поздравления   bouquet за което.
raya_usa на мен също за това ми харесва, защото няма сурови яйца, не желая да рискувам. Laughing

# 12
  • Мнения: 1 854
И на мен тук ми е трудно да намеря Маскарпоне ( само онлайн и то на цена 8$ за 200гр.  Shocked) . Рикота има ли нещо общо с Маскарпоне - след като се използва и то при сладкиши ?
Raya, аз купувам Маскапоне на някаква ф-ма Санта Лучия, но не от БГ, на вкус е като прецедено кис. мляко (по спомен майка ми го оставяше в марля за 1 нощ да се прецеди).Рикотата ми прилича на вкус на малко по рядка натурална Филаделфия и леееко ми соленее.

Аз бих смесила 1/2 цедено мляко и 1/2 Филаделфия, ако не мога да си набавя Маскапоне.

# 13
  • Мнения: 22 867
В руски форум предлагаха да се изцеди в марля сметана и, това, което се получи замествало маскарпонето.

# 14
  • Мнения: X
raya_usa ,само Рикота сложих-2 кутийки,за да докарам грамажа пак на около 400-450 гр.
Нямаше в момента Маскарпоне на магазина,а не ми се обикаляше да търся и затова с Рикота.
Няма голяма разлика във вкуса.
Аз не съм фен на сметановите десерти и когато мога,гледам да не я слагам.

# 15
  • Варна
  • Мнения: 355
Понеже с истинско маскарпоне нямаше да се вместя в бюджета  Mr. Green си направих сама по рецепта от форума: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317291.20. Доста е добро.

# 16
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте!

Доста съм изчела по въпроса, та надявам се мога да помогна!

Маскарпонето е един вид извара от сметана - много маслено сирене със силен сметанов вкус. Бях чела че може да си направите Маскарпоне, като пресечете сметана с лимон. Друг е въпроса, че в различните географски ширини самото краве мляко има различен вкус и свойства, така както и продуктите които са направени от него. Т.е - оригинално Тирамису ще е само с италианско Маскарпоне.
Рикотата е извара, но разбита - т.е масленото съдържание е доста по-ниско.

Подобни на Маскарпонето са всички видове сметанови сирена (направени са на същият принцип, но не с италианско мляко)- Крема, Филаделфия и т.н Може да замениш Маскарпонето с Филаделфия, но добави и малко разбита сметана заради по-сметановият вкус. С Рикота няма да е толкова фин вкуса на тирамисуто, но пък ще е по-диетично. И да добре е да се направи тирамису с Маскарпоне (опитайте поне веднъж, за да видите разликата), но нищо не пречи да си направите десерта и по ваш вкус и възможности, така че спокойно замествайте - по-добре не истинско Тирамису, отколкото въобще да не опитате божественият му вкус!

И последно - моля ви нека не изпадаме в крайности, че  няма заместители за това или онова и затова не мога да го направя. Все едно тук като няма българско сирене нямам правото да си направя баница с извара или с едно жалко подобие на българското сирене. МОга и си правя и пак си я наричам "БАНИЦА" и пак е много вкусна, но разбира се с нашенско си сирене е най-обичана. Когато го няма обаче ползвам заместители и така с всичко което не мога да намеря или не е по джоба ми - замествам и се наслаждавам....  Peace

# 17
  • Мнения: 2 266
natalyna,благодаря за включването.Виждала съм твоите торти.Много ми харесват и много ценя мненията ти.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт