Отговори
# 105
sladka hapka , много, много хубави снимки!
Коментар за Тайланд не направи никакъв! Хареса ли ти?
Виждам, че сте били в Патая. Аз съм била в Пукет и околия и ги препоръчвам с 3 ръце! Красотата е неповторима и главозамайваща!  Rolling Eyes

Аз снимките от общия албум, не мога да ги видя. Ей, сега се пробвах пак и пак забивка. Чакам още, ако благоволи да се зареди...

# 106
Здравейте,мили момичета!!!Реших да Ви пиша ,защото наскоро посетих Турция и останах много приятно изненадана...Само да кажа,че съвсем случайно решихме да идем до Лозенград,Къркладерли май беше на турски-е,не можах да направя голяма обиколка или поне да видя Истанбул,но и от това съм впечатлена-хората са много готини.Видях неща.за които не съм си и помисляла в живота на турците...непременно искам да отида пак,този път на повече места.Разбрах за КИПА май беше-някакъв хипермаркет,имало мляко и перилни прахове,били мн.хубави,ама защо и аз не Ви питах предварително къде и какво интересно може да се види в Турция...но не знаех,че мъжо ще иска да ходим там...Ще се радвам на всякаква инфо...и ще чета старите теми,дано получа знания...Даже съм се навила да понауча турски,защото на мен езиците ми вървят,а всеки нов е ценност...
Поздрави!!!!

# 107
Забравих да отбележа, че снимките на Кралския дворец в Банкок са много хубави! Аз, разбира се, не съм направила ни една свястна снимка там. Помня, че много ме беше зашеметил този дворец, голяма пищност, голям блясък. Беше 42 градуса, жега, а там няма много сянка. Изпекохме се живи, но от светлината на слънцето всичко блестеше, беше като замък от приказките, ония дето се намират през 9 планини в 10-та, или 9-небеса, в 10-то и ако смъртен човек го види, ще ослепее или ще се вкамени. Почти ослепях от красотата му!  Grinning

Друг ярък спомен ми е Байоки скай. От там залюбих аз небостъргачите... Ех, каква гледка, какво чудо. Макар, че Банкок ми е нарицателно за грозен и ужасен град!  Laughing  Винаги някъде като е гадно и казвам 'леле, тука е почти като в Банкок'  Mr. Green

# 108
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Весел, незабравим, вълнуващ първи учебен ден на всички ни и на малките ни ученици!  Joy Joy Joy

sladka hapka, права си за Диляра! И аз съм  Peace, да не я псуакме по чужбина! Или в България или в Турция!  hahaha Страшна е, с тези очи, кой ли ще се удави там!?  Joy Благодаря за споделените моменти! Страхотни снимки!  Peace Благодаря и за комплимента!   bouquet Но да ги гушна и Селин и Дениз, доста трудно ми дойде!  Joy Ще се оправим няма как!  baby_neutral Laughing

haksev, аз може и да пропусна, че след месец ще раждам! Но ще ви се радвам в албума!  Peace Ти на много хубаво място живееш!  Hug

Ghosn, аз като те смятах, май си нмавъртяла към 2000км вече  newsm78 Хубаво е човек да пътува! И аз искаааам, ще ме вземеш някой път с теб  Hug Praynig Чакам емоции и снимки от теб! Аз се чудя защо така се бях изморила, а аз Рила съм изкачила!  hahaha

DilQRa`, хубавец е той! Абе и аз така предположих, но викам я да си питам да не направя грешка!  Hug  Joy

Dafi и Prizmo, документа който ви е необходим се казва "FORMÜL A"! Издава се от Nüfus İdaresi, Doğum Kayıt Örneği! Задължително му слагате АПОСТИЛ! Питайте при вас къде го слагат, при нас е от Каймакана!  Peace

immortel, всеки май така се връща от Турция!  Hug Ами най-добре да пазариш от Carrefour, Bim, Migros - понякога има хубави намаления, Uyum и Onur! Има много маркети, но има ли промоция на нещо търсено от теб на всякъде може да бъде изгодно!  Peace Назад в темите има доста инфо!  Hug

pina, пак ни омайваш с разкази!  Hug  bouquet Hug

Момичета-кокичета, аз днес захващам втория казан с лютеничка! Толкова хубави отзиви, дано не се изложим с Номер2! Взехме даже 10кг пипер вчера на супер цена! Много съм доволна за 12 лири всички продукти напазарихме! Абе това е то Бейликдюзу! Евтиния до шия!  Joy И нали ви казах, че не ме свътра на едно място и вчера купихме на Бериа някой неща, много съм щастлива, първите й дрешки и едно много сладко одеалце! Селин ги разнася и вика "бебе, бебе"  hahaha Бегам, бегам, че довечеря вечерята пак ще е лютеница!  Joy Много ви целувам всички съфорумки и дечица на съфорумки!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Момичета на 12 октомври имам рожден ден, който смятам да отбележа подобаващо! Така, че не си ангажирайте този ден, а го запазете да бъдете с мен! Така, че следващата среща се очертава на 12 октомври, неделя!  Hug Hug Hug Подробности, като наближи момента!  Joy От България също сте поканени!  Hug

# 109
Дризе, ти наистина си родена да си майка, права е била твоята докторка. Чак малко ти завиждач, като те гледам с тоя корем, ама не ми се захваща с трето  Laughing За лютеницата - шапка ти свалям. Аз, хем не съм бременна, пък ме мързи да се цапотя... на магазина има лютеници бол.

Пина, мерси. Снимките не са лоши, но са снимани и доста добра техника. Освен всичко имах и филтър на обектива, така че цветовете да запазят яркостта си, защото светлината наистина е убийствена. От този ден, докато обикаляхме из храмовете, получих жестоко изгаряне на ръкави, като селянка. Забравих да се намажа сутринта с мазилото против слънце и после горчиво съжалявах. На мен Банкок ужасно много ми хареса, което е странно, защото аз полудявам от такъв тип градове. Но смесицата от красиво и грозно, от лукс и мизерия, е главозамайваща. Затова бях писала на едно място, че ми заприлича на Ню Йорк и Истанбул накуп, но умножено по няколко пъти. Бих се върнала само в Банкок поне за седмица, има някаква магия в тоя град.

Ние бяхме 10 дни в Патая, което е съвсем различно от Пукет и от Самуи (гледала съм само снимки от тези места). Не бих казала по-хубаво или по-лошо - просто е по-различно. Патая е място за нощен живот - барове, клубове, абе - лудница. Сега се опитват да го направят атрактивна дестинация и за семейства и вече има доста атракции за децата. Нашият хотел беше посещаван предимно от семейства с деца и като цяло беше много спокоен и уреден, за разлика от навалицата и тарапаната в самата Патая. Все се каная да с една и да напиша нещо като пътепис - като го направя - ще пусна линк към блога си тук, да го прочетете. Ама кога ли?  Laughing

Виж снимките от Food Festival - това ми е любимия албум. Голям кеф беше там, а как се одухме като прасета, не ми се разправя.

Immortel, не разбрах какво точно те интересува да видиш в Истанбул? Най-големите забележителности ги има във всеки сайт за града, те са включени и в туристическите маршрути на нашите туроператори - Света София, синята Джамия, кв. Султанахмед, Капалъчарши и Египетския пазар, моста и кулата Галата, водохранилището, Топкапъ... От музеите - има прекрасен музей срещу Синята джамия, ако се не лъжа, се водеше етнографски, но не съм сигурна. Но на място няма да го сбъркаш. Отделно от това - Истанбул модърн и Пера музей (които на мен са ми в листа на чакащите) и цял куп други неща. Но това, дето съм го написала, ти е за 3 дни обикаляне и ще се уморите. Като сложиш разходка с корабче по Босфора, като за едно посещение е дори много.

# 110
Ами аз всичко искам да видя,дори самият живот на хората,ежедневието им...Ние влязохме в Мигрос,ама май скъпичко ми се стори...но аз имам и проблем с пресмятането в бг левове,на мтиницата ни казаха да бменим там валута и ние сменяхме евро,щото левове не вървели,както бяхме чули...а съм с впечатление,че обмена на евро си е чисто прецакване...така ли е?

# 111
Не зная откъде си, но в повечето големи градове по чейндж бюрата имат наличности от турски лири на напълно приличен курс. Чейнджовете на границата са резачка. Ако не сте обменили валута в страната, купете си малко лири, колкото за магистралата - 5,50 тр.л. ще ви трябват. Ако вземете евро или долари и ги обмените в Истанбул, курсът е ок. При нас се оказа, че най-добър курс имаме за плащанията, направени с кредитната карта.

Що се отнася до цените - от миналата година и на мен ми прави впечатление, че цените в супермаркетите не са така ниски, както по-рано, но то и в БГ вече е доста по-скъпо отпреди. Чувала съм (тук вече турските мами са най-компетентни), че Мигрош е малко по-скъп, а Карфур е с добри цени (да се похваля, че в БГ вече също имаме Карфур и то в Сф и в Стара Загора). Така или иначе, има стоки, които от Турция няма смисъл да купуваш - например - зехтинът идваше скъп. Но пък някои подправки, които тук няма, ги купувам без значение на цената. Купувам също кадаифи, маслини и пр. неща, които са характерни за Турция и тук не се намират с такова качество. От Карфур съм купувала и не лоши трикотажи за децата (не са "маркови" и затова цената им е ниска), както и играчки - особено ако са на промоция.

За пазаруване ти препоръчвам големите им молове, защото имат добри намаления. Бенмари знае, че все се интересувам почнаха ли индиримите, щото тогава си е голям кеф да се вдигнеш и кеф ти "Зара", кеф ти каквото се сетиш - за конфекция излиза супер изгодно.

А пък живота в Истанбул не може да не го усетиш - толкова е завладяващо. След 1 - 2 забележителности обикновено си толкова емоционално претоварен, че се отдаваш на разходка и дребни удоволствия - зяпане по улиците, тук - фреш от някоя сергия, там - дюнер или бюрек ... Ако си падате по фотография, ще изпиташ истинско блаженство - толкова живописни места и хора има край теб.

Аз пак да припомня любимия си турски кулинарен блог - хем да пооплакнем окото с най-новото от кафе Фернандо, хем да видиш и усетиш атмосферата: http://cafefernando.com/

# 112
Ей,най-накрая и аз да се наканя и да пиша...чета ви постоянно,но не ми идва музата нещо newsm78
Но ето ,че Ати заспа-направих му един компрес на гърдичките ,че нещо започна да кашля,и  реших да драсна някой ред,че току-виж сте ме изключили от темата поради многото неизвинени отсъствия Mr. Green

sladka hapka,в момента разглеждам снимките ти от Тайланд  Peace Благодарим за фото-пътешествието ,което сподели с нас...В един момента се пренесох на фоод-феста и си представих как дърпам Атилла да не пипа по сергиите и как тичам след него Laughing ....,и как не бих успяла да го отлепя от количката с плюшени играчки  Simple Smile
Май ще трябва да почакаме да поотрасне малкия разбойник ,та тогава да започнем да правим планове за посещение на подобен род дестинации  Simple Smile Иначе,благородно ти завидях ,че си опитала екзотичната тайландска кухня...

снежи,и аз да благодаря на свой ред за посрещането и почерпката Heart Eyes Да ти е жив и здравичък Дениз,пу-пу-пу...и все така кротък ...Стягай мъжа си да се запретва с градинката,защото такова съкровище в центъра на Истанбул е безценно, а вие сте големи късметлии..Догодина живот и здраве ще съберем всички дечковци да играят там,ще им напълним и един басейн да се плацикат  Simple Smile.....ех как се самопоканихме само,ама нали знаеш ,че с Дризе сме си габровки Grinning

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 16:12 от benmary 2

# 113
Аз пък явно имам ищах за писане - след принудителната ваканция без нет, сега не мога да се спра.

За децата - Бенмари, аз бих се въздържала да водя малката (хем тя е по-голяма от Атилла), не за друго, а заради дългия полет. Ще бъде много уморително за нея. Иначе има фантастични забавления за децата, а хотелът ни беше прекрасно място за малките - с басейните, градината, детската стая... Но пък вие с таткото не бива да се лишавате от такава почивка и ако има кой да се грижи за Ати, отидете двамата - възможностите за релакс са фантастични. Стига ти да лежиш край басейна и да караш поред на коктейл - листа, а като ти омръзне - отиваш на масаж (1 ч. срещу 8 лв.!!!). След масажа -  пресни плодове от сергията или най-страхотните морски дарове. Но смалко дете не отивам там. Висока е влажността на въздуха и мисля, че малката ще се измъчи. Виж, за синът ми ще е супер емоция. Особено като знам какви интересни неща има за гледане - например "Оушън Уърлд" в Банкок, или ботаническите градини, екскурзиите на гърба на слон ... В Патая има една атракция - Ripley's Believe it or Not, която е точно като за по-големи деца.

А тия плюшени играчки на мен ми изглеждаха супер мизерни, снимах ги като куриоз.

# 114
Хапчице,съседки сме,защото в момента съм в Нова Загора(ако правилно съм разбрала).Търгнахме като на майтап,щото бяхме на Царево,а то е близо...та през Малко Търново.Първото нещо,което купихме,беше топъл и ухаен турски хляб...А мъжо си купи някакъв гаден за мен суджук,който лъхаше на овча лой,ама той си го хареса.Маслини взехме от безмитния в Гърция,затова не сме вземали,но зехтинът и на мен скъп ми се стори.Купихме на малката пътешественичка оригинално турско стъклено синьо око,мн.готино,а за мен...златно такова     Rolling Eyes

Много топло ми се стори отношението,все едно съм си тук,за разлика от Гърция,която също посетих наскоро.Трябва да се поинтересувам за Карфур в Ст.Загора,какво има,цени и да го посетя,естествено...Купихме кадаиф и баклава.
Аз бях чела,че там водата не е за пиене и си носихме вода,не посмяхме и в ресторант да седнем ,но следващият път ще идем без детето и ще съм по-спокойна,а дотогава поне някой лаф трябва да науча,няма да се излагаме,я!

# 115
ЕЕЕЕ, супер. Срещичка в събота, снимки от екзотични страни, нова реколта лютеница, брей че активност  Hug Hug

Снежана01, Дениз е страхотен, пу-пу-пу. И ти изглеждаш страхотно. Браво на вас.

Дризе, ако ти донеса малко чушки и пипер free of charge, ще направиш ли трета реколта  Peace  Hug. А за 2000те километра, ако последните 4-5 не бяха пеша на хълмист терен, щеше да е много добре.  Crossing Arms

Сладка хапка, снимките са прекрасни и си личи че са с професионална техника. Браво  smile3521

Джорди,  Hug няма да се шашкаш, бебчо знае какво да прави, и ти изглеждаш супер, коремчето много ти отива.

Цвете, браво за изпитите.

Бенмари, и аз като тебе - нещо хем не ми се пише, ама пък сега ще напиша един дълъг пост, и другата седмица пак  ooooh!

На останалите,  Hug   bouquet  Hug

Айде 2-3 думи за моите пътувания.

Неделя: Копривщица - това възникна като шега, седейки на масата, и се чудихме как ще прекараме неделята с гостите от Турция, и така - в неделя с 1 час закъснение, щото съботата беше тежка в обикаляне на заведенията в Пловдив, тръгнахме за Копривщица - разгледахме музеите, ядохме сладолед, хапнахме и обратно.

Понеделник и вторник бях с тях по задачки и търчане и вторник към 5 следобед тръгнах с тях към Истанбул. Минахме през Свиленград и Едирне, и блакополучно към 1 и нещо бях в Авджълар, при положение че полета ми беше в 7 сутринта и 5:30 трябваше да тръгна. Та си представяте колко спах.

Сряда: в 8 благополучно кацнах в Измир и пътувах до Маниса. Поне дремнах 20-30 мин в колата, защото срещата след това беше мноооого тежка, и само благодарение на това че гоних полет обратно тръгнах в 3:30 - иначе сигурно щяхме да продължим. Успяхме да пийнем по една капучино в заведение със страхотна гледка към Измир и zuruck  hahaha Полет в 8, 9 вечерта бях в Истанбул, и тук беше частта, в която трябваше моя милуст да се прояви с характера си на коч  hahaha hahaha - нали съм си тази зодия. С малко паника, която бързо разсеях, намерих метрото, и се предвижих от Аерогарата до Отогар, защото гоних последния автобус за БГ. Обаче - всичко беше ок, даже имах 1 час да си прегледам пощата, да пия един чай. И в 11 - на авбуса и обратно.

На следващия ден, спах до 12, и пак хукнах по задачи.

Петък: София -вече мога да се похваля - от месец Октомври започвам нова работа Senior Consultant in Training. Така че сега ще има малко реорганизация - От Пл в Сф. Охх, направо не смея да се похваля, на никой от приятелите си още не съм казала, всъщност само на един. Вечерта имах 1 час да си купя обувки за прехода на Рила, така че трябваше бърз шопинг.

Събота: ставане в 5:30, сандвичи, храна и 7 излезнахме от Пловдив - посока Рила. към 10:30 стигнахме хижата, където оставихме колите и следваше час и половина катерене по баири, като спирах за 10 сек, се виждаше вените ми как туптят, това за първи път ми се случи. И в 12 бяхме в хижата, в която спахме - х. Рилски езера. И към 1:30 хванахме пътя към езерата. Обиколката е около 3 часа, но ния бяхме голяма група, така че малко повече продължи, плюс това преди последното езеро излезна страшна буря, много силен вятър и дъжд, и малко сняг, но ние упорити - половината група до последното езеро, но си заслужаваше - беше прекрасно. НА връщане минахме през поляната на която се събират Дъновистите, и обратно в хижата за да се изсушим. Аз учудващо бях със сухи крака, може би бях единствената от групата. Все пак обувките и парите които зазох за тях, ме спасиха  Whistling Whistling Whistling Whistling

Неделя: От х. Рилски езера час и половина до х. Скакавица и един от довопадите, защото дъжда пак започна, сега вече беше много по-студено, и от тази хижа до колите още час и половина. Минахме за по пилешка супа на Боровец и към 7 бях в къщи.

Цялото това нещо ми струваше - болно гърло днес, много мускулнатреска и прекрасни емоции.

Спирам, щото ... ако продължа ще има модераторска санкция.

# 116
Елена, първокласничката ти е страхотна - пу-пу-пу, да ви е жива и здрава, и много успехи. Какви са впечатленията от първия учебен ден?

Сега ще кача малко снимки и аз, за доказателство  Hug

# 117
Е, разгеле видях албума и аз!  ooooh! Най-накрая ми се отвори...
Бебе Дениз е много хубаво, както и партито за посрещането му!  Heart Eyes Ама drize, верно много ти ходи, така спокойно се беше кротнала душицата в скута ти.... Ама партито, все майчета - с по-малки деца, с по-големи или пък бременни, бъдещи мами. Все отбор юначки сте.  Simple Smile
Haksev, и тебе те видях накрая и твоята кака Селин.
Диляра, много симпатичен тоз момък  Flutter А снимката от кой хотел е? В кой хотел спахте този път?
Видях и двама първолаци, не разбрах чии са  Embarassed ама да им е наслука годината.

Забелязах по албумите, че има имена, дето май мноооого отдавна не са се вясвали в темата! Що така? Загубиха ли се?

# 118
 Grinning Дам сладък е, че е и умен и работлив на всичкото отгоре. Няма грешка. Само дето аз ги харесвам по - тъмнички, с черни очи и коса ама... Rolling Eyes Laughing
Иначе отседнахме този път близо до Ак Сарай в Берр Хотел. Доста далече се падна от капълъто и малко трудно пренасяхме купената стока иначе квартала е много хубав. Близо до нас се намира този новия МОЛ Хистория. Страхотен е!!! Heart Eyes Какви дрешки имаше само...Няколко пъти го наобиколих. Laughing А цените в Манго са 1 към 1 с нашите тук във Варна. Само разнообразието е много по - голямо и имаше туники. В Турция винаги ще се носят, а тук спряха да зареждат. Което е жалко, защото обожавам туники. Rolling Eyes Simple Smile Heart Eyes
Целувки на всички и се пазете!!!!

# 119
Дзак-ето ме и мен.Лелее колко много сте изписали Shockedотиде ми свободното време, докато ви изчета!
Drize зарази ме с тая твоя лютеница и цяла неделя съм пекла пипер и патладжан #CrazyИзпекох пипера на света-фризера се напълни и само ми се подиграват вкъщи, че на Коледа и Нова година всички ще ядат пържоли, а аз- пипер  JoyУтре ще правя лютеница-хайде на състезание с Drize Laughing Ама аз от сега си знам, че ще го загубя!
Dilqra къде ви е магазинчето във Варна? Заинтригува ме с тези камъчета! За съжаление на мен албумчето от 3 дни не ми се отваря и не мога да видя сладура Wink, но няма да се откажа, докато не успея!
Сладка хапка-явно  страхотно сте си изкарали.Вече имам три набелязани дестинации за почивка за следващата и последващата година-Израел, Тайланд, Йордания-надявам се да успея в този ред да осъществя пътуванията Praynigи то поне поне в една от държавите 2 пъти да отида Mr. GreenЛелеее колко много снимки си нащракала , а за качествето -нямам думи Peace
Ghosn   #Crazy Спри се бе човек-егати хайманата LaughingАма е страхотно така да обикаляш(макар и в съчетание с работата)адреналинът е на max.Аз пак нещо не съм разбрала-работата ти е свързана с Турция newsm78 или...?
Benmary бях те питала,ама нали съм....разсеяна,моля те кажи ми пак как точнос е казва картината с килимите.Благодаря ти предварително  bouquetА ти защо така все по-рядкос е включваш?Да не си в дупка или пък в депресия?Какво стана с Ати-кога ще започва градина?А с почивката?Ще ходите ли?
Елена-вие имате днес първокласничка!Айде по вода и на шестици да и върви!Дано да ми се отвори мултито, че да я видя и нея!
Поздрави и целувки на всички!Лека нощ и сладки сънища!

Общи условия

Активация на акаунт