Примерна схема на захранване (9)

• 78 096
  • 596
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хиляди благодарности,Косе Босе,  bouquet

# 121
  • Sofia
Дъщеря ми е захранена от скоро като до този момент е яла картоф, морков, броколи, круша, сини сливи и заешко с моркови, всичко се приемаше много добре до вчера. Реших да дам пуешко, но тъй като не намерих пуешко с морков или картоф взех на Хип пуешко с картофено пюре и сладка царевица, помислих си че въвеждам 2 нови неща но реших че няма да има проблем, да ама не.
Изяде 1/3-та от малкото бурканче и 2 часа след това започна зверско повръщане, за минути стана като парцал изчаках известно време и я накърмих, тя естествено повърна пак всичко, но 5 часа след първото повръщане спря, явно си прочисти коремчето. Сега не знам от кое ми направи реакция, но ще ми е обица на ухото да не давам по 2 храни в един ден, мисля 4-5 дни да е само на кърма и след това ми е питането захранването как да продължи пак с картоф, постепенно и нови храни да вкарвам евентуално след седмица, или?
Благодаря предварително за отговорите!

# 122
Валерия, предполагам, че проблемът не е толкова в това, че въвеждаш 2 храни едновременно, а че царевицата е доста тежка за храносмилането, макар и от пюре. Освен това 1/3 от пюрето като за първи път не е малко, започва се с 2-3 лъжички. Peace Струва ми се, че 4-5 дни само на кърма са много - щом коремчето обработи царевицата, всичко ще е наред. Дано и други мами изкажат мнение.

П.П. Моят син така и не хареса това пюре. Царевица с тиквички яде, но споменатото на ХИП - не и не. Thinking

# 123
валерия, когато въвеждах царевицата, почнах и приема на желязо при никола. повръщаше на фонтани. не знаех от кое точно, защото и желязото би могло да предизвика такава реакция.
спрях и двете за една седмица. след около още една, пак повърна на фонтан. не бях давала царевица и не въвеждах нищо ново
и това беше
това е статистиката при нас, но не смея да те посъветвам. на твое място, бих спряла и двете храни и след седмица - 10 дни, поетапна бих ги въвеждала пак

# 124
  • Sofia
Благодаря момичета, при все обаче изхвърлих де що имах пюрета с царевица в къщи ще я въвеждам на по-късен етап явно. А за количеството изпитвам вина, защото наистина не биваше да и давам толкова много  ooooh!
Много ми е сложно това захранване, ей.  Whistling

# 125
Момичета не ми се смейте за тъпия въпрос!
Опитвам се да захраня малкия от около 10тина дни, но без успех. Нищо не му харесва. Правя му домашни пюрета и ги разреждам с кърма, но едва изяжда по няколко лъжички.
Въпросът ми е, дали да му купувам готови? По-вкусни ли са от домашните? И ако да, дали после ще свикне и с домашните или ще ми ги отказва пак?  Rolling Eyes

# 126
Въпросът ми е, дали да му купувам готови? По-вкусни ли са от домашните? И ако да, дали после ще свикне и с домашните или ще ми ги отказва пак?  Rolling Eyes

Не мисля, че някой може да ти даде верен отговор на този въпрос. Все едно да питаш: "пица или готвено предпочитат мъжете?". Зависи си от бебето какво предпочита. Някои харесват повече плодовите пюрета, други - като сина ми, предпочитат зеленчуковите. Ако имаш колебания, пробвай и с готови пюрета и така вече ще знаеш. Ние караме на смесена схема - домашни и готови, но примерно на готовите тиквички с картоф и карфиол с картоф само дето не ме замерят с бурканчето, така че се наложи да замазвам положението, като им добавям кърма, докато ги изразходваме.

# 127
Повечето готови плодови пюрета според мен са по-вкусни от домашно пасираните плодове. За зеленчуковите е различно.

# 128
  • София
mu6muro4e, може и самото дете да не е готово все още за захранване. Най - вероятно бебето има все още рефлекс за изтикване с език. Когато бебетата са готови  за захранване  с твърда храна, мускулите в устата им и езика им са достатъчно развити, за да препратят храна от езика им до задната част на устата им. Това действие трябва да е координирано с преглъщането, а повечето бебета под шест месеца просто не са готови.

Погледни ги тези теми:
Готово ли е детето за захранване?
Готово ли е Вашето бебе за захранване?
Захранване с твърди храни: струва си да се изчака

# 129
  • Варна

Yanina съжалявам за резултата.А как точно се прави изследването?
Кисел можеш да правиш с царевично нишесте-1 ч.л. се разтваря в 100 мл студена вода,слага се на котлона и се бърка 4-5 минути.След като изстине прибавяш плодово пюре или пасиран плод.Не съдържа белтък.А жълтък не можеш ли да даваш?

Erota, едва сега видях поста ти  Blush  На Коко прахихме тест, който представлява драскане по ръката и поставяне на алерген на мястото. Ако се подуе значи има алергия. Ние преди това му взимахме кръв от вената за пускане на цял панел с алергени.  Confused И там показа някаква чувствителност към белтъка.
Благодаря ти за рецептата за кисела. Мисля тази седмица да пробвам. А за жълтъка ми е много притеснено. До колко месеца най-късно мога да изчакам с  въвеждането без да има някакви негативи за детето?

# 130
Искам да попитам след като въведа първия вид месо в паузата междупървия и втория вид месо мога ли да въвеждам някакъв нов зеленчук и при въвеждането на глутена в паузата между двата глутенови продукта може ли да се въвежда нещо ново, някакъв плод например или не се дава нищо ново? Благодаря много! Hug

# 131
янина, наистина кофти. съжалявам. не съм се замисляла да правя такива тестове. вас какво ви провокира
скоро мисля да вкарам млечна каша

звездиче, и двата случая съм въвеждала нещо в промеждутъка. при месата имах пауза 2 седмици, а при глутена - 10-12на дни. първото месо/глутен въведох за около седмица, после нещо друго за няколко дни и после следващото месо/глутен

# 132
звездиче можеш да въвеждаш друга храна между видовете месо и глутена.
Yanina аз въведох жълтък преди 20 дни.Дъщеря ми е с АБКМ,но не сме се тествали.
От 3 дни давам риба .Първият ден дадох цяло бурканче 130 гр. Confused,но толкова много й хареса.Вторият и третия ден дадох по половин бурканче.
Вчера сварих кус-кус и го пасирах с 1 праскова,но все пак имаше ситни парченца и се задави.
Днес реших да пробвам с грис,сложих 1 ч.л. в плодово пюре,но пак го усети и хапна 2-3 лъжици само.
Мисля още да изчакам със закуската,защото нищо не ни харесва.Пък и сутрин имам толкова много кърма за първите 2 хранения в 8.00 и 11.00,че не ми се иска да суче по-малко  за сметка на твърда храна.Преди рибата въведох заешко месо.И сега  ще въвеждам  ечемик и ръж с кашата на Милупа.И после се чудя какво да давам?Наборчетата до къде стигнаха?Дайте по един отчет. Grinning

# 133
mu6muro4e, може и самото дете да не е готово все още за захранване. Най - вероятно бебето има все още рефлекс за изтикване с език. Когато бебетата са готови  за захранване  с твърда храна, мускулите в устата им и езика им са достатъчно развити, за да препратят храна от езика им до задната част на устата им. Това действие трябва да е координирано с преглъщането, а повечето бебета под шест месеца просто не са готови.

Погледни ги тези теми:
Готово ли е детето за захранване?
Готово ли е Вашето бебе за захранване?
Захранване с твърди храни: струва си да се изчака

Гледала съм ги тез теми. То проблема не е в избутването, а че вобще не иска да си отвори устата като разбере за какво иде реч.  Crazy

# 134
Mu6muro4e, когато е готово детето няма да имаш такива проблеми. Не го насилвай, защото после ще ти е още по-трудно. Аз захраних сина ни на 6 навършени месеца и доста време ми се струваше, сравнявайки го с другите деца, че захранването не ни върви. Някъде от 8-ми месец  обаче такъв апетит му се отвори, не можах да повярвам. Всяко дете е различно, води се по сигналите. Peace

Yanina, и аз още не съм давала жълтък. Пише, че при алергии може след 1 годишна възраст и дори по-късно. Най-важното от жълтъка е желязото, а то може да се набавя и от други източници. Педи също все още не е отворила дума за жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт