през Рамадана всеки пости,но по арабски приемаме гости-84

• 19 791
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Добрютро момичета, хубав и успешен ден на всички  Hug

Бейбел лека бременност и едно хубаво и здраво бебе на финала ти пожелавам.   bouquet

Деси леко и безпроблемно пътуване  Praynig

Jasmin на дискотеки до ранни зори ли ходите с Каруми или зъбите му започнаха да се обаждат, та спите по никое време   Laughing

# 106
Kate Maroco как ги приготвяш тези филета от морски риби? Ние опитахме с един нов сос на Маги, ама нещо не ми хареса. Аз и не съм много по готвената риба ама може да има нещо интересно...
страхотна на опашка ли си за бебчо? Някакви предпочитания Wink да знаем какво да искаме Simple Smile

Rali видях те на другия форум, аз поканих саудитската булка да ни навести тук и тя обеща след Рамадана, Иншаалах

# 107
Наде, на опашката съм вече 5г. и все не ми идва реда Cry,предпочитания нямам,само да го даде съйбията и с всичко да си го даде пък дали ще е момче или момиче никакво значение няма.

# 108
Добро утро.   bouquet  bouquet
Белбей, добре дошла в клуба на бременелките. Веднага да спираш цигарите, мъка не мъка, няма да ти дадем да пушиш.  Crossing Arms Пък може и бебчо сам да те накара да ги откажеш ако ти се догади от тях.

Деси, леко и безпроблемно пристигане.   bouquet  bouquet Това със Зейтуни много ме изплаши, мъжо ми каза още на другия ден, ама си викам какво да всявам паника във форума.

Елисинке, с тия шумове е ужасна работа, аз спя със заглушители засега, но като се роди бебо ще трябва да си оставя пеленгаторите свободни и кой знае дали изобще ще заспивам. А и около нас е много шумно, моята приятелка вика, че нейния бебо се будел в 6 сутринта заради колите и автобусите. А за мототрите дето ги надуват вечер не ми се мисли. Ми в Сирия някак не ме дразнеха шумовете, дори сутрешните призовавания за молитва не ми пречеха.

Еленке, чакам да хвърлиш едно око на форума и да ми пишеш.  Crossing Arms

Дани, и на мен ми е много трудно с колбасите. Тук в БГ се намират някои неща без свинско, ама са малко. Да ви кажа най-трудно преживях загубата на пастета. Confused Гадно, не гадно, много обичах филийка с пастет и сега ми се беше дояло, гледам някакъв пилешки, ама не смея.  newsm78

Страхотна, ще дойде и твоят ден, само повече вяра.   bouquet Знам, че е трудно.

Отивам да правя сладки на малкия. Лек ден на всички.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 11:14 от amal

# 109
Аз да ви питам, откакто я чух тази песен сутрин все си я пускам и ми почва деня много леко, някоя от вас можели да каже за какво се пее в нея та ме зарежда така ето тази Allah, Allah ya baba.

# 110
Добро утро и много ви благодаря за поздравите,Дай боже на всички такава радост.
Странотна тази писен не е песен така се чете корана и те казват Аллах уакбар което в превод означава Аллах е велик

# 111
Добро утро , аз се излюпих в 9 часа , защото момите стават в 8 и тъй като аз спах в хола и ги контролирах с едно око успях да дремна цели 4 часа .
Наде , аз да си кажа и моята рецепта за филенцата . Ами омесвам рибата с малко лимонов сок , сол и магданоз овалвам в галета и пека във фурната в леко намазнена тава .
Другото което правя е настъргвам 2-3 моркова , 1 средна глава лук нарязана на едро задушавам с малко зехтин , сол и черен пипер добавям рибата и оставам за малко на слаб огън да се постегне рибешкото филе , добавям домати от кутия пасирани и малко вода и оставям да къкри накрая добавям малко магданоз и чесън ., ако имаш и няколко парченца лимон цели или само кора от лимон можеш да добавиш нарязани на едро за да ги отстраниш по бързо ако не обичате да ядете лимон в края на готвенето .

# 112
  • по пътеката
излюпих се със сма4кано настроение, жегата е до неделя около 43/45 градуса и няма спане и през нощта! а и един кошмар сънувах, тю, отиде ми усмивката!
за коя песен става въпрос ,срахотна? дай ми линк, ама не в ю тубе или автор, ако знаеш, защото има една тунизийска, по сватбите много се хар4и, и се пее нещо от сорта, аллах ,аллах, я баба; селам алекум ..!музиката е  жизнена, ритми4на и кръшните танци са по подразбиране!
някой прави ли хрисса, аз в4ера правих и имам похвала, свекърът ми дал и на комшиите! туй е най-лесното за мене и не може да не стане!
дани, 4естито нк, ама така му се оулих, викам кой е този с ясмина на  лого?

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 12:40 от marsy

# 113
Наде, нашите любими рецепти за риба много приличат на тези, които е споделила Nawel:

1. Във фолио за готвене - слагам филето от рибата, овкусила съм го с лимонов сок, соес сос и 1-2 резенчета портокал - с кората както е и пека;

2. В тиган от тефлон или йенско стъкло - задушавам мазнина, лук - една глава на ситно, чесън - подправки - черен пипер, може куркума, сол. Като замирише на чесън - слагам моркови на колелца, домат, зелена чушка, може дори и малко зелен боб, тиквички на кубчета дори - каквото се намира, врат под капак и после - филето от бяла риба - нарязано на хапки. Още сол и черен пипер, ако обичате, лимон и ким на зрънца. Ако е нужно - заланчуците не са пуснали много вода - 2 сафени чашки. Намалям, за да изври. Топим с арабските питки и се храним.  

3. В микровълнова фурна не готвя, но тези които готвят - в йенска тенджера - лук, домати на кръгчета, мазнина, черен пипер, сол, може и куркум или къри или раз- ел хануут - смес от подправки, вегета и филетата: нарежда се, слага се вода и мазнина и се пече;

За днес иншалла за ифтар ще е картофи с подправки - варени леко картофите, но да са твърдички, отцежда се останалата вода, като поизстинат, се поливат със зехтин, но не да плуват, слагат се подправки - ким, къри, черен пипер, червен може... който каквито обича и се запържват леко - колкото да хване коричка и да поемат подправките + риба във фолио + салата от моркови с лимон и сусам и арабски питки - без нито ГРАМ изкушение ги направих, станаха 11 броя и няма как - май ще раздавам!! За пиене - сок. Утре иншалла, през нощта ще съм на вода, ако изобщо днес успея да хапна от всичко.

Като казах арабски питки..... Рали, Абра .... Рали знам, че си на диета, но как ги улучих.... нова рецепта..... не е истина. На вкус - ще видя довечера.

Аз днес пак съм у дома - заради програма Леонардо - гледам си картата дали има превод за учебни материали и заплата и като видя, че са дошли, ще хукна към града, че си пестя излизането, пращам си нещата по интернет, доколкото е възможно така да се свърши работа. Нали ме оставиха без пари, че бяха нарочили другата колежка Катя за мен! те пък работели с ДСК - леееко бавно и полека ще станат нещата.                    

# 114
a aз за протокола се излюпих в 7 без 10. и това мойто Иве повече не пожела да легне. какво ли не прави, даже се изнесох в хола малко с надеждата че ще заспи но уви...... а оня лудия съсед пак почна с дървата и подозирам че днес вече ще се караме. втори ден няма детето ми да спи малко я. съседката се оплака, че вчера му се развикала, ама каква файда като и моето и нейното дете не спаха на обяд. а дано днес да поспят, че съм си взела списание и смятам да се просна на дивана да си почета малко.
айде ставам да пусна прахосмукито, че в нас пак все едно стадо овце са минавали....
Белбей- честито бременност и лека да е!
ох и аз обичам рибка!

# 115
Марси, същата песен е, аз си я пускам от линк, който сте дала в началото на темата, много ритмична и носеща добро настроение.

# 116
allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
sidi mansour ya baba
sidi mansour oh father
wenjek enzour ya baba 2x
i'll come to visit you my father

ash-had bellah ya baba
god be my witness my father
ma3shegt sewaah ya baba
i've never loved someone but him
jar7 el 7abeeb ya baba
the sorrow caused by my beloved
3alaj es3eeb ya baba
its cure is difficult my father
wesh 7aly feeh ya baba
what my state is my father
malhouf 3aleeh ya baba
i'm exiting for him my father
wash-had bellah ya baba
and god be my witness
ma3shegt sewaah ya baba

wenjeek ya sidi
i'll come to you my master
wenjeek ya sidi
i'll come to you my master
beshmou3 fi eedy
with candles in my hands
beshmou3 fi eedy
with candles in my hands
wennar fi galby
and the fire in my heart
wennar fi galby
and the fire in my heart
ta7reg wareedy
burns my veins
ta7reg wareedy
burns my veins

allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
sidi mansour ya baba
sidi mansour oh father
wenjek enzour ya baba 2x

we ka7eel el 3een ya baba
the one with black eyes my father
7elw el khadeen ya baba
with beautiful cheecks
7elw wi mabghour ya baba
beautiful and fascinating
wi 3aiounu b7oor ya baba
his eyes are like the sea
wi kharegt ma3aah ya baba
and drowned with him
3asebni jfah ya baba
his absence tortured me
wi ka7eel el 3ain
the one with black eyes
khada galbi le feen
where did he took my heart

sidi waseeny
my master,ease me
sidi waseeny
my master ease me
a7ki wi 7akeeny
speak and tell me
sabarli 7aal7
make me resist
3alli naseeny
the one who forgot me
3alli naseeny
the one who forgot me

allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
sidi mansour ya baba
sidi mansour oh father
wenjek enzour ya baba

hey hey hey

ash-had bellah ya baba
god be my witness my father
ma3shegt sewaah ya baba
ash-had bellah
god be my witness
ma3shegt sewaah ya baba
sidi mansour ya baba
sidi mansour oh father
wenjek enzour ya baba

allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
allah allah ya baba
oh god oh god ,my father
we salam 3alek ya baba
greetings be upon you
sidi mansour ya baba
sidi mansour oh father
wenjek enzour ya baba

hey hey hey

we ka7eel el 3een ya baba
the one with black eyes
7elw el khadeen ya baba.....
the one with beuatiful cheeks

# 117
Тази песен съм я чувала в изпълнение на един тунизиец - Saber El Roubai
ето я специално за оправяне на настроението на Марси

http://es.youtube.com/watch?v=pIshUEyGExg

и още една негова песен, която много харесвам, да придадем малко романтично насторение на петъка

http://es.youtube.com/watch?v=jTIBWAYtbfE

# 118
  • В древна страна на край света!!!
Абра  Hug благодаря ти за прекрасните песни.  bouquet

# 119
Момичета, благодаря за рецептичките с риба. Другата седмица ще ги опитвам и ще ви споделя каква съм я свършила. Тук в Русе няма откъде да си купя арабски питки, преди си ги вземах от дюнера и си ги пълнехме тукв къщи с това- онова и като ги завиеш и хоп на скарата.
Наира май си болничка момичето ми, не пишеш.... Хайде ако е това да се оправяш бързо.
Нафасима само четеш. Да не си сърдита нещо? Аз оня панталон индийския оше го мисля... Wink
И пустинната принцеса я няма, Ажда влизай поне за мъничко. Как е любовта?
Ани добре дошла отново. Поне пътища не ти липсват...

Общи условия

Активация на акаунт